Dodaj do ulubionych

tanie nosidło ergonomiczne

19.02.14, 21:36
witam, chciałabym używać nosidła sporadycznie (czasami na zakupy) więc na tulę czy manducę nie wydam 400 zł. Czy polecacie coś tańszego? Szukałam używanych, ale nic nie znalazłam. Co myślicie o tym:
www.womar.com.pl/section2.php?page=produkty&zm2=nosidelka&zm3=19
albo
allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30m-do-20kg-i3956078993.html
dziecko ma prawie 7 miesięcy, nigdy nie noszone w chuście ani nosidle (dlatego też nie chcę wydawać tak dużej sumy, bo może nie polubi, a nie mam od kogo pożyczyć, żeby spróbować), w moim mieście nie ma doradców chustowych, tzn. jest jeden, ale ceni się baaaaaaaardzo wysoko.
proszę o odpowiedzi,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: tanie nosidło ergonomiczne 27.02.14, 14:04
      Womar to nie nosidło, ale "wisiadło". Najlepszy post ever porównujący i dobrze obrazujący problem:
      bubinkowo.blogspot.com/2013/08/nosido-vs-wisiado.html
      Ja się tam boję motywu "taniego nosidła". Można sobie i dziecku krzywdę zrobić.
      Jak już, to może mei tai? Skrzyżowanie chusty i nosidła miękkiego, ergonomiczne, odpowiednio szeroki panel, nówka sztuka na Allegro za 100 zł. Może być? :)
    • martekle Re: tanie nosidło ergonomiczne 04.03.14, 17:33
      Uzywaną manducę można upolować za okolo 300 zł potem za te samę kasę ją sprzedasz
      wiec to takie zamrożone pieniędze są no ale trzeba wydac sporą sumę
      Nosidełka co kosztuja 69 zł to z założenia odradzam, nie wierzę ze są dobrze uszyte i będzie wygodnie i ze przetrwa takie nosidło
      a moze chusta 3,6 uzywana, bedzie tańsza niż nosidło i plecak prosty?
    • malaidka Re: tanie nosidło ergonomiczne 02.04.14, 09:51
      Z tego co mi wiadomo to wśród chustonosicielek panuje przekonanie, że Womar to zło. I tak było, bo produkował wisiadla. Ale jest i ergo z prawdziwego zdarzenia - Eco i Eco 2 Design, jakoś tak. Jest to niezła alternatywa dla osób, które nie chcą wydawać 300 czy nawet 400zł.
      Jeszcze nie dawno w esklepie smyka były za 199zł.

A tak przy okazji- ja tak kupiłam chustę. Niby od niechcenia, że tylko po domu, bo kolki ma. Teraz się z nią rozstać nie mogę. I tylko czekam aż moje trochę podrośnie, żeby móc dziecię w nosidełko włożyć:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka