Dodaj do ulubionych

Aktywna mama na placu zabaw

18.10.14, 18:32
Jakie byłoby wasze zdanie na temat matki wpadającej na plac zabaw z dzieckiem około 6 letnim (widać, że wcześniej dziecko jeździło na rowerze ona biegała). Matka kontynuuje gimnastykę rozciąganie/przysiady/ćwiczenia na brzuch na stojącą itd. Słuchawki na uszach. Dziecko się pilnuje- matka mimo ćwiczeń bacznie obserwuje karci, kiedy trzeba. Na placu wszystkie ławeczki zajęte wielu tatusiów z dzieciakami, parek czy plotkareksmile
Jakie jest zdanie e- mamy?
- głupota dzieciakowi może się coś stać-nawet nie zauważy
- dobrze wykorzystany czas
- robi z siebie pośmiewisko
-czy może daje dobry przykład

To jak?
Obserwuj wątek
    • dzoaann Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:35
      Daje dobry przyklad.
      Pierwszego nie rozumiem. Taka mama plotkara, zagadana z kolezanka, zawsze zdazy i zauwazy?
    • melancho_lia Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:37
      Myślę:Fajnie, że jej się chce.

Bez przesady nad 6latkiem nie trzeba stać na placu zabaw.
      • niktmadry Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:39
        Myślę - fajnie, że robi przysiady dzięki temu ja mam miejsce na ławeczce. smile
        6-latek już może się samodzielnie bawić na placu zabaw.
    • memphis90 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:40
      Patrzę złym wzrokiem, mam za złe i nie lubię- bo jej się chce, a ja nie potrafię się zmusić big_grin
    • klubgogo Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:41
      MOje dziecko jeździ na rowerze, ja biegnę obok, później idziemy na siłownię w parku i na plac zabaw nie mamy już siły. A gdybym miała jeszcze siłę, ni eposzłabym, drażni mnie obecność dużej liczby ludzi, gdy ćwiczę.
    • zurekgirl Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:41
      Dobry przyklad. Moj chlop tak robi, najpierw biega, jedno dziecko w wozku, drugie na rowerze. Potem wsadza dzieci w hustawki, a sam wykorzystuje drabinki i inne, zeby sie rozciagnac.
    • joaaa83 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:41
      Zastanawiam się czy nie może, czy nie chce robić tego bez obserwatorów. Ja bym wolała bardziej odludne miejsce albo miejsce dla ludzi o podobnych aktywnościach.
      • kkalipso Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:57
        Akurat wokół kompleks boisk. Dwa do piłki nożnej jeden do koszykówki i plac zabaw. Widok człowiek biegającego czy staruszka maszerującego nie robi wrażenia. Za to matka z dzieckiem na placu zabaw -wykorzystująca"stracony" jakby nie było może już tak, dlatego pytam.
    • marychna31 Przy wszyskiech placach zabaw w mojej okolicy 18.10.14, 18:50
      są siłownie na świeżym powietrzu dla rodziców. Sześciolatka nie trzeba już tak pilnować.
    • helufpi Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 18:55
      > To jak?
      Po lekturze ematki próbuje wyrwać cudzego misia z ławeczki.
      • iziula1 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:01
        big_grin big_grin
      • demonii.larua Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:55
        big_grin big_grin
    • lauren6 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:02
      Dobrze wykorzystany czas.
    • blond_suflerka Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:07
      Dobrze wykorzystany czas a także zazdrość-wstydzę się ćwiczyć gdy nikt nie ćwiczytongue_out W sensie nie umiem tak sobie wybiec z bloku i zacząć się rozciągać przy ławce albo drzewie. Co innego siłowania na powietrzu albo parki czy taka trasa w lesie czy gdzieś, gdzie więcej osób biega, ćwiczy, itd
    • kropkacom Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:07
      Gdzie jest problem? Sześciolatek to nie dwulatek. Jak co jest blisko. Nikomu nie przeszkadza No chyba, że inne matki maja wyrzuty sumienia, że sobie tylko siedzą. Tak więc - dobrze wykorzystany czas.
    • guderianka Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:08
      podziwiam smile fajnie spędzają razem czas
      • paliwodaj Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:20
        podziwiam ludzi aktywnych fizycznie, super ze wykorzystuje czas

Klasyczna ematka mysli
        " o ku..wa jeszcze bedzie szczuplejsza niz ja, bezwstydnica i te miski wodzace wzrokiem za jej falujacym biustem" Ugh!!!
      • marychna31 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 21:25
        Nie mam nic przeciwko takim spacerom, jednakże trudno je nazwać "wspólnie spędzanym czasem". Jest to raczej spędzanie czasu obok siebie a nie wspólnie.
        • guderianka Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 08:25
          Marychna, proszę wink To robienie ciasta też będzie "obok siebie" , bo mama smaruje tortownicę masłem a dziecko ubija pianę z białek ?
          • aneta-skarpeta Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 09:40
            moja odpowiedz to- zazdroszę smile

a sama uwielbiam sedzac czas na zasadzie "koło siebie"

i z mężem i z synem

syn buduje baby z piasku, ja przeglądam gazetke na leżaku, a mąz sobie w tym czasie zarzuca wędkę
    • nanuk24 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:19
      Warcze, wygwizduje, wystawiam kciuki w dol, wysmiewam, po czem nagrywam na komorke, wstawiam na forum i wysmiewamy razem z forumowymi kolezankami, ktore tez uwazaja, ze wystawianie dupy obcym tatusiom przy ich wlasnych dzieciach, do tego na placu zabaw to szczyt szczytow. To juz jest gorsze, niz siadanie obcemu misiowi na kolanach i lizanie mu ucha przy jego zonie.
    • shumi-mi-las Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:30
      Ze lubi zwracać na siebie uwagę.
    • anika772 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:31
      Dobrze wykorzystany czas, oczywiście.
    • edelstein Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:40
      Lo matko,spotkalas sie ze mna?ja tak robie.Z reguly biegam na okolo placu gdy mlody lazi po drabinkach,albo jezdze na rolkach.Czesto stary tez ze mna biega,ale wtedy z reguly mlody jedzie kolo nas na rowerze/hulajnodze.
      W doopie mam kto co pomysli.Kolezanki sie przyzwyczaily.
      • najma78 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:49
        Nic bym nie pomyslala, nie zawracam sobie glowy tym co inni robia o ile nie jest to cos zlego.
    • anorektycznazdzira Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 19:59
      Dobrze wykorzystany czas.
      Nic mnie tak nie rozpieprzało jak to, że miałabym godzinę czy dwie siedzieć i się nudzić na ławeczce i podziwiać plac zabaw.
      • wioskowy_glupek Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 20:07
        O ile to nie siłownia na powietrzu to robi z siebie pośmiewisko
        • kkalipso Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 20:13
          Dlaczego?
          • wioskowy_glupek Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 00:18
            Bo plac zabaw jest dla dzieci a nie "starych bab" wink (no ewentualnie dla nastolatków
            • kkalipso Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 00:41
              A ty co tu robisz wśród tych starych bab,nikt się z tobą nie chce bawić w twoim wieku?
        • nanuk24 Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 20:35
          Bieganie tez jest posmiewiskiem?
          • wioskowy_glupek Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 00:19
            No jak biega w kółko po placu zabaw, to raczej... tongue_out normalne bieganie, nie.
    • totorotot Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 20:46
      -biedaczka ma owsiki
    • dziennik-niecodziennik Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 21:16
      dobrze wykorzystany czas
    • mynia_pynia Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 21:19
      Nie wiem wlasciwie co powiedziec, kazdy spedza czas jak lubi. Jednak czytanie ksiazki dlamnie jest duzo bardziej na miejscu niz wypinanie, wyginanie i cwiczenie oddechow na placu zabaw. A cobys powiedziala jakby ciezarna mama cwiczyla wdechy i wydechy ulatwiajace porod, tak dla zabicia nudy wink.
      • kkalipso Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 22:08
        Też nie wiem co powiedzieć skoro sport kojarzy ci się z wypinaniem/wyginaniem.
        Porównania do kobiety ciężarnej również nie rozumiem jak i stwierdzenia że to tak coby nudę zabić.
      • edelstein Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 22:28
        Niektorym to wszystko sie faktycznie z d...a kojarzy,nawet sport.
        • k1k2 Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 01:24
          10/10
          Nie tyko sport, nawet poród wink
          • aneta-skarpeta Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 09:43
            ja pierdziele, jednak ludzie to potrafią sie przyczepic do wszystkiego

a jakby przezornie wziela kocyk i rozlozylam na trawce na placu zabaw i usiadł i ukladała pasjansa to też pewnie obraza majestatu by była?
      • lady-z-gaga Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 15:44
        Jednak czytanie ksiazki dlamnie jest duzo bardziej na miejscu niz wypinanie, wyginanie i cwiczenie oddechow na placu zabaw. A cobys powiedziala jakby ciezarna mama cwiczyla wdechy i wydechy ulatwiajace porod, tak dla zabicia nudy

mniam, mniam, prawdziwa perełka big_grin
        nikt jeszcze nie wziął do sygnaturki?
    • eo_n Re: Aktywna mama na placu zabaw 18.10.14, 21:28
      Dobrze wykorzystany czas smile
    • czar_bajry Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 00:52
      A niby co może się stać 6 letniemu dziecku na placu zabaw? Znaczy się może ale ćwiczenia matki nie mają z tym nic wspólnego.
    • zazou1980 Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 07:30
      Cos miedzy 2 a 4 (dobrze wykorzystany czas a daje dobry przyklad).
      Z zainteresowaniem popatrzylabym na taka mame, ze jej sie chce wink u nas tuz obok placu jest silownia miejska, czy jak to sie tam nazywa i faktycznie rodzice zaczeli sie troche ruszac. Czeste sa przypadki, ze dzieciaki na placu, a dorosli sie rozciagaja.
      Moze za kilka lat, gimnastyka ogolnorozwojowa przestanie wzbudzac sensacje i negatywne opinie...
    • pomidorpomidorowy Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 08:12
      w PL - ewenement smile i zaraz stare/mlode lampucery zaczynaja obgadywanie....moze ktorejs przejdzie przez mysl ze fajnie , ale sama by w zyciu tak nie robila bo "co ludzie powiedza"
      • naomi19 Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 09:19
        sa fajne silownie na swiezym powietrzu, tam sie nikt na siebie dziwnie nie patrzy
      • joaaa83 Re: Aktywna mama na placu zabaw 19.10.14, 11:58
        Nawet w moim zaściankowym mieście są miejsca, gdzie ludzie ćwiczą na świeżym powietrzu i nikogo to nie dziwi. Ale place zabaw do takich miejsc nie należą. Fakt, że nie zrobiłabym tak, nawet gdybym miała ochotę na ćwiczenia, ale nie dlatego, że martwi mnie "co ludzie powiedzą", tylko niekoniecznie chce czuć na sobie wzrok obecnych na placu. Dla mnie to pewien dyskomfort, chociaż ogólnie nie jestem nieśmiała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka