01.05.15, 20:36
nosicie lniane ubrania? czy da sie w nich nie wygladac jak fleja po calym dniu chodzenia w np marynarce albo spodniach? To jest w ogole mozliwe?
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: len 01.05.15, 20:41
      A mnie się to właśnie podoba taki urok tego materiału.
      • wydramarlenka Re: len 01.05.15, 21:26
        Mnie też.
        Chlip, chlip, właśnie przypomniałam sobie swoją śliczną lnianą, malinową sukienkę. Niestety dobra była na mnie jakieś 7 - 8 kilogramów wcześniej. sad
    • aquella Re: len 01.05.15, 21:10
      tak, jeśli nie jesteś brudna i na kacu to jak najbardziej

nigdy mi się len z flejowatością nie kojarzył, wręcz przeciwnie bo z lnianymi ciuchami spotykam się zwykle w wydaniu dobrze skrojonym i uszytym dobrze wystylizowanym i dla mnie len nie kojarzy się z workiem tylko fajnym elegancko lekkim stylem
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: len 01.05.15, 21:36
        chodzi mi o mietolenie materialu.
        • aquella Re: len 01.05.15, 21:51
          wiem, ale żle Ci się to miętolenie kojarzy, to jest jak to się mówi natural imperfection
          • aqua48 Re: len 02.05.15, 10:28
            Nie, bo drapią niemiłosiernie. I nie da się w nich wstać, nawet po krótkiej chwili spędzonej na siedząco nie wyglądając jak krowie z gardła.
            • aquella Re: len 02.05.15, 18:37
              nie miałaś na sobie lnu dobrej jakości tylko jakieś zgrzebny worek, już nie mówię o tym, że taki np, żakiet najczęściej jest na podszewce, do tego jeśli masz obsesję na punkcie bycia zawsze wyprasowaną to len nie jest dla Ciebie
    • nangaparbat3 Re: len 02.05.15, 10:33
      Jeśli mialam w kwestii pomiętego lnu jakiekolwiek wątpliwości, to rozwiały je stroje Juliette Binoche w filmie Hanekego "Ukryte". Film zresztą pod kazdym wzgledem znakomity, polecam.
    • adellante12 Re: len 02.05.15, 22:54
      Koszule letnie nosze. Uwielbiam.
      • alfa36 Re: len 03.05.15, 00:55
        Lubię i noszę, głownie letnie rzeczy. I nie przeszkadza mi, ze się gniotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka