ichi51e Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:03 Ot - juz widze rodzica ktory wytrzymuje z dzieciakiem odcietym od tabletu przez miesiac... Przeciez to sie trzeba wtedy zajac... Stawiam ze rodzice sia zalamia przed uplywem tygodnia - a wtedy tylko pokaza ze te ich kary i autorytet to tego tamtego... Lepsza jest kara krotsza imho. Najlepiej typu cos masz zrobic (dla domu/spolecznosci) a nie cos ci zabieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
anyway33 Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:07 Ja rozumiem, że na forum będę postrzegana przez pryzmat wrednej macochy ale: - uważałam od początku, że kara miesiąca bez tabletu jest mocno przesadzona - aha, dziecko może grać na tablecie tylko i wyłącznie od piątku popołudnia do niedzieli wieczora - tak jak słusznie zauwazyła Lili-evans, no 7 latek nie przypomina zorganizowanej asystentki zarządu i pewnie nie raz i nie dwa się zdarzy, że czegoś zapomni - generalnie nie mogę zrobic nic, zapytałam chłopa co teraz (bo on uważa też że kara przesadzona), on odpowiedział że zadzwoni do eks żeby zapytać o zmniejszenie kary. Nie, nie napawam się nałożeniem kary na "znielubionego'' pasierba. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:19 Jesteś bardzo konsekwentnym trollem jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:22 Pytanie co zrobic w tej sytuacji. Niestety mimo ze kara glupia powinniscie trzymac strone rodzicow i mu tego tableta nie dawac. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 07:46 Niestety mimo ze kara glupia powinniscie trzymac strone rodzicow A dlaczego? Moim zdaniem taka kara to zdrowe przegięcie, podpadające pod znęcanie się (a i mało sensowna wychowawczo). Na fizyczne maltretowanie dziecka też być nie reagowała? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 08:04 U mnie max 1-3 dni by przeszły. Dzieci 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 08:45 Po Twoich poprzednich postach podejrzewam, że nie z dobrego serca powstały te wątpliwości dziecko bez tabletu będzie upierdliwe, zabierze więcej cennego (dla Ciebie) czasu Twojego faceta, stąd pewnie wzięła się nagła troska o sprawiedliwość ale oczywiście masz rację, kara całkowicie nieadekwatna - natomiast olanie decyzji matki byłoby jeszcze bardziej szkodliwe, niż sama kara. Pozostają negocjacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Adekwatna kara dla dziecka 28.04.15, 11:35 Yyyy, że co? Jakie jest "przewinienie" dziecka - gapiostwo? Tobie nie zdarza się zapomnieć o czymś? Czy dziecko nie dostało w szkole stosownej oceny negatywnej za brak skończenia zadania? Takie kary nie mają sensu, bo: a) nie mają związku z "przewinieniem" b) miesiąc "kary" jest czasem tak długim, że dziecko zupełnie traci perspektywę i powiązanie przyczyn i skutków. Odpowiedz Link Zgłoś