Dodaj do ulubionych

Halloween z dwulatkiem

29.10.14, 21:22
Świętujecie Halloween? Macie jakieś nietypowe pomysły na ten dzień z małym dzieckiem?
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 21:43
      nie wciągaj niewinnego dziecka w tą okultystyczną tradycję
      • ichi51e Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 21:57
        Sponsor wymaga big_grin
        • olewka100procent Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 22:37
          idz po prostu kobieto z nim na cmentarz , a nie małpujesz głupią mode z zachodu
          • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 23:56
            Na cmentarz też pójdziemy, ale jeśli jakaś moda z zachodu mi się podoba, to się nie wzbraniam. Dla nas Halloween to fajna zabawa. Rozumiem, że niektórym się nie podoba, ale wyjście jest proste. Bierzesz w tym udział albo nie i szanujesz wybór drugiego człowieka. Przynajmniej ja mam takie podejście wink
            • eo_n Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 17:43
              Ktosiu, zgadzam się całkowicie. My też świętujemy smile Pomogło nam w tym przedszkole, która zrobiło konkurs na dynię i wczoraj całą rodziną ją robiliśmy. Fajnie było. Córka będzie też mieć bal przebierańców - dostała piękną czarną suknię, która "ach, zakrywa buciki". Po południu może ułożymy puzzle ze Scoobym i poczytamy straszne historie, a jak dzieciak zaśnie, to z mężem obejrzymy straszną historię dla dorosłych. Jeszcze jakieś okolicznościowe słodycze kupię.

Jestem fanką kontrastów - halloween i Wszystkich Świętych tuż po sobie stanowią fajne zestawienie. W sam raz dla naszej rodziny smile

A tak ogólnie to miałam jeszcze taką refleksję: Skoro my tak z klasą i dostojnie obchodzimy te "dni zadumy" wink , to czemu nigdzie nie mogę kupić ładnych zniczy?! Kicz, kicz, kicz... wszędzie kicz... burdelowe świeczki z krzyżami i sztuczne kwiaty...
              • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 18:33
                Fajniesmile My spotykamy się jutro z innymi mamami i po raz pierwszy przebieramy nasze maluchy. Mój syn będzie wampirem wink Ostatnio kupiłam mu też książkę Enrica Lluncha pt Wampir, którą namiętnie codziennie czytamy.
                A jeśli chodzi o znicze, to niestety masz rację....
        • ichi51e Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 22:47
          A serio to tu www.growingajeweledrose.com/2012/10/50-halloween-activities-for-kids.html?m=1 i tez mozna night play przerobic na halloween - moje dziecko bylo wszystkim zachwycone smile
          • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 16:57
            dzięki za linka wink
      • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 20:19
        Dla nas to po prostu okazja do fajnej zabawy. Nie odstraszamy złych duchów, nie palimy ognisk. Poza tym, ja nikomu nie kazałabym świętować Halloween jeśli nie miałby na to ochoty....
    • manala Re: Halloween z dwulatkiem 29.10.14, 22:43
      Z dwulatkiem to Halloween jest na codzień tongue_out

Wczoraj zrobiliśmy dynię i upiekliśmy ciastka z odpowiednim motywem (do dostania w Lidlu tongue_out)
      Dwulatek pomagał jeść ciasta i poznał słowo Dynia (dynia śweci).

Na cmentarz też się wybierzemy tongue_out
      • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 10:08
        haha to prawda

manala napisała:

> Z dwulatkiem to Halloween jest na codzień tongue_out

>
    • mynia_pynia Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 19:12
      Tak, świętujemy z dzieckiem od pierwszych urodzin. Syn urodził się 31 października wink - teraz kończy 3 lata. Mam już tort, dynie powycinane, papierowe torby na głowę i czarne peleryny przygotowane będziemy straszyć dzieci wink he, he, he wink
      • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 20:32
        Czyli wszystko przygotowanesmile
    • mid.week Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 19:32
      Z dwulatką jeszcze nie świętowałyśmy. Ale z obecnie 9latką już nie mogłam wykręcić sie od organizacji imprezy domowej z przebierańcami. Pajęczyny wiszą, pająki łażą w każdym kącie, jest nietoperz i wąż Będzie oglądanie strasznego filmu, straszne wróżby i objadanie niezdrowymi przekąskami.
      • ktosnaprzyczepke Re: Halloween z dwulatkiem 30.10.14, 20:47
        Macie już jakiś konkretny film na jutro?
    • jola-kotka Re: Halloween z dwulatkiem 31.10.14, 03:14
      Tak,u mnie jutro impreza na 35 osób,dom i ogród udekorowany strasznymi figurkami,świecami, śmierć wisi przy wejściu i dwie kolejne pod sufitem w jadalni i salonie, dynie świecą jest ok ale impreza bez dzieci więc nie pomogę sory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka