Dodaj do ulubionych

Boję się frustratów.

07.05.15, 20:21
Boli mnie, kiedy kolejny raz czytam, że Polska, mój kochany kraj, to kraj popier...
Co to za maniera plucia na własny kraj? Na własnych sąsiadów i przyjaciół, bo przecież kraj to my? Czuję się opluta...
I to straszenie, że wszyscy wyjedziemy, bo tu jest tak do doopy, a wszędzie indziej bosko.
Trochę mam pojęcia o psychologii i boję się frustratów. Frustracja kroczy przed nienawiścią i szaleństwem.
U nas dochodzi do tego pogarda, obrzydliwy stosunek do drugiego człowieka.
Pogardliwe odnoszenie się do innych nawet przestało oburzać. Donek. Gajowy. Każdego opluć i obrzydzić. Ale pogarda nie poprawia samopoczucia, ale psuje charakter.
Boję się frustratów. Boję się i nie chcę ich mieć wśród przyjaciół, ani tym bardziej wśród znajomych.
Jesli ktoś uważa, że Polska to popier.. kraj i grozi, że wyjedzie to mogę tylko powiedzieć: tym lepiej. Nie będzie pożytku dla kraju z takich, którzy własnego kraju nienawidzą.
Boję się frustratów, niech już lepiej demolują kraj Cameronowi, a nie mnie. Nic z nich nie będzie poza demolowaniem miast czy podkładaniem bomb. Bo kraj popier.., to trzeba go zniszczyć, bo nie dał mi tego, co mi się należy. A w najlepszym razie, jeśli zabraknie im odwagi do zdemolowania kraju, przeleją swoją żółć na dzieci czy najbliższych.
Obserwuj wątek
    • pani.pompolinka Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 20:37
      no, ludzie też się boją frustratów. dowodem jest sonda internetowa przeprowadzona i przedstawiona na Onecie 6 maja 2015r; w internetowej sondzie na pytanie: „Gdyby odbyła się II tura wyborów, kogo byś poparł?” 80 proc. czytelników zadeklarowało poparcie Andrzeja Dudy, natomiast jedynie 20 proc. poparcie Bronisława Komorowskiego.

• setia Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 23:11
        już dawno zauważyłam, że onet to niezły ściek, zwłaszcza jeśli chodzi o profil ludzi tam zaglądających.
    • salinas Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 20:37
      krejzimama napisał:

> Trochę mam pojęcia o psychologii i boję się frustratów. Frustracja kroczy przed
      > nienawiścią i szaleństwem.
      > U nas dochodzi do tego pogarda, obrzydliwy stosunek do drugiego człowieka.

Zabawne, to jakbyś o sobie pisał big_grin big_grin big_grin
      • pani.pompolinka Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 20:39
        salinas, manię obsesyjno-maniakalną trudno leczyć, a do wyborów krejzi całym/całą sobą będzie się produkować w jednym kierunku. Hehehe
    • mid.week Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 20:42
      Kraj jest odbiciem ludzi go tworzących, tak więc jak ktoś pluje to jakby i na siebie...
    • 71tosia Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 20:56
      czy jezeli ktos widzi Polske jako to kraj frustratow, chorych z nienawisci i szlenstwa, pragnacych wszystko co dobre zdemolowac to sam nie jest jednak troche frustratem?
    • zana781 Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 21:57
      Krezji to pierwsza frustatka tego forum i ciagle pluje jadem.Jaka ty musisz byc okopna w zyciu codziennym.
    • k1k2 Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 22:10
      Wieje z twojej wypowiedzi patosem i frustracja.
    • chocolatemonster Re: Boję się frustratów. 07.05.15, 22:24
      Ojej. Nagromadzenie frustracji w Twoim poscie wprawilo mnie w...konsternacje. Moze idz do specjalisty czy cos?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka