mx3_sp 05.02.15, 18:54 czyli takie, które zawsze Was ucieszą od kogo by nie były. Czy ci inni o tym wiedzą? U mnie są to świece zapachowe. Co prezent to zawsze dostaję od każdego i przyznam, że na nie czekam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea19 pieniadze 05.02.15, 18:59 bo ja za prezentami srednio przepadam. sama sobie najchetniej kupuje, ewentualnie darczyncy konsultuja ze mna podarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: pieniadze 05.02.15, 19:04 no ale jak to, przychodzi do Ciebie matka kolegi Twojego syna i ile ma Ci dać zamiast "ptasiego mleczka" oczywiście to żart bo dla mnie też świec nie przynosi, ale np. znajomi jak wpadają zawsze to mają dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: pieniadze 05.02.15, 19:08 nie no, ja mowie o prezentach z okazji urodzin, gwiazdki itd a nie winie, czekoladkach czy kwiatku - to moge przyjmowac z checia - wino wypije, czekolade zje maz a kwiatki bardzo, bardzo lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: pieniadze 05.02.15, 20:49 Ale ze od meza, mamy i innych czlonkow rodziny dostajesz koperte na urodziny? Dla mnie dziwne bardzo... Myslalam, ze to nastolatki takie prezenty dostaja Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: pieniadze 05.02.15, 21:07 moja mama to mi kupuje prezenty, drogie dosc i pozytek mam z nich zaden bo nie uzywam. dostaje prezenty w stylu szybkowar tefal, jakis grat wielofunkcyjny philipiaka, wyciskarka. tesciowa kupuje mi kapcie, sweterki, przescieradla i zestawy kosmetykow. maz na szczescie wie co chce dostac i nie kupuje mi niepotrzebnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 18:59 Wino - znajomi znaja moje preferences ale tak czy siak, przyjme kazde z radoscia i wdziecznoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:04 carlo rosii różowe lekko gazowane, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:09 Akurat California to nie jest moj ulubiony region ale darowanemu koniowi ... etc Jak juz ma byc z West Coast to ja jednak wole cos swojskiego z Okanagan Valley - ot taki winny local patriotism Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:11 ja laik, nie gulgoczę. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:25 u nas akurat carlo rosi jest bardzo popularne, podobno dlatego, że nazwa sugeruje, że to wino jest z włoch. tak gdzieś czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:36 Ja nie mam nic przeciwko Carlo Rossi Ja po prostu nie przepadam za winami z California. Takie troche "nie bo nie" ale jak wspomnialam wyzej - prezenty winne zawsze przyjmuje z wdziecznoscia i nawet California, French czy Italian wines, ktorych sama sobie nie kupuje, od zyczliwego darczyncy przyjme cala happy Cheers. A Okanagan Valley jest w British Columbia i wina produkuje mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 22:19 Przecież to nawet nie jest wino. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 22:47 Uwielbiam wina,ale zdecydowanie nie chce ich otrzymywac w prezencie-bo na 90% w torebce bedzie carlo rossi,ten szajs. Kwiaty mnie zawsze uciesza, prezenty wole konsultowane, bo jest duze prawdopodobienstwo pudła. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:01 U mnie książki, ale z kolei tu można nie trafić z tytułem. Niektórzy wiedzą, kogo podpytywać Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:06 I kiedyś jeszcze zawsze pewniakiem był dżin lub żubrówka, gdyż lubię Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:48 u mnie dzin to rarytas raz na 5 lat, tak mi smakuje jak piję, że umiaru nie mam, a potem wstręt na kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:15 Ja bez wstrętu Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:05 pachnące może być szarlotka, może być super ładnie pachnące mydełko lub krem do rąk, mogą być przyprawy, itd. Ewentualnie perfumy, ale tutaj ewentualna pomyłka kosztuje więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:14 Muzyka Ksiazki, albumy lu po prostu bony do slepow, np iTunes lub Amazon, czy etsy i do sklepow zwiaznych z moim hobby i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:17 dostałam kiedyś album Wadowic wiadomego kontekstu, zdjęcia ładnie podrasowane, ale co mi po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:19 A nie, album to ja chce tematyczny, a nie jakies pierdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:25 Ksiazki, apaszki i szaliki wszelkiego rodzaju , bilety na koncerty, do teatru Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:44 bilet na Kowalską Katarzynę pasuje ? albo Sepulturę? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:47 Wino, oliwa z oliwek, dobry ser, dobra herbata, dobra czekolada. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 19:49 dobre to znaczy? drogie, 100%owe? ja tam nawet z biedronki te świeczki lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:00 dobre znaczy dobre, a niekoniecznie drogie Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:03 czyli nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:56 Może chodzi o to, że nie pierwsze lepsze z marketowej półki. Dostałam kiedyś fajny zestaw słodyczy, jakieś nietypowe kremy do pieczywa, zestawy oliw, kaw, herbat, miodów, dodatków do mięs i wędlin. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:23 Tu kiedys byl watek o braku zrozumienia dla fenomenu Torciku Wedlowskiego - ja tam wezme z pocalowaniem reki. Reke dajaca bryndze, oscypki, dzem z jarzebiny i/lub z cloudberries, ktores z porzadniejszych bejgijskich ciemnych piw (od jakichs dobrych ojczulkow!) tez ucaluje z wdziecznoscia Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 23:04 Ja kazde slodycze europejskie. Juz mozecie mi slac Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 23:05 oprocz sliwek w czekoladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja-od-kuchni Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 23:57 Sliwki zapraszam do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:22 Nie ma takich. Znaczy zawsze chętnie przygarnę coś związanego z moim hobby czy dobrą książkę. Tyle, że nie tak łatwo kupić coś do mojej pasji, a przy nader obszernej bibliotece posiadanej kupowanie książki - ryzykowne [łatwo zdublować]. Świece lubię, ale nie zapachowe. Dobrym prezentem są czekoladki, albo domowy wypiek. Ale "pewniaków" nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:22 książki, torebka z ciuchów jakieś drobiazgi typu apaszka, szal, czy rękawiczki, pasek. coś do kuchni lub łazienki z H&Y (lubię i już) Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:27 i jeszcze: czekoladki, wino (zawsze!) i kwiaty. rośliny. wszelkie akcesoria do ogrodu i dłubania w ogrodzie, jakies koszyczki, doniczki, ozdobniki, czy inne duperelki. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:34 Perfumy. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:38 Różnego rodzaju szale i chusty oraz niezmiennie od lat wszystko co ma smak i zapach czarnej porzeczki nawet w pracy wszyscy dostają storczyki itp. A ja pyszne dżemy i soki ew. Kisiele Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:35 Cos czego nie moge sobie po prostu kupic, bardzo lubie domowe wyroby, ciasta, przetwory, sloik kiszonych ogorkow, grzybkow czy smaluszku, mniam, mniam. Z kupnych pewniakiem sa moje ukochane perfumy ale akurat znajomi nie robia t akich orezentow. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:38 Właściwie tylko wino, byle nie słodkie. Słodycze też lubię dostawać. Nie lubię dostawać jako niespodzianek perfum, książek, biżuterii ani ubrań. Chyba, że są zamówione te konkretne,które mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:43 Kasa i wino (wytrawne). Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:46 Książki, herbata, balsam Masło czekoladowe z Ziai i kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 20:57 Drobna biżuteria. Typu kolczyki wkręty, pierścionek , srebry łańcuszek. Perfumy i ile jeden z moich zapachów, a mam uch z 6. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 21:36 Wszelkie pędzelki, węgle, ołówki i kredki, farby, szpachelki, gliny, blejtramy, werniksy. I czekolada. Czekolada mleczna zawsze, wszędzie i w każdej ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 22:12 Wino, perfumy, herbata, pachnace kosmetyki pizamy Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 22:19 biala czekolada szkatułki starocie Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszykot Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 22:58 Dobry Alkohol Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 23:38 Zawsze chętnie przygarnę wina, egzotyczne herbaty (nie pijam czarnej, ale w mieszankach przełknę) i kawy ziarniste (o ile nadają się do młynka ceramicznego), doniczkowe roślinki bezpieczne dla futer kociastych, sery (jeśli nie smakują nam, to wciągną koty ), owoce (od jednej koleżanki zawsze dostaję pysznego ananasa (wie jak wybrać), bo ona twierdzi, że to jak połączenie poczęstunku i kwiatów dla pani domu), dojrzewające mięsa (i dobry kabanos, i serrano, i pameńska, i babcina z Mazur). Nie pogardzę też dobrami wiejskimi - znajomi zawsze przywożą jako prezent personalny z okazji, albo bez okazji: jajka, twaróg, kurczaka najprawdziwszego, albo jakąś kaczuchę, albo gęsiuchę, albo inne dobra. Lubię prezenty spożywcze o ile nie są słodyczami (wyjątek to prawdziwy miód, szczególnie wrzosowy, ale nie jestem wybredna - przyjmę w każdych ilościach). Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 05.02.15, 23:49 Ksiunżka Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 06.02.15, 00:35 Kupon podarunkowy na masaż tudzież inny zabieg kosmetyczny poza depilacją Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Większość lubi się alkoholizować 06.02.15, 08:18 winkiem co prawda, ale zawsze. Ja tam piwko wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 06.02.15, 08:39 Kubki dunoon. Moge dostawac po kubku na kazda okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 06.02.15, 09:03 Kupon zakupowy. Gdziekolwiek, może być karnet nawet do restauracji, ucieszy mnie dziko. Książki? Wolę wybrać sama, chyba że obdarowujący dokładnie wie, że tej książki nie mam i chcę mieć. Perfumy? Oczywiście chętnie przyjmę, ale też wolałabym wybrać sama. Kosmetyki? Mam określone wymagania jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne, kolorówka też nie każda mi podchodzi. Ciuchy? Bez komentarza. Świeczki zapachowe? Ani mnie to ziębi, ani grzeje, ale chłop się ucieszy, on lubi takie pierdoły. Filmy, płyty? jeśli nie wiadomo, że ktoś naprawdę pożąda danego tytułu to bardzo ryzykowne. A kupon ucieszy mnie ZAWSZE, bo oprócz samego zakupu mam jeszcze przyjemność kupowania bez wyrzutów sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A jakie prezenty są dlla Was pewniakiami 06.02.15, 09:04 Aaaa i doczytałam wyżej jeszcze jedną rzecz, która bardzo lubię dostawać - własnoręczne wypieki, przetwory etc. Super prezent. Odpowiedz Link Zgłoś