Dodaj do ulubionych

Błąd w PIT-11

15.03.15, 18:26
Zauważyłam dzisiaj błąd pracodawcy w picie 11. Błąd jest w danych pracownika, zrobiony przez pracodawcę - jest wpisane inne województwo w adresie zameldowania.
Co należy z tym zrobić?
Czy wystarczy w PIT 37 wpisać właściwe województwo przy adresie zameldowania i będzie ok, czy trzeba to zrobić jakoś inaczej.
Obserwuj wątek
    • krasnalkamala Re: Błąd w PIT-11 15.03.15, 23:24
      Mi pracodawca wpisał złą gminę i nic z tym nie robiłam tylko na PIT-37 po prostu wpisałam poprawnie. Jeżeli urząd skarbowy jest wpisany poprawnie i pracodawca wysłał PIT-11 do tego urzędu, to myślę, że nie ma co się martwić.
    • pajesia Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 08:48
      Możesz zapytać w US w ktorym będziesz się rozliczać.
    • anek130 Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 08:54
      ja robię międz innymi PITY 11 dla pracowników i raz wpisałam zły numer domu, pracownica żadała, abym to poprawiła, ale ja zadzowniłam do urzedu skarbowego i poiwedziano mi, że z takiego powodu nie robi się korekt, wiec myslę, że w tym przypadku by było tak samo, po prostu Ty wpisza w swoim PIcie , któym się rozliczasz poprawne dane.

Ania
    • aurinko Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 08:55
      Nie ma to znaczenia dla rozliczenia podatkowego, składasz normalnie PIT prawidłowo wypełniony. Co innego gdybyś wpisała kwoty inne. Mój syn miał na swoich pitach trzy różne adresy i każdy wysłany przez pracodawcę do innego urzędu skarbowego, złożył w swoim urzędzie bez żadnych wyjaśnień, rozliczenie przyjęto bez zastrzeżeń i dostał już zwrot podatku.
    • alsk9 Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 10:12
      Nic z tym nie robisz, system cię przyporządkuje wg danych z bazy (pesel+miejscowość)
      Składasz poprawnie swój nip i żyjesz długo i szczęśliwie.
      • alsk9 Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 10:13
        Składasz poprawnie swój nip
        Pit smile
    • babcia.stefa Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 13:50
      Nic nie robisz, co roku dostaję kilkanaście PIT-ów i w danych adresowych bywają w nich cuda. Wypełniasz poprawnie swój.
      • asia-loi Re: Błąd w PIT-11 16.03.15, 18:27
        Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka