Dodaj do ulubionych

materac z IKEI

28.11.14, 14:08
Czy reklamowaliście kiedyś materac z IKEI ? nasz po 3 latach użytkowania zapadł się i chcemy go wymienić. Tylko że posiadając 2 dzieci człowiek przez 3 lata dorobił się również plam na materacu..są to różne zacieki po wylanych płynach. Moje pytanie jest takie: czy przyjmą mi do reklamacji materac w takim stanie? próbowałam go wyczyścić ale to nie takie proste..zapieranie skutkuje jeszcze większymi plamami a zdjąć i wyprać nie można. macie jakiś sposób?
Obserwuj wątek
    • pomidorpomidorowy Re: materac z IKEI 28.11.14, 14:13
      przyjma, nie reklamujesz materialu - bo zrobila sie plama tylko deformacje materaca. Reklamacje w Ikea jesli w terminie chyba zawsze sa pozytywnie rozpartywane a wymiana lub zwrot czesto na miejscu.
      • anilanka26 Re: materac z IKEI 28.11.14, 14:30
        no nie wiem..jak się przyczepią to potem nie będzie odwrotu. A może to jakimś Vanishem do dywanów..sama nie wiem. Generalnie Ikea- moja miłość mocno mnie zawiodła. Szafka w łazience też do reklamacji- farba odłazi sad
      • helufpi Re: materac z IKEI 28.11.14, 20:21
        Z Ikeą mam kiepskie doświadczenia reklamacyjne - w takiej sytuacji pewnie powiedzą, że był nieprawidłowo użytkowany. Reklamowałam stolik HOL, który rozwalił się praktycznie od razu i tak mi powiedzieli. A wcześniej miałam taki stolik parę lat (do dzisiaj bez uszczerbku), użytkowany tak samo tylko dłużej.
    • aurita Re: materac z IKEI 28.11.14, 14:35
      No popatrz nasz sie tez zapadl.... ale nie reklamowalam bo juz ma powyzej 5 lat i staram sie chlopu uzmyslowic, ze materace sie wymienia co jakis czas.... na razie spi na dziurze i twierdzi, ze jest gites.
      • anilanka26 Re: materac z IKEI 28.11.14, 14:43
        aurita napisała:

> No popatrz nasz sie tez zapadl.... ale nie reklamowalam bo juz ma powyzej 5 lat
        > i staram sie chlopu uzmyslowic, ze materace sie wymienia co jakis czas.... na
        > razie spi na dziurze i twierdzi, ze jest gites.

U mnie to jest dziwna sprawa..miałam dziure to odwróciliśmy na drugą stonę i nadal była dziura tylko po mojej stronie. Teraz z powrotem odwróciliśmy i teraz to mam górkę. Nie wiem co gorsze.
        • aurita Re: materac z IKEI 29.11.14, 17:15
          u nas dziura jest z obu stron, tak zawsze odwracam, zeby to chlop mila te dziure.... juz pol roku, twarde chlopie wink
    • nini6 Re: materac z IKEI 28.11.14, 19:04
      Reklamowaliśmy materac z IKEA, miał sporo plam po różnych hmmm.... wylanych płynach tongue_out
      Mnie było tak głupio w związku z tymi plamami, że wybyłam z domu na czas oględzin materaca przez fachowca. Przyszedł, ponoć powieka mu nie drgnęła jak zobaczył plamy, zaopiniował pozytywnie. W wyznaczonym terminie panowie dowieźli nowy materac i zabrali stary.

Ponoć 1/4 dzieci w Europie jest poczęta na materacu z IKEA.
      • aurita Re: materac z IKEI 29.11.14, 17:16
        eeee najgorsza plama na naszym materacu jest plama po wylanej goracej czekoladzie.... mam opisac czy domyslacie sie JAK wyglada???
      • a.va Re: materac z IKEI 29.11.14, 17:22
        >Ponoć 1/4 dzieci w Europie jest poczęta na materacu z IKEA.

He he, niezłe hasło reklamowe by mogli mieć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka