Dodaj do ulubionych

Wasze początki na forum

31.10.14, 11:23
Pamiętacie jak to się zaczeło?

U mnie ponad 10 lat temu pracowałam w małej firmie. Akurat był martwy okres i nic się nie działo. Chłopaki weszli na forum i przeczytali rycząc ze smiechu post o dziewczynie która opowiadała że puściła przez przypadek facetowi bąka w twarz podczas minety. To chyba nie była emama ale na pewno gazetowe forum

Weszłam z ciekawości o co tyle śmiechu i zostałam. Jakoś trafiłam na ematkę, przejrzałam ileś tam wątków. Odgrzebałam jakiąś staroć i w poczuciu że oto błyszcze elokwencją i niebywałą inteligencją dodałam komentarz.

I natychmiast zostałam zjechana za odgrzebywanie starych wątków smile
I tak ten trudny, patologiczny związek z forami gazetowymi trwa już ponad 10 lat...

A wy jak zaczynałyście. Dlaczego akurat emema i gazetowe fora?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 11:31
      Zupełny przypadek, czytywałam różne fora, a ponieważ zawsze interesowały mnie teksty "branżowe" tongue_out czyli np. gazetki jakichś niszowych stowarzyszeń czy hobbystów, które czytałam z zapartym tchem, więc również egzotyczny i obcy mi świat matek mnie zainteresował. Ku mojemu zdziwieniu to było najlepsze forum, na jakie trafiłam i zdanie podtrzymuję do dziś.
      W przyszłym roku 10 lat tongue_out
    • mood_indigo Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 11:32
      Kompletnie nie pamiętam czemu gazeta, tym bardziej, że na startowej miałam wtedy jeszcze Onet. Jakieś 7 lat będzie, albo nawet 8 bo zaczynałam chyba od ślubu i wesela a to w 2006 było. Pewnie wyszukiwarka coś mi wyrzuciła. No i tak zostałam smile
    • panidemonka Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 11:45
      11 lat temu. Zaczęłam od Forum Humorum i głownie tam udzielałam się przez długi czas pisząc limeryki. Wtedy jeszcze watki były zamykane po iluś tam wpisach.
      Przeszłam przez kilka takich wątków, miałam wtedy innego, wymyślonego na szybko nicka. To był mój pierwszy nick.
    • dziennik-niecodziennik Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 11:54
      ja tu przyszłam z innego forum gdzie popularny był tekst "jak chcesz slodkopierdzących bzdetów to idz na emamę". w koncu przyszłam sprawdzic te emame, otworzyłam pierwszy temat i powitała mnie jakas totalna masakra z bodajże lipcową w roli głównego napędu. stwierdziłam ze jak to są słodkopierdzace bzdety to strach otwierac inny wątek.
      ale potem poprzeglądałam inne i tak juz zostałam.
    • zazou1980 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 11:55
      na innym forum, gdzie oddawałam się tematom uznawanym tutaj powszechnie za patologiczne, kilka osób wspomniało o tym forum z zaznaczeniem, że to dla psychicznych mamusiek.
      jak się młoda urodziła z nudów postanowiłam zajrzeć co za indywiduła tu pisują i jakie tematy są na topie. jak mam luzy w fabryce, to wpadam się pobrechtać shock
      poziom kołtuństwa czasami powala...
      • marzeka1 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:00
        Nie pamiętam już ile, ale dłuuugo, w sumie zawsze mnie zdumiewa co jakiś czas wątek pt. "och, to najgorsze froum, a ematka jest najgłupsza/najgorsza/najwredniejsza" i zapewnienie: rzucam was big_grin
        Lubię to forum, w sumie podoba mi się jego zróżnicowanie i środowiskowe, i światopoglądowe- czasami ktoś pisze coś z zupełnie innego punktu widzenia, nie muszę się zgadzać, ale lubię poczytać. I chyba tylko ze 2 osoby wrzuciłam do "niewidzenia" na forum.
        Do tego teraz mam rok wolny od pracy, mam więc tym bardziej czas na zaglądanie na forum.
        I zawsze mówię, jak ktoś narzeka na to forum, niech wejdzie na forum- kraj , o matko, toż to wylew tak negatywnych osób, że szok, przestałam tam zupełnie zaglądać.
      • marzeka1 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:01
        "poziom kołtuństwa czasami powala..."

- raczej duuużego zróżnicowania, nie ma na co dzień w życiu aż tak różnego towarzystwa, niektóre osoby mogę "podejrzeć" tylko dzięki forum.
    • ruscello Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:01
      Po zareczynach trafilam na "Slub i wesele", potem podczytywalam "Kobiete". Na obu forach czesto odnoszono sie do "Emamy" jako bardzo specyficznego forum. Podczytywalam jako rozrywke i wsiaklam. Podoba mi sie wielosc pogladow, doswiadczen i rozpietosc wiekowa forumek - dlatego zostalam mimo braku dzieci i dosc mlodego wieku smile
    • tol8 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:03
      U mnie 10 lat w tym roku mija. Przez pierwsze 2-3 lata tylko czytałam, aż w końcu mnie wciągnęło. Nicków mam kilkatongue_out
      • marzeka1 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:17
        tol8 napisała:

> U mnie 10 lat w tym roku mija. Przez pierwsze 2-3 lata tylko czytałam, aż w koń
        > cu mnie wciągnęło. Nicków mam kilkatongue_out
        >

- a możesz rozwinąć dlaczego?
        Bo mam na gazecie 2 nicki: ten, w którym jestem na forum i ten, który służy w pracy/towarzystwie do kontaktów; ale po co mieć kilka nicków na forum?
        • gazeta_mi_placi Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:19
          Żeby do jednego raz się podlizywać na forum, a potem z innego nicka dowalić złośliwie sad
        • bella_roza Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:51
          ja mogę odpowiedzieć bo też mam kilka nicków: żeby nikt nie poskładał do kupy informacji których o sobie szczątkowo udzielam pisząc. pod każdym nickiem piszę prawdę i nikomu nie dowalam. po prosu mam obsesję prywatności. nawet jak ktoś odgadnie moją tożsamość pod jednym nickiem (nie raz mi się zdarzyło w stosunku do forumek) to przynajmniej nie dowie się za wiele.
          • bi_scotti Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:58
            Koncowka lat 90tych, forum Polonia, nie trzeba sie bylo logowac, bywalo ciekawie. Raz sie nawet dalam namowic na spotkanie kilku osob z tamtego forum. Nigdy wiecej tego bledu nie powtorzylam i jeszcze sie czasem zastanawiam what possessed me ...wtedy ... tongue_out
        • jagienka75 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 16:58
          ale po co mieć kilka nicków na forum?

a ja np oprócz nicka jagienka75, mam jeszcze 3 nicki, które kiedyś w przyszłości będą w użyciu, kiedy obecny nick mi się znudzi/zbrzydnie.
    • rhaenyra Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 12:55
      na glownej byl jakis watek o psach wiec cos tam wpisalam
      i zostalam
    • neffi79 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 13:12
      wpisałam w google "dlaczego moje dziecko non stop sie drze" i wyskoczyło mi forum Niemowle,
      załozyłam nick, najpierw czytając, potem niesmiało zakładałam (dziś wydaje mi się, że głupie) wątki, bądź co bądź, edukowałam się na bieżaco, pocieszając samą siebie a także inne matki w krytycznych sytuacjach

Gdy dziecko zaczeło normalnieć stwierdziłam, że niemowlęce sprawy odeszły w niepamięc więc mozna pogadać z mamami o innych rzeczach niż karmienie, kupa i usypianie.
      Znalazłam Kobiete - nie odpowiadało mi, kojarzyło się ze zdradzającymi zdzirami

Potem emame oczekując ciepłych, miłych i serdecznych pogawędek.
      Cóż - Rzeczywistość ostro zweryfikowała moje naiwne nadziejetongue_out
      • morgen_stern Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 19:30
        Neffi, ale co ty za bajki opowiadasz? smile Doskonale pamiętam, kiedy sie pojawilas na ematce, bo bylas czepliwa i nadmiernie agresywna, wysmiewalas forumki. Jeśli przyszlas tu z innymi intencjami, to muszę przyznać, ze przeroslas mistrzynie smile
        • neffi79 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 20:44
          musiałam odreagować cięzkie macierzynstwo
          co było a nie jest nie pisze sie w rejestrtongue_out
          • morgen_stern Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 09:42
            tongue_out
            szacun za szczerość smile
    • rosapulchra-0 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 13:18
      Prawie zaraz po wiadomości o grzechu mojego męża nie mogłam sobie w ogóle poradzić, a nie bardzo miałam z kim pogadać na ten temat. Napisałam posta na Życiu Rodzinnym.
    • solaris31 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 13:24
      ja trafiłam przypadkiem, byłam w ciąży, i coś szukałam, więc wyszukiwarka wrzuciła mnie na CiP.

i tak już sobie zostałam.
      • imogen0 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 20:39
        Identycznie jak ty,siedząc z brzuchem cos szperałam na Ci...potem Niemowlę,Małe Dziecko i Emama,chociaz ostatnio żałuje,że nie mam czasu na forumsad
    • fadilla Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 13:54
      Od forum starsze dziecko, szukalam porady wychowawczej wink Stamtąd zapamiętałam verdanę. Potem któraś wspomniała o emamie, wchodzę, patrze, a wątków na temat dzieci trochę jakby mało i te personalne przytyki, widać było, że dziewczyny sie już dobrze znają i wiedza jak i i co sobie dosadnie napisać. Przez bardzo długi okres byłam tylko obserwatorem, czasem się spłakałam ze śmiechu, często dowiedziałam wartościowych rzeczy. I tak czytam do dziś. smile
    • mejerewa od początku 31.10.14, 17:01
      Ja jestem starą forumką, jeszcze z edziecka z Pruszyńskiego. Wtedy mnie tematy te bardzo interesowały, małe dziecko, druga ciąża. Pamiętam, że klimat forum był zupełnie inny, bardzo elitarny i jednocześnie przyjazny. Były ogromne obawy, co będzie jak forum przeniosą na gazetę. Zyskało popularność i dało anonimowość większą. Udzielałam się jeszcze jakiś czas, nawet byłam inicjatorką zakładania dodatkowych forów tematycznych na edziecku.

Potem na kilka lat zniknęłam, jakoś tak dzieciowe tematy mnie znudziły. Wróciłam jakiś czas temu, z innym nickiem, bo zdałam sobie sprawę, że na starym było dużo danych, moje imię, imiona dzieci (rzadkie), miasto, praca, zainteresowania. Właściwie czytam tylko emamę, bo teraz tu wcale nie o dzieciach się pisze głównie i czasem pisuję (ostatnio więcej, bo przy kompie całymi dniami, a to odskocznia od roboty).
      • bi_scotti Re: od początku 31.10.14, 18:37
        mejerewa napisała:

> Ja jestem starą forumką, jeszcze z edziecka z Pruszyńskiego. Wtedy mnie tematy
        > te bardzo interesowały, małe dziecko, druga ciąża. Pamiętam, że klimat forum by
        > ł zupełnie inny, bardzo elitarny i jednocześnie przyjazny. Były ogromne obawy,
        > co będzie jak forum przeniosą na gazetę. Zyskało popularność i dało anonimowość
        > większą. Udzielałam się jeszcze jakiś czas, nawet byłam inicjatorką zakładania
        > dodatkowych forów tematycznych na edziecku.

A czy wiesz moze czy gdzies jeszcze udziela sie Doktor ze Szwajcarii? To byl bardzo uprzejmy, sensowny forumowicz, ktory na tym archaicznym edziecku sporo pisywal. Potem juz nigdy nie trafilam na niego, chociaz gdy przyszedl czas koniecznosci logowania sie to sporo osob vanished albo zmienilo "profile" - moze i on tez ... wink
        • mika_p Re: od początku 31.10.14, 23:50
          do.ki ? Na Auto-Moto wink
          • bi_scotti Re: od początku 01.11.14, 04:41
            mika_p napisała:

> do.ki ? Na Auto-Moto
            > ] wink
            >

O widzisz, chyba jedyne forum, na ktore nigdy nie mialam potrzeby/checi zajrzec wink A niech mu bedzie ... auto-moto ... geeesh, czego to ludzie nie wymysla, a taki fajny byl kiedys facet big_grin
      • minerallna Re: od początku 01.11.14, 03:52
        Kim teraz jest nick z dawnych czasów: bogusia1234?
        • skarolina Re: od początku 01.11.14, 17:26
          Kim teraz jest nick z dawnych czasów: bogusia1234?

Bogusi to tu już chyba od dawna nie ma, udziela się na fejsie, bywała na innych forach, poza tym, cyferek ma o dwie więcej, bo dzieci sześcioro smile
    • heca7 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 17:19
      Zupełnie nie pamiętam jak trafiłam na forum gazetowe. Skąd o nim wiedziałam. W każdym razie zaczynałam na jakichś forach rówieśniczych. I to było z 8 lat temu. Potem zaglądałam na Kobietę ale tama jakoś tak mało... przytulnie wink I przeniosłam się na emamę. Przyzwyczajona jestem, w pyskówki się rzadko wdaję.
    • best_bej Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 17:33
      najpierw przeczytałam o truskaveczce i jej WDDP w Wysokich Obcasach. Przypomniałam sobie o niej jak mi stała woda w lodówce- tam znalazłam odpowiedź co i jak.
      Potem trafiłam na emagiel, z emagla na ematkę i tak zostało.
      Nie mam dzieci, siedzę tu od jakieś 7 lat.
    • zuwka Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 17:40
      hmm... chyba zaczęło się od ślub i wesele. Szukałam czegośtam na necie, tam trafiłam i tak już pozostałam. 8 lat stuknęło. 3 nicki
    • mruwa9 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 17:43
      prawie nie pamietam..tak dawno temu to bylo, z kilkanascie lat juz.. wtedy jeszcze form bylo pod egida czasopisma eDziecko (cyfrowa wersja Dziecka), nie mialo z Gazeta i Agora jeszcze nic wspolnego, nie trzeba sie bylo logowac..potem wprowadzili obowiazek logowania, potem edziecko kupila Agora, dzieci dorastaja, a ja tkwie na posterunku smile
      pewnie niewiele z was to pamieta, ale to byly czasy , gdy dopiero pojawial sie internet niezalezny od modemow (gdzie sie dzwonilo na nr 020.. jakos tak, i placilo za kazda minute online)
      • mika_p Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:53
        > pewnie niewiele z was to pamieta, ale to byly czasy , gdy dopiero pojawial sie
        > internet niezalezny od modemow

SDI - Szybki Dostęp do Internetu - 115 kb/s, płatne ryczałtem niezależnie od czasu spędzonego w internecie, niezależne od linii telefonicznej, stałe IP, program pilotażowy, później: neostrada.
        • mruwa9 Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 00:00
          nawet neostrada przyszla pozniej..a w przegladarce wylaczalo sie opcje otwierania obrazkow, zeby przyspieszyc internet...
          a moj pierwszy, najpierwszy adres email ciagle jest aktywny smile a jest juz pelnoletni wink
          to tak na marginesie..
    • awidyna Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 17:54
      Mnie dopiero stuknie 2 lata na forum. Szukałam info o karmieniu dziecka odciąganym pokarmem i trafiłam na KPI potem na KP gdzie dowiedziałam się więcej o karmieniu niż na studiach dietetycznych. Potem Niemowle, emagiel - ale akurat afera tam była z doral i coś na emamie przeczytałam i zostałam. Lubie ten klimat wink Do kawy to jest jedyna lektura. No i można dostać zyebkę za samo zalogowanie się wink
    • kkalipso Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 19:18
      Zacznę od końca, bo zapomnę napisać. Prawda jest banalna . Dziecko udupiło (w dobrym tego słowa znaczeniu). Filmów, które lubię nie wypada oglądać przy dziecku, muzyki słuchać tak jak lubiłam też nie, zostało mi gadanie przez tel. i internet. Od zawsze za to kupując wszelkie czytadła dla kobiet zaczynałam od ostatniej strony;czyli Listy od Czytelników. Tak więc od lat podczytywałam forum Psychologia. Pamiętam do tej pory co niektóre nicki, ale najbardziej komandosa . Jak bum-cyk-cyk z siostrą, kiedy chciałyśmy się pośmiać to na forum do czytania komentarzy komandosa. To były czasybig_grin Później prozaicznie z forum na forum od Ciąża i Poród aż na Emama. Wieki tu się nie odzywałam tylko czytałam. Wszystkie wyobrażałam tu sobie takie mądre/wykształcone/piękne/bogate/zgrabne. Co ja będę się udzielać ?! Nadal mam wiele kompleksów. Dużo dziewczyn pisze, że ma w dupie i to śmieszne brać pod uwagę jak zostanie odebrana a ja nadal pisząc tu czuję, że mam stres, bo zostanę wyśmiana itd.
      • morgen_stern Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 20:44
        Trzeba wielkiej odwagi, żeby coś takiego na ematce napisać. Więc już masz coś, czego brakuje wielu z nas smile
      • rosapulchra-0 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 20:48
        No i widzisz, jak się mylisz!
        Dla mnie zawsze, ale to zawsze wnosiłaś i wnosisz wartościowe uwagi na to forum. Jesteś piękną, mądrą, dojrzałą i bardzo kulturalną kobietą - i ja Ci tego szczerze zazdroszczę.
        • kkalipso Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:18
          Nie spodziewałam się absolutnie żadnych refleksji po moim poście. Akurat wy oby dwie byłyście na szycie! Rosa w piękny sposób walcząca o swoje a w byłam i jestem Morgen zakochana xaxaxa.
          • kkalipso Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:58

Absolutnie zakochana po uszy w morgen_stern miał być smile
      • kalia-kalia Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:14
        Jejku, też pamiętam komandosa big_grin.
        Dzięki niemu m.in. doszłam do pocieszającego wniosku, że nie jestem aż tak walnięta, jak mi się zdawało - są dużo lepsi smile.
        Tylko zapomniałam, czy on brylował na psychologii czy kobiecie, bo od tych forów zaczynałam.
        • kkalipso Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:41
          To jest nas trzy, bo jeszcze któraś wspominała .....słynnego komandosa ! Trochę gazetkę przypomina w gorszym wydaniu big_grin
    • gretchen184 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 19:28
      banalnie- 8 lat temu będąc w ciąży znalazłam Ci... potem było niemowlę i tak poszło.
      nie udało mi się zakotwiczyć na emaglu,kobiecie i wielu innych- tylko tu tkwię po wieczność big_grin
      nicków mam 3 a i tak zmieniam średnio raz na rok- nie ma w tym żadnej ideologii, po prostu nicki mi się nudzą i wypalają.
      ostatnio bardzo mało piszę ale czytam regularnie.
      • gretchen184 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 19:29
        ło matko- Ciążę i Poród mi wykropkowało big_grin
    • mynia_pynia Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 19:47
      Nie wiem jak tu wlazłam. W każdym bądź razie od razu trafiłam na ematkę. Przez rok czytałam koleżance z pokoju co bardziej atrakcyjne wątki i padałyśmy ze śmiechu.
      Po roku postanowiłam coś napisać więc zalogowałam się i tak tu tkwię od X lat.
      • panidemonka Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 20:43
        mynia_pynia napisała:

Na emamę wlazłam jak pojawił się wątek o obgryzaniu mężom paznokci i hodowaniu rozic. a... i jeszcze o odgrzewaniu zie. Chyba o ziemniaki chodził. Było super. hiper funsmile
        Wcześniej tylko czytałam

> Nie wiem jak tu wlazłam. W każdym bądź razie od razu trafiłam na ematkę. Przez
        > rok czytałam koleżance z pokoju co bardziej atrakcyjne wątki i padałyśmy ze śmi
        > echu.
        > Po roku postanowiłam coś napisać więc zalogowałam się i tak tu tkwię od X lat.
    • fomica Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 20:28
      Az z ciekawości sięgnęłam do swojej historii i jako pierwsze forum na jakim sie udzieliłam wyskoczyło mi ... Katowice. Ciekawe, w życiu tam nie byłam smile
      Nie pamiętam dokładnie ale na 99% pierwsze wątki to były te linkowane na głównej stronie gazety, klikało się odruchowo. Przez pewien czas najwięcej pisałam na Kobiecie, ale tamto forum zrobiło sie jakies niemrawe, monotematyczne i przeniosłam się tutaj, bo jest wiekszy ruch i szerszy zakres zainteresowań. Mój pierwszy wpis na Emamie jest w wątku o tym, że rodzice okłamują dzieci, np. wmawiając im że zdechła świnka morska tak naprawdę nie zdechła, tylko wyjechała i co roku przysyła pocztówki smile
    • naomi19 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:07
      Ja nie pamiętam. Miałam małe dziecko i nudziło mi się, gdy spało, jakimś sposobem tu trafiłam. Po pierwszym dniu, po kilku pierwszych bardzo chciało mi się płakać i byłam wstrząśnięta chamstwem i głupotą niektórych. Pamiętam wpisy shellerki i moofki, które pisało, że ich mężowie w życiu nie wstawali do dzieci, bo gdyby to robili, umarliby na zawał serca. Nie wierzyłam w takie rzeczy. Teraz mam grubą skórę i niewiele mnie dziwi.
      • solange123 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:21
        Potrzebowałam porady motoryzacyjnej i założyłam konto. I po kupnie auta mi zostało konto.
        • elske Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:35
          Na forum już prawie 8 lat. Fora na gazecie pokazala mi siostra. Na emama trafilam przypadkiem. Wpisalam komentarz w wątku na temat dzieci i zostalam zjechana big_grin . Bylam w takim szoku , ze przez 2mies tu nie zagladalam big_grin . A później mi przeszlo i przestalam sie przejmowac .
          • andaba Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:44
            Zainteresował mnie dział "z naszego forum" czy jakoś tak w "Dziecku".
            Po założeniu internetu pierwsze co zrobiłam to odszukałam forum. I okazało sie dokładnie tak fajne, jak spodziewałam się po urywkach smile

Szczerze mówiąc forum edziecko było głównym bodźcem (jak nie jedynym) przy naleganiu na internet. I w sumie po tylu latach nadal jest główną (oprócz stronki fotograficznej) moją internetową rozrywką.
          • azja001 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:44
            Ok 2005-06 więc jakieś 9 lat tu zaglądam. Zaczęło się od rocznika dzieci 1999 w związku z tym że moje dziecko szło do szkoły ciekawiło mnie jak tam inne matki szykują sie do tego wydarzenia.
            Póżniej była Kobieta ale tam jakoś nie bardzo mi sie podoba i emama.
    • latarnia_umarlych Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 21:52
      Poznałam to forum jakieś 9-10 lat temu. Dokładnie nie wiem, ale to były czasy tamponu z Gdańska.
      Czytałam i pisałam na Forum Humorum. Przez linki na głównej stronie do popularnych wątków znalazłam się na "kobiecie" i "emamie".
      Emama była dla mnie, młodej studentki początkowo zbyt dziwaczna (problemy z dziećmi/mężami, prowokacje lipcowej, jatki na 500 postów), ale chyba właśnie przez to wciągnęłam się, chociaż dzieci nie mam. Kobieta za to zrobiła się nie do zniesienia, pełna trolli, głupia i nudna. I zostałam na ematce. Aktualnie mam trzeci nick.
      • elle.hivernale Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:03
        Zaczęłam 7 albo 8 lat temu, koleżanka ściągnęła mnie na forum prywatne, potem kolejne i kolejne. Czasem ktoś podrzucał jakieś linki z wątkami z innych for i tak powoli dotarłam na ematkę. Po drodze założyłam dwa kolejne nicki, bo na tamtych jest za dużo informacji. Elle używam tylko na ematce, ale nigdy nie dyskutuję pod nim z osobami, które znam z innych for czy reala - na szczęście niewiele ich tu albo też mają inne nicki wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka