Dodaj do ulubionych

Widziałyście?

• zlotarybka_1 Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:06
      mi sie tez podoba, no ale Giewont jest bez krzyzya wiec jakas afera sie zrobila....
      • nowi-jka Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:04
        no bo co niby ten krzyz przeszkadzał? jak tak to religia sie pcha wszedzie i decyduje o wszystkim jak nagle to krzyza na giewoncie nie ma
    • jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:29
      A tam, rewelacja... Budynki w Warszawie poprzestawiali bo przecież najważniejsze jest rondo z palmą o przykrótkich liściach. Jak Litwini dopatrzą się księcia Witolda zerżniętego prosto od Matejki to się pewnie wkurzą (btw jak ww książę chodził po świecie po Warszawa nie była w składzie Królestwa Polskiego). A burmistrz Zakopanego już się chyba wkurzył, bo co to za Giewont bez krzyża.
      Z jednym trafili - niewolników do wyciągania stadionów z wody to w Polsce nie brakuje.
      • aneta-skarpeta Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:40
        komentarz z YTsmile

Ludzie czy Wy jesteście głupi???? czy Wy rozumiecie ten spot??? przecież nie trzeba inteligenci aby zrozumieć że to mały chłopiec opowiada innemu małemu chłopcu to co zapamiętał z Polski ... wynika z tego że dowiedział się że Giewont wg legendy to tak naprawdę śpiący rycerz.... CZY WEDŁUG WAS NIE BYŁOBY TO DEBILNE GDYBY TAKI RYCERZ miał krzyż na nosie???
        • jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:54
          No i zapamiętał też, że w Polsce stadiony wyciąga się morza, a na ulicach Warszawy naparzają się jacyś rycerze. Jest to jeszcze bardziej debilne. Może miało być to zaproszenie angielskich kiboli "Przyjedźcie do nas, mamy stadiony i można robić rozróby"?
          • aneta-skarpeta Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:04
            ja to rozumiem bardziej jako " wpadajcie z dziecmi, calymi rodzinamy, mamy mnóstwo atrakcji dla dzieci, bogatą historię etc"

nie biorę tego spoty zbyt dosłownie
            • jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 22:58
              aneta-skarpeta napisała:

> ja to rozumiem bardziej jako " wpadajcie z dziecmi, calymi rodzinamy, mamy mnós
              > two atrakcji dla dzieci, bogatą historię etc"
              >
              > nie biorę tego spoty zbyt dosłownie
              Z atrakcji dla dzieci to tam tylko Smocza Jama, ale bez Smoka... Dla mamy jacyś panowie znaleźliby się, skoro tata taki zajęty wink
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:08
            jakw napisała:

> No i zapamiętał też, że w Polsce stadiony wyciąga się morza, a na ulicach Warsz
            > awy naparzają się jacyś rycerze. Jest to jeszcze bardziej debilne.

Jak debilne? Zaraz jest 11.11 i rycerze będą się na ulicach Warszawy naparzać aż kamienice runą w gruzach....

Ksiadz Anatol
            • jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 23:01
              najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):
              > Jak debilne? Zaraz jest 11.11 i rycerze będą się na ulicach Warszawy naparzać a
              > ż kamienice runą w gruzach....
              Ja wiem, że dla niektórych takie zadymy to największa atrakcja. Ale nie jestem wcale pewna, czy chciałabym ich widywać co weekend, a nie tak raz w roku.
          • menodo Re: Widziałyście? 04.11.14, 10:11
            100/100, jakw.
            Z tej reklamy wynika, że dzieci - po wizycie w Polsce - mają jakieś urojenia i koszmarne senne.
            • konsta-is-me Re: Widziałyście? 04.11.14, 18:07
              Mysle ze nie dogodzisz.
              Jakkolwiek byloby zrobione , i tak Polacy beda krytykowac, bo w 7 sekundzie chmurka byla krzywa wink
              Gdyby to byla reklama "zachodniego" kraju, wznosilyby peany.
              • menodo Re: Widziałyście? 04.11.14, 22:07
                Gdyby to była to równie debilna reklama "zachodniego" kraju, to z mojej strony peanów by nie było.
      • burina Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:56
        Śmiech śmiechem, ale mieszkam teraz w kraju, w którym ludzie na hasło 'Polska' kojarzą Pudziana częściej niż JPII. Cóż za miła odmiana smile. A z jakim respektem sąsiad na mnie spojrzał, gdy mu się złożyło w jedno, że sama sobie trawnik przekopałam zamiast wołać firmę i że jestem z kraju Pudziana.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:11
          burina napisała:

> Śmiech śmiechem, ale mieszkam teraz w kraju, w którym ludzie na hasło 'Polska'
          > kojarzą Pudziana częściej niż JPII.

Trzeba się pogodzić z tym, że JPII to jakąś szczególnie wielką postacią był jedynie dla Polaków... Jego globalne zasługi są więcej niż wątpliwe...

Pudzian jest wybitny w skali dużo szerszej...

Ksiadz Anatol
          • burina Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:22
            Pogodzić prawisz? Ale co ja mam zrobić, gdy nagle i niespodziewanie wstępuje we mnie siła,jestem w stanie kanapy przenosić o metry całe. Ani szkoła, ani telewizja mnie na scenariusz bycia utożsamianą z krajem Pudziana nie przygotowała. Już nawet z Bońkiem ani z Małyszem nie miałabym problemów... Ale z tym, że wg moich sąsiadów pochodzę z kraju, w którym chłopy sielne a kwadratowe, to ja doprawdy do dziś nie wiem, co zrobić.
            • kim5 Re: Widziałyście? 04.11.14, 10:13
              Podoba mi sięsmile Może nie tak bardzo jak spot na 10 lat w Unii, ale też bardzosmile
            • cauliflowerpl Re: Widziałyście? 04.11.14, 15:54
              Hahaha big_grin Mnie za to szkola i telewizja perfidnie oszukaly.

Bo u mnie w miescie na haslo "Polska" pada odzew "Urban".
              Pilkarz. Jan Urban. Gral wtedy w miejscowej druzynie (ktorej teraz jest trenerem) i strzelil klasycznego hattricka w meczu z Realem Madryt, jakies 20 lat temu. Sila rzeczy bohater.

Kilka miesiecy minelo, zanim zakumalam, ze nie chodzi o polityka z wielkimi uszoma.

Spot mi sie podoba, duzo lepszy niz ten za siedem baniek, z muzyka beatlesow w tle.
    • nangaparbat3 Re: Widziałyście? 04.11.14, 17:28
      Tak, ale "nie kupuję tego".
    • jola-kotka Re: Widziałyście? 04.11.14, 21:49
      Wyslalam do ciebie meile nie wiem czy je masz czy nie. Mój meil Jola.kotka@onet.pl jeśli nadal to coś pilnego to pisz.
      • rosapulchra-0 Re: Widziałyście? 04.11.14, 22:04
        Posłałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka