Dodaj do ulubionych

Do Edel i nie tylko.

24.10.14, 19:30
Witam,moze ktoras z emam mieszkajacych w DE sie zna i mi pomoze.Mialam umowe do 19.12 14.Od 23.09.14 jestem na zwolnieniu lek. i to zwolnienie moze potrwac ok 6 m-cy.Dzis dostalam zwolnienie z pracy z dniem 30.10.14.Pracodawca nie wie jak dlugo bede na zwolnieniu.Moje pytanie czy moga mnie zwolnic w czasie zwolnienia lek.?Bo ze mi nie przedluza to juz przeczuwalam ale myslalam ze umowa wygasnie wlasnie 19.12i bedzie mi placic dalej krankenkasse.Z gory dzieki a w poniedzialk pojde do kogos madrego ale to dopiero w poniedzialek.Pomozcie madre emamy.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 19:34
      Ojej, a co Ci się stało, że takie długie zwolnienie? sad
      • fajnedziewcze Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 19:41
        Gazeto jesli jestes lekarzem to wiesz co to jest hyper voculin gasten.
        • gazeta_mi_placi Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 19:50
          Na cukrzycę pół roku wolnego? Znam co najmniej dwie osoby (z tym jedna najprawdopodobniej dwa razy starsza od Ciebie bo w wieku tuż przed emerytalnym) które normalnie pracują z tą chorobą, a ta druga na 12 godzinnych zmianach.
          • fajnedziewcze Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 19:54
            Gazetko widac zes nie lekarzsmile
      • aka10 Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 21:59
        gazeta_mi_placi napisała:

> Ojej, a co Ci się stało, że takie długie zwolnienie? sad
        >

Gazeciarz, a co Cie to obchodzi, i ile mozna spytac? Z watkiem i pytaniem autorki ma do czynienia moze? No, wiec?
    • edelstein Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 20:17
      Tak,pracodawca moze cie zwolnic podczas zwolnienia lekarskiego.
    • myaka Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 20:30
      Z tego co wiem pracodawca moze zwolnic pracownika przebywajacego na chorobowym w przypadku, gdy owy pracownik w danej firmie nie ma przepracowanych 6 miesiecy lub gdy firma zatrudnia mniej niz 10 osob. Powodem do zwolnienia podczas chorobowego moga byc takze czeste wczesniejsze zwolnienia chorobowe (wtedy nie ma znaczenia, ile ktos pracowal ani ilosc pracownikow w danej firmie).
      Czyli jesli jestes tam zatrudniona krocej niz pol roku lub gdy pracujesz w malej firmie - mial prawo. Ale moge sie mylic, nigdy nie musialam sie wglebiac w ten temat.
      • annajustyna Re: Do Edel i nie tylko. 24.10.14, 20:38
        Tutaj pan specjalista potwierdza Twoje slowa:
        www.ra-croset.de/presse/kuendigung-waehrend-krankheit.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka