krejzimama
26.01.15, 15:59
"Zauważyłem, że kobiety, które przeczuwały albo wiedziały, co je czeka, z wyrazem śmiertelnej trwogi w oczach zdobywały się na to, aby żartować z dziećmi lub też je łagodnie przekonywać. Pewnego razu w przejściu podeszła do mnie zupełnie blisko jedna z kobiet i wskazując na czworo swoich dzieci, które grzecznie trzymały się za ręce, aby przeprowadzić najmniejsze przez nierówności terenu, szepnęła mi: "Jak możecie zdobywać się na to, aby zabijać te piękne, miłe dzieci? Czy nie macie serc?". Pewien starzec syknął do mnie: "Za ten masowy mord na Żydach Niemcy będą musieli ciężko odpokutować". Mimo to poszedł spokojnie do komory, nie zwracając uwagi na innych. "
Niestety ten człowiek się mylił. Niemieccy tak naprawdę nigdy realnie nie poniesli kary za popełnione zbrodnie w Europie. Od jakiegoś czasu wręcz próbuje sie ich wybielać, że to niby nie byli Niemcy a jacyś naziści. Nie znam narodu nazistów.
Po II WS Niemcy powinni być surowo ukarani za popełnione zbrodnie. Wszyscy bo oni wszyscy popierali ten zbrodniczy system.