Dodaj do ulubionych

mata edukacyjna tiny love-pranie

10.02.15, 08:09
Witam kupiłam używaną mate edukacyjna firmy Tiny Love model kick and play i chciałbym ją uprac w pralce. Czy ktoś z Was pral taką mate w pralce? Jeśli tak to w ilu stopniach? Z wirowaniem? W woreczku do bielizny czy samą? Czy zabawki z maty też pierzecie w pralce? Za wszelkie info Dziękuję mama Zuzi
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: mata edukacyjna tiny love-pranie 10.02.15, 11:22
      Prałam matę innej firmy w 40 stopniach, na początku w dziecięcym detergencie.
    • agi2507 Re: mata edukacyjna tiny love-pranie 10.02.15, 19:50
      Wprawdzie mam inną matę (canpol) ale może moja odpowiedź Ci pomoże. Moją prałam w 40st., ustawiłam funkcję łatwe prasowanie (to zmniejszyło obroty wirowania) i dałam płyn do prania kolorowych ubranek dla dzieci, bez żadnego woreczka do bielizny. Do maty mam zabawki z tworzywa, chyba coś jak plastik i tego nie prałam tylko umyłam mydłem pod bieżącą wodą i zabawki z pluszu i te też wrzuciłam do pralki. Do pralki wrzucam wtedy też czasem torbę do wózka, śpiworek albo pokrowiec z fotelika. Co jakiś czas prałam matę bo córce się często ulewało mleczkiem na nią
    • sruba_rzymska Re: mata edukacyjna tiny love-pranie 10.02.15, 20:55
      Mam matę Tiny love Słoneczny dzień i prałam ją w 40 stopniach w pralce, nic się jej nie stało. Zabawek z maty nie prałam w pralce.
    • mynia_pynia Re: mata edukacyjna tiny love-pranie 28.12.16, 21:44
      Każdą mate można prać, przecież dziecko ślini, czasem przecieknie pielucha, czasem odbeknie sobie. Ja miałam z fisher price, odpinałam plastikowe elementy i wrzucałam do pralki na 30-40st. Wrzucałam też zawieszki z maty bo były materiałowe. Chce ba z 6 razy prałam to cudo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka