Dodaj do ulubionych

a stylizacyjne hity? :)

06.11.14, 13:33
Wasze albo podejrzane gdzies, zasłyszane, przeczytane rady, ktore uznałyście za bardzo słuszne, wręcz bezcenne i ktore się zawsze sprawdzają?

Ja często przypominam sobie rzecz przeczytaną w pewnym modowym poradniku odnośnie tzw dłuższej góry, czyli tuniki przykrywającej biodra. Wskazówka, ktorej moim zdaniem powinny bezwzględnie przestrzegac osoby tęższe, przekonałam się o tym na przykładzie mojej mamy i na podstawie obserwacji, chocby na ulicy.
Otóż tunika (lub długa bluzka, sweterek, whatever) powinna przykrywac dokładnie posladki czyli tzw usmiech. Ani centymetra mniej, ani więcej. Nie powinna byc dluższa, bo kazdy cm długości nog jest na wagę złota i nie warto go zakrywac. Nie krótsza, bo każdy cm rozłożystego tyłka, widoczny spod bluzki, to punkty ujemne do korzystnego wyglądu.
A co Wy polecacie?
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 13:37
      mit - ze babki tęższe nie powinny nosic ciuchów "blisko ciała" bo to pogrubia dodatkowo, zostaja im tylko luzne wory = tak od szyi do kolan

przykłąd Liszy, Grycanek, czy Szostak pokazuje ze moze byc odwrotnie - kwestia kroju , z poteznych bioder , tylka i biustu mozna zrobic oszaląmiający atut
      • eo_n Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 13:42
        Przy ciele, jak najbardziej, ale co najmniej rozmiar za małe to już nie. A mam wrażenie, że często to drugie bywa rozumiane jako dopasowane wink
        • mozambique Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 13:49
          bp choelrnie ciezko jes znalezc w sklepach np swietny garnitur na taka figure - czyli dopasowanie w talii , długosc do bioder ale ani mowy ciut dłuzej i obficie w biuscie z odpowieidnimi cieciami , do tego spodnie middle waist o prostym kroju ,
          w doodatku na wysoką osobę - od 2 lat czegos takeigo szukam w jakisjs akceptowalnej cenei i to jest praktycznie niemozliwe , aktrki chyab to szyją na miarę

albo sukienke która nie jes prostym worem ala Dorota wellman ale wygląda jak Lisza w czarnej skórzanej miesiac po poordzie - bosssko
      • lady-z-gaga Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 16:32
        Owszem, pełna zgoda, sama mam koleżankę z lekką nadwagą i najlepiej wygląda w dopasowanych (ale nie opiętych) ciuchach. Tyle, że ta teoria lepiej się sprawdza przy figurach typu jabłko, no i ciuchy nie moga byc z dzianiny, musi byc sztywniejsza tkanina.
      • bei Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 17:01
        Teoretycznie niska dzieczyna nie powinna nosic długich włosow i dlugich butow.
        A praktycznie to widzialam juz ich wiele w takich długościach i wyglądały rewelacyjńie dobrze.

Za stylizacyjny hit uważam dwukolorowe sukienki dla kobiet, które mają więcej ciala.
        Pionowe dwa pasy z boku wycinają optycznie w sylwetce idealny wymiar,
    • mejerewa Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 13:52
      Dla mnie hit to rajstopy w kolorze butów.
      Mam szczupłe nogi, ale jestem niewysoka, łydki krótkie.
      Zobaczyłam to na własnych zdjęciach w tej samej sukience i granatowych butach na obcasie. Raz miałam cieliste pończochy, a raz kryjące granatowe rajstopy w kolorze butów. Nie tylko łydki zgrabniejsze (bo ciemne), ale całe nogi optycznie dłuższe.
    • gazeta_mi_placi Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 18:54
      Stylizacja dla osoby otyłej - to przy legginsach czy węższych spodnia tunika lub sweter zakrywający "cztery litery", na plażę - kostium jednoczęściowy, najlepiej w ciemnym kolorze np. granatowym.
      Kostium jednoczęściowy (tu kolory mogą być w zasadzie dowolne) dotyczy też szczupłych Pań z rozstępami na brzuchu lub blizną po CC.
      Otyła osoba powinna też chodzić na lato w luźnych bluzeczkach, broń Boże nie opiętych, z rękawkiem co najmniej do połowy ramienia.
      • mia_siochi Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 20:08
        gazeta_mi_placi napisała:

>
        > Kostium jednoczęściowy (tu kolory mogą być w zasadzie dowolne) dotyczy też szcz
        > upłych Pań z rozstępami na brzuchu lub blizną po CC.

Ale wiesz w którym miejscu jest blizna po cc? Czy tylko tak gadasz, żeby gadać?
        • klamkas Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 20:57
          A wiesz, że nie zawsze cięcie się robi w linii bikini?
      • edelstein Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 20:42
        > Kostium jednoczęściowy (tu kolory mogą być w zasadzie dowolne) dotyczy też szcz
        > upłych Pań z rozstępami na brzuchu lub blizną po CC.

Dzis pisze facetbig_grin który nigdy nie spal z kobieta.-
        "...Bezkompromisowa,nie ma nic do stracenia.Nikogo nie kocha i zdania nie zmienia.Sto procent szaleństwa-tak,to jest jej opcja.Wie,jak zapominać,dobrze zna sie na chłopcach.Gryzie tak,jak suka,jest łagodna tak,jak owca,jest bliska jak siostra i wciąż tak bardzo obca..."
        • gazeta_mi_placi Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 20:56
          Z kobietą się nie śpi big_grin
          • edelstein Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 21:14
            Dla ciebie taka wersja to juz bylby sukces.
    • triismegistos Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 19:06
      Doskonale dobrana bielizna. Nie mówię zaraz o majtach wyszczuplających (chociaż własciwie czemu nie?), ale doskonale dobrany biustonosz potrafi wysmuklić i jeszcze wyprostować sylwetkę. Porządny pas do pończoch, nie pięć sznórków na krzyż, ale wysoki i zabudowany nie tylko robi talię i podnosi pośladki, ale sam fakt jego noszenia dodaje jakiegoś błysku w oku.
      A kobietom klepsydrom dobrze robią sukienki w stylu lat 50.
    • daisy Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 19:18
      Szerokie ramiona najlepiej maskuje góra "na zakładkę", coś takiego:
      https://lilumoda.pl/6796-lista/klasyczny-sweter-z-zakladka-fg247.jpg
      • morgen_stern Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 21:14
        Pacz pani, dobrze wiedzieć, ja mam właśnie szerokie ramiona.
        • drinkit Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 21:29
          morgen_stern napisała:

> Pacz pani, dobrze wiedzieć, ja mam właśnie szerokie ramiona.
          >

Kurcze, szerokie ramiona to mój fetysz. Uważam że należy je podkreslać, a nie zakrywać smile
          • morgen_stern Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 21:53
            Jak się ma do tego długą szczupłą szyję i małą główkę, to robi się problematycznie, zapewniam smile efekt zaciekawionej gęsi zapewniony.
            • drinkit Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 22:00
              efekt zaciekawionej gęsi zapewniony.

he, dobre.
              Wielbię szerokie ramiona Charlize Theron
            • agni71 Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 22:16
              Przy krótkiej szyi też nie za bardzo. Ja mam np. ramiona nie tyle szerokie co wysokie i w połączeniu z krótka szyją niektóre fasony ubrań wyglądają fatalnie.
        • daisy Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 22:14
          Też mam szerokie ramiona i wąskie biodra, więc o tych fasonach sporo się naczytałam. Szczęście jak się ma do tego jaką taką talię, można kombinować.
          Nie cierpię swoich szerokich ramion, najbardziej mnie wkurza, że najlepiej nosić przy nich ciemne bluzki, a ja znacznie korzystniej wyglądam w jasnych... sad
        • guderianka Re: a stylizacyjne hity? :) 07.11.14, 08:52
          Mam podwójnie szerokie ramiona wink podwójnie -bo genetycznie, po tacie, i zbudowane-lata trenowania wink Ómarłabym gdyby miała założyć taką bluzkę. Nawet do trumny się dla mnie nie nadaje ( w trumnie ma być czerwona długa sukienka i martensy - a w takim stroju szerokich ramion nie widać) wink
    • zielona.limonka Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 20:52
      Dla kobiet z nadwagą - czółenka na słupku i z okrągłymi noskami. Przy szpilkach i wąskich noskach łydka wydaje się grubsza, a cała sylwetka robi się jeszcze większa - zaczyna wyglądać jak wata cukrowa na cienkim patyczku.
      Drugi hit - podpowiedziała to kiedyś Monika Jaruzelska w jakiejś audycji i wypróbowałam - działa. Otóż spódnica powinna się kończyć w takim miejscu, gdzie noga jest najszczuplejsza. Rewelacja.
      • zielona.limonka Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 20:53
        Znaczy nie w kostce, tylko dookoła kolana w takim miejscu, które jest najszczuplejsze smile
      • panidemonka Re: a stylizacyjne hity? :) 07.11.14, 10:22
        zielona.limonka napisała:
        W moim przypadku ten patent odpada, musiałabym nosić spódnice/sukienki prawie do kostki. Na to jestem zbyt niska.
        Butów na wysokim obcasie nie mogę nosić.

> Drugi hit - podpowiedziała to kiedyś Monika Jaruzelska w jakiejś audycji i wypr
        > óbowałam - działa. Otóż spódnica powinna się kończyć w takim miejscu, gdzie nog
        > a jest najszczuplejsza. Rewelacja.
    • sl-14 Re: a stylizacyjne hity? :) 06.11.14, 21:04
      Już pisałam w drugim wątku - rozkloszowana spódnica i obcisła góra dla małopupiastych i szczupłych.
    • solejrolia Re: a stylizacyjne hity? :) 07.11.14, 08:30
      -rozpiętym żakietem można idealnie ukryć wystający, okrągły, wzdęty brzuch.
      (to mój numer jeden !!! podstawowe przykazanie ubiorowe)

-dekolt w serek "wyszczupla", a okrągły, czy łódeczka zaokrągla sylwetkę

- dobra bielizna potrafi zdziałać cuda !
      ( albo inaczej- kiepsko dobrana bielizna masakruje sylwetkę i to naprawdę widać, i to najczęściej spotyka sięsad )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka