Dodaj do ulubionych

Majorka w maju

15.02.15, 13:15
Jestem na etapie planowania urlopu. Wyjazd 15 maja, czy to dobry czas na pobyt na Majorce?
o czym powinnam pomyśleć, wynajem samochody, jaki hotel, gwiazdki, z wyżywieniem, tylko śniadania? proszę o opinie mamy, które spędzily tam urlop. 2os plus dziecko.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Majorka w maju 15.02.15, 14:23
      Nie bardzo rozumiem w czym masz problem, sama musisz zdecydować jaka opcja wyżywienia jest dla was odpowiednia, niezależnie od kraju, gdzie spędzasz urlop. Co do samochodu, ja akurat jak lecę gdzieś samolotem to na miejscu zawsze wypożyczamy auto i zwiedzamy, bo tak lubimy i też niezależnie od miejsca (no może z wyjątkiem Egiptu z wiadomych względów) Gwiazdki hotelu? Im ich więcej tym drożej, sama musisz wiedzieć, na jaki cie stać...
      Byłam na Majorce całkiem niedawno, pomogę jak sprecyzujesz pytania...
      • kasia191273 Re: Majorka w maju 15.02.15, 14:28
        byłam w maju, wiało strasznie i chłodno

jeśli pytasz o pogodę
      • karo.8 Re: Majorka w maju 15.02.15, 16:22
        Chciałam wiedzieć czy warto wybrać opcje all inkl, czy tylko śniadania. smaczne jedzenie w hotelu? co do gwiazdek jasne,ze im ich więcej tym drożej, ale czy cena adekwatna do jakości. jesli bylas niedawno, to może polecisz miejsce.
        • jusytka Re: Majorka w maju 15.02.15, 21:04
          To czy jest smaczne jedzenie zależy od hotelu, w moim było OK, poczytaj opinie zanim się zdecydujesz. Opcje all incl warto wybrać szczególnie wtedy kiedy dużo czasu spędzasz w hotelu. Niestety posiłki w knajpach są tam dosyć drogie
    • riki_i Re: Majorka w maju 15.02.15, 15:06
      Może być zimno, wietrznie i z wiecznie szarym zachmurzonym niebem. Sezon na Majorce jest taki jak w Polsce. W maju z bliskich destynacji polecam Kanary albo nieśmiertelny Egipt wink
      • jusytka Re: Majorka w maju 14.02.16, 16:12
        Właśnie wróciłam z Majorki i stwierdzam, że sezon tam nie jest taki jak u nas. Jeśli na początku lutego temperatura dochodziła do 18-20 stopni i przez tydzień codziennie świeciło słońce, choć nie zawsze przez cały dzień, to gdzie tu porównanie????
    • fantastyczna Re: Majorka w maju 15.02.15, 15:19
      Samochód oczywiście wynająć, Majorka to przepiękna wyspa i jest co zwiedzać. Maj to równie dobry okres, w zeszłym roku byłam w kwietniu było trochę ponad 20 stopni, wróciliśmy opaleni. Generalnie polecam prawie w każdej porze roku.
      • riki_i Re: Majorka w maju 15.02.15, 16:32
        fantastyczna napisała:

> Maj to równie dobry okres, w zeszłym roku byłam w kwietniu było trochę ponad 20 s
        > topni, wróciliśmy opaleni.

A ja byłem kiedyś w lutym dwa tygodnie na Fuerteventurze i za wyjątkiem 2 dni było upalnie jak w lipcu - wróciłem cały czarny, nawet poparzenia słoneczne zaliczyłem. Tyle, że podczas innych lutowych pobytów tamże i obok (Lanzarote, Gran Canaria, Teneryfa) nawet się nie zbliżyłem do morza, bo było zimno i mało ciekawie. Dziewczyna chyba pyta o uśrednioną pogodę, a nie o wyjątki. Na Majorce w maju zazwyczaj fajnie nie jest. Może się zdarzyć, ale nie musi. EOT
        • leanne_paul_piper Re: Majorka w maju 15.02.15, 16:39
          Tyle, że podczas innych lutowych pobytów tamże i obok (Lanzarote, Gran
          > Canaria, Teneryfa) nawet się nie zbliżyłem do morza, bo było zimno i mało cieka
          > wie.

No bez przesady, zimna woda nie zabijawink. W lutym nurkowałam, dało się wytrzymać dobrą godzinę bez uszczerbku na zdrowiu. Woda jak w Bałtyku latem. Widziałam też paru kąpiących się.
          Co do Majorki, to ja akurat byłam latem, w maju prawdopodobnie będzie to ładna wiosna, z lepszą temperaturą do zwiedzania i gorszą do leżenia na leżaku.
    • d.wludyka Re: Majorka w maju 15.02.15, 21:46
      Byłam w ub. roku w czasie długiego weekendu majowego.
      Przez cały czas było ciepło i słonecznie, ale do wody nie dałam rady wejść.
      Majorka jest bardzo ładna, warto pojeździć, wynajęcie samochodu nie jest drogie.
      Byłam na Majorce 2 razy, miałam bardzo dobre jedzenie w hotelu. Zdarzało mi się jeść również poza hotelem i też było ok.
      Unikaj 2 miejscowości - Magaluf i El Arenal.
      • jusytka Re: Majorka w maju 16.02.15, 10:31
        A co masz przeciwko Al Arenal? Moim zdaniem jest tam bajeczna plaża...
      • vivelavida Re: Majorka w maju 09.04.15, 19:51
        Druga połowa maja to najlepszy czas by rozpocząć wakacje na Majorce, bardzo ciepło już jest w tym okresie. Polecam Zatokę Pollensy na północy wyspy, bardzo spokojna część Majorki, plaża piaszczysta i dosyć szeroka, a hotel jaki Wam rekomenduje to Hotel Uyal lub Hotel Pollentia, przy plaży, blisko sklepy, restauracje, port,a na recepcji polska obsługa smile
    • cauliflowerpl Re: Majorka w maju 16.02.15, 09:32
      Moim zdaniem, caly urok zwiedzania to odkrywanie lokalnej gastronomii. Dlatego nie bralabym opcji z pelnym wyzywieniem (tyle, ze pamietaj, ze w restauracjach w wiekszosci dostanie sie cos do zjedzenia tylko w okreslonych godzinach (12 - 17 mniej wiecej). Ale to juz kazdy jak lubi.
      Hiszpanskie 3 gwiazki sa calkiem przyzwoite.
      • chocolate_cake Re: Majorka w maju 16.02.15, 10:59
        Byłam na Majorce w ubiegłym roku na przełomie czerwca i lipca. Nie powiem że było chłodno 😉 ale jeden dzień był bardzo pochmurny i kilka godzin padało. Potem już było około 26 - 30 stopni. Majorka jest przepiękna 😊. Pojeździliśmy trochę samochodem. Bardzo polecam tylko chyba trochę później niż w maju.
        • jusytka A był ktoś tam zimą? 09.01.16, 20:18
          To zależy co kto lubi.. Ja byłam w lipcu i też niespecjalnie polecam, bo tłum dziki wszędzie, ceny wysokie, no i zbyt ciepło na aktywny wypoczynek, np. rowery, które okazały się męczące. Teraz lecę tam w lutym, no i sama jestem ciekawa jak na tym wyjdę...
          • una_mujer Re: A był ktoś tam zimą? 09.01.16, 22:27
            Byłam pod koniec maja dwa lata temu na dwa tygodnie; tydzień było chłodno i codziennie padało, drugi tydzień ładny. Do morza nie dało się wejść. Racczej bym się nastawiła na wypożyczenie samochodu i zwiedzanie, zwłaszcza, że jeszcze nie powinno być tłumów, a Majorka bardzo ładna i wszędzie blisko. A więc nie AI tylko half board. A co do hotelu, to oczywiście niezawodny Trip Advisor... Jak dla mnie północ wyspy jest idealna pod względem wypoczynku jak i bazy wypadowej do zwiedzania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka