Dodaj do ulubionych

Gdańsk zima

10.11.14, 16:22
Mam taki plan, by na święta wyskoczyć do Gdańska i spędzić tam wigilie. Wynajmę pokój. Będziemy we 3. I teraz pytanie, czy to ma sens? Czy tego typu spędzanie swiąt - z dala od rodziny pt. mama,tata, dziadek i wujek ma jakąs wartość. Szczerze mówiąc mam ochote na troche inne święta, nie chce ich spędzac z tymi ludźmi, jest to głównie rodzina partnera, a ja nie przepadam za nią. Z drugiej strony czy rzeczywiście warto wybierać się w tę podroz (jadę z Łodzi) i potem wracać? Tyle zachodu, żeby tylko uciec. Z trzeciej strony nigdy nie byłam w Gdansku zimąsmile Boje sie tez tamtejszego zimna, przenikającego ziąbu. Boje sie obcego pokoju i że to cos odbierze tym świetom..??
Obserwuj wątek
    • zuwka Re: Gdańsk zima 10.11.14, 16:28
      Boisz się zimna, Gdańska obcego pokoju czy zmiany?
      Sama chyba nie wiesz czy chcesz spędzić święta po swojemu czy tak jak dotąd. Na tym się skup a nie na tym czy zimno bedzie czy ciepło, czy morze będzie szumiało czy nie, czy .... Czy....
    • echtom Re: Gdańsk zima 10.11.14, 16:32
      Kocham Gdańsk, ale zimą bym nie polecała smile
      • zuzanna56 Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:38
        Gdańsk jest piękny, zimą też.
        Też bym chętnie gdzieś uciekła wink na święta.
        • echtom Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:45
          Co jest pięknego zimą w mieście? Światełka i kiermasze świąteczne? wink Jak uciekać na Święta, to tylko w góry.
          • szaragdowa.sukienka Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:51
            Ale Gdańsk ma jeszcze plaże i spacer w mroźny słoneczny dzień to coś wspaniałego smile
            • zuzanna56 Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:57
              Właśnie spacer plażą smile

Góry lubię latem. Zimą byłam tylko raz. Było całkiem fajnie. Tylko w okresie świątecznym i w czasie ferii jest tam tłoczno. Chyba że można jechać w Bieszczady na przykład. Ludzi mniej, spokój. Marzę sobie a i tak nie ucieknę wink
    • szaragdowa.sukienka Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:37
      Boje sie tez tamtejszego zimna, przenikającego ziąbu.

Bez przesady, zima w Gdańsku to nic strasznego. Ja bardzo lubię i polecam smile
      • echtom Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:50
        Zdarzało mi się oprowadzać zimą wycieczki i było to trudne doświadczenie dla obu stron smile
        • szaragdowa.sukienka Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:53
          Serio? smile W czym Gdańsk zimą jest gorszy od innych miast?
          • echtom Re: Gdańsk zima 10.11.14, 18:12
            Nie wiem, bo zimą nie wyjeżdżam smile Po prostu nie kumam, co jest fajnego w spędzaniu zimy w obcym mieście. Wszędzie zimno, więc już lepiej posiedzieć we własnym domu. Zima może być atrakcyjna co najwyżej dla narciarzy, a w Gdańsku sobie nie poszaleją tongue_out
    • aurinko Re: Gdańsk zima 10.11.14, 17:47
      Uwielbiam Gdańsk zimą smile Jeśli nie masz oporów żeby wyrwać się na święta (nie zafoszą Ci jakieś ciotki i pociotki) to przyjeżdżaj smile
      • zuzanna56 Re: Gdańsk zima 10.11.14, 18:01
        A już tak poza zimnem. Z kim byś przyjechała? Nikt się nie obrazi wink
        • trimeg Re: Gdańsk zima 10.11.14, 18:27
          Wszyscy sie obrażą, ale chce bardziej spelnic marzenie czyzyczenie, niż, jak dotąd, odbywac te świeta. Chce je spędzic wedlug własnej fantazji, jak mi sie zywnie podoba, boje sie jednak tego pokoju, że bedzie nieświątecznie, obco, że mi będzie wypominal, że on tak nie lubi, że się nie sprawdziło, że zmarnowałam mu świeta,.. Ogolnie mnie tu nic nie trzyma i mam ochote na eksperyment, o ile wiem jak zle sie przyjmie ta informacja, o tyle nie wiem jak mi tam będzie.
          • feniks_z_popiolu Re: Gdańsk zima 11.11.14, 07:39
            Jedź! Jak nie spróbujesz nie będziesz wiedzieć jak to jest. Następne święta spędzisz z rodziną przy stole. Morze i spacery po plaży zimą są świetne. A Gdańsk daje wiele extra możliwości z których pewnie będąc w Łodzi byś i tak nie skorzystała. Kino basen muzea spokojny obiad/ podwieczorek w przytulnej kawiarence. No i każda podróż to dodatkowe wrażenia wspomnienia. A poza tym odpadnie ci konieczność wybierania prezentów dla osób za którymi nie przepadasz
    • dokach Re: Gdańsk zima 10.11.14, 21:28
      moi znajomi tylko wigilię spędzają z rodziną, całe święta co roku wyjeżdżają do hotelu na "wczasy"

• zlotonaiwnych Re: Gdańsk zima 11.11.14, 07:01
        Wyjeżdżam do swojej samotni na Mazurach w tym roku na bardzo długo, bo dzieć ma długą przerwę świąteczną a potem zaraz w styczniu ferie zimowe. I bardzo sobie chwalę - no, ale mi świątecznej atmosferze nie zależy, od trzech lat ich nie obchodzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka