gogologog
17.05.15, 20:09
Ciekawy tekst przed debata ...
Tu chodzi o Polskę, o nas, nasze portfele, dzieci , wnuki, partnerów. Zdajcie sobie z tego sprawę i posłuchajcie.
Zadano Polsce 3 chwyty poniżej pasa. Pierwszy to ogromna wyprzedaż wszystkiego co się liczyło i trwonienie pieniędzy. Przez to jestesmy krajem który eksportuje
jabłka i zboże i wmawia wam się że na nic was nie stać więcej. Bo ci z zachodu i tak są lepsi. Guzik prawda, mamy ziemie, surowce, mądre głowy, wynaleźliśmy grafen,
świetnych informatyków, inżynierów, zdolną młodzież. 2 cios to było ogromne zadłużenie Polski przez co rok w rok spłacamy ogromnę odsetki.
Zadłużenie jest tak duże że już ledwo je dźwigamy. I 3 cios. To ogromna niespotykana dotąd na taką skalę emigracja młodzieży i robienie przez nich na Zachód.
A tutaj wmawia się wam że system emerytalny upadnie i trzeba podnosić wiek. Jak wypędzili młodych to nie dziwo że upadnie. I tylko naiwny leming tego nie rozumie,
który nie potrafi dzielić, mnożyć, dodawać. Nie ma sensu z takimi dyskutować najlepiej zignorować. System który panował niepodzielnie politycznie, medialnie,
finansowo upada i boją się tego jak ognia. Nie dajcie sobie wmówić że na nic nas nie stać, że przegraliśmy, że wszystko jest bez sensu.
To jest tylko SZUM INFORMACYJNY mający na celu zrobienie wam sieczki z mózgów! Mamy średnio o 20% droższe kredyty niż Niemcy a oni zarabiają o wiele więcej.
Nie mamy żadnej bazy przemysłowej w Polsce, to po co politechniki kształcą inżynierów skoro nie ma gdzie pracować? Nie dajcie się nabrać na chwyty PO.
To oni nas podzielili bo skłóconymi łatwiej rządzić! Ja jestem homoseksualny i Dudy się nie boję ani tego że mnie zamknie w kościele.
Ale chciałbym mieszkać tutaj gdzie mam znajomych i rodzinę i głosuję na Dudę a jesienią na Pawła Kukiza albo PiS. Nie ma innej opcji.
I pamiętajcie. Lemingi się teraz mobilizują, TVN plecie ze zdwojoną siła, a Lis i Michnik oburzają się i chcieli by sami wybierać dziennikarzy którzy poprowadzą debatę.
Nie dajcie za siebie myśleć i wypowiadać się im w waszym imieniu. To wasz kraj i nikt go wam nie zabierze !