rosapulchra-0 04.11.14, 07:58 Dla mnie RE-WE-LA-CJA!! Polska - where the unbelievable happens Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotarybka_1 Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:06 mi sie tez podoba, no ale Giewont jest bez krzyzya wiec jakas afera sie zrobila.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:04 no bo co niby ten krzyz przeszkadzał? jak tak to religia sie pcha wszedzie i decyduje o wszystkim jak nagle to krzyza na giewoncie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:29 A tam, rewelacja... Budynki w Warszawie poprzestawiali bo przecież najważniejsze jest rondo z palmą o przykrótkich liściach. Jak Litwini dopatrzą się księcia Witolda zerżniętego prosto od Matejki to się pewnie wkurzą (btw jak ww książę chodził po świecie po Warszawa nie była w składzie Królestwa Polskiego). A burmistrz Zakopanego już się chyba wkurzył, bo co to za Giewont bez krzyża. Z jednym trafili - niewolników do wyciągania stadionów z wody to w Polsce nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:40 komentarz z YT Ludzie czy Wy jesteście głupi???? czy Wy rozumiecie ten spot??? przecież nie trzeba inteligenci aby zrozumieć że to mały chłopiec opowiada innemu małemu chłopcu to co zapamiętał z Polski ... wynika z tego że dowiedział się że Giewont wg legendy to tak naprawdę śpiący rycerz.... CZY WEDŁUG WAS NIE BYŁOBY TO DEBILNE GDYBY TAKI RYCERZ miał krzyż na nosie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:54 No i zapamiętał też, że w Polsce stadiony wyciąga się morza, a na ulicach Warszawy naparzają się jacyś rycerze. Jest to jeszcze bardziej debilne. Może miało być to zaproszenie angielskich kiboli "Przyjedźcie do nas, mamy stadiony i można robić rozróby"? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:04 ja to rozumiem bardziej jako " wpadajcie z dziecmi, calymi rodzinamy, mamy mnóstwo atrakcji dla dzieci, bogatą historię etc" nie biorę tego spoty zbyt dosłownie Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 22:58 aneta-skarpeta napisała: > ja to rozumiem bardziej jako " wpadajcie z dziecmi, calymi rodzinamy, mamy mnós > two atrakcji dla dzieci, bogatą historię etc" > > nie biorę tego spoty zbyt dosłownie Z atrakcji dla dzieci to tam tylko Smocza Jama, ale bez Smoka... Dla mamy jacyś panowie znaleźliby się, skoro tata taki zajęty Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:08 jakw napisała: > No i zapamiętał też, że w Polsce stadiony wyciąga się morza, a na ulicach Warsz > awy naparzają się jacyś rycerze. Jest to jeszcze bardziej debilne. Jak debilne? Zaraz jest 11.11 i rycerze będą się na ulicach Warszawy naparzać aż kamienice runą w gruzach.... Ksiadz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Widziałyście? 04.11.14, 23:01 najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a): > Jak debilne? Zaraz jest 11.11 i rycerze będą się na ulicach Warszawy naparzać a > ż kamienice runą w gruzach.... Ja wiem, że dla niektórych takie zadymy to największa atrakcja. Ale nie jestem wcale pewna, czy chciałabym ich widywać co weekend, a nie tak raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Widziałyście? 04.11.14, 10:11 100/100, jakw. Z tej reklamy wynika, że dzieci - po wizycie w Polsce - mają jakieś urojenia i koszmarne senne. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Widziałyście? 04.11.14, 18:07 Mysle ze nie dogodzisz. Jakkolwiek byloby zrobione , i tak Polacy beda krytykowac, bo w 7 sekundzie chmurka byla krzywa Gdyby to byla reklama "zachodniego" kraju, wznosilyby peany. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Widziałyście? 04.11.14, 22:07 Gdyby to była to równie debilna reklama "zachodniego" kraju, to z mojej strony peanów by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Widziałyście? 04.11.14, 08:56 Śmiech śmiechem, ale mieszkam teraz w kraju, w którym ludzie na hasło 'Polska' kojarzą Pudziana częściej niż JPII. Cóż za miła odmiana . A z jakim respektem sąsiad na mnie spojrzał, gdy mu się złożyło w jedno, że sama sobie trawnik przekopałam zamiast wołać firmę i że jestem z kraju Pudziana. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:11 burina napisała: > Śmiech śmiechem, ale mieszkam teraz w kraju, w którym ludzie na hasło 'Polska' > kojarzą Pudziana częściej niż JPII. Trzeba się pogodzić z tym, że JPII to jakąś szczególnie wielką postacią był jedynie dla Polaków... Jego globalne zasługi są więcej niż wątpliwe... Pudzian jest wybitny w skali dużo szerszej... Ksiadz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Widziałyście? 04.11.14, 09:22 Pogodzić prawisz? Ale co ja mam zrobić, gdy nagle i niespodziewanie wstępuje we mnie siła,jestem w stanie kanapy przenosić o metry całe. Ani szkoła, ani telewizja mnie na scenariusz bycia utożsamianą z krajem Pudziana nie przygotowała. Już nawet z Bońkiem ani z Małyszem nie miałabym problemów... Ale z tym, że wg moich sąsiadów pochodzę z kraju, w którym chłopy sielne a kwadratowe, to ja doprawdy do dziś nie wiem, co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: Widziałyście? 04.11.14, 10:13 Podoba mi się Może nie tak bardzo jak spot na 10 lat w Unii, ale też bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Widziałyście? 04.11.14, 15:54 Hahaha Mnie za to szkola i telewizja perfidnie oszukaly. Bo u mnie w miescie na haslo "Polska" pada odzew "Urban". Pilkarz. Jan Urban. Gral wtedy w miejscowej druzynie (ktorej teraz jest trenerem) i strzelil klasycznego hattricka w meczu z Realem Madryt, jakies 20 lat temu. Sila rzeczy bohater. Kilka miesiecy minelo, zanim zakumalam, ze nie chodzi o polityka z wielkimi uszoma. Spot mi sie podoba, duzo lepszy niz ten za siedem baniek, z muzyka beatlesow w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Widziałyście? 04.11.14, 21:49 Wyslalam do ciebie meile nie wiem czy je masz czy nie. Mój meil Jola.kotka@onet.pl jeśli nadal to coś pilnego to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś