Dodaj do ulubionych

Burmistrz miasteczka na rowerze

28.04.15, 13:13
Co sądzicie drogie Emamy? smile

fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/sejny-miasto-bankrutuje-burmistrz-szuka-oszczednosci-zaczal-od-siebie-i-jezdzi-rowerem,536221.html
Obserwuj wątek
    • kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:22
      Nie jest pierwszy. Biedroń, prezydent Słupska, więc oczko wyżej niż burmistrz, też pomyka po mieście rowerem wink
      • plater-2 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:30
        Rozumie sie, że do Białegostoku tez na rowerze...
        • paskudek1 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:39
          do Białegostoku moze niekoniecznie, ale już po mieście może spokojnie. To ładnie że chce zacząć od siebie, dac przykład a nie tylko gadać.
        • morgen_stern Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:48
          Ojej, to czepialstwo takie niechrześcijańskie... smile
      • anel_ma Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:34
        prezydent Poznania też
        poznan.naszemiasto.pl/artykul/jacek-jaskowiak-znow-na-rowerze-prezydent-poznania-nie,3325139,gal,t,id,tm.html
      • oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 13:41
        Jakie oczko wyżej?
        • kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 17:40
          Oczko wyżej w hierarchii, w przenośni. Rozpiszę Ci, żebyś zrozumiała:
          sołtys (wsi) -> wójt (gminy) -> burmistrz (małego miasta) -> prezydent (większego miasta).
          • oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 18:37
            Burmistrz, wójt i prezydent to ten sam poziom jeśli idzie o samorząd terytorialny. Nazwa zależna od ilości mieszkańców w mieście/gminie i tego czy to miasto, czy wieś.
            Zatem żadne oczko wyżej.
            • kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 19:28
              A Ty rozumiesz, co znaczy "w przenośni" oraz co znaczy taka emotka: wink ? Czy też rozpisać?
              • oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 19:33
                Przenośnie dodałaś później.
                • kai_30 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 20:26
                  Oj no, kobieto, ale emotka była od samego początku! Ale spoko, ja kłótliwa nie jestem, możemy uzgodnić, że sołtys Pierdziszewic Dolnych to dokładnie to samo, co prezydent Warszawy, no problem.
                  • oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 20:31
                    smile Już tylko dla żartu.
                    Akurat Warszawa to miasto, którym rządzi prezydent, ale dzielnice są zarządzane przez m.in. przez burmistrzówsmile
    • feniks_z_popiolu Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 14:04
      Burmistrz miasteczka Warszawa też jeździła na rowerze. Raz! Przed referendum!
      Kwestia mentalności i odpowiedzialności. Warszawa nie oszczędza niestety, nasze władze już dawno straciły kontakt z rzeczywistościąsad. Bardzo szkoda...
      • morgen_stern Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 14:08
        Po Warszawie, na rowerze? Ścieżkami rowerowymi super, ale one nie wszędzie są. Ja się boję jeździć po Warszawie na rowerze, nie jestem samobójczynią.
    • oqoq74 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 14:07
      Też znam takich włodarzy, którzy nie korzystali czy kupowali służbowych aut, bo korzystali z kilometrówki.
    • mary_lu Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 17:21
      Straszne poświęcenie... Kilka lat mieszkałam w Sejnach i nie wpadłabym na to, że potrzebny jest jakikolwiek pojazd do poruszania się po nich big_grin
      • haneke_29 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 22:23
        Ahahahahaha big_grinbig_grinbig_grin

You've made my evening ;D
    • kadfael Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 17:25
      Że teraz taka moda. Ale chyba pozytywna choć czasembywa niebezpieczna. Prezydent Poznania jeździ na rowerze - jak się przewrócił, to rozwalił sobie rękę. Burmistrza mojego miasteczka też nieraz widzę jak pomyka na rowerze...
    • kasia191273 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 22:15
      w Holandii premier jeździ rowerem, a mniejsi urzędnicy (burmistrzowie miast) to standardowowink))

nikogo to nie dziwi

www.google.nl/search?q=premier+rutte+fiets&espv=2&biw=1218&bih=657&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Neo_VYy-NI73O-XsgUg&ved=0CCAQsAQ
    • inguszetia_2006 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 22:23
      Witam
      Sądzę, że w zdrowym ciele zdrowy duch. A w Sejnach to betkawink W Warszawie to by nie przeszło. Jakby ktoś miał z Wawra na Bemowo jechać na przykład. Tu już trzeba porządnego treningu, kondycji, zmiany ciuchów i prysznica. Aha... i czasu. Jeździłam do pracy rowerem pięć lat temu. Fajnie było, ale patrz wyżej.
      Pzdr.
      Ing
      • lafiorka2 Re: Burmistrz miasteczka na rowerze 28.04.15, 23:24

prawie cały rok na okrągło jeżdżę rowerem do pracy.Nie wiem ile jest z Wawra na Bemowo, ale ja sobię daje radę smile
        Noo i nie ja jedna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka