haneke_29 28.04.15, 13:13 Co sądzicie drogie Emamy? fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/sejny-miasto-bankrutuje-burmistrz-szuka-oszczednosci-zaczal-od-siebie-i-jezdzi-rowerem,536221.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:22 Nie jest pierwszy. Biedroń, prezydent Słupska, więc oczko wyżej niż burmistrz, też pomyka po mieście rowerem Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:30 Rozumie sie, że do Białegostoku tez na rowerze... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:39 do Białegostoku moze niekoniecznie, ale już po mieście może spokojnie. To ładnie że chce zacząć od siebie, dac przykład a nie tylko gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:48 Ojej, to czepialstwo takie niechrześcijańskie... Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:34 prezydent Poznania też poznan.naszemiasto.pl/artykul/jacek-jaskowiak-znow-na-rowerze-prezydent-poznania-nie,3325139,gal,t,id,tm.html Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 17:40 Oczko wyżej w hierarchii, w przenośni. Rozpiszę Ci, żebyś zrozumiała: sołtys (wsi) -> wójt (gminy) -> burmistrz (małego miasta) -> prezydent (większego miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 18:37 Burmistrz, wójt i prezydent to ten sam poziom jeśli idzie o samorząd terytorialny. Nazwa zależna od ilości mieszkańców w mieście/gminie i tego czy to miasto, czy wieś. Zatem żadne oczko wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 19:28 A Ty rozumiesz, co znaczy "w przenośni" oraz co znaczy taka emotka: ? Czy też rozpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 19:33 Przenośnie dodałaś później. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 20:26 Oj no, kobieto, ale emotka była od samego początku! Ale spoko, ja kłótliwa nie jestem, możemy uzgodnić, że sołtys Pierdziszewic Dolnych to dokładnie to samo, co prezydent Warszawy, no problem. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 20:31 Już tylko dla żartu. Akurat Warszawa to miasto, którym rządzi prezydent, ale dzielnice są zarządzane przez m.in. przez burmistrzów Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 14:04 Burmistrz miasteczka Warszawa też jeździła na rowerze. Raz! Przed referendum! Kwestia mentalności i odpowiedzialności. Warszawa nie oszczędza niestety, nasze władze już dawno straciły kontakt z rzeczywistością. Bardzo szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 14:08 Po Warszawie, na rowerze? Ścieżkami rowerowymi super, ale one nie wszędzie są. Ja się boję jeździć po Warszawie na rowerze, nie jestem samobójczynią. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 14:07 Też znam takich włodarzy, którzy nie korzystali czy kupowali służbowych aut, bo korzystali z kilometrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 17:21 Straszne poświęcenie... Kilka lat mieszkałam w Sejnach i nie wpadłabym na to, że potrzebny jest jakikolwiek pojazd do poruszania się po nich Odpowiedz Link Zgłoś
haneke_29 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 22:23 Ahahahahaha You've made my evening ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 17:25 Że teraz taka moda. Ale chyba pozytywna choć czasembywa niebezpieczna. Prezydent Poznania jeździ na rowerze - jak się przewrócił, to rozwalił sobie rękę. Burmistrza mojego miasteczka też nieraz widzę jak pomyka na rowerze... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 22:15 w Holandii premier jeździ rowerem, a mniejsi urzędnicy (burmistrzowie miast) to standardowo)) nikogo to nie dziwi www.google.nl/search?q=premier+rutte+fiets&espv=2&biw=1218&bih=657&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Neo_VYy-NI73O-XsgUg&ved=0CCAQsAQ Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 22:23 Witam Sądzę, że w zdrowym ciele zdrowy duch. A w Sejnach to betka W Warszawie to by nie przeszło. Jakby ktoś miał z Wawra na Bemowo jechać na przykład. Tu już trzeba porządnego treningu, kondycji, zmiany ciuchów i prysznica. Aha... i czasu. Jeździłam do pracy rowerem pięć lat temu. Fajnie było, ale patrz wyżej. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 23:24 prawie cały rok na okrągło jeżdżę rowerem do pracy.Nie wiem ile jest z Wawra na Bemowo, ale ja sobię daje radę Noo i nie ja jedna . Odpowiedz Link Zgłoś