Dodaj do ulubionych

co robi ematka? kot

07.01.15, 22:58
para ludzi, ktora chce byc razem i mysli o wspolnym mieszkaniu. i nagle z obojga wychodzą potwory, gdyż...
uwaga...
oboje mają koty.
kot jej - kocur, nie sterylizowany, łazi po dworze, pewnie zapładnia co druga kotkę na dzielni
kot jego - wysterylizowana kotka, nie wychodząca

do zamieszkania poki co nie doszło, wiec nawet nie wiadomo czy koty sie zaakceptują, za to własciciele drą koty jak wsciekli.

ona swojego nie wysterylizuje bo nie bedzie mu jaj obcinac i nie zabroni mu wychodzic na dwor bo zacznie znaczyc dom. kot ma wyjscie na stałe zamontowane w balkonie (balkon na parterze).

on wpada w panikę że kotka mu przez te stale otwarte "drzwi" wylezie, zaginie i psy ją zeżrą.
on sugeruje ze kocura trzeba wysterylizować i zamknac w domu, ewentualnie wypuszczać pod kontrolą i wpuszczac kiedy wroci i siadzie na balkonie.
ona nie bedzie go zamykac w klatce.

i chyba przez te koty zwiazek sie zakonczy...
acha, facet ma jeszcze psa... nie wiadomo czy pies nie zezre kocura.

co robi e matka?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:00
      > co robi e matka?
      Idzie po popkorn
    • nangaparbat3 Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:00
      Ja bym sie troszke zaniepokoila, że zechce mnie zamknać w domu jak te kotkę.
      • wielkafuria Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:02
        jak mam byc szczera to sie facetowi nie dziwię tongue_out
        to on sie do niej wprowadza tongue_out i bedzie ze swoim kotećkiem musiał sie dostosować (chyba)
        • nangaparbat3 Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:06
          Niech nie histeryzuje. Oczywiście może się zdarzyc, że kot wpadnie pod auto czy spotka go inne nieszczęście, ale znam mnostwo kotow wychodzacych i dobrze sie majacych przez wiele lat, z moimi własnymi kotkami na czele (w ogole wydaje mi sie, że kocur jest bardziej narażony na nieszczęścia).
          • wielkafuria Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:19
            ja sama mam kotkę, jest wysterylizowana. wychodzi najdalej metr od schodow na ganek. jak znikne z widoku to sie drze i mnie woła. kiedys cos w aucie przejezdzajacym trzasneło i ona mi gdzies spierniczyła. myslałam ze padnę z rozpaczy. a ta sierota siedziała pod innymi schodami i przez 3 godziny nie wyszła sama. musiałam wejsc na plasko pod te schody i ja wyciagać.

jakby ktos nie szanowal mojego zwierzaka i mial w nosie czy wylezie w koncu i sie zgubi to bym uznała ze nie liczy sie z moimi uczuciami i ze mna...
            wiec ja staję bardziej za kolesiem niz za laską.
            poza tym uwazam ze wychodzace zwierzeta trzeba steryzilowac. dzieki temu nie bede miala na sumieniu innych bezdomnych miotów ktore moj kot by zapladniał. zwlaszcza ze laska ma kocura i sama problemu miec nie bedzie.
            • dziennik-niecodziennik Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:17
              pomijając całkowitą słusznośc jaką masz w zakresie sterylizacji - to szacunek obowiązuje w dwie strony. faceta kot ma byc uszanowany, a babki kot nie?
            • ichi51e Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 12:46
              Mozna zamontowac klapke otwierana na podczerwien - wtedy wychodzi ten zwarzak co klucz ma www.easypet.pl/cat232-id1487-automatyczne-drzwi-dla-kota-lub-malego-psa-na-podczerwien.aspx
              • aurita Re: co robi ematka? kot 09.01.15, 22:17
                eee to jest genialne rozwiazanie!!!!
      • landora Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 20:02
        Chyba żartujesz, nanga. Facet ma rację. Ma zadbanego, niewychodzącego kota.
        Pani jakaś nieodpowiedzialna uncertain
    • morekac Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:16
      Przede wszystkim trzeba sprawdzić, czy koty się tolerują. Bo jeśli nie, to i tak wszelki kompromisy są bez sensu.
      Pies przyzwyczajony do kota nie zrobi krzywdy swojemu kumplowi. 😉
    • e-kasia27 Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:19
      No, ale ematka, jako ona, czy ematka, jako matka onej?
      Bo chyba nie jako on?

Zresztą odpowiem hurtem, bo mi się nudzi.

Ematka, jako matka onej, bardzo się cieszy, bo uważa, że jak się drze koty o koty, to się albo jeszcze nie dorosło do mieszkania z kimkolwiek, albo to nie ten facet i wcale się go nie kocha..

Ematka, jako ona, przyznaje panu rację, wychuchana koteczka może wyleźc i się zgubic, a jak chowana razem z psem, to się psów nie boi i pierwszy lepszy pies zrobi jej krzywdę.
      Ematka, więc zamyka wyjście, a swojego kota wypuszcza wtedy, gdy jest w domu - kot się będzie musiał przyzwyczaic, albo ustawia na balkonie budkę dla kota i zostawia kota na zewnątrz, jeśli to kot, który cały dzień gdzieś łazi.
      • wielkafuria Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:23
        ja od małego byłam uczona ze zwierzak w domu to domownik i trzeba o niego dbac i kochac i nie pozbywac sie "jakby co". to co ma zrobic para ludzi ze swoimi zwierzakami jak one sie nie polubią? maja rzucac monetą, ktore zwierze idzie do schroniska?

jakby mi ktos powiedział ja albo twoj kot to bym obsmiala sie jak norka i wybrała kota.
        • e-kasia27 Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:43
          Prędzej, czy później się zwierzaki do siebie przyzwyczają, to na pewno, ale to może potrwac i z rok i może byc bardzo upierdliwe.
          Miałam taką sytuację w domu, że dwa koty siedziały w odrębnych pokojach, miały swoje kuwety i michy z żarciem, w końcu się polubiły i nawet zaczęły jeśc z jednej miski, ale początki były straszne - wojna, wrzaski, darcie pazurami, sikanie, aby teren swój znaczyc.
    • madzioreck Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:25
      Ale z czym co robi ematka?
      Pani głupia, kocury się kastruje. Czy ona ma pojęcie, ilu kociąt bezdomnych ojcem został jej kocur? Miłośniczka, jasny ją gwint. Na miejscu chłopa - pogonić babę, o!
      • wielkafuria Re: co robi ematka? kot 07.01.15, 23:32
        zgadzam się, uwazam ze powinno sie kastrowac. i to bez względu czy wychodzi czy nie wychodzi. o ile nie chce sie miec hodowli smile
        zadne nie chce ustapic chociaz jak dla mnie argumenty faceta są ok.
        kazde walczy o szczescie swojego zwierzaka, niby rozumiem, ale jakby kot byl dzieckiem to musieliby jakos "koty" pogodzić i wypracowac wspolne stanowisko, a w przypadku zwierzat jest zazarta walka.

dodam tylko ze laska przestala sie do mnie odzywac tongue_out i podejrzewa ze chce poderwac jej faceta skoro sie tak za nim wstawiam big_grin
      • landora Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 20:05
        > Pani głupia, kocury się kastruje. Czy ona ma pojęcie, ilu kociąt bezdomnych ojc
        > em został jej kocur? Miłośniczka, jasny ją gwint.

Święta racja. Nie dość, że naraża własnego kota, to jeszcze przyczynia się do wzrostu liczebności populacji zdziczałych kotów, co nie służy ani tym kotom, ani środowisku. Ale takie osoby są zazwyczaj niereformowalne uncertain
    • czar_bajry Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 00:54
      Jeśli nie potrafią się dogadać w tak prostej sprawie to lepiej się rozstać.
      • paliwodaj Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 02:38
        ja pewnie nie chcialabym zeby kocur ciagle napastowal seksualnie moja kastrowana kotke, chociaz nie wiem czy ona jest nadal dla niego pociagajaca
        Facet ma racje, nic dodac nic ujac
    • olinka20 Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:10
      Eeee nie związałabym sie z przeciwnikiem sterylizacji zwierząt.
      Durne to jak but, no jakze bym mogła byc z kims tak durnym? wink
    • ciezka_cholera Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:41
      Diagnoza: nie kochaja sie zbytnio i chca postawic na swoim koniecznie.
      Ja w ogole nie widze problemu: montuje na balkonie klapke magnetyczna, kot wychodzacy dostaje obroze otwierajaca, kot domowy nie. Probuje przekonac chlopa, ze koty wychodzace maja lepsze zycie (no chyba ze mieszkam w miescie, wtedy ryzyko przewaza nad korzysciami). Osobiscie uwazam, ze trzymanie kota zamknietego w mieszkaniu jest tozsame z niewychodzeniem z psem na spacery, bo przeciez ma ogrod do dyspozycji. Kota przyzwyczajonego do wychodzenia zamkniecie w domu uwazam za okrutne wrecz.
      Daje sie przekonac chlopu do kastracji kota, bo to przeciez glupie upierac sie przy czyms takim.
      Nieprawda, ze kot majacy psa da sie natychmiast zjesc obcemu psu, koty nie sa glupie i znakomicie rozpoznaja psie intencje.
    • hema14 Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:46
      Z całą pewnością jedyną słuszną decyzją jest wykastrowanie wychodzącego kocura. Co to ma znaczyć, że dorosła kobieta pozwala swojemu kotu zapładniać okoliczne kocice zwiększając populację niechcianych półdzikich kotów? Gdzie jej odpowiedzialność?! Nie ma innej opcji, wykastrować. Kto wie czy w ogóle będą mieszkali na parterze, bo jak nie, to jak miałby sam wychodzić? Pozostanie wychodzenie z kotem na spacery skoro tak lubi wolność. Albo niech mieszka w domu, mając nową koleżankę kotkę i psa nie będzie umierał z nudów smile i nie będzie znaczył, bo będzie wykastrowany, proste. I bezpieczniejsze.
      Co do zaakceptowania się przez zwierzęta to gwarancji nie daję, ja mam kotkę (wysterylizowaną) i przez prawie 2 lata mieszkaliśmy u teściów gdzie był (wykastrowany) kocur - nigdy się nie zaprzyjaźniły. Ich najbliższy pobyt to o metr od siebie. Mijając się w przedpokoju syczały na siebie nawzajem. Ale my ich nie zmuszaliśmy do polubienia się, wiedzieliśmy, że się w końcu wyprowadzimy i tak sprawy pozostały.
      W sytuacji pary która ma mieszkać ze sobą nawet na zawsze to warto coś zdziałać by zwierzaki się polubiły.
    • mozambique Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:49
      a od zawsze mówię ze kot to najgłupsze zwierze domowe -
      • olinka20 Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:58
        Jestem na bank pewna, ze w zyciu nie miałas kota.
      • jan.kran Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 10:59
        Właściciele kotow którzy iich nie kastrują są idiotami bezmzgu i wyobraźni.
        Jestem generalnie przeciw kotom wychodzącym o ile to nie jest wieś.
        Odpowiedź nasuwa sięsamasmile)))
      • dziennik-niecodziennik Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 11:05
        widac ze nigdy kota nie miałas.
      • rhaenyra Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 18:59
        e nie
        tobie nie dorastaja do piet
    • jehanette Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 11:04
      Jestem zdecydowanie po stronie pana. Wychodzący czy nie - to rzecz dyskusyjna, zależy od okolicy. Ale każdy kot domowy powinien bezwzględnie być wykastrowany.

• kota_marcowa Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 12:55
      Uważam, że facet ma rację. Baba delikatnie mówiąc nieodpowiedzialna, kot powinien być wykastrowany, a i wypuszczanie i wpuszczanie pod kontrolą nie jest jakimś wielkim problemem, natomiast taka nagła wolność dla nigdy nie wychodzącej kotki, najprawdopodobniej zakończy się śmiercią.
      • 3-mamuska Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 13:11
        Na miejscu pana : wykastrować kota bez zgody właścicielki. Samemu pokrywajc koszty.
        Kot bedzie miał lepsze i bezpieczniejsze zycie. Mysle ze pani nigdy nie miała wykastrowanego kocura i nie zdaje sobie sprawy ze to nie zmienia charakteru kota, kot wiecej jest w domu.

Tu w UK jest przez 2 tygodnie dokarmiając kota zostajesz jego właścicielem i jestes za niego odpowiedzialny, nawet jesli to robisz w ogrodzie przed domem, moze go zanieść do weta i zaszczepić odrobaczywiona czy wysterylizować, i nikt nie pyta skąd go masz, oczywiście sprawdzają czy ma chipa, jesli ma szukają właściciela.
        W ramach zadość uczynienie za kocie jajka, montuje specjalna klapkę i obroze z kluczykiem dostaje tylko kocur.

W tym momecie staje po stronie pana , to pani nie dorosła do zycia z nikim a tym bardziej miec zwierze.
        Niewykastriwany kot , tłucze sie z innymi, szuka wrażeń , i przez to o wiele cześciej moze doznać urazu, wpasc pod auto lub zaginąć.
        Nasz odkąd pozbył sie klejnotów , zamieszkał w domu wychodzi 2 razy po około 30-40 minut, i jest na tyle blisko ze przybiega zawołany niemal natychmiast.
    • sea.sea Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 19:57
      Jestem po stronie pana. Kota trzeba wysterylizować oraz wypuszczać pod kontrolą. Nie wiedziałam o obróżkach magnetycznych otwierających klapkę, ale to genialny pomysł.

Pani, która nie chce wysterylizować wychodzącego kocura, powinna się puknąć w czółko.
    • lauren6 Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 20:23
      Jak nie są w stanie dojść do porozumienia w sprawie obcięcia kotu to lepiej żeby się rozstali na tym etapie związku.
      • wielkafuria Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 20:29
        tez tak mysle wink
        ale jakby to były dzieci to pewnie kazaliby im sie dogadac, a tak jak wsciekli drżą o wolność i niezależność swoich kiciusiów smile jak rodzice big_grin
        • morekac Re: co robi ematka? kot 09.01.15, 21:39
          Bo wiesz, dzieci nie mają w takiej sytuacji wyjścia. A kot może się OBRAZIĆ. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, co oznacza obrażony kot? wink
      • wielkafuria Re: co robi ematka? kot 09.01.15, 09:32
        no to nie wszystko, kolejnym punktem zapalnym jest to że kotka jest alergikiem i musi miec specjalne zarcie, ktore dostaje 3 razy dziennie, wyliczone co do grama. Wiec koleś poprosił żeby kocura tez karmic w tym samym czasie co kotkę. Bo wiadomo pies jak sie postawi miske na parapecie to wiadomo nie wezmie, ale jak sa dwa koty to beda sobie z miski wyzerać.

oni nigdy nie zamieszkaja razem big_grin
    • kosc_ksiezyca Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 20:49
      >>kot jej - kocur, nie sterylizowany, łazi po dworze, pewnie zapładnia co druga kotkę na dzielni
      >>co robi e matka?

Gratuluje głupoty.
      • jan.kran Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 20:53
        Kość , super komentarzsmile)))))
        • kosc_ksiezyca Re: co robi ematka? kot 09.01.15, 14:18
          Służę. wink
    • bei Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 23:34
      Kot wysterylizowany tak późno będzie znaczył teren.
    • zuleyka.z.talgaru Re: co robi ematka? kot 08.01.15, 23:53
      Jak to co - zmienia obiekt do kochania tongue_out tongue_out tongue_out tongue_out
    • aurita Re: co robi ematka? kot 09.01.15, 22:21
      >co robi e matka?

informuje o tym inne ematki na ematce smile

PS. kot powinien byc wykastrowany niezaleznie od przyszlosci zwiazku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka