Dodaj do ulubionych

Wasi mężowie

24.04.15, 07:39
Mają tendencję do łysienia czy do siwienia ? A może do tego i tego ?
A czy któraś ma łysiejącego, który nie strzyże resztek na króciusieńkiego jeża ? Widziałam wczoraj faceta z bujnymi "puklami" wokół łysego czubka głowy i uświadomiałam sobie, że teraz to widok zupełnie niespotykany (w latach 70-tych i 80-tych - powszechny smile).
Mój nie łysieje w ogóle, ale włosy z tyłu głowy ma gęsto poprzeplatane siwymi pasemkami (dziwne, bo na ogół zaczyna się siwieć od skroni...).
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Wasi mężowie 24.04.15, 07:55
      mój mąż jest srebrzysty- bo co drugi włos siwy, a co drugi wlos- normalny. wygląda to dość naturalnie, nie żadne tam placki siwizny (mój tata siwiał plackowo- łeuncertain).
      i ma wyżej czoło, jak się poznaliśmy to grzywka przykrywała mu taką małą bliznę na czole, jak u Harrego Potera smile a teraz ta blizna jest na wierzchu) - ale łysy jeszcze długo nie bedzie.

natomiast mam w rodzinie męzczyn, którzy już w wieku 24 lat byli łysi- młody chłopak, co miał z tyłu głowy obrączkę z włosów, a poza tym to gładziutkie kolano- niezbyt to wyglądało, teraz już goli się na króciutko z tyłu, i wygląda to lepiej.
      pukli długich loków z tyłu, albo zaczeski- nie wyobrażam sobie!
    • mayaalex Re: Wasi mężowie 24.04.15, 07:56
      ja mam Turka z bujna czarna czupryna. ale troche siwych juz mu sie pojawilo, mowi ze to skutek malzenstwa smile
      lysi jakos nigdy mnie nie pociagali fizycznie ale maja tez swoje fanki...
    • rosapulchra-0 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:01
      Mój jest łysy i ogolony na zero. Jego brat, gdy tylko z lekka zapuści te resztki, co mu na głowie zostały i założy ciemne okulary, to wygląda jak Jaruzelski podczas przemówienia inauguracyjnego stan wojenny uncertain
    • heca7 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:09
      Mój jest prawie łysy. I miałby właśnie takie "gargamele" jakby ich nie ścinał wink Denerwują go bardzo i jak tylko coś na bokach odrośnie to biegnie do fryzjera. Śmiejemy się z teściową, że niedługo będzie chodził tylko na polerowanie smile
      Wiedziałam, że tak będzie jak się z nim wiązałam bo teść był już mocno łysy. Mój mąż i tak dłużej niż ojciec wytrzymał. A to co mu zostało nie jest w ogóle siwe tylko czarne (więc tym bardziej by się kojarzył z Gargamelem big_grin ).
      Co do siwienia mój syn lat 10 ma odkąd włosy mu się pojawiły siwą łatkę z tyłu głowy. Taką 2x2cm.
    • eliszka25 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:15
      moj maz lysy jeszcze raczej dlugo nie bedzie. wlosow ma poki co duzo, ale siwieje juz od ladnych paru lat i czupryne ma juz dosc mocno przysrebrzona, pomimo swoich 44 lat. jesli odziedziczyl wlosy po swoim ojcu, to jeszcze dlugo bedzie mial bujna czupryne. tesc ma 75 lat i ani sladu lysienia. grzywy moglby mu pozazdroscic nie jeden mlodzieniaszek, jak np. moj 35-letni brat, ktory jest juz prawie kompletnie lysy.
      • default Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:22
        eliszka25 napisała:

> tesc ma 75 lat i ani sladu lysienia

Mój teść też miał do końca życia gęste, bujne włosy, więc przypuszczam, że mąż będzie miał podobnie. Teraz ma 55 i włosy tak samo gęste jak 30 lat temu, nie lecą mu też żadne zakola ani czoło mu się nie podwyższa smile
        • eliszka25 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:40
          no ja tez mam taka nadzieje, ze i u mojego meza sie to sprawdzi. choc moj maz jest bardzo podobny do swojej matki, tesciowej znaczy, a ona juz tak duzo wlosow nie ma, ale do lysienia tez jej jeszcze daleko. za to od lat jest siwa jak golabek i tendencje do siwienia moj maz ma z pewnoscia po niej, bo wlosy tescia wciaz czarne jak heban.
    • lafiorka2 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:26
      mój nie łysieje i nie siwieje.Nawet ostatni kilka osób pytało czy coś z włosami robił bo ma takie ciemne.Niestety na zaroście widać siwiznę.Stety, niestety... mnie to nie przeszkadza.Ja wczoraj widziałam pana z ewidentną łysiną ale resztki wystrzyżone w... nawet nie umiem tego nazwać.Taki pasek włosów zwęzający się ku dołowi głowy.Blee
    • inguszetia_2006 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:28
      Witam
      Siwy, dużo włosów, ścięty na jeża. A ile twój ma lat, bo mój 44. Ma jeszcze szansę wyłysieć, prawda?
      Pzdr.
      Ing
    • kochamruskieileniwe Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:29
      Powiekszające sie zakola i bardzo mało siwych. Włosy krótkie
      Przyjaciel męza , o podobnym łysieniu - pociesza go mówiąc - że te zakola to efekt wytarcia suspicious

Moj brat ma bardzo geste i mocne włosy,. W dziecinstwie -dermatolog zalecała obcięcie na łyso w celu wzmocnienia włosów (dawno to było...). mama nie posłuchała, bo żal jej było złotych loczków. Brat jej dziekował, ze jednak nie wzmocniła wink mu tych włosów.
      Nie lysieje - ale osiwial w okolicach 30 stki...

No nie znosze zaczesek w postaci kosmyka włosów w przypadku "tonsur"
      Jeszcze czasami sie to spotyka, aczkolwiek dużo rzadziej niz jeszcze kilkanaście lat temu.
    • murwa.kac Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:34
      Lysy, co tydzien leci glowe maszynka, bo inaczej wypisz, wymaluj gargamel wink
      Co ciekawe - jego ojciec i bracia geste czupryny, grube wlosy. Tesc siwy ale zarosniety.
      A moj mial heban czarny, gesty na lbie i jako jedyny zaczal szybko lysiec.
    • zlotarybka_1 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:43
      na razie upierzenie pelne, ale jak tylko zacznie mu sie przerzedzac zmusze do golenia glowy na lyso.
      • lafiorka2 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:45
        w sumie mam jednego znajomego.Łysy od "prawie zawsze" ma 39lat. teraz poleruje łysinę.
        a mnie chyba łysina brzydzi? uncertain
        • zlotarybka_1 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 08:52
          sama tez nie przepadam za lysina, ale sa mezczyzni, ktorym calkie do twarzy w takiej "fryzurze".
          No i zdecydowanie wole wygolonych na lyso niz pozyczkowcow...
          • default Re: Wasi mężowie 24.04.15, 10:33
            zlotarybka_1 napisała:

> sama tez nie przepadam za lysina, ale sa mezczyzni, ktorym calkie do twarzy w t
            > akiej "fryzurze".

Wg mnie dobrze wyglądają ci, którzy mają ładną, kształtną czaszkę. Dlatego cieszę się, że mój mąż nie łysieje, bo ma łeb niezbyt zgrabny, taki plaskaty z tyłu. Nie lubię, gdy się strzyże na bardzo krótko, bo wtedy to widać.
            • kochamruskieileniwe Re: Wasi mężowie 24.04.15, 10:37
              Jakiś czas tem, w autobusie przede mną siedział pan z niezwykle piękną łysiną. Piękny kształt głowy, pięknie się błuszczała w słoncu.Duzo mnie kosztowało (rękę sobie trzymałam, bo sie sama wyrywała) b go nie poklepac lekko po tej pałce big_grin
              • default Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:31
                kochamruskieileniwe napisała:

> Duzo mnie kosztowało b go nie poklepac lekko po tej pałce :

To mi przypomina "Opium w rosole" - z tym że Genowefa Bombke vel Pompke vel Sztompke się nie powstrzymała smile
                • kochamruskieileniwe Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:35
                  dobrze Ci się skojarzyło. Takiego pomysły zaczęły mi przychodzic po przeczytaniu Opium . Od lat z tym walczę....
                  Tak samo, jak z żarówką big_grin
    • edelstein Re: Wasi mężowie 24.04.15, 09:01
      Poki co wlosy jeszcze ma,siwych tez niewiele,ale patrzac na tesciowa kolo 45 zacznie lysiec.I to bedzie tragedia,bo ja sie lysych brzydzetongue_out
    • gulcia77 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 09:21
      Siwieje, włosy ma długie, choć może już nie tak gęste, jak wtedy kiedy się poznaliśmy. Nareszcie, bo ja osiwiałam dużo przed trzydziestką i mu tych czarnych kłaków zazdrościłam smile Ma 46 lat.
    • kura17 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 09:44
      w rodzinie mojej mamy, mezczyzni lysieja bardzo szybko (w wieku okolo 20 lat!) co drugie pokolenia - sprawdza sie idealnie juz 4 pokolenia, teraz czekamy na piate wink
      niestety wrozy to zle moim synom, oni sa w pokoleniu lysiejacym...

a moj maz siwieje (klasycznie, na skroniach) i odrobine lysieje - na czubku glowy wlosy mu "rzedna".
      scina sie krotko, ale nie na jeza, ma swoja ulubiona fryzure wink

ja za to siwieje od bardzo dawna (po mamie), przod glowy mam w zasadzie siwy (nie wiedac, bio farbuje).
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wasi mężowie 24.04.15, 09:52
      Mój łysieje. Tj. na razie mu włosy przerzedzają i ma pokaźne zakola, ale stawiam, że na 40ste urodziny będzie prawie łysy.
    • redheadfreaq Re: Wasi mężowie 24.04.15, 09:58
      Na siwienie jeszcze za wcześnie, ale faktem jest, że ma pokaźne zakola. Zaczął łysieć dość wcześnie i tym samym musiał pozbyć się długich włosów - nosi bardzo krótkie + brodę. W żaden sposób mi to nie przeszkadza, natomiast okropnie rażą mnie próby maskowania łysienia + resztki długich włosów. Wygląda to obrzydliwie i śmiesznie, znam co najmniej trzech takich panów, którzy nie mogą się pogodzić z faktem, że ich czoło nieuchronnie przemieszcza się ku potylicy.
    • dziennik-niecodziennik Re: Wasi mężowie 24.04.15, 10:12
      mój łysieje od czubka głowy, w związku z czym golimy mu leb na łyso. wygląda zaje.....cie.
      zreszta, jak dla mnie móglby i nie golic, nie przeszkadza mi to wcale. na dlugie pukle wokół i tak nie ma szans, bo ma wlosy z tych nierosnących.
    • jagienka75 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 10:37
      mąż od jakiegoś czasu łysieje. jeszcze trochę a nie będzie miał włosów w ogóle.
      jeszcze kilkanaście lat temu miał gęste i kręcone włosy. dziś zostało po nich tylko wspomnienie na zdjęciach. reszta włosów, która mu na łowie jeszcze została, zaczyna mu siwieć.
      za rok stuknie mu 40-stka.
    • cosmetic.wipes Re: Wasi mężowie 24.04.15, 10:51
      Nie wiem czy siwieje, bo mając tendencję do łysienia juz w młodości, od lat goli łeb na pałę.
      Zarost hoduje raz do roku, na urlopie - co rok bardziej srebrzysty.
    • la_mujer75 Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:12
      Mój od dawna "walczy" z łysieniem. Ścina się na bardzo krótko. Na szczęście ma bardzo ładny kształt głowy ( nie wiem po kim smile ). Bardziej martwię sie o chłopaków. Starszy ma bardzo gęste włosy , ale sztywne ( nie moje), za to młodszy ma włosy, jak tatuś w młodości, więc pewno około 30-dziestki zacznie łysieć sad Na szczęście obaj maja idealny kształt główki.
    • drinkit Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:14
      Mój był prawie łysy i ścięty na 0,1 od zawsze, więc nawet nie definiuję tego jako "tendencję do lysienia", po prostu taki był smile
    • triismegistos Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:16
      Mój niemąż mimo, że świeżo po 30 jest już szpakowaty. Na razie włosy ma mocne i gęste, ale nie mam złudzeń, w pewnym wieku wyłysieje, bo testosteron mu się uszami wylewa.
      • naturella Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:21
        Mój ma krótkie włosy, tak jakby na czubku mu się odrobinę przerzedziły, ale są, po prostu jest ich mniej niż 10 lat temu. Z boku ma pojedyncze siwe włosy, ale jest ich mało. Ma 46 lat. Usiłuję go namówić, żeby zmienił fryzurę, na trochę dłuższą, ale nic z tego, za każdym razem ścina na marinessmile
    • agaja5b Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:25
      Mó mąż lat 41 ma wciąż bujne włosy, choc ścina na dość krótko. Siwieje standardowo chyba, od skroni, ale jakoś strasznie to jeszcze nie widać. Jego ojciec też ma jeszcze normalne włosy na głowie, tyle ze siwe więc mam nadzieję, że mój łysienia w genach nie odziedziczył po jakichś innych przodkach.
    • rhaenyra Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:35
      na glowie siwieje tak jak nicolas cage, a siwieje na brodzie big_grin
    • baltycki Re: Wasi mężowie 24.04.15, 11:44
      Kiedys, gdy przez dluzszy czas nie przystrzyglem zarostu, pewne dziecko w tramwaju zadalo mi pytanie.
      "Jestes Swietym Mikolajem?"smile
      Od tej pory pilnuje regularnego strzyzenia.
      Lysych przodkow nie mialem, wiec mysle, ze i mnie to nie spotka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka