Dodaj do ulubionych

Hozier - czemu to jest az tak popularne?

06.02.15, 15:03
Czy ze wzgledu na muzyke? Slowa? Czy 'wizualizacje"?

Zaintrygowalo mnie to po tym, jak moj syn zapytal czemu w tv pokazuja dwoch calujacych sie facetow?!

Jak dla mnie muzyka ok, wpada w ucho, slowa tez ok, ale teledysk to juz przegiecie.
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:07
      Ej, ten kawalek (Take Me To Church) jest swietny.
      Teledysku nie moge ogladac, bo nie mam jaj, koszmar - ale tak wyglada swiat sad
      I nie, nie calujacy sie faceci sa koszmarem. Naprawde to akurat ci przeszkadzalo pokazane dziecku, a nie reszta??
    • kalina_lin Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:11
      Naprawdę, najgorszą sceną z tego teledysku, jest dla ciebie widok całujących się facetów?
    • aneta-skarpeta Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:12
      kocham ta piosenke i teledysk tez mi sie podoba, bo opowiada fajnie jakas historie i wierze ze tych 2 facetow sie mocno kocha czyli dobrze zagrane
      • landora Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 13:36
        O, a może wiesz, co ma symbolizować ta zakopana skrzynka? Ich tajemnicę?
    • echtom Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:18
      Dziewczyny mają rację, że w teledysku są gorsze rzeczy - obejrzałam raz i nie mogę się przemóc, by zrobić to ponownie - i nie, nie ze względu na całujących się facetów. A co do popularności utworu - jest po prostu znakomity muzycznie i wokalnie. Od dawna nie śledzę muzycznych trendów ani list przebojów, ale średnio raz do roku coś mi wpadnie w ucho i ostatnio to było właśnie to. Przesłuchałam nawet całą płytę - trochę mnie zaskoczyło, że jest bardzo bluesowa jak na Irisha.
      • cherry.coke Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:26
        Echtom znam pare osob, ktore go znaja osobiscie, wszyscy zgodnie mowia, ze to swietny, bezpretensjonalny facet, troche taki mlody geniusz-odludek, ale przyjazny. Uwazaja za duzy lut szczescia, ze zrobil sie popularny - absolutnie zasluzyl, ale swiat czasem takich nie zauwaza... kariera w bardzo irlandzkim stylu.
        • 5464wqr231r Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:43
          odludek jednoczesnie z tak duza iloscia znajomych ze az ty pare znasz znajomych znajmoego
          dziwy
          • joa66 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 19:49
            odludek jednoczesnie z tak duza iloscia znajomych ze az ty pare znasz znajomych
            > znajmoego
            > dziwy

W Irlandii wszyscy się znają, bo to taka duża wieś big_grin każdy zna kogoś kto chodził do szkoły np z Bono, albo z pracuje w warsztacie gdzie Bono robi przegląd samochodu albo pracuje tam szwagier jego sąsiada, albo pozyczył mu 20 funtów 30 lat temu.
            • hgfhgfjkjh Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 23:50
              bredzisz jak potluczona , jak zawsze zreszta
              kulturalni ludzie z poludnia nie maja potrzey obcowania ze scumbagami z ballymun czy polnocy generalnie
              • joa66 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 23:54
                cześc jameson wink

jak tam dzisiaj, starczyło na skręta czy tak na trzeźwo piszesz?
      • nanuk24 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:33
        Urywek piosenki uslyszalam w zwiastunie serialu i sie zainteresowalam, co to za dzielo.
        Cala jego plyta jest swietna, a on ma niesamowity glos. Piosenka From Eden i ta top 1.
    • dziennik-niecodziennik Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:19
      a nie pytał czemu tego faceta pobili? akurat całowanie mu przeszkadzało?...
    • kleo881 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:22
      Tak! Mimo wszytsko. Mimo tolerancji itp.
      Dwoch calujacych sie facetow w moich oczach to dewiacja spoleczna, seksualna, ktora nie powinna byc pokazywana-upowszechniana wsrod nastolatkow ogladajacych Vive czy Eske, tym bardziej w bialy dzien.
      A czy gorsze pokazywanie dewiacji czy przemocy fizycznej, w tym konkretnym przypadku, dla nie dewiacji.

- I & J -
      • cherry.coke Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:27
        kleo881 napisała:

> Tak! Mimo wszytsko. Mimo tolerancji itp.
        > Dwoch calujacych sie facetow w moich oczach to dewiacja spoleczna, seksualna, k
        > tora nie powinna byc pokazywana-upowszechniana wsrod nastolatkow ogladajacych V
        > ive czy Eske, tym bardziej w bialy dzien.
        > A czy gorsze pokazywanie dewiacji czy przemocy fizycznej, w tym konkretnym przy
        > padku, dla nie dewiacji.

No to zawsze mozesz sie poidentyfikowac z tymi panami, co ich katuja, jak widac w teledysku jest cos dla kazdego.
      • sumire Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:27
        Ale przeciętny nastolatek oglądający Vivę wie, że istnieje orientacja homoseksualna, a przynajmniej wiedzieć powinien. Nie umrze na rozległy zawał spowodowany szokiem po obejrzeniu takiej sceny.
      • kalina_lin Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:28
        A dlaczego można pokazywać przemoc, a nie można "dewiacji"?
      • dziennik-niecodziennik Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:30
        rzyg.
      • rosapulchra-0 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:30
        Uczysz swojego syna przemocy wobec słabszych? Brawo!
        To jest dopiero dewiacja suspicious
      • bachtin Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:32
        Dewiantką to jesteś ty.
      • tryggia Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 19:37
        OJP
        "debilka, faszystka, dewiantka" - krecia robotę robicie osobom homoseksualnym.
        Niczym nie różnicie się w postawie od tej bandy z teledysku.
        • edelstein Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 13:53
          Watpie.
          • kleo881 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 23:07
            Jestescie tak tolerancyjne wobec 'odmiennych seksulanie' ze juz nie starcza wam tolerancji dla ceniacych naturalny model partnerstwa.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 23:10
              naturalny model partnerstwa - takie coś NIE istnieje. XD dawniej partnerstwo polegało na tym, że ona pilnowała ogniska a on polował na bizona.
            • kropkacom Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 23:15
              Trollujesz. Ja wierzę, że są ludzie którzy nie przyjmują do wiadomości, że można kochać osobę tej samej płci i uprawiać z nią seks. Zazwyczaj jednak mają poczucie obciachu...
            • edelstein Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 09.02.15, 09:13
              Nie ma czegos takiego jak naturalny model partnerstwa.Homoseksualizm wystepuje tez wsrod zwierzat i nie jest zadna dewiacja.
              Cen sobie co tylko sobie zamarzysz,ale sie nie odzywaj,bo rowie wasz wszystkie watpie odcinających na temat stanu twojego umyslu.
      • semihora Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 20:23
        A gdyby tak zacząć myśleć? To zaboli tylko na początku, potem może nawet odnajdziesz w tym przyjemność...
        • edelstein Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 13:51
          Ciebie boli,nic dziwnego.Te 2 szare komorki na krzyz musza niezla panszczyzne odrobictongue_out
    • f.lamer Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 15:30
      kleo881 napisała:
      > moj syn zapytal czemu w tv pokazuja dwoch calujacych sie facetow?!

toż to żadna nowość w telewizji
      https://ocdn.eu/images/pulscms/OWM7MDQsMCxmLDM0MywxZDU7MDYsMzIwLDFjMg__/191107d862d1ccea7a31d45d0689d0c1.jpg
    • kleo881 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:12
      Czy ja Cie obrazam, to ze nie toleruje gei nie oznacza ze jestem niedorozwinieta intelektualnie.
      • gaskama Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:19
        Jestes faszystka. A to jest gorsze od niedorozwiniecia intelektualnego.
        • kleo881 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:23
          tu masz znaczenie slowa faszysta
          sjp.pl/faszysta
          radze nie uzywac slow ktorych znaczenia sie nie zna.
          • gaskama Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:24
            Jestes faszystka. Zastanow sie nad soba.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:31
          w faszyzmie zawiera się rasizm - zatem jesteś faszystką.
          • kleo881 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 23:05
            A co ma do tego rasizm? Rasizm tyczy sie wyzszosci jednej rasy nad druga. jak sie ma do tego homoseksualizm?
            sjp.pwn.pl/sjp/rasizm;2573471.html
      • edelstein Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 19:47
        Niedorozwinieta intellektualnie to w twoim przypadku bylby komplement.
        Syn wie,ze jego matka ma mocno nie halo pod kopula?
      • sumire Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 19:48
        > to ze nie toleruje gei nie oznacza ze jestem niedorozwinieta intelektualnie.

Napisała osoba, która uważa, że liczba mnoga dopełniacza słowa "gej" to GEI.
    • przeciwcialo Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:14
      Muzycznie fajny, teledysków nie widziałam.
    • gaskama Boje sie takich ludzi jak ty. Bardzo. Mam nadzieje 06.02.15, 17:17
      Ze cie nie spotkam w realu i ze moj syn nie spotka nigdy twojego.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 17:23
      Akurat 2 facetów okazujących sobie uczucia tak Cię bulwersuje? Dlaczego nie przemoc?
    • rosapulchra-0 kleo881, 06.02.15, 19:41
      a co powiesz o przemocy, która jest pokazana w tym teledysku? Wg ciebie jest OK?
      • edelstein Re: kleo881, 06.02.15, 19:48
        Przeca wszystko ok,gejow bija,tak powinno byctongue_out
    • ina_nova Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 06.02.15, 21:04
      Czemu teledysk to przegięcie?
      • echtom Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 00:49
        Dla mnie ze względu na drastyczną przemoc. Chciałabym wrzucać to nagranie na wszystkie możliwe strony, ale mam opory.
    • piepe Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 01:26
      Muzyka jest średnia i nie wpada w ucho. Kojarzę to, bo słucham trójki, bo nie ma innej alternatywy. Mroczne dołujące gó..o. Teledysk to inna sprawa, ale tez mnie dołuje - kolejni przystojni faceci, którzy mają mnie w de.
      • rosapulchra-0 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 06:55
        Mocne kompleksy..
    • kozica111 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 07:08
      Obejrzałam przed chwilą teledysk i nic mnie nie ruszyło, ani całowanie ani to ciągniecie po trawie, chyba mi sie to opatrzyło niestety. Moje dziecko tez pewnie zapytałoby o tych całujących sie gości tego nie widzi na co dzień, a co do przemocy...wystarczy wiadomości włączyć i nie takie sceny są, jednak syryjskie dzieci bardziej mnie martwią.
      • rosapulchra-0 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 07:19
        Pomogłaś choć jednemu syryjskiemu dzieciakowi?
        • kozica111 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 07:29
          Nie mam pojęcia, ale pomogłam dziecku w Zambii, czy to coś zmienia? Tzn czy zmienia fakt ze pewne rzeczy ruszają mnie bardziej a inne mniej? Rosa, zakładasz ze pewne emocje są kwestią woli, nie są to po prostu emocje. Wymoczkowaci faceci ciągnieni po trawie mnie nie ruszają,ale tez nie kibicuje oprawcom - wiadomo, zaszklone oczy syryjskiego dziecka tak, co mam zrobić, nic, nie da się.
          • rosapulchra-0 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 07:40
            Niczego nie zakładam. Dla mnie przemoc to przemoc, gdziekolwiek się dzieje i kogokolwiek dotyczy.
            • tryggia Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 09:02
              A przemic slowna? tongue_out
              • rosapulchra-0 Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 13:09
                Też. Niejednokrotnie jej doświadczyłam.
          • echtom Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 07.02.15, 15:03
            > Tzn czy zmienia fakt ze pewne rzeczy ruszają mnie bardziej a inne mniej?

Mnie bardziej rusza mnie krzywda pojedynczego człowieka niż krzywda większej grupy mierzona w liczbach. To chyba dość typowy mechanizm psychologiczny - łatwiej się identyfikować z jednym człowiekiem niż z tysiącem.
    • myelegans Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 00:18
      Dreszcze mam jak slucham Take Me to Church, teledysku nie widzialam, i chyba nie chce, bo mam w glowie wlasny teledysk
      • przeciwcialo Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 14:05
        Obejrzałam.
        Matko, straszne. Ile nienawisci i w zasadzie bez powodu.
    • jak_matrioszka Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 08.02.15, 16:02
      Ja to w radio uslyszalam, zapamietalam kilka slow i wyszukalam na sieci, gram w kolko juz pewnie z 20 raz dzisiaj, jeszcze mi sie nie znudzilo. Muzyka mi sie z kazda komorka ciala zgadza, slowa mi sie podobaja, teledysku nie widzialam.
    • antyideal Re: Hozier - czemu to jest az tak popularne? 09.02.15, 10:05
      Obejrzalam , wysluchalam.
      Piosenka ujdzie, ale nic wielkiego, jak wiele przed i wiele po.
      Teledysk mocny - nie wytrzymalam do konca - ale prawdziwy,
      taki bywa swiat tworzony przez glupich ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka