Dodaj do ulubionych

Choinka DIY

23.12.14, 15:30
Girlanda z krepiny lancuch z papierowych kolek lancuchy z rozetek i slomki... Ktos robil? Robi moze ciagle? Czy to tylko 20 lat temu przedszkolaki katowaly..
Skojarzylo mi sie ze zdjeciami choinek - zupelnie inne te choinki teraz niz za mojego dziecinstwa! Gdzie cukierki-sople? Gdzie pierniki? Gdzie wlosy anielskie i caly ten hand-made? Ostatnie dni przed swietami u babci praca nad dekoracjami wrzala! Cos mi sie jeszcze jakies chrupki na nitce placza...
Brzydkie to bylo w sumie... Ale fajnie sie robilo!
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Choinka DIY 23.12.14, 15:33
      https://3.bp.blogspot.com/-ExfMZuz31IU/Uq8x3bIYadI/AAAAAAAAIPY/PbThh8FYQA0/s1600/dznwświęta3.jpg

Takie!!! Zapomnialam o tych pawich oczkach i latarenkach!
    • julita165 Re: Choinka DIY 23.12.14, 15:39
      Ja nigdy nie byłam dobra z prac ręcznych i nie przypominam sobie domowych ozdób choinkowych z wyjątkiem gwiazdek ze specjalnych papierowych pasków ale te robiła moja babcia bo mnie przy trzeciej szlag trafiał smile Natomiast w tym roku z dumą powiesiłam na honorowym miejscu wyroby mojego syna ale z przedszkola bo ja nadal takich rzeczy nie umiem robić i nie lubię, a i mój synek tylko w przedszkolu daje się namówić na taką dlubaninę
    • mama_kotula Re: Choinka DIY 23.12.14, 16:00
      No u nas przecież. Pierniki, łańcuchy z kółek i cała masa stuffu zrobionego przez dziecięta i nas. Bombek mało, bo byłam pewna, że przywiozłam razem z przeprowadzką, a okazało się, że jednak nie przywiozłam. I nie ma czasu kupić nowych, mamy jakieś 3 małe pudełka pożyczone od pani teściowej tongue_out.

Tak, teraz jest dostęp do większej różnorodności materiałów plastycznych, dlatego ozdoby sa inne - kiedyś był papier kolorowy, bibułka i krepina. I złotko się zbierało z czekolady przez cały rok - teraz złoty papier w każdym sklepie jest. I wydmuszki - a teraz można kupić rozmaite kształty styropianowe. I tak dalej.
    • edelstein Re: Choinka DIY 23.12.14, 19:40
      Teraz choinka musi byc Designerska wedlug najnowszych trendow.Mi osobiscie po fascynacji idealna choinka z idealnie odmierzonymi przerwami miedzy idealnie dobranymi kolorystycznie bombkami dobrze robi kicz jaki uskutecznia tesctongue_out
      • guderianka Re: Choinka DIY 23.12.14, 19:47
        mamy pierniki, robione przez dziewczyny i babcie, dziergane biało-złote ozdoby, które dostałam od koleznaki (dzwonki, gwiazdki), słomiane aniołki (kupne) drewniane figurki, kilka ok 50 letnich bombek -i "nowe" (8letnie) bombki. papierowe łańcuchy co rok robi córka-najpierw jedna potem druga-ale w tym roku zawiesiła u siebie obok długiego łańcucha z gumek. a, mamy obok "kupnych" łańcuchów korali jeden łańcuch z makaronu-gwiazdki wink
        • guderianka Re: foto 23.12.14, 20:00
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/xz1dIJNPlamOImzBtX.jpg
    • slonko1335 Re: Choinka DIY 23.12.14, 20:03
      Mamy pawie oczka, Łańcuchy, pierniki, figurki z gipsu, sople i kilkanaście innych ozdób co najmniej wykonanych przez dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka