ichi51e 30.10.14, 20:08 Ile lat ma to dziecko??? www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2806379/All-dolled-Victoria-Beckham-carries-Harper-leaves-American-Girl-Place-four-large-bags.html Juz moglaby tego smoka jakos bardziej prywatnie ssac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka003 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:17 Tam panuje chillout A już w ogóle dzieci gwiazd,które wszystko moga jak np. Suri. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:20 Zyją w Stanach a nie w PL. Są przyzwyczajeni że mogą sobie ssać co chcą (no prawie..) i gdzie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:28 koło trzech. rozumiałabym wąty o smoczka gdyby miała siedem. trzylatce daruj Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:51 To wyrosnieta nie? Wiecej dawalam na 5-7 wycenilam... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:53 Ha ha ha ! Nie tylko ja sie zdziwIlam! www.dailymail.co.uk/femail/article-2807168/Should-Harper-Beckham-really-using-dummy-age-three.html Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:30 to wyspiarze. Z obserwacji wlasnych: mloda szybciej zacznie chodzic w butach na obcasach, niz pozegna sie ze smokiem. Tam to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:33 > Juz moglaby tego smoka jakos bardziej prywatnie ssac. To dziecko było tam prywatnie. Tylko hieny rzuciły się na jej rodzinę z aparatami. A ty produkt hien upowszechniasz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:38 Marychna, 100/100. Dodam, że jedna z moich smoczka ssała do prawie 4 roku życia, dziś jest dorosła i jakoś z powodu smoka nie ma żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:39 Eee... Ale dlaczego? Moja comprawda nie ssie juz (chyba ze zza kanapy jakiegoś zapomnianego wywlecze i sie bawi w mała dzidzie) ale w czym to przeszkadza? (Tylko nie wyskakujcie z bajkami o "zgryzie") Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:59 Smok sluzy zaspokojeniu dzieciecej potrzeby ssania piersi - rozumiem ze 4 latki pijace mleko z piersi rowniez wydaja ci sie piekne i normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 22:00 Ichi, jednak się musisz sporo douczyć w kwestii macierzyństwa Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Lomatko!!! 31.10.14, 09:03 Czy piękne? Nie wiem, ale owszem, normalne, niekoniecznie bardzo popularne, ale normalne. Moja córka przestała ssać pierś kilka tygodniu temu (a za tydzień kończy 3 lata), bo obecna ciąża mi się pokomplikowała i trzeba było przestać. Ale cały czas pyta kiedy znowu będzie mogła i obiecałam jej, że jak się dzidzia urodzi i ona nadal będzie bardzo chciała, to wtedy będzie mogła. Będzie miała wtedy 3,5 roku. Aż sama jestem ciekawa czy będzie chciała wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Lomatko!!! 31.10.14, 10:15 Moja miała 2,5 roku gdy odstawiłam, po narodzeniu siostry chciała ssać ale już nie umiała. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: Lomatko!!! 31.10.14, 10:30 Tak mi się wydaje, że już nie będzie umiała, albo często też dzieciaki jak próbują się przyssać po długiej przerwie to mówią że "niedobre" Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Lomatko!!! 31.10.14, 09:07 Czterolatki nie wiem. Przestałam karmić córkę na tydzień-dwa przed trzecimi urodzinami. Była bardzo piękna i normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Lomatko!!! 31.10.14, 09:07 Czterolatki nie wiem. Przestałam karmić córkę na tydzień-dwa przed trzecimi urodzinami. Była bardzo piękna i normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:41 Smoczek jak smoczek, ale okrąglutka dziewczynka, oby nie początki nadwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:44 Hehe, ciekawa bylam, ktora to pierwsza napisze Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:50 A ja wyrodna matka swojemu dwulatkowi ostatnio odebrałam jego ukochanego "fosia"... Odpowiedz Link Zgłoś
mamako2216 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 20:55 Wiadomo kto ma shizy na punkcie otyłości. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Lomatko!!! 30.10.14, 21:51 mamako2216 napisała: > Wiadomo kto ma shizy na punkcie otyłości. Nie. Wiadomo kto jest otyły. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Lomatko!!! 30.10.14, 21:00 Przy Victorii kazdy bedzie wygladal grubo . Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Lomatko!!! 31.10.14, 09:12 Byłam zwolenniczka swobodnego ssania do momentu kiedy zarówno pediatra jak i dentysta bezbłędnie stwierdzili ze dziecko używa smoka / wtedy 2 latek, na wizytach był bez/ i że to wyraźnie widać po zgryzie - oraz pokazali symptomy pierwszego skrzywiania się i deformacji układu zębów. Pocięłam wszystkie smoki po powrocie - zgryz do dziś 4 lata prawie sie wyrównał ale mały slad jest. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Lomatko!!! 31.10.14, 09:55 O to pocieszyłaś mnie...w sensie, że jednak podjęłam dobrą decyzję o pozbawieniu smoka mojego 2-latka...Jak był mały to ssał pierś, jak zabrałam cycka (w wakacje) to się zasmokował i właściwie non-stop zaczął ze smokiem łazić. Zabrałam tydzień temu (też pocięłam) i protestował jedynie po pierwszej drzemce. Potem było już ok i tak jest nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Lomatko!!! 31.10.14, 10:23 Oni tam przebywają jak najbardziej prywatnie i są podglądani min. przez Ciebie. Wstydzisz się juz, czy trzyletnie dziecko ma bardziej sie wstydzić niż ty? Odpowiedz Link Zgłoś
hema14 Re: Lomatko!!! 31.10.14, 10:47 Już ma 3 latka? Och jak dzieci innych szybko rosną Wiele polskich trzylatków chodzi ze smokiem - mnie się to wcale nie podoba, ja moje wychowałam bezsmoczkowo i nigdy nie rozumiałam po co dziecku na zwykłym spacerze czy podczas zabawy ten smoczek w buzi (myślałam, że to jako uspokajacz, więc po co gdy dziecko jest radosne i bawi się akurat). No ale jak tam sobie chcą, chyba 5-6 latków to już ze smoczkami nie widziałam czyli gdzieś kiedyś się odzwyczajają. A Wiktorię B. to ja nawet podziwiam jako matkę, ma fajnych synów i jeszcze córeczkę, trwałe małżeństwo, może jest strojnisia, może zadufana w sobie, może to i owo, ale matką jest dobrą, oboje są oddani rodzinie, co chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś