Dodaj do ulubionych

Zapach z ust

11.02.15, 21:12
Tytuł zwracający uwagęwink
od 2 dni czuję jakiś dziwny zapach z ust mojej córki kiedy z nią rozmawiam.Pomyciu ząbków też.Nie wiem jak to określić,nie "smród",tylko jakby jakiś "chemiczny"(?) zapach. Była przeziębiona,bierze ze 2 syropy,nic specjalnego. Pierwszy raz jest taka sytuacja.Nic jej nie boli,jest wesoła. Cóż może być przyczyną?
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: Zapach z ust 11.02.15, 21:16
      bakterie w gardle, przełyku, zoładku
      albo reakcja na syropy
      • hedna Re: Zapach z ust 11.02.15, 21:22
        Bierze Herbapect (nie pierwszy raz) i od kilku dni syrop Multi Sanostol. Czyżby to mogło być to??
    • hedna Re: Zapach z ust 11.02.15, 22:35
      podbijamwink
      • lily-evans01 Re: Zapach z ust 11.02.15, 22:40
        Moja tak miała w ostrej fazie zapalenia zatok, tj. kiedy gęsty katar spływał mocno do gardła.
        Dziwny zapach, wcale nie ropny, tylko taki jakby syntetyczny. Ustało, kiedy zatoki oczyściły się
        Obejrzyj gardło, może jest czerwone?
        Jeśli to nie ustąpi po zakończeniu syropów, zrobiłabym chyba wymaz z gardła.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Zapach z ust 11.02.15, 23:39
      Jakieś bakterie pewno.
    • majenkir Re: Zapach z ust 12.02.15, 02:29
      hedna napisała:
      >nie "smród",tylko jakby jakiś "chemiczny"(?) zapach.

Nie acetone przypadkiem?
      • hedna Re: Zapach z ust 12.02.15, 07:32
        sama nie wiem,może coś pod to. Słyszałam kiedyś,że może tak być jak sie za mało pije,tak?
        na próbę odstawię na razie ten Multi Sanostol,zobaczę czy to coś zmieni.
        Poza ym córka jest w dobrej formie,nie skarży się na nic
        • incubus_0 Re: Zapach z ust 12.02.15, 08:30
          No nie wiem, jeśli taki "aceton", to leć robić badania krwi na poziom cukru. Bo "acetonowy" zapach to bywa przy cukrzycy.
          • majenkir Re: Zapach z ust 12.02.15, 15:10
            incubus_0 napisała:
            > leć robić badania krwi na poziom cukru

I to szybko! Moze to nie to, ale trzeba to wykluczyc jako pierwsze. Na cito!
    • mama-tyma Re: Zapach z ust 12.02.15, 20:10
      z mojego doświadczenia stawiam na tymianek, składnik syropu, też się z tym spotkałam
      • hedna Re: Zapach z ust 12.02.15, 22:14
        Nie wiem już sama,chyba zaczynam świrować! planuję jej zrobić morfologie,glukozę,tsh (bo ma wizytę u endo,.niedługo to przy okazji) i może crp,bo nie miała dawno.Jest w dobrej formie,wesoła. Mąż dyskretnie tez "wąchał" i mówi,ze tez coś dziwnego czuje delikatnie.natomiast przed snem chichrałyśmy się jeszcze dłuższą chwilę i nie czułam. Zgłupiałamsad
        • adorra0 Re: Zapach z ust 12.02.15, 22:31
          Napisałaś,że to zapach taki raczej chemiczny. Kojarzy Ci się może z apteką lub szpitalem?
          • hedna Re: Zapach z ust 12.02.15, 22:54
            Boję się,że nie potrafię dokładnie określić
            ,ale może jakaś acetonowa nuta...
            • pierniczek75 Re: Zapach z ust 12.02.15, 23:08
              A nie jadła czegoś z czosnkiem?
              Zapach czasem utrzymuje się dłużej i następnego dnia nie przypomina czosnku, jest "chemiczny" - zwłaszcza po kiełbasach. Może w przedszkolu jadła?
              • hedna Re: Zapach z ust 12.02.15, 23:17
                czosnku nie je,zobaczę na jadłospis w przedszkolu (w szatni). Stresuję się,wiem,głupia jestem..........
        • majenkir Re: Zapach z ust 13.02.15, 00:00
          Czemu chodzi do endo? Ma cos z tarczyca?
          • hedna Re: Zapach z ust 13.02.15, 07:41
            bierze Euthyrox (25),w kierunku niedoczynności.
            • majenkir Re: 13.02.15, 12:44
              To zbadaj jej ten cukier dzisiaj.
              Wszystko inne moze poczekac.
              • hedna Re: 13.02.15, 12:53
                Musi być na czczo na cukier,więcej badań zrobimy jutro (sobota,ale płatnie)
                • majenkir Re: 13.02.15, 12:58
                  Nie, nie musi byc na czczo. cukier mozesz badac o kazdej porze dnia I nocy.
                  Nie masz zaprzyjaznionego cukrzyka z glukometrem? wink
                  • hedna Re: 13.02.15, 13:04
                    nie mamsad
                    • kalina_lin Re: 13.02.15, 13:47
                      A skąd jesteś?
                      Poszukaj u siebie poradni diabetologicznej, zadzwoń i spytaj czy możnaby podjechać na badanie.
              • malwa51 Re: 13.02.15, 14:11
                popieram, sam cukier kosztuje z 5-6 zeta w prywatnym laie bez skierowania.
    • daisy Re: Zapach z ust 13.02.15, 12:49
      Podobno są jakieś bakterie gardłowo-nosowe, które wydzielają zapach zielonych jabłek. Może to coś w tym guście?
      • hedna Re: Zapach z ust 13.02.15, 12:52
        W nocy i rano ruszył katar i kichanie,gdyby to miało znaczenie w sprawie...
    • hedna Re: Wyniki badań: 14.02.15, 17:39
      Morfologia w normie,jedynie w dwóch parametrach maleńkie odchylenia.
      TSH 1.32
      GLUKOZA 91 (74-106)
      CRP 11.6 (0-10)

Katar się nasilił,poza tym dziecko jest w dobrej formie
    • tryggia Re: Zapach z ust 14.02.15, 18:24
      To są BAKTERIE.
      Jak czytam te bzdury o acetonie to roxumiem sens istnienia strony "beka z mamuś na forach"
      • majenkir Re: Zapach z ust 14.02.15, 22:27
        tryggia napisała:
        > Jak czytam te bzdury o acetonie

Serio uwazasz, ze to bzdury? Obys nigdy nie musiala sie przekonac, ze te "bzdury" bywaja prawdziwe.
      • incubus_0 Re: Zapach z ust 15.02.15, 14:34
        Doucz się, potem pisz. Albo zapytaj lekarza.
        • tryggia Re: Zapach z ust 15.02.15, 21:20
          yhm, lekarz właśnie mi zza ramienia patrzy i dopytuje jak tam się wątek rozwija. I że amoniak to nerki.
          Na cito badania. tongue_out
          A na serio - wymaz z gardła.
          • hedna Re: Zapach z ust 15.02.15, 21:33
            Jeszcze była sugestia,że ząbki. ale ząbki ma ok. Wyniki jakie robiłam- opisałam. Cholerasad Mąż z kolei mówi,że to chyba nic takiego... Ale on sie zna tyle co i ja. Córka wesoła,bawi się,tylko zasmarkana.
          • incubus_0 Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:05
            A nie mylisz acetonu z amoniakiem? Bo przy nerkach to raczej amoniak, aceton to w stronę cukrzycy. Też od lekarza mam takie informacje, sama nie wymyśliłam.
            • tryggia Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:16
              Nie, podrzucam jeszcze jakieś możliwości, żebyście mogły tu poszaleć.
              • mavsmavs Re: Zapach z ust 08.09.15, 15:55
                Medycyna nie jest prawdziwą nauką. Jest zbiorem nieprecyzyjnych modeli. Twój lekarz może sobie ze mnie jaja robić w tym momencie, ale o dowód mojego twierdzenia nietrudno. Idź do kilku różnych lekarzy za każdym razem gdy coś Ci dolega. To są mądrale, ale każdy z nich mówi coś innego. Jasne, może się przytrafić, że opinie będą zbieżne, ale tylko w oczywistych przypadkach. Nie bądź naiwną owieczką. Zrób to co mówię a przekonasz się, że to prawda.
          • daisy Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:07
            i dopytuje jak tam się wątek rozwija . I że amoniak to nerki.

Już nie bądź taka podśmiechujka, nikt nie pisał o amoniaku, tylko o acetonie. A zapach acetonu z buzi pojawia się u chorych dzieci, kiedy wymiotują. Trzeba na to uważać, bo to objaw odwodnienia.
            • tryggia Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:15
              -katar
              -wesoła, śmiechy przy zasypianiu
              -brak wymiotów

Ludzie, sądzę, że na cito to trzeba wziąć na wstrzymanie przy wypisywaniu dość lękowej, jak widać, hednie opowieści o każdej zasłyszanej historii.
              • hedna Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:28
                tak,jeśli chodzi o dzieci to jestem "dość lękliwa"
                • tryggia Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:37
                  Więc nie pytaj o nic na forum, bo tu wszystko ci napiszą, dziwne, że nie padło jeszcze "białaczka".
                  Glukoza wyszła ok, ma katar, więc nie panikuj, przyklej dziecku aromactiv i będzie dobrze.
                  • majenkir tryggia 15.02.15, 22:57
                    Nie badz taka hop-do-przodu. Glukoza wyszla ok I dzieki Bogu, ale, zeby wiedziec, to trzeba zbadac. Cukrzyca u dzieci rozwija sie bardzo gwaltownie, a proste badanie moze uratowac zycie. Dlatego jak jest chocby cien watpliwosci, to trzeba badac.
                    Nawet jak pozytywne bedzie 1:1000, to co? uwazasz, ze nie warto?

Siedz sobie przy kompie I smiej sie do rozpuku, a przy okazji pomysl, czy ci rodzice yooying.com/jjterry77 nie chcieliby dostac takiej takiej rady wystarczajaco wczesnie.
                • e-kasia27 Re: Zapach z ust 15.02.15, 22:54
                  Spokojnie, przy infekcjach gardła i nosa taki acetonowy zapach może być, nie świadczy o niczym złym.
    • hedna Re: Zapach z ust 15.02.15, 20:32
      co jeszcze mogę zrobić?
    • hedna Re: Zapach z ust 17.02.15, 19:39
      Wczoraj byłyśmy u lekarza.Ten stwierdził,ze wyniki dobre,ale dużo pytał o wypróżnianie. Kazał trochę zmodyfikować dietę i to powinno pomóc. Hmm...
      • vre-sna Re: Zapach z ust 08.09.15, 19:29
        Acetonowy zapach wyczuwa się bez problemu, nie ma w tym względzie niepewnosci, im bardziej dziecko odwodnione, ketony szaleją, to tym bardziej czujesz się tak, jakbyś pochyliła się nad otwartą buteleczką zmywacza do paznokci. Jest to tak charakterystyczny zapach, że jak masz wątpliwości to to raczej chodzi o coś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka