Dodaj do ulubionych

Womar zaffiro

15.05.15, 13:02
Ematki pomóżcie, bo pewnie wiecie, a internety nie chcą współpracować. Dorobiłam się nosidła womar zaffiro. Generalnie jest wygodne, udało mi się je dopasować na moją figurę, małemu się podoba, plecy nie bolą (a bolały od tych moich 8 kg szczęścia). Tylko teraz zaczęłam się zastanawiać czy takie nosidło to tylko na przebieżkę do sklepu po mleko, czy mogę zabrać małego na dalszy spacer 9jesli tak, to na ile). Chcieliśmy wybrać się na trawkę w Dolince Bolechowickiej, a wózkiem raczej trudno tam przejechać.
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Womar zaffiro 15.05.15, 13:17
      A to zależy, które konkretnie womar zaffiro, bo pod ta marką występuje wiele modeli nosideł.

Jeśli np. takie: babynet.pl/womar-nosidelko-sunny-n12-zaffiro-p-732.html , to raczej tylko na przebieżkę do sklepu po mleko i to pod warunkiem, że będziesz korzystać z pozycji "twarzą do mamy" - pozycja "plecami do mamy" jest szkodliwa dla kręgosłupa i stawów biodrowych niemowlęcia.

Ale jeśli np. takie: www.decoraliki.pl/1686,nosidelko-dla-dzieci-ergonomiczne-womar-eco-zaffiro-kwiaty-turkusowo-brazowe.html , to spokojnie możesz w nim nosić tak często i długo jak potrzebujesz, czy to po domu, czy na spacerze, czy na górskiej wycieczce.

Ahha - piszesz ze dziecko wazy osiem kg, więc zakładam, ze ma plus/minus pół roku, w przypadku młodszego dziecka to pierwsze nosidło całkowicie bym odradziła, a to drugie poradziłabym użytkować krótko i sporadycznie dopóki dziecię nie podrośnie.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.
    • lacitadelle Re: Womar zaffiro 15.05.15, 13:20
      Z opisu jest nosidłem ergonomicznym, ale na zdjęciach trochę mu do tego brakuje (chyba, że na zły model patrzę). Przy małym dziecku siedzisko nosidła powinno od dołu sięgać pod kolanka, tak żeby nogi były w pozycji żabki, a nie wisiały w dół - jeżeli tak jest w Twoim nosidle, to możesz brać dziecko na dłuższe wycieczki. Pamiętaj, że nie można małego dziecka nosić w nosidle przodem do świata, a plecami do opiekuna (a to widzę na niektórych zdjęciach jak wpiszę w wyszukiwarkę womar zaffiro).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka