mamaemmy 25.02.15, 22:01 Uzywałam wczesniej Kerastase,ale teraz zaczełam JOICO i pobija je na glowę ,a cena w sumie podobna . Jakie macie Wasze hity ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 25.02.15, 22:27 A mnie Joico nie zachwyciły, za ciężkie chyba dla moich włosów. Jedynie farb do włosów uzywam tej firmy. Jeśli chodzi o stylizację, to bardzo lubię kosmetyki Alterna, są dośc drogie, ale bardzo wydajne, no i dają dobry efekt. Za to lakiery lubię Taft. Mój ulubiony szampon to The Body shop Rainforest Balance do przetłuszczających sie włosów. Odżywek, masek, balsamów nie mam ulubionych, więc chetnie poczytam wasze rekomendacje. Kiedys dobrze mi sie sprawdzała maska Rene Furterer Karite, ale w międzyczasie zmieniły się trochę potrzeby moich włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 25.02.15, 22:35 nivea (włosy normalne) i garnier fructis (do rozdwajających sie końcowek)- cena do jakości jest bardzo ok, ale ja mało wymagająca jestem i nie potrzebuję jakiś tam mocno specjalistycznych preparatów, bo włosy mam, odpukać, bardzo zdrowe jak miałam kłopoty z włosami, to używałam Keune, ale pamiętam, że drogie były. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 25.02.15, 22:38 Oliwka dla niemowląt. Rytuałem Kerastase nie jest, ale stosunek jakości wygladzenia włosów do ceny mi bardzo odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 25.02.15, 23:15 Takie, które mnie nie uczulają ostatnio - szampony Alterra i oliwka do włosów na całą noc. Z oliwek obecnie Sesa, ale tej nie polecam z powodu za zapachu, właściwości jak najbardziej, wcześniej Khadi -wrócę do niej- olejek łopianowy etc. Fanaberią (cenową w porównaniu do Alterry) jest już dla mnie jest szampon Ceca z jedwabiem, który też dobrze toleruję. Gdy miałam farbowane włosy zamawiałam, różne markowe kosmetyki do pielęgnacji włosów z truskawki, wszystkie dzaiały podobnie różniły sę ceną i opakowniem. Obecnie dbam o to aby skóra włosów mi się nie przesuszała a do tego olejki są niezastąpione i wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 07:42 BIOVAX do włosów ciemnych Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 07:47 Szampon i odżywka CECEMED, maska VAX. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 07:50 maska z siemienia lnianego Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:03 Jak ja nakladac? Probowalam kilka razy i zawsze mi spływaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 09:56 odsączam mokre po umyciu włosy, robię wcześniej duży zapas glutka i mozolnie nakładam delikatnie "wprasowując" żel we włosy. Zawijam w czepek, ręcznik i spędzam tak ok 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:00 Alterra repair -za te cenę ekstra. Swietna na moje placzace sie wlosy. Z masek latte tez tania i bardzo dobra. Pudlo 1l kosztuje 10 zl. Oprocz tego odkad przestalam używać suszarki, wlosy juz nie sa rozdwojone. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:08 od 2 m-cy jaram się tym Odpowiedz Link Zgłoś
n1eobecna Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:13 A czy polecisz jakiegos fryzjera ze Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:23 nie chodzę do fryzjerów znanych, sławnych. nie wydam dużo pieniędzy. ja jestem zadowolona z mojej fryzjerki, która ścina mi włosy za 30zł. ma rękę, pomysł, jest sympatyczna. ale nie wiem czy jest dobrym fryzjerem, bo nie znam oceny innych. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:31 mozna to nabyc stacjonarnie? (gdzie?) Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 09:46 Nie znalazłam. Zamawiam razem z innymi kosmetykami (mydło, maseczki, balsam do ciała i stóp) w Lawendowej Szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:13 Wcierka z Joanny "czarna rzepa". Po zimie miałam strasznie marnie wyglądające, wypadające włosy, a to pomogło dosłownie od pierwszego użycia. Przestały wypadać, odbiły u nasady, sto razy lepiej się układają. Jeszcze za krótko używam, żeby ocenić czy ma jakieś długofalowe skutki. Tak czy inaczej najlepiej zainwestowane 8 zł od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:39 Jaka wcierka?? maska czy co to? Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 09:03 Płyn do wcierania w skórę głowy. Ja to robię po myciu, kiedy mam jeszcze mokre włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 09:08 wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17640 to? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 08:14 Ja mam włosy jasne, cienkie i delikatne. Kerastase jakoś mi nie odpowiada. Albo obciążają, albo fatalnie elektryzują albo nie robią nic. A nic to ja mogę mieć za 10 zł zamiast za 100. Lubię Johna Frieda serię czerwoną do zniszczonych włosów (mimo że nie mam jakoś zniszczonych). Ostatnio ponownie odkryłam Biovax L'biotici. Są stosunkowo tanie, wydajne i seria odżywcza rzeczywiście powoduje, że włosy wyglądają ładnie. A najbardziej lubię firmę KEUNE, szczególnie taką serię bez parabenów i silikonów. Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 09:20 Redken, All Soft i Diamond oil. Dla moich cienkich, delikatnych wlosow jest idealny. Corka uzywa Blonde Idol i tez jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 09:32 Nie ma jednego hitu, tym bardziej, że kosmetyki do włosów stosuję różne i zamiennie aby włosy miały urozmaicenie Ostatnio najbardziej mi odpowiada szampon Love 2Mix Organic pomarańcza z papryczką, a z masek Planeta Organica - regeneracyjna i toskańska, na bazie oliwy z oliwek. Do stylizacji używam Kerastase z serii jaką poleciła mi fryzjerka. Odpowiedz Link Zgłoś
lorelailee Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 15:15 u mnie najlepsze efekty daje olejowanie wlosow przed myciem- albo na cala noc albo na pol godziny. Uzywam taki olejek jaki akurat mam- alterra, slonczenikowy, z kielkow pszenicy, oliva... poza tym tak na szybko- to odzywki w spray z Gliss Kur, ulubiona z jedwabiem albo teraz z kwasem hialuronowym- zawsze mam, bo jak nie mam akurat czasu nakladac odzywek to szybko po myciu spryskuje wlosy i sa w dobrej kondycji. Po myciu zawsze kropla olejku na koncowki- zapobiega rozdwajaniu o ubranie, szalik, cieplem suszarki- ja mam juz od zeszlego roku olejek Marion (za pare zeta w Naturach). Szampony rozne uzywam, obecnie Alterra z Rossmann z papaja, i fioletowy Joanna (mam blond wlosy), mam tez szampon Kemon do wlosow farbowanych- chociaz wg mnie szampon o ile wlosow mi nie obciaza i nie drazni skalpu to byle jaki moze byc, nawet Barwa Natura z marketu za 3 zeta jest ok. Moj sposob na maski/odzywki- dokladnie wmasowac we wlosy- robie np. 2 minutowy masaz wlosow, nie tylko nakladam i zostawiam, ale wmasowuje- naprawde efekt jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 19:46 a poleccie cos na suche koncowki Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 20:22 żel lniany, maska biovax do włosów zniszczonych, do tego na wysuszone już końcówki odrobina oleju kokosowego bądź silikonowego serum np green pharmacy Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 19:57 Dziewczyny, polećcie jakiś hit dla kilkulatki? Ma długie włosy, zaczynają się przetłuszczać przy skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wasze idealne kosmetyki do włosów 26.02.15, 21:50 tigi afer party -super wygładzanie Odpowiedz Link Zgłoś