Dodaj do ulubionych

Prawicowy internet

13.01.15, 20:59
Polski internet ma nadreprezentację wszelkiej maści prawactwa (pisiorów, kuców, narodowców, katotalibó i innych mutantów).
Mam teorię skąd to się bierze. W realnym świecie nikt tych szaleńców nie słucha, unika jak może, jak nie może uniknąć to ignoruje, Jak ktoś słucha to tylko po to by się trochę pośmiać z tych prawackich dyrdymałow. Nikogo nie interesują ich chore teorie. Oni mimo swojej nienachalnej inteligencji to widzą i jest to powodem frustracji.
Natomiast w internecie mogą mieć złudne wrażenie, że ktoś ich słucha, czyta. Czują sie ważni i potrzebni reprezentując swoje jedyne poglądy na wszystko. Im naprawdę się wydaje, że ktoś to czyta. Czyta jak czyta, ale im się jeszcze wydaje że normalny człowiek bierze to na poważnie.
No bo przecież nie można tego brać na poważnie?
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Prawicowy internet 13.01.15, 21:44
      Bys sie zdziwil. Jak widze, jakie rzeczy lajkuja na FB znajomi wydawaloby sie normalsi, to wplyw prawicy wydaje sie potezny. Nawet sie nie znam z zadnymi zadeklarowanymi odpalami z misja, najwiecej czadu potrafia dawac ci najzwyklejsi. Ciekawe zwierciadlo obyczajow.
      • semihora Re: Prawicowy internet 13.01.15, 21:51
        Też mi się tacy trafili - niby normalni, a takie dennie oszołomskie rzeczy czasem wrzucą, że nie wiadomo: śmiać się czy płakać?
        • cherry.coke Re: Prawicowy internet 13.01.15, 21:59
          Ja tam tylko patrze i notuje zmiany barometru smile
      • lauren6 Re: Prawicowy internet 13.01.15, 22:05
        Niby normalni - no właśnie, niby wink

Ja zauważyłam nadreprezentację prawactwa wśród zakompleksionych facecików. Takie małe siurki, gnębione w domu przez autorytarną matkę lub żonę, w pracy pod butem szefa. Na internetach wielki zwolennik Ku...na, który wszystko wie najlepiej.
      • setia Re: Prawicowy internet 13.01.15, 22:58
        cherry.coke napisała:
        Jak widze, jakie rzeczy lajkuja na FB znajomi wydawaloby sie n
        > ormalsi, to wplyw prawicy wydaje sie potezny.

heh, niestety. dwóch prawicowych debili musiałam już wygasić, bo zaglądam na facebooka po to żeby się odprężyć, a nie denerwować.
    • marianna1960 Re: Prawicowy internet 13.01.15, 22:10
      Jest całkowicie odwrotnie w internecie jest mnóstwo lewactwa choćby to forum lewackie w 99%.
    • 1matka-polka Re: Prawicowy internet 14.01.15, 09:45
      Znam w rzeczywistości ukrytych prawaków, tacy niby z cicha pęk, niby normalni ale jak coś skomentują po swojemu, to mleko kiśnie.
    • wheels.of.steel Większość znajomych inżynierów ma poglądy na prawo 15.01.15, 22:02
      Z prawnikami podobnie. Nie sądzę, by czuli się w realnym życiu ignorowani i traktowani niepoważnie - to bardzo konkretne i merytoryczne jednostki, z typowo twardymi umiejętnościami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka