Dodaj do ulubionych

majtki jednorazowe

• dziennik-niecodziennik Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 09:31
      > Nie nauczyłam go prać ręcznie majtek co wieczór (i nie zamierzam go uczyć)

yyyyyyyyyy???????????????

spakuj mu tyle par majtek ile ma dni obozu, jak ksiażę prać nie moze.
      • maggi9 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 09:34
        No przecież już się wyjaśniło. Chowanie brudnych majtek i skarpetek jest niehigieniczne. Stąd dzieciak ma zebrać brudy i je wywalić big_grin
        • memphis90 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 16:47
          Wyrzuci i skazi środowisko naturalne- na wieki...!
    • ailia rolowanie brudnych ubrań 23.02.15, 10:24
      Ja na koloniach nauczyłam się pakowania na powrót do domu, żeby się wszystko zmieściło. Składaliśmy ubrania na pół wzdłuż i później rolowaliśmy je. Rolki ściśle upychaliśmy w torbach walizkach czy plecakach. Zawsze się zmieściło.

Może pomyśl o stosownym bagażu dla dziecka, a nie kombinujesz jakieś akcje w stylu wywalanie majtek i skarpetek pod koniec wyjazdu. Jak myślisz on ma to zgrabnie zrobić, raczej dzieci nie mają dostępu do dużego kontenera. Będzie reklamówkę wypchaną gatkami i skarpetkami wrzucać do kosza na papiery w pokoju? To na pewno nikt nic nie skomentuje...
    • joanna29 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:01
      Nie gromadzę rzeczy do prania przez 2 tygodnie (może dlatego, że kiepska ze mnie ematka i nie mam bidetu). Dla mnie trzymanie brudnych rzeczy przez 2 tygodnie to brak higieny.
      Na wyjazdach dłuższych niż 3 dni (dłużej niż weekend) rzeczy oddaje do pralni (hotele cos takiego posiadają).
      Dzieciak 21 kg jaki ciężki plecak może zabrać.
      Jak mu się bluzka czy spodnie nie mieszczą to ma je sobie darować, kupi się nowe. Wazniejsze żeby zmieściły się jego zakupy. Chociaż teraz myślę, może niech mu opiekunowie brudne majki pakuja, albo noszą w swoich torbach.
      Worek ze smieciami może pozostawic obok smietnika.
      Gdzieś jednak pojawiły się odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie, w związku z czym dziekuję za poświęcony czas.
      • zuleyka.z.talgaru Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:03
        Nie żeby coś, ale może powinnać udać się do lekarza? Bo to się da leczyć.
        • joanna29 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:06
          a co konkretnie?
          trzymanie brudnej bielizny przez 2 tygodnie w koszu?
          a może korzystanie z pralki?
          dzięki za porade, bedę w przychodni dopytam sie o wolne terminy i skonsultuje "moj" problem
          • maggi9 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:13
            Konkretnie to, że uważasz iż opiekunowie powinni prac Twojemu dziecku majtki. No opanuj się.

Poza tym wątpię aby ktoś w domu trzymał brudne majty 2 tygodnie ale wyjazd to wyjazd. Poza tym co w tym niehigienicznego? No chyba, że ktoś ma problemy ze zwieraczem to może i owszem. rudne majtki lub skarpetki może nie są świeże i pachnące ale niehigieniczne?
            • maggi9 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:13
              Sorry nie prać a nosić albo pakowac.
            • mikams75 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 13:38
              a mnie sie zdarza 2 tygodnie nie prac, nie tylko na wyjazdach. I wowczas majty i inne rzeczy czekaja sobie az je upiore. I dziecko spokojnie ma ilosc wystarczajaca na 2 tygodnie, to ja miewam problem pustki w szafie i sie wowczas szybko biore za pranie.
              • eliszka25 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 13:53
                mnie sie tez wlasnie zdarzylo. caly ubiegly tydzien spedzilismy na nartach. wracalam do domu wieczorem, padnieta i juz mi sie prac nie chcialo. w zwiazku z tym prac bede dopiero w tym tygodniu, jak bedzie wolny dzien w pralni. nikomu brudow z kosza na pranie do ubrania nie daje, wszyscy ubieraja tylko to, co jest czyste, uprasowane/poskladane do szafy. co za roznica, czy majtki przed praniem leza w koszu 2 dni czy 2 tygodnie? przed ubraniem sa tak czy tak wyprane. jak dzieci byly male i ktoremus zdarzylo sie okupczyc majtki czy sie zsikac, to wiadomo, ze takie nie lezalo 2 tygodnie, tylko z miejsca przeplukalam, ale normalnie majtki po 1 dniu uzywania nie sa jakies strasznie brudne. w kazdym razie z kosza na pranie mi nie smierdzi tongue_out.
                • mikams75 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 14:40
                  jesli juz cos ma wydzielac zapaszek to meskie koszulki po sporcie, ale przeciez nie majtki! Tym bardziej dzieciece! A juz dzieciecy pot to zupelnie nie ma zapachu.
                  • eliszka25 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 16:50
                    oj, sportowe rzeczy pralam w tamtym tygodniu 2 razy, z wiadomych wzgledowwink, ale innych rzeczy mi sie nie chcialo. nikt z nas nie nosi ciuchow, az zaczna smierdziec, wiec w koszu na pranie tez nie smierdza.
          • dziennik-niecodziennik Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:14
            > Chociaż teraz myślę, może niech mu opiekunowie brudne majki pakuja, albo noszą w swoich torbach.

to konkretnie.
            to juz lepiej wez mu zapakuj zapas gaci i skarpet i niech wyrzuca codziennie wieczorem, jak słowo daję...
            zal.pl
      • olinka20 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:08
        Ty tak serio??:
        " Chociaż teraz myślę, może niech mu opiekunowie brudne majki pakuja, albo noszą w swoich torbach." big_grin
        Biedny dziubdzius, a sam łyzką do buzi trafia? Bo ,ze podetrzec sie potrafi to szczerze wątpie...
        • przeciwcialo Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 16:48
          Z tym podtarciem to może trafione i obrobione majty faktycznie mogą wonieć nieciekawie.
      • kalina_lin Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:14
        >Jak mu się bluzka czy spodnie nie mieszczą to ma je sobie darować, kupi się nowe. Wazniejsze żeby >zmieściły się jego zakupy.

Wysyłasz go na handel? To już nie te czasy.

Co do wagi - 7 par majtek i skarpetek to nie jest wielki ciężar.

I serio oddajesz do pralni hotelowej brudne majtki i skarpetki?
        • kozica111 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 11:16
          Joanna za bardzo się spinasz, oczywiście masz prawo mieć swoja wizje czystości,ale wg mnie przesadzasz. Trochę brudu nie zaszkodzi a jest wręcz zdrowe smile
        • mikams75 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 13:43
          o rany, ja bym sie brzydzila oddac bielizne do pralni hotelowej...
          Na wyjezdzie w razie potrzeby przepieram w reku, ale tez tylko na dluzszych wyjazdach.
          Kiedys do pralni marketowej na wyjezdzie oddalam ubrania do prania. Nie bielizne. Po calym dniu noszenia upranych tam spodni, nogi mialam jak poparzone, cale gorace, czerwone. Nie wiem w czym to wyprali, ale od tamtej pory wole chodzic w brudnych. A nie mam alergicznej skory, sama nie zwracam szczegolnej uwagi w czym piore ubrania.
      • ichi51e Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 12:16
        Ha ha ha - szkoda ci 29.99 a do hotelowej pralni oddajesz? Bajki pani bajki bo hotelowa pralnia liczy jak chemiczna i ostatnio nam za pranie policzyli 20 za kazde majtki big_grin nie polecam tego rozwiazania wink
        • memphis90 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 16:50
          Szkoda 2 zł na parę majtek z tesco, ale spodnie i koszule ma wyrzucać, byle się "zakupy" zmieściły... Bajka.
          • eliszka25 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 16:53
            taaa i juz widze, jak to codziennie oddaje bielizne do pralni hotelowej, bo jak sie gromadzi, to jest niehigieniczna hle hle hle
      • ruda_owca Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 13:49
        > Nie gromadzę rzeczy do prania przez 2 tygodnie

Nikt normalny nie trzyma, przeciez karaluchy sie legna i te, no, liszaje i pluskwy i chw co jeszcze.
      • z_lasu Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 18:21
        > Dla mnie trzymanie brudnych rzeczy przez 2 tygodnie to brak higieny.

W przeciwieństwie do chodzenia przez tydzień we flizelinowych gaciach smile
      • mitasoroberto Re: majtki jednorazowe 12.05.15, 22:16
        Jaa, nie wierzę, że ludzie o takie pierdoły pytają. To naprawdę taki problem dać dzieciakowi tyle gaci i skarpet ile dni spędzi na obozie? Potem wszystko po powrocie wrzucić do pralki, wyprać i po sprawie. Czy naprawdę taką rzecz trzeba rozkminiać kilka miesięcy? Żenada do kwadratu. A dzieciak swoją drogą pierdoła, skoro użytych majtek nie potrafi włożyć do osobnego woreczka i schować w plecaku. Gratuluję wychowania mikro człowieka niezdolnego do życia w społeczeństwie. Brawo dla mamusi.
    • kalina_lin Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 14:08
      Teraz sobie przypomniałam. To nie ty w innym wątku krytykowałaś swojego ojca, że po powrocie z sanatorium przywozi ze sobą brudne ubrania, zamiast sobie przeprać na miejscu?
      • olewka100procent Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 16:57
        nikt mu nie karze prać gaci codziennie wieczorem, ale na obozie chyba moze się poświęcić , czemu z tych dzieci robią teraz takie kaleki , nosz kuźwa czy tego trzeba uczyć ? , chyba nie masz syna intelektualnie upośledzonego zeby nie wiedział jak przeprać majtki
        • kalina_lin Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 17:51
          To do mnie?
    • nanuk24 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 17:30
      Nie wiem, dlaczego dziewczyny tak cie obsmialy, mnie tez sie wydaje to zupelnie normalne, ze na wyjazdach nosimy jednorazowa bielizne. Nie jest latwo ja dostac, wlasciwie w ogole, ze jestem matka wynalazkow - znalazlam sposob i na majtki, ktore bez zalu moge wyrzucic.

Zwykle, marketowe jednorazowe reklamowki. Wykrajasz dwie dziury na nogi w dnie reklamowki, uchwyty reklamowki przerzucasz na ramiona jak szelki. Wersja dla doroslych, to duza reklamowka. Troche szelesci, ale przynajmniej jest pewnosc, ze syn w lesie nie zginie.
      • kozica111 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 17:53
        A folia babelkowa to będą tzw barchany wink
        • nanuk24 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 17:57
          Z folia babelkowa jest ten problem, ze trzeba wycinac, wiazec lub kleic, no i nie oszukujmy sie, pogrubia. No ktora kobieta zdecydowalaby sie je zalozyc, zwlaszcza na wyjazd sluzbowy?
          • kozica111 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 17:58
            Ale jak się miękko siedzi smile
          • morgen_stern Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 18:05
            Nanuk, płaczę big_grin
      • fornitta69 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 17:58
        Kocham ten post kiss big_grin cudne, naprawde wink)))
      • atena12345 Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 18:24
        big_grin
      • ginger.ale Re: majtki jednorazowe 23.02.15, 18:30
        nanuk24 napisała:
        >
        > Zwykle, marketowe jednorazowe reklamowki. Wykrajasz dwie dziury na nogi w dnie
        > reklamowki, uchwyty reklamowki przerzucasz na ramiona jak szelki. Wersja dla d
        > oroslych, to duza reklamowka. Troche szelesci, ale przynajmniej jest pewnosc, z
        > e syn w lesie nie zginie.

hahah taka naciągnięta reklamówka to look a la Borat w kostiumie kąpielowym smile
      • memphis90 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 16:53
        Przydają się na wyjazdy integracyjne- wszak pod folią wszystko szybciej i bardziej rośnie big_grin
      • ludborka Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 19:44
        a czy aby na pewno nie piją w kroku?
        zastanawiam się nad wersją plażową, myślę że w reklamówce zary zrobię furrorę nad bałtykiem. choć może nawet szarpnę się na chanel lub inne ysl? w końcu żyje się raz
        • nanuk24 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 20:09
          Kobiety czuja sie super komfortowo. Mezczyzn, ktorzy maja jaja moze troche cisnac, ale wystarczy wylozyc malutka garstke sianka i bedzie w porzadku.
          Jezeli chodzi o firmowe reklamowki, musisz uwazac, bo te z wysokiej polki daja torby papierowe. A dla kobiet po porodzie papierowe malo praktyczne - bo wiadomo: nietrzymanie moczu, a to hemoroid wypadnie czy szyjka macicy zechce zaczerpnac nieco powietrza.
          • ludborka Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 20:21
            big_grin turlam się, wymiatasz big_grin

garstka sianka taka świateczna, spod obrusa wystarczy? zawsze żałowałam, że muszę wyrzucic, a tu ta-dam! i już plan jest. choc chyba lepsze jest takie jednorazowe, żeby prać co wieczór nie trzeba było. no sama nie wiem.
            • olinka20 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 20:26
              Po co prac? Wyrzucac.
              A wieczorem zbierzesz trawe i na kaloryferze ususzysz sobie nową porcje sianka wink
              • ludborka Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 20:31
                sobie jak sobie, no ale przecież nie będę uczyć codziennego suszenia siana, co to to nie.
                • nanuk24 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 20:39
                  To niech samiec wrzuci co tam ma pod reka. Nieh zbierze siersc z kanapy, jesli kota albo psa macie i voila!
                  • wegatka Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 22:46
                    Nanuku, ja ma dla Ciebie pomysł na byznes - masz jeszcze gdzieś tą sierść ze swojego świeżo obstrzyżonego psa? Jak masz, to sprzedawaj po parę groszy pod te jajka wink
                    • nanuk24 Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 22:55
                      Choinka, wyrzucilam, ale za 3 miesiece znow bede mialabig_grin
                      Swietnie. Dostaniesz prowizje za patentbig_grin
                      • wegatka Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 23:06
                        Super, będę miała parę groszy na reklamówki z biedronki big_grin
                        • olinka20 Re: majtki jednorazowe 25.02.15, 07:43
                          Ojacie mówicie, ze sie to sprzeda??
                          Bo tez trochę z pudlastych tego mam, a i z kota troszkę wyczesze wink
                          W 3 kolorach, nie byle co! wink
    • demonii.larua Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 18:40
      > Syn pakuje się na obóz i znowu zaczynam się zastanawiać czy są majtki jednorazo
      > we dla dzieci? Nie nauczyłam go prać ręcznie majtek co wieczór (i nie zamierzam
      > go uczyć) i takie jednorazowe by się przydały.

big_grin big_grin big_grin
    • szamanta Re: majtki jednorazowe 24.02.15, 23:06
      A ja się tyle czasu dziwiłam, skąd ta epidemia dysmózgich dzieci na koloniach, gdzie nie spojrzeć jedno wielkie nieszczęście w ilości hurtowej na tego typu wyjazdach.... mam okrutne wyrzuty sumienia ,że to wlasnie one przysłowiowy "łomot" zbierały w moich myślach za własnych dysmózgowych rodziców pokroju autorki.
    • evee1 Wiem, wiem!!! 13.05.15, 04:08
      Niech nosi na tym obozie podpaski!! Wtedy i jedna para majtek caly oboz obleci.
    • minerallna Re: majtki jednorazowe 13.05.15, 04:33
      Dziecię chyba nie nauczone wycierać tyłek po ... grubszej sprawie i wtedy jednorazowe jak najbardziej.
      Inaczej nie potrafię zrozumieć problemu autorki-matki dziecka lat 9.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka