Dodaj do ulubionych

Porada modowa

13.02.15, 14:35
Dziewczyny mam zaćmę stylizacyjną i w ogolę...kupiłam wczoraj taką kurtkę eshop.tatuum.com/en/jacket/26495-komirika.html - w celu spacerów z mającym się niedługo urodzić maluchem itp. , to ma być kurtka robocza, spacerowa, zakupowa itp. Teraz pytanie - potrzebuję kupić torebkę - taką a'la mama czyli żeby zmieściła się pielucha, butelka chusteczki itp. Ktoś coś podpowie? Mam różne torebki, ale raczej nie w sportowym stylu i nie wiem co by się tu komponowało dobrze....ps. jakbyście doradziły takie cuś na portfel i klucze od domu tylko to też byłoby fajnie, resztę najwyżej wrzucę do wózkasmile Liczę na Waszą pomoc!
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Porada modowa 13.02.15, 15:07
      Torbę dopasuj sobie nie do kurtki, tylko do wózka. Jak dopasujesz do zimowej kurtki, to za parę miesięcy będziesz szukać nowej, bo się okaże, że nie pasuje do letniego płaszcza, który wpadł ci w oko. Dla inspiracji: www.google.co.uk/search?q=changing+bag&client=ms-android-samsung&espv=1&source=lnms&tbm=isch&sboxchip=Grafika&sa=X&ei=9gPeVMGkEo6v7AaJp4DoAw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=360&bih=559&dpr=2

Ja mam torbę z mothercare, o taką: s7ondemand6.scene7.com//is/image/MothercareASE/lx2172_1?&$dw_large_mc$&wid=353&hei=424&fit=fit,1 , na dłuższe wyjścia jest nie zastąpiona. Na krutkie wyjścia chórze bez torby, telefon portfel i klucze nosze w malutkiej torebce na ramię (jeśli idę z wózkiem) lub w tzw. nerce (jak idę z dzieckiem w chuście albo luzem).
      • puellae_2007 Re: Porada modowa 13.02.15, 15:47
        Dziękuję za inspiracje! Faktycznie chyba poszukam czegoś do wózka. Kurtka, która zalinkowalam jest juz wiosenna wiec do niej musze znaleźć coś małego na drobiazgi. Mam oprócz niej zielona parke i w tych zestawach zamierzam się poruszać z maluchem. Torebki mam wszystkie sporej wielkości i zazwyczaj na ramię co jest mało wygodne. Musze znaleźć coś przez ramię na długim pasku żeby życie ułatwiło.
        • aqua48 Re: Porada modowa 13.02.15, 16:05
          Spraw sobie małą płaską i miękką skórzaną listonoszkę na długim pasku, żeby nie krępowała ruchów.

• run_away83 Re: Porada modowa 13.02.15, 16:31
          Polecam jeszcze cos takiego: www.joeyroo.com/wp-content/uploads/2013/04/Mummy_Clip.jpg

Dzięki temu powiesisz na rączce wózka dowolną torebkę, nawet taką z krótkim uchem na jedno ramię.
        • annagalas75 Re: Porada modowa 25.03.15, 12:02
          A ja już nie mam takich malutkich dzieci ale zawsze brałam listonoszkę i większą torbę na resztę rzeczy a duży wybór znalazłam tutaj allegro.pl/Shop.php/Show?id=37439950
    • thea19 Re: Porada modowa 13.02.15, 18:20
      wybiersz sobie ktoras z tych
      jest sporo modeli wygladajacych jak zwykle torebki. dobierz pasujaca do wozka/spiworka/wkladki bo i tak ja sie na wozku bardziej wozi niz nosi.
      • black_magic_women OT 13.02.15, 20:33
        Przepraszam, może jestem dziwna, ale nigdy nie używałam/ nie potrzebowałam takiej torebki. Mały ma 1,5roku.Najpierw chustowałam, teraz spacerówka z niewielkim koszem. Czy wszystkie ematki noszą takie torby?I co sie w nich znajduje,co nie może być w zwykłej torebce? Piszę z ciekawości, nie złośliwości.
        • mayaalex Re: OT 13.02.15, 20:41
          ja tez nie. ze szpitala za kazdym razem dostawalam taka jakby wieksza kosmetyczke z roznymi materialami promocyjnymi i w niej nosilam wszystko, co mi bylo potrzebne (pampersy, chusteczki nawilzane, pielucha do wylozenia przewijaka/polozenia dziecka przy przewijaniu, ewentualnie jakas zabawka i bodziak na zmiane). to wszystko wkladalam do koszyka wozka a do ciuchow dobieralam normalna torebke. czasem wozilam ja w wozku, jak mi bylo niewygodnie smile
        • run_away83 Re: OT 13.02.15, 20:50
          U mnie: mata do przewijania, kilka pieluch, paczka mokrych chusteczek, krem do pupy, bidon z wodą, dla dziecka, bidon z wodą dla mnie, kubek termiczny z moją kawą, pudełeczko przekąsek (zwykle owoce), kanapka, kompletne ubranko na zmianę (body, skarpetki, spodenki, bluzka), kilka małych zabawek, mój portfel, telefon i klucze, krem do rąk, żel do mycia rąk bez wody, miniaturowy zestaw narzędzi, ładowarka do telefonu, mini-apteczka (plastry i spray dezynfekujący), moja i dziecka bluza i/lub kurtka. W lecie dodatkowo krem z filtrem i duża butelka wody. W koszu wózka jadą inne szpargały (jeździk scuttlebug, piłka, w lecie koc piknikowy).

W tygodniu wychodzę codziennie z domu na 3-4 godziny, najpierw spacer z półtoraroczniakiem, odbieram starsze dzieci ze szkoły i przedszkola, po czym jeszcze idziemy na plac zabaw. W weekendy wybywamy zwykle rano i wracamy wieczorem, więc do bagażu w torbie dochodzą jeszcze trzy-cztery posiłki dla najmłodszego, więcej zabawek i obfitszy zapas ubrań.

Na krótkie wyjścia wózka i torby zwykle nie zabieram, ale rzadko nam się takie zdarzają.
          • nihiru Re: OT 25.03.15, 12:12
            > miniaturowy zestaw narzędzi
            > , ładowarka do telefonu,

Hę?

No ja wychodziłam raczej na 2-3 godziny i zestaw podstawowy to był: klucze, portfel, telefon, butelka z wodą, książka. Zestaw poszerzony obejmował jeszcze przekąski, chusteczki do rąk, dodatkową bluzę.

Zawsze mnie dziwiły opowieści mam, które taak długo wybierały się do wyjściabig_grin.
            ------------------------------------------------------
            forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi
        • gaga-sie Re: OT 13.02.15, 22:13
          Ja używałam torby przy wózku lub organizera, miałam Babymel W nich woziłam wszystkie podręczne drobiazgi, typu pielucha, chusteczki, picie, jakaś zabawka, moja składana parasolka, folia do wózka. Sama używałam małej listonoszki ( portfel, dokumenty, itp). Mnie tak było wygodnie, ale to chyba według upodobania.
          W koszu na dole nie lubiłam wozić rzeczy, bo się kurzyły.
    • 18lipcowa3 Re: Porada modowa 13.02.15, 20:44
      torebke kup pasującą do wózka i taką zeby mozna bylo ją powiesic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka