Dodaj do ulubionych

Zabawka dla 6-latka

11.01.15, 08:42
Dziewczyny - wiem, że to nie to forum, wiem, że mnie zaraz zlinczujecie, że tutaj szukam odpowiedzi na to pytanie, ale naprawdę nie mam pomysłu...Otóż mój syn kończy niebawem 6 lat więc chcemy kupić mu prezent, nie tylko my, ale dziadkowie itp. także. Właśnie minęły święta podczas których młody otrzymał różne duże zestawy Lego, książki, gry itp. Mąż stwierdził, że teraz musimy mu kupić ZABAWKĘ - i tu jest kłopot...mój syn od początku nie interesuje się autami, pojazdami itp. Ma kolejki, tory, klocki różnego typu, sporo kreatywnych i plastycznych rzeczy bo lubi tworzyć i malować, książki kupujemy w ilości masowej....ale jaką moglibyśmy kupić zabawkę? Może ktoś podpowie co zainteresowało jego 6-latka...Ps. Syn jest fanem Szczerbatka z bajki "Jak wytresować smoka", ale takiego latającego już mamysmile
Obserwuj wątek
    • najma78 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 08:57
      Nasz syn ma 7 lat i pod choinke bardzo chcial kidizoom smartwatch. Dostal i go uwielbia, wciaz sie tym bawi. Tez nigdy nie byl i nadal nie jest fanem aut czy kolejek ale lubi statki, ma statek piracki z elementami i tym bawi sie dosc czesto, ma tez militne zabawki bo lubi np wojskowy helikopter z autem i zolnierzami plus elemnty. Ma tez Nerf gun ktorym bawi sie bardzo czesto. Oprocz tego porzadna lornetke, walkie talkie. Syn nie lubi lego, jedyne jakie ma to po starszej siostrze i to lego duplo i bawi sie rzadko, lego ktore dostal przy roznych okazjach nigdy sie nie bawil. Pod choinke dostal tez od roznych osob pieniadze i gift card wiec pojechal z tata i kupil sibie wykrywacz metali, calkiem fajny i bawi sie nim na spacerach z psem, na dzialce, oraz Aqua Dragons.
      • puellae_2007 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 09:37
        Nasz akurat Lego bardzo lubi więc naprawdę sporo zainwestowaliśmy świątecznie w wymarzone zestawy. Ma również jakieś twierdze Playmobil, lubi zamki, rycerzy itp. Zerknę zaraz na Twoje propozycje, walkie-talkie fajny pomysł, ale pewnie zabawa z innym dzieckiem byłaby fajniejszasmile
        • najma78 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 09:40
          puellae_2007 napisała:

>walkie-talkie fajny pomysł, ale pewnie za bawa z innym dzieckiem byłaby fajniejszasmile

Bawi sie z kolegami z sasiedztwa albo z tata, siostra w domu z tym ze jemu wystarcza ze ktos sie tam odezwie po drugiej stronie.
    • ophelia78 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 09:25
      >Ma kolejki, tory, klocki różnego typu, sporo kreatywnych i plastycznych rzeczy

Chyba nie rozmiem problemu... Przecież tory, klocki, pociągi to SĄ zabawki.... służą wszakże do zabawy.
      Moze zdefiniuj, co mąż ma na mysli, mówiąć "zabawka".
      • puellae_2007 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 09:40
        Tak, wiem, że to są zabawki. Ma je jednak od dawna, a teraz chcielibyśmy kupić mu coś nowego, co go zainteresuje. Na ostatnie okazje otrzymał Lego, książki i gry, które z założenia zabawkami nie są. Mąż gustuje np. w zabawkach WowWee, ale mieliśmy już dinozaura z tej serii i młody średnio nim był zainteresowany, nie wiem, może był zbyt mały, ale prezent nie chwycił.
        • najma78 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 09:43
          Moze zabierzcie go do sklepu z zabawkami i niech sam wybierze (bez waszych sugestii jedynie z informacja o zabawce) to co chce. My tak robimy. Nie kupujemy czegos co nam sie podoba, czym my chcielibysmy sie bawic a to co on chce. Z corka tak samo.
          • puellae_2007 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 09:49
            Z tym jest jeden malutki problem....mój syn w sklepie wybierze - książki, kolorowanki lub....np. kucyki ponybig_grinDDD
            • najma78 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 10:09
              puellae_2007 napisała:

> Z tym jest jeden malutki problem....mój syn w sklepie wybierze - książki, kolor
              > owanki lub....np. kucyki ponybig_grinDDD

A w czym problem? smile skoro to mu sprawi przyjemnosc a wy chcecie mu ja sprawic to czemu nie smile
              Nasz syn gdy mial 3-4 lata bawil sie wozkiem dla lalek siostry, to byla najlepsza zabawka, gdy sie a koncu podarl (wozek typu parasolka) chcial nowy tzn nie musialby byc ze sklepu ale do uzytku, dostal od corki znajomych, ktora wyrosla i bawil sie nim jeszcze jakis czas.
        • kochamruskieileniwe Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 11:36
          eeee nie rozumiem.
          Lego z założenie nie jest zabaką????
        • zuleyka.z.talgaru Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 13:41
          Ale to ma być prezent dla dziecka czy dla męża?? Bo jak dla dziecka to gust męża jest mało istotny.
          • puellae_2007 Re: Zabawka dla 6-latka 11.01.15, 14:31
            Oczywiście, że dla dziecka. Odpowiedziałam tylko na pytanie "co jest zabawką wg męża", szukamy dobrego rozwiązania, stąd moje pytanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka