ktosnaprzyczepke 29.10.14, 21:22 Świętujecie Halloween? Macie jakieś nietypowe pomysły na ten dzień z małym dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neffi79 Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 21:43 nie wciągaj niewinnego dziecka w tą okultystyczną tradycję Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 22:37 idz po prostu kobieto z nim na cmentarz , a nie małpujesz głupią mode z zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 23:56 Na cmentarz też pójdziemy, ale jeśli jakaś moda z zachodu mi się podoba, to się nie wzbraniam. Dla nas Halloween to fajna zabawa. Rozumiem, że niektórym się nie podoba, ale wyjście jest proste. Bierzesz w tym udział albo nie i szanujesz wybór drugiego człowieka. Przynajmniej ja mam takie podejście Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 17:43 Ktosiu, zgadzam się całkowicie. My też świętujemy Pomogło nam w tym przedszkole, która zrobiło konkurs na dynię i wczoraj całą rodziną ją robiliśmy. Fajnie było. Córka będzie też mieć bal przebierańców - dostała piękną czarną suknię, która "ach, zakrywa buciki". Po południu może ułożymy puzzle ze Scoobym i poczytamy straszne historie, a jak dzieciak zaśnie, to z mężem obejrzymy straszną historię dla dorosłych. Jeszcze jakieś okolicznościowe słodycze kupię. Jestem fanką kontrastów - halloween i Wszystkich Świętych tuż po sobie stanowią fajne zestawienie. W sam raz dla naszej rodziny A tak ogólnie to miałam jeszcze taką refleksję: Skoro my tak z klasą i dostojnie obchodzimy te "dni zadumy" , to czemu nigdzie nie mogę kupić ładnych zniczy?! Kicz, kicz, kicz... wszędzie kicz... burdelowe świeczki z krzyżami i sztuczne kwiaty... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 18:33 Fajnie My spotykamy się jutro z innymi mamami i po raz pierwszy przebieramy nasze maluchy. Mój syn będzie wampirem Ostatnio kupiłam mu też książkę Enrica Lluncha pt Wampir, którą namiętnie codziennie czytamy. A jeśli chodzi o znicze, to niestety masz rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 22:47 A serio to tu www.growingajeweledrose.com/2012/10/50-halloween-activities-for-kids.html?m=1 i tez mozna night play przerobic na halloween - moje dziecko bylo wszystkim zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 20:19 Dla nas to po prostu okazja do fajnej zabawy. Nie odstraszamy złych duchów, nie palimy ognisk. Poza tym, ja nikomu nie kazałabym świętować Halloween jeśli nie miałby na to ochoty.... Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 22:43 Z dwulatkiem to Halloween jest na codzień Wczoraj zrobiliśmy dynię i upiekliśmy ciastka z odpowiednim motywem (do dostania w Lidlu ) Dwulatek pomagał jeść ciasta i poznał słowo Dynia (dynia śweci). Na cmentarz też się wybierzemy Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 10:08 haha to prawda manala napisała: > Z dwulatkiem to Halloween jest na codzień > Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 19:12 Tak, świętujemy z dzieckiem od pierwszych urodzin. Syn urodził się 31 października - teraz kończy 3 lata. Mam już tort, dynie powycinane, papierowe torby na głowę i czarne peleryny przygotowane będziemy straszyć dzieci he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 20:32 Czyli wszystko przygotowane Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 19:32 Z dwulatką jeszcze nie świętowałyśmy. Ale z obecnie 9latką już nie mogłam wykręcić sie od organizacji imprezy domowej z przebierańcami. Pajęczyny wiszą, pająki łażą w każdym kącie, jest nietoperz i wąż Będzie oglądanie strasznego filmu, straszne wróżby i objadanie niezdrowymi przekąskami. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 20:47 Macie już jakiś konkretny film na jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Halloween z dwulatkiem 31.10.14, 03:14 Tak,u mnie jutro impreza na 35 osób,dom i ogród udekorowany strasznymi figurkami,świecami, śmierć wisi przy wejściu i dwie kolejne pod sufitem w jadalni i salonie, dynie świecą jest ok ale impreza bez dzieci więc nie pomogę sory. Odpowiedz Link Zgłoś