Dodaj do ulubionych

Piekarnik mi się zepsuł!!!

29.12.14, 19:52
Już szarlotka pieczona w święta wydała mi się podejrzanie mało dopieczona od spodu, ale wzięłam winę na siebie - że za krótko trzymałam. Ale dzisiejsze drożdżowe poszło do śmieci - po godzinie (!) spód był surowy i wtedy dopiero odkryłam, że dolna grzałka w ogóle nie funkcjonuje. Szlag, a takie miałam właśnie teraz plany piekarnicze.... Myślicie, że warto wołać fachowca do naprawy, czy pomyśleć o nowym sprzęcie ? To ponad 12-letni piekarnik elektryczny Amica, do zabudowy.
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:00
      Nowy kup
      • marina2 Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:05
        kup nowy.w naszym piekarniku grzałka padła po 4-5 latach.z rozpędu i zdziwienia naprawiłam.po 9 latach grzałka najpierw niedogrzewała - tak coś podejrzewałam ,potem wysadziła korki ,a na koniec odpadła od ścianki....po 12 latach....kup nowy i się nim cieszwink
    • amoreska Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:05
      Wołaj fachowca (lub męża wink)
      Grzałka do amiki kosztuje ok.50-100 zł.
      Cały piekarnik - zapewne znacznie drożej.
      Sprawdź dokładny symbol piekarnika, żebyś znała cenę, i żeby cię fachowiec nie naciągnął.
      • marina2 Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:06
        zalezy do jakiej amiki.moja kilka lat temu z uslugą 400zł -zdziwiłam sie mocno
        • amoreska Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:08
          Właśnie. Z usługą wink
          Dlatego piszę, żeby Default nie dała się naciągnąć.
    • beata985 Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:06
      grzałki do amiki to raczej chyba dostepne bedą i tansze od piekarnika,
      zacznij od telefonu do jakiegoś mechanika, serwisu, czy choćby sklepu z częściami wymiennymi.
    • solejrolia Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:07
      też mam amicę, 13letnią, niestety zintegrowaną z płytą. od pół roku mniej więcej nie działa poprawnie wyświetlacz, i piekarnik i zwłaszcza jedna z fajerek- raz grzeje tak, że na maksa, a innym razem tak se grzeje.
      poki co potrawy udają mi sie nadal, bo bardzo pilnuję, ale liczę się z tym, żew najbliższym czasie muszę wymienić,
      nic już naprawiać nie będę.
      • default Re: Piekarnik mi się zepsuł!!! 29.12.14, 20:37
        Płytę też mam Amica, ale nie połączoną z piekarnikiem - i jedna fajerka jest nieczynna już od kilku lat, przyzwyczaiłam się korzystać tylko z 3 smile Za jednym zamachem mogłabym i płytę wymienić...
        Patrzyłam - grzałka faktycznie kosztuje kilkadziesiąt złotych tylko, a nowy piekarnik ok. tysiąca, jest pewna różnica smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka