Dodaj do ulubionych

koce fussenegger

03.07.12, 08:44
zastanawiam się nad zakupem, wiem że miałyście koce tej firmy, warto?

oczywiście nie mogę się zdecydować na kolor, a że mam czarne wózki, więc wszystko mi pasuje wink

znalazłam też kocyki które wyglądają jak podróbki fussenegger, ale ceny atrakcyjniejsze, nie wiem czy zaryzykować ten polski (skład jest taki sam) czy może kupić obydwa i sobie porównać smile

allegro.pl/kocyk-bawelniany-75x100-wzory-womar-100-bawelna-i2463618647.html
allegro.pl/david-fussenegger-kocyk-bawelniany-w-kropki70x90cm-i2462947484.html
Obserwuj wątek
    • sylki Re: koce fussenegger 03.07.12, 09:14
      Możesz spróbować, mój ma ponad 2 lata i dalej jest w świetnym stanie. Myślę o kupieniu dużego koca.
      Bawełna bawełnie jest nierówna, więc trzeba porównać organoleptycznie
    • meg.26 Re: koce fussenegger 03.07.12, 14:11
      Właśnie jestem na etapie poszukiwania kocyków. Jednym z kocyków, który chcę kupić jest właśnie Fussenegger. Decyzję podjęłam m.in. po pozytywnych opiniach o tym kocyku na forum rówieśniczym.
      Kocyków Womar nie znam. Myślę jeszcze o bawełanianych z firmy Bobas (ten żakardowy też był chwalony chyba na Zakupach):
      bobas.skycms.pl/15/15/koce_bawelnianie.html
      Marzy mi się kocyk intensywnie niebieski albo granatowy a większości są w kolorze spranego niebieskiego sad Jeśli już kolor ok np niektóre z Bobasa to 100 % poliester (mikrofibra na allegro).
      • tygisek Re: koce fussenegger 03.07.12, 15:00
        ja mam taki kocyk juz 3 lata, nic sie z nim nie dzieje, rewelacyjny, mysle o kupnie wiekszego bo jedyne co to mi maly worosl, ale mam do niego taki sentyment ze zostawiam go na pamiatke smile (moze to glupie ale zbieram dzieciom takie "wyprawki" pierwszy kocyk, pierwsze buciki...dostana jak beda dorosle)
        mam oryginalny, nie ten "podrabiany"
        ale moge powiedziec, ze kupilam go z powodu, ze sama w dziecinstwie mialam taki kocyk i do dzis kocyk zyje smile to test niesamowite!
        polecam ze szczerego serca!
        • magda79pn Re: koce fussenegger 03.07.12, 15:43
          dzięki, kupiłam na tą chwilę ten oryginalny z krokodylkiem, ciekawa jestem czy mi się na żywo spodoba wink
          z tego womaru podoba mi się ten (turkusowy?) niebiesko-zielony w kropki

bo do czarnych wózków to albo coś jasnego, albo wesołego musi być
          • tygisek Re: koce fussenegger 04.07.12, 00:56
            mitez sie podobal ten wlasnie!!! jak Ci nie podpasi to sie dogadamy wink
          • tygisek Re: koce fussenegger 04.07.12, 00:59
            a ja mam wlasnie taki kremowo-zielono niebieski w kropasy i paski i jakies zwierzaki,
            ten z krokodylem fioletowym jest boski, moj maly uwielbia krokodyle!
            • magda79pn Re: koce fussenegger 04.07.12, 09:41
              mój 6-latek też uwielbia krokodyle i dinozaury wink i to on kazał zamówić kocyk z krokodylkiem dla brata big_grin

podobał mi się też ten w niebiesko-żółte paski, z żyrafką
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3156670,2,2,3F4B1A16C16C47C594552DA9C819335C.html
              zamówiłabym najchętniej jeszcze ten z Womaru (turkusowo-zielone kropki), ale boję się mieszanki: bawełna 60% i akryl 40%, bo akryl jest sztuczny sad

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3156671,2,1,kocbawakr.html
              • tygisek Re: koce fussenegger 04.07.12, 10:13
                moj jest dokladnie pomieszaniem tych dwoch ma zyrafe na tle takich mniejszych, ale kolorystycznie identycznych kropek smile spojrz IMG_1007.JPG
                • tygisek Re: koce fussenegger 04.07.12, 10:13
                  acha, nie spojrzysz bo ja nie umiem zalaczyc juz tu obrazkow sad bez sensu...
                  • magda79pn Re: koce fussenegger 04.07.12, 11:17
                    coś się chyba spieprzyło, bo ja kiedyś umiałam, a teraz mi też nie wychodzi sad
                    • tygisek Re: koce fussenegger 04.07.12, 12:52
                      no zmiany zmiany zmiany, moge Ci wyslac na poczte smile
                      albo najlepiej na telefon, to odrazu pojdzie z iphone i nie bede musiala go do kompa podlaczac wink
                      tylko mi mailem przeslij nr telefonu (ofkors jak chcesz wink) jakby co, to aga@tygisek.net!
    • gaga-sie Re: koce fussenegger 03.07.12, 21:10
      Mam mały kocyk fussenegger w granatowe paski, jest nie do zdarcia, chociaż jak dla mnie-trochę zgrzebny,ma trochę szorstką nitkę na obszyciu. Mam też ten zalinkowany przez Mag.26 w żyrafy i jest fajny-mój syn lubi pod nim sypiać w domu. Intensywnie użytkowany
      i ciągle prany-wygląda jak nowy.
      • magda79pn mam kocyk... 05.07.12, 14:02
        i jest brzydki tongue_out
        na pewno w sklepie bym go nie kupiła, kolory inne niż na aukcji, to co wyglądało jak błękitny - jest turkusowe, a krokodyl wyglądał na oliwkowego - a jest zielony uncertain

chyba jestem pierwszą niezadowoloną osobą wink moim zdaniem wygląda on jak te szmaty zwane dywanami w Ikei, w każdym razie spodziewałam się czegoś bardziej ekskluzywnego wink

szału nie ma...
        • tygisek Re: mam kocyk... 05.07.12, 22:48
          wyslij mi zdjecia plis smile
        • calineczka793 Re: mam kocyk... 06.07.12, 23:22
          Magda a jak w dotyku - szorstki czy raczej miły? Wrzuć real foto tego koca...
          • magda79pn real fotka 07.07.12, 08:27
            bo ja wiem czy on jest miły? napewno nie gryzie, ale wygląda jak sfilcowany sweter wink albo jak koc z obozu harcerskiego z czasów PRL-u tongue_out

tak miał wyglądać:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/PrgDXsNUgtoTV9z4BX.jpg

a jest taki:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/gZ8eZPFBpp9MIeUWNB.jpg
            • pomilak1 Re: real fotka 07.07.12, 12:01
              rzeczywiście kolory znacząco się różnią (przynajmniej wg mnie ) ten z katalogu ma te kolory wyostrzone. A nie możesz odesłać?
              • magda79pn Re: real fotka 07.07.12, 12:14
                mogłabym, ale nikt mi nie odda za wysyłkę, więc na czysto bym pewnie dostała z 45zł wink
                oderwałam już metki, a potem pomyślałam że mogłam go wymienić na inny (może ten z żyrafką byłby ładniejszy?)

zamówię sobie inny wink tym razem ten polski, ale to tak za miesiąc, teraz muszę trochę przed mężem poudawać że mi się ten kocyk podoba big_grin

całe szczęście, że mam czarny wózek i nic się nie gryzie

nie wystawiłam jeszcze komentarza, i nie wiem co napisać, myślałam o pozytywie, ale żeby zaznaczyć w nim, że realu kolory znacznie się różnią od tych katalogowych...
            • gaga-sie Re: real fotka 07.07.12, 12:13
              magda79pn napisała:

wygląda jak sfilcowany sweter wink albo jak koc z obozu harcerskiego z czasów PRL-u tongue_out

He, he, dobre porównanie;-D Mnie skojarzyło się stwierdzenie-zgrzebny.
              Kocyk nie jest gryzący i mój syn używa go jako przytulanki do spania, na wyjazdy zawsze musimy go zabierać, więc dzieci chyba te kocyki lubią. Ale z pewnością nie jest to milusi kocyk.
              A te krokodyle całkiem fajne.
              • m7-7 Re: real fotka 07.07.12, 13:08
                To, że kolorki sie różnią od zdjęć to nic nowego, zwykle tak jest z fotami katalogowymi.
                jeśli chodzi o milusie kocyki to sa te z peticado (ta strona pluszowa oczywiscie) lub takiej firmy jak nattou - oni robią rózne pluszaki i ich kocyki sa bardzo milusie, jak przytulanki dla niemowląt.
                • aga7-77 Re: real fotka 07.07.12, 15:24
                  Ja mam ten kocyk z peticado i jestem z niego bardzo zadowolona. Tak jak piszesz ta strona pluszowa jest bardzo milutka w dotyku, a druga strona jest bawełniana - fajny kocyk, a jeszcze udało mi się go kupić w promocyjnej cenie i z metryczką za darmo - zostanie nam jako pamiątka smile
                  • calineczka793 Re: real fotka 07.07.12, 22:47
                    Te z peticado są raczej grubsze, są dwuwarstwowe i w środku mają jeszcze flanelkę, jak dla mnie na lato odpadają - ale faktycznie ładne są.
            • calineczka793 Re: real fotka 07.07.12, 14:05
              Na moim laptopie inaczej wygląda ta zieleń - katalogowa jest o niebo ładniejsza - pozostałe kolory odzwierciedlają stan faktyczny - ale to niestety tak bywa różne ustawienia monitorów różne kolory...

> wygląda jak sfilcowany sweter wink albo jak koc z obozu harcerskiego z czasów PRL-u tongue_out

hmmm...nie zbyt zachęcający opissmile Ja chciałam te kocyki dla chłopaków do auta na podróż - oni lubią pod czymś spać i pomyślałam, że to dobra alternatywa, bo wyglądają takie w sam raz - ani gruby ani cieniutki.

A może jest jakaś inna alternatywa?
    • gaga-sie kocyki na Markafoni 07.07.12, 22:26
      Skorzystam z wątku i podpowiem,że na Markafoni są kocyki Naf Naf ( 47 i 78 zł). Nie są co prawda bawełniane, ale wyglądają na miłe ( plusz z kuleczkami/wypustkami). Kocyki są w zakładce-prezenty.
      • lukkoye Re: kocyki na Markafoni 07.07.12, 23:16
        ja mam dwa kocyki fussenegger'a oba spadkowe i niemajakwdomu.com/p/153/811/kocyk-david-fussenegger-juwel-baby-sailors-czerwony-david-fussenegger-kocyki-i-spiworki-dla-dzieci.html i ten czerwony w paseczki jest dość miękki i mimo że ma ponad rok kolory są nadal wyraziste i nic się z nim nie dzieje,a drugi który posiadam jest z jednej str niebieski a z drugiej w paski i on właśnie jest taki bardziej twardy/szorstki,ale też nic się z nim nie dzieje mimo długiego użytkowania ( tego drugiego niestety nie mogę znaleźć,żeby wkleić link)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka