Dodaj do ulubionych

Kevin sam w domu.

23.12.14, 20:25
Dzisiaj razem z mezem stalismy w kuchni przy garach. Ja lepilam pierogi, maz gotowal . Rozmawialismy sobie o tradycjach i w pewnej chwili mezowi przypomniala sie rozmowa zaslyszana w norweskim radiu. Prowadzacy rozmawiali na temat filmow swiatecznych i jeden mowi do drugiego :
- A wiesz, ze w Polsce kazdego roku w czasie swiat ludzie ogladaja film "Kevin sam w domu" - Tak? Ale przeciez to jest stary film.
- Tak, ale w Polsce bardzo lubia ten film i ludzie ogladaja ten film kazdego roku w swieta .

Maz powiedzial, ze mial ochote zadzwonic do radia i wytlumaczyc o co chodzi z tym Kevinem, i dlaczego Polacy tak go "kochaja" , tylko ze nie mial numeru telefonu big_grin .
Obserwuj wątek
    • marusia_ogoniok_102 Re: Kevin sam w domu. 23.12.14, 21:49
      Ja lubię, bo mam wyjątkowo niskie poczucie humoru tongue_out a Polacy dlaczego? big_grin
    • empirical Re: Kevin sam w domu. 23.12.14, 21:58
      Nie ma świąt bez kevina!
      • dorcia1234 Re: Kevin sam w domu. 23.12.14, 22:03
        podejrzewam że przedstawiciel? właściciel Polsatu podpisał a producentem Kevina dożywotnią umową na puszczanie tego &%&^^$ w swoim repertuarze. Co dostał w zamian nie wiem, może znizki na inne badziewia, którymi nas Polsat raczy w pzerwie prawie dwudziestominutowych reklam.
        • rosapulchra-0 Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 07:13
          A bo to tylko Polsat puszcza Kevina, co?
          • beverly1985 Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 18:52
            Rosa, specjalistko od polskiej tv- tak, Kevina co roku puszcza właśnie Polsat. I chyba tylko Polsat.
            I tak, ludzie go kochają. Jak nie puści to protesty na fejsbusiu. Ostatnio uciekając od Kevina puszczają go na początku grudnia albo w okolicach sylwestra.
            • rosapulchra-0 Re: Kevin sam w domu. 26.12.14, 11:28
              Może przez ostanich kilka lat. Pamiętam, że w Polsce oglądałam Kevina na jedynce, dwójce i tvnie, więc proszę - nie wmawiaj mi dziecka w brzuchu, kolejna specjalistko..
        • czar_bajry Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 17:41
          Dorcia przy tak bogatej ofercie TV naprawdę nie musisz się katować badziewiem Polsatu...
          • dorcia1234 Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 18:18
            bogata oferta w TV? generalnie same odgrzewane kotlety, nie tylko w święta. Na szczęście mi TV nie jest niezbędny, mam internet wink
          • koronka2012 Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 19:17
            Bogata oferta TV??? której, bo chyba nie polskiej? nie zauważyłam niczego wartego uwagi, co nie byłoby znane na pamięć i powtarzane po raz setny
            • czar_bajry Re: Kevin sam w domu. 26.12.14, 23:56
              Mam cyfrowy P i nie narzekam na brak programów.
          • black_halo Re: Kevin sam w domu. 26.12.14, 11:22
            Ale dorcia ma racje. Wlasnie wrocilam z Polski i takiego shitu w tv nie widzialam nigdzie. Albo reklamy albo reality shows z ameryki. Najtanszy, najgorszy szajs do oglupienia Polakow.
    • solejrolia Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 00:25
      UWIELBIAM
      oczywiście, że obejrzymysmile
      jak co roku tongue_out
    • ichi51e Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 07:19
      Tez lubie. Dzien swistaka tez stary a tez lubie. I Ben Hura wink
    • mid.week Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 07:29
      elske napisała:

> Maz powiedzial, ze mial ochote zadzwonic do radia i wytlumaczyc o co chodzi z t
      > ym Kevinem, i dlaczego Polacy tak go "kochaja" , tylko ze nie mial numeru telef
      > onu big_grin .

A dlaczego Polacy tak go "kochają"?

• asia_i_p Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 08:21
      Ja od czasu "Musimy porozmawiać o Kevinie" widzę ten film jako komedię o początkującym psychopacie. Zresztą mam wrażenie, że aluzja do "Kevin sam w domu" są celowe, bo wszystkie imiona w tej książce są znaczące.
    • jola-kotka Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 08:22
      To dobrze,że nie miał numeru,bo z tego co słyszę to ludzie bardzo lubią ten film i chętnie oglądają. Hehe on jest już tradycja świąteczna.
      • wioskowy_glupek Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 08:32
        Kevin to tradycja jak karpik i barszcz wink
        • fadilla Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 13:39
          Tak Kevin stał się taką tradycja obok karpia. Nie chodzi o to, ze jest uwielbiany (podobnie jak karp) tylko jest pewnym symbolem. Swego czasu co rok powtarzany, wykpiony, nudny, opatrzony, aż do momentu w którym Polsat zapowiedział, że Kevina na święta nie bedzie i ludzie sami zaczeli się go domagać, zakładając stronę z postulatem na fejsie. Tak się po prostu stało, właśnie macie możliwość zobaczyć jak sie tworzy tradycja.
    • malwa51 Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 09:46
      Maz powiedzial, ze mial ochote zadzwonic do radia i wytlumaczyc o co chodzi z tym Kevinem, i dlaczego Polacy tak go "kochaja" ,

A napiszesz, o co chodzi i dlaczego Polacy tak go "kochaja" i dlaczego "kochaja" a nie kochaja? Powaznie pytam, bo zawsze myslalam, ze chodzi o krismesowy film z choina i zjazdem rodzinnym w tle. Chodzi o cos wiecej?
      • nadia000 Re: Kevin sam w domu. 26.12.14, 00:45
        Niech zgadnę. Autorce pewnie chodziło o to , że bajeczka o tym jak to Polacy kochają Kevina i świąt sobie bez niego nie wyobrażają, to ściema wypuszczona przez marketingowców z tv dla ciemnych mas. A tak naprawdę chodzi o to żeby zapełnić ramówkę zerowym kosztem i wmówić Polakom ,że sami się tego domagają i wręcz wymuszają powtórki.
        Dla mnie i znajomych mi osób Kevin to faktycznie już tradycja i nieodłączny element świąt. Gdyby go nie wyświetlili to kupiłabym płyte.
    • kropkacom Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 09:51
      Od kilku lat oglądam i cieszę się z tych corocznie powtarzanych filmów w telewizji. I znowu, to nie tylko Polska specjalność.
    • kocianna Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 09:57
      Kocham Kevina. Tradycja i już smile Kevin musi być.
      • kota_marcowa Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 17:21
        O tak smile
    • ophelia78 Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 19:27
      Nigdy w zyciu nie widzialam tego filmu. .... Wiem o czym jest tak mniej wiecej, z zajawek. Ale NIGDY nie obejrzałam.
      Kilku innuch " kultowych" filmow tez nie..... A oglasam sporo.
    • gaga-sie Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 19:38
      Niektórzy już chyba nawet talerz wigiljny stawiają Kevinowi.
    • simply_z Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 22:40
      Kiedyś..jeszcze w latach 90-tych i na początku XXI w, , kiedy mało kto miał internet, oglądało się głównie telewizję w święta. A tam jedynka, polsat itd. zawsze serwowały te same hity..,szklana pułapka, książę w Nowym Yorku i właśnie Kevina. Pewnie dlatego wielu osobom kojarzy się on ze świętami... mnie tak naprawdę śmieszyła scena z dostawcą pizzy i przewracanie figurkitongue_out
      • brokje Re: Kevin sam w domu. 24.12.14, 23:01
        A mnie scena gdy Kevinowi pekaja obie siatki z zakupami smile
    • jak_matrioszka Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 13:24
      Norwedzy ogladaja to:

Myse ze nie tzeba im tlumaczyc co to jest tradycja jednego filmu. Kevina zreszta tez ogladaja.
    • mruwa9 Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 13:35
      a za miedza, Szwedzi, do znudzenia, obowiazkowo, co roku w wigilie o 15, ogladaja Kaczora Donalda. Twoj norweski maz tego nie wie? wink
      • malwa51 Re: Kevin sam w domu. 26.12.14, 11:19
        moj szwedzki maz tego nie znosi. Uwaza ze przynajmniej odcinki by mogli wymienic, swiateczny jest tylko 1 - co wspolnego ze swietami ma Donald w dzungli czy goofy z przyczepa?
    • afro.ninja Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 17:33
      Moim zdaniem w wielu krajach co roku puszczaja ten film.
    • czar_bajry Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 17:39
      A co takiego Twój mąż chciał im powiedzieć?

Kiedyś oglądałam ja , potem moje córki a teraz syn- coś nie tak?
    • antyideal Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 17:46
      Nie ogladalam Kevina ani razu, jesli juz mialabym wybrac swojego swiatecznego evergreena
      to byłyby to swieta u Griswoldów wink
      • elske Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 18:07
        Kazdego roku czytam , ze w swieta w tv nudy , nie ma ciekawych filmow i jak zwykle Kevin i ile razy mozna to ogladac. I nie tylko na ematce mozna bylo o tym poczytac.
        Ale zeby tradycji stalo sie zadosc , wczoraj ja dzialalam rano w kuchni , a maz sciagnal Kevina z sieci i ogladal razem z dzieciakami wink .
    • roza06 Re: Kevin sam w domu. 25.12.14, 21:02
      W Anglii i Irlandii też pokazują ten film kilkakrotnie przed świętami. Nie jest to tylko polska "tradycja".
    • latarnia_umarlych Re: Kevin sam w domu. 26.12.14, 15:29
      Nie znoszę odgrzewanych kotletów, a Kevina najbardziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka