Dodaj do ulubionych

zaczyna sie debata

17.05.15, 20:09
Ciekawy tekst przed debata ...

Tu chodzi o Polskę, o nas, nasze portfele, dzieci , wnuki, partnerów. Zdajcie sobie z tego sprawę i posłuchajcie.
Zadano Polsce 3 chwyty poniżej pasa. Pierwszy to ogromna wyprzedaż wszystkiego co się liczyło i trwonienie pieniędzy. Przez to jestesmy krajem który eksportuje
jabłka i zboże i wmawia wam się że na nic was nie stać więcej. Bo ci z zachodu i tak są lepsi. Guzik prawda, mamy ziemie, surowce, mądre głowy, wynaleźliśmy grafen,
świetnych informatyków, inżynierów, zdolną młodzież. 2 cios to było ogromne zadłużenie Polski przez co rok w rok spłacamy ogromnę odsetki.
Zadłużenie jest tak duże że już ledwo je dźwigamy. I 3 cios. To ogromna niespotykana dotąd na taką skalę emigracja młodzieży i robienie przez nich na Zachód.
A tutaj wmawia się wam że system emerytalny upadnie i trzeba podnosić wiek. Jak wypędzili młodych to nie dziwo że upadnie. I tylko naiwny leming tego nie rozumie,
który nie potrafi dzielić, mnożyć, dodawać. Nie ma sensu z takimi dyskutować najlepiej zignorować. System który panował niepodzielnie politycznie, medialnie,
finansowo upada i boją się tego jak ognia. Nie dajcie sobie wmówić że na nic nas nie stać, że przegraliśmy, że wszystko jest bez sensu.
To jest tylko SZUM INFORMACYJNY mający na celu zrobienie wam sieczki z mózgów! Mamy średnio o 20% droższe kredyty niż Niemcy a oni zarabiają o wiele więcej.
Nie mamy żadnej bazy przemysłowej w Polsce, to po co politechniki kształcą inżynierów skoro nie ma gdzie pracować? Nie dajcie się nabrać na chwyty PO.
To oni nas podzielili bo skłóconymi łatwiej rządzić! Ja jestem homoseksualny i Dudy się nie boję ani tego że mnie zamknie w kościele.
Ale chciałbym mieszkać tutaj gdzie mam znajomych i rodzinę i głosuję na Dudę a jesienią na Pawła Kukiza albo PiS. Nie ma innej opcji.
I pamiętajcie. Lemingi się teraz mobilizują, TVN plecie ze zdwojoną siła, a Lis i Michnik oburzają się i chcieli by sami wybierać dziennikarzy którzy poprowadzą debatę.
Nie dajcie za siebie myśleć i wypowiadać się im w waszym imieniu. To wasz kraj i nikt go wam nie zabierze !
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:24
      Tylko Komorowski, jak widzę i słyszę Dudę to płakać mi się chce jak pomyślę, że może zostać prezydentem Naszego Kraju. Partia Dudy to partia niezgody Polski i rozłamu, obudźcie się zwolennicy Dudy, czy chcecie zniszczyć ten kraj, osłabić? Jeżeli ze względów światopoglądowych (które szanuję) nie chcecie głosować na Komorowskiego to oddajcie nieważny głos lub zostańcie w domu.
      • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:27
        gazeta_mi_placi napisała:

> Tylko Komorowski, jak widzę i słyszę Dudę to płakać mi się chce jak pomyślę, że
        > może zostać prezydentem Naszego Kraju.

Nie chce ci sie plakac jak slyszysz wojta i plebana w jednym??

• asmarabis Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:32

> Tylko Komorowski, jak widzę i słyszę Dudę to płakać mi się chce jak pomyślę, że

Chce ci sie plakac jak widzisz, jak on sie wyslawia : "zaprosilem kolejny szczyt nato do Warszawy" hahahhaha od kiedy szczyt to osoba i sie go zaprasza ????

• maslova Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 23:37
          Asmarabis, kolejny raz udowadniasz, że nie powinnaś pozować na purystkę językową, bo sama się ośmieszasz.
    • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:26
      Duda liże tyłek Rosji teraz.
    • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:29
      Duda jeszcze nie został prezydentem, a już usiłuje szczuć i atakować, nie widzicie tego? Otrząśnijcie się Pis-owcy!
    • d.o.s.i.a Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:32
      Niesamowite jak Duda nie potrafi przejść do konkretu.
      • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:34
        Hipokryta z Dudy, jego partia szczuje ludzi na siebie, dzieli, a teraz świętoszek pisze, że zgoda najważniej, tfu..
      • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:34
        d.o.s.i.a napisała:

> Niesamowite jak Duda nie potrafi przejść do konkretu.

Komorowski moze mu reke podac.
        Nic nie ma do powiedzenia, zreszta nigdy nie mial. Ciekawe czy sie wytlumaczy z faktu, ze wydaje wiecej na swoj dwor niz krolowa brytyjska?!
        • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:41
          Bronek konkretnie mówi, liczby podaje. A Duda jak zwykle ogólne słowa z których nic konkretnie nie wynika.
          • aneta-skarpeta Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:33
            Duda mówi przede wszystkim nie na temat
            • aniani7 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:51
              Czego oczekujesz od figuranta.
        • gogologog Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:36
          BK: wydajemy 2x wiecej na sluzbe zdrowia i na wojsko
          buuuuuuhahahahhaha
          i co z tego ze wydajecie wiecej kasy????
          • d.o.s.i.a Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:37
            > i co z tego ze wydajecie wiecej kasy????
            >

Nie, no lepiej żeby wydawali mniej.
            • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:43
              A wojsko się samofinansowało.
            • gogologog Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:56
              Ty chyba nie rozumiesz, ale wytlumacze.
              Sluzba zdrowia i armia jest w rozsypce, i okazuje sie ze idzie na to 2x wiecej kasy.
              To co sie z to kasa dzieje? Dziura bez dna?
            • 1monia4 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:30
              I ten wydatek przedkłada się na.....?
    • kk345 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:39
      gogologog napisał:
      >Nie dajcie sobie wmówić że na nic nas nie stać, że przegraliśmy, że wszystko jest bez sensu.
      Nie daję, dlatego olewam wpisy gogologoga i jemu podobnych...
      • mas.uka Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:44
        dokładnie! Tego trolla nie powinno się karmić żeby zdechł szybką śmiercią i nie smrodził
      • dz_iedzic11 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:44
        Ale przecież taki ggogo coś tam robi świetna robote Komorowskiemu, przecież jak ktoś normalny wahający poczyta takie kwiatki to wybór jest jedne.Skoro za Duda stoi tacy ludzie to wątpliwości mu przejdą jak ręka odjął...
    • kota_marcowa Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:40
      Nie podoba mi się co i jak gada Duda, z kolei Bronek wyuczył się z kartki ogólników, takie pierdu pierdu bez pokrycia.
      W ramach protestu oddaję nieważny głos.
      • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:43
        Skoro i tak idziesz do wyborów oddaj głos na spokój i stabilizację i zgodę, na Komorowskiego, zrób to dla mnie jak nie chcesz dla siebie i kraju.
        • kota_marcowa Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:13
          Nie mogę i jedni i drudzy mnie odrzucają. A poza tym, wtedy to nie był by protest tongue_out
          • kota_marcowa Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:15
            Choć fakt, że Duda mi przypomniał czemu nigdy nie głosowałam na PIS big_grin
      • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:46
        kota_marcowa napisała:

> Nie podoba mi się co i jak gada Duda, z kolei Bronek wyuczył się z kartki ogóln
        > ików, takie pierdu pierdu bez pokrycia.
        > W ramach protestu oddaję nieważny głos.

No wlasnie, jak tu wybrac mniejsze zlo, czyli jak tu wszyscy mysla o Komorowskim, jak on tylko pisem umie straszyc??

Poliytyce PO rzadzili osiem lat i rzadza dalej, taki prezydent odrzucil trzy referenda, a jak przegrywa to wymyslil sobie w jedna noc jowy. Trudno oddac glos na takiego kandydata.
        • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:51
          Wszystko lepsze od PiS-u.
          • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 20:57
            gazeta_mi_placi napisała:

> Wszystko lepsze od PiS-u.
            >

To juz brzmi bardziej wiarygodnie, niz pisanie zgodzie, spokoju i stabilizacji.
      • aneta-skarpeta Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:43

• gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:49
          Dlatego musimy iść Aneto do urn i namówić do tego naszych bliskich i znajomych.
      • werualta Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:20
        Ja też oddaję nieważny głos
    • zuleyka.z.talgaru Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:00
      Nie oglądam. Nie mam ochoty.
    • matematryczka00 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:00
      Wszystkie zwolenniczki "mister prezidenta" jako mniejszego zła( choćby nie wiem co głupiego robił i głosił ) i wszyscy ci co są za Dudą byleby nie byc za Komorowskim powinni głosować na Ogórek albo Kukiza i mięlibyście problem z głowy. A tak co macie? Myślałycie że po tylu latach Polacy nie powiedzą NIE PO?? Ja wiem, ze wam się akurat żyje cudownie i wspaniale pod rzadami PO ale POlacy mają inne zdanie n/t ale wy takie mądre, wszechwiedzące Nie wiedziałyście o tym, nie widziałyście tego bo Komorowski rzekomo strasznie niezależny..jasne.

I Macie wybór: Albo gorzej albo jeszcze gorzej. ZERO zmian, albo powrót do starego dziadostwa albo obecne dziadostwo, tylko DONEK ma swoją ZIELONĄ WYSPĘ ja już wystarczająco podlizał się komu trzeba przy pomocy prezydenta, który podpisywał wszystko co mu podsuwał bez jakiejkolwiek społecznej debaty.
      • arwena_11 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:27
        Głosowałam na Kukiza. Teraz mniejsze zło -Duda
    • ruda.anka2 Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni już 17.05.15, 21:03
      9 lat?
      I zonk raz dwa trzy cztery sekundy ciszy bo zabrakło języka w paszczęce. Jak dotąd 1:0 jak dla mniebig_grin
      • matematryczka00 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:07
        No ale to była część w której kandydat nie mógł odowiedzieć ani zadawać pytania, słychac było próby + dziennikarzy którzy interweniowali. Ja uważam, że to pytanie powinno było paść w częsci gdzie kandydaci zadają sobie pytania. Teraz czuję niedosyt bo chciałabym usłyszeć odpowiedź lub reakcję bez interwencji dziennikarzy i zamieszania spowodowanego złamaniem zasad debaty. I chyba się nie doczekam tego pytania i odpowiedzi teraz.
        • ruda.anka2 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:11
          Duda jakoś zadawał pytania w czasie gdy Komor nie mógł się odezwać i gola nie strzelił. Nie było żadnych prób, stał z otwartymi ustami 4 sekundy w ciszy.
          • matematryczka00 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:21
            Istnieje coś takiego jak pytanie retoryczne. Oskarżenia wymagają reakcji drugiej strony.
            Co do zadawania pytań i ww rzeczy oraz przerywania sobie obydwaj przechodzą samych siebie ;/

Ja słyszałam próby odpowiedzi, z 5 razy powtórzone pytanie prezydenta i interweniujących dziennikarzy - nie wiem co na takim targu przekupek można sensowanego powiedzieć czy z mojej strony dosłyszeć. Debata do dupy..sorry.
            • ruda.anka2 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 22:23
              Ach to pytania Dudy były retoryczne?
          • gogologog odpowiedz rzecznika UJ 18.05.15, 19:51
            W przypadku posła, czy senatora władze uczelni nie mogą odmówić przyznania bezpłatnego urlopu - mówi IAR Adrian Ochalik. Istnieje wręcz obowiązek udzielenia takiego urlopu. Rzecznik uczelni wyjaśnił, że na czas nieobecności pracownika, poszukuje się osoby, która mogłaby go zastąpić.

- Z pracownikiem, który zastępuje Andrzeja Dudę podpisana została umowa o etat na okres trzech lat - dodaje Adrian Ochalik.

Andrzej Duda może przerwać urlop i wrócić na uczelnię w każdej chwili. Osoba zatrudniona na jego miejsce ma w umowie zapis o trzymiesięcznym okresie wypowiedzenia.
        • gogologog Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:38
          BK - dyskwalifikacja - lamanie zasad, przerywanie AD i dziennikarzom.
          dyskwalifikacja
          • gazeta_mi_placi Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:40
            Tak, przerywać nie powinien, też to mi się nie podobało, oprócz tego merytorycznie był dobry.
          • asmarabis Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 22:13
            gogologog napisał:

> BK - dyskwalifikacja - lamanie zasad, przerywanie AD i dziennikarzom.
            > dyskwalifikacja
            >

Najlepsze bylo skakanie po podescie Dudy, gleboko zaluje ze tam kozla nie fikal, przynajmniej nie mialabym poczucia ze to zmarnowana godzina.....
      • kubek0802 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:09
        Miałam wątpliwości. Mąż był za Dudą. Duda przepadł z kretesem w tej debacie 8 do 1 na razie. Najbardziej się cieszę z nawrócenia męża.
        • gazeta_mi_placi Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:11
          Super smile
        • ruda.anka2 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:13
          Też uważam, że Komor idzie jak burza. A nie spodziewałam się. Duda stoi z głupim śmiechem i zupełnie już nie wie co mówić. Jest kasowany raz za razem. Co za klęska.
          • gogologog Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 18.05.15, 00:14
            Komorowski w sumie wypadł jednak znakomicie !
            Mało czytał z kartki ( znał pytania wczesniej ?), nie wszedł na stolik, nie zasnął i nikogo nie podstrzelił. Widac ze robi POstępy i szybko sie uczy - smialo moze startowac np na soltysa
            • aneta-skarpeta Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 18.05.15, 00:22
              niestety takimi niby żarcikami robisz krecią robotę swojemu kandydatowi, ale jednoczesnie idealnie sie wpasowujesz w jego żelazny elektorat
      • asmarabis Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:10
        Przeciez to pytanie bylo tak rzucone w nieodpowieniej chwili i czesci jak by wydzieraly sie przekupki na targu, wiec kazdemu by mowe odebralo. W ogole wstyd mi jak on przerywa, wtraca sie i skacze po stopniach i nie umie sie w ogole zachowac....

A tak w ogole to co jest takiego STRASZNEGO, ze Duda ma tam jeszcze etat- (rozumiem ze jest na urlopie bezplatnym ) wytlumaczcie mi bo ja sie nie znam co to za przestepstwo???
        • ruda.anka2 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:12
          Jakbyś na tej uczelni czekała na etat 9 lat to byś wiedziała.
          • matematryczka00 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:18
            No ale wiesz jak wygląda sytaucja to nas oświeć bo nasz prezydent nie dostosował się do zasad debaty i inni nie wiedzą a chcieliby wiedzieć.
            • ruda.anka2 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:20
              W czym się nie dostosował? W tym że zadał pytanie? Duda zadał pytanie od razu na starcie. Komor się dostosował do zasad Twojego kandydata.
              • matematryczka00 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:24
                Nie dostosował sie bo zadał pytanie kiedy nie wolno było tego robić poza retorycznymi pytaniami.
                Odpowiedź na pytanie albo nie zmyślaj bo w tej żenującej debacie nie ma MOJEGO kandydata.
                • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:28
                  Ja odpowiem - uczelnia może zatrudniać określoną ilość pracowników, na którą dostaje kasę od ministerstwa, propocjonalnie do ilości studentów. Nie chodzi o ilość wypłat, a ilość zatrudnień. Co oznacza, że 9 lat urlopu bezpłatnego = 9 lat blokowania etatu, na który można by przyjąć innego pracownika, który w tym czasie pracuje, uczy, pisze publikacje, zdobywa granty (=pieniądze) i dzięki nim pozwala zatrudniać kolejnych młodych naukowców.
                  • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:29
                    Żeby nie było wątpliwości - pracownik na urlopie naukowym nie generuje zysków i nie wspomaga możliwości zatrudnienia. Jeśli publikuje, to przynajmniej "nabija punkty" uczelni, bo ma obowiązek podać afiliację.
                    • zonablond Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:32
                      niedobrze mi się robi od słuchania obu.
                      Żenada, a nie debata. Przepychanki kogucików
                    • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:35
                      I jeszcze - ten "zysk" to nie tylko pieniądze na same badania i wypłaty, to od 0-30% (albo 20% nie jestem pewna, chyba zależy od źródła grantu) całej wartości grantu trafiające na czysto do kasy ośrodka naukowego.
                  • matematryczka00 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:37
                    Ale czy to jest jakiś fakt czy tylko przypuszczenie że ten oto osobnik blokuje etat lat 9 nie zdobywając punktów dla uczelni?
                    • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:42
                      Jego publikacji nie sprawdzałam, ale sprawdzę, co mi tam, zaraz dam sprawozdanie. W systemie "nauczycielskim" jest adnotacja "urlop". Dlatego w sąsiednim wątku pytałam czy to prawda (te 9 lat). Bo jeśli tak to fiu, fiu - na naukowców chłopak liczyć nie może ;p.
                      • angiz Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:45
                        polska.newsweek.pl/wybory-2015-kim-jest-andrzej-duda-kandydat-pis-na-prezydenta-newsweek-pl,artykuly,358435,1.html
                        poszedł w politykę chłopak i nie ma czasu na pierd.oły wink
                        • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:47
                          A no właśnie - dobrze, że napisałaś, zdążyłam sprawdzić jedną bazę i nic nie znalazłam. To resztę sobie podaruję smile.
                      • matematryczka00 Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:50
                        No właśnie chodzi mi o sprawdzone dane bo szczerze powiedziawszy forma debaty to było Dno, dna jak i postawa obydwu kandydatów, którzy w ogóle nie odnosili się do zarzutów, czy konkretów a obrzucali oskarżeniami, na które nie odpowiadali a jak już to b. lakonicznie co nie wzbudziło wiarygodności..;/ Nic z tej debaty nie wynikało. Jeden cwaniak z głupim uśmiechem, drugi olewczy, jakiś taki nieokrzesany.
                        • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 22:23
                          Sprawdzone dane pokazują, że od 2006 roku (od tego sprawdziłam) nie publikował (przynajmniej nie w czasopismach z baz, które sprawdziłam - nie sprawdziłam wszystkich, bo nie orientuję się tych ściśle humanistycznych). Oraz, że aktualnie jest na urlopie (zapewne bezpłatnym, bo w okresie zajęć dydaktycznych nie przysługuje urlop). Co do 9 lat musiałby się wypowiedzieć ktoś z UJ, kto zna sytuację.
        • klamkas Re: Czy to nie pan blokuje etat na swojej uczelni 17.05.15, 21:26
          Blokowanie zatrudnienia innego młodego naukowca przez 9 lat jest straszne.
    • kota_marcowa Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:09
      Ja ich obu nie mogę słuchać. Choć Duda chyba bardziej mi na nerwy działa. Zaraz się pobiją he he.
      • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:24
        Dla mnie proboszczowe zadowolenie Komorowskiego z wszystkiego co zrobil jako prezydent, jest nie do przyjecia.
        • kota_marcowa Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:29
          Przykro mi dla mnie niedopuszczalne jest, powoływanie się kandydata na prezydenta państwa świeckiego, na ojca świętego i episkopat, jak dla mnie, to nawet jakby nie wiem jak mądrze i sensownie gadał, to go skreśla.
          • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:34
            kota_marcowa napisała:

> Przykro mi dla mnie niedopuszczalne jest, powoływanie się kandydata na prezyden
            > ta państwa świeckiego, na ojca świętego i episkopat, jak dla mnie, to nawet jak
            > by nie wiem jak mądrze i sensownie gadał, to go skreśla.

Coz jesli liczy, ze zmobilizuje na wybory jakies hordy niezdecydowanych katolikow, to sie moze smutno rozczarowac.
            Komorowski (katolik) moze sie tylko cieszyc z takiego obrotu sprawy.

• klamkas Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:37
            Też zwróciłam na to uwagę. "Nie ja tak myślę, tak myślał JP II".
          • gogologog Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:53
            > powoływanie się kandydata na prezydenta państwa świeckiego, na ojca świętego i episkopat

Jesli robi to czlonek PO to jest to jak najbardziej w porzadku.
            Podobnie jak przerywanie, lamanie zasad, chodzenie po studiu, glupie teksty ze coraz mniej ludzi wyjezdza za granice.
            Trzeba przyznac ze Bronislaw sie przygotowal, kartek nie pomylil, wypadl dobrze, umiejetnie straszyl PiS (swoja droga bezczelnosc niesamowita)
            To wszystko to jednak za malo by zapomniec o klamstwach, arogancji tej wladzy, rozwalaniu kraju.
            • kota_marcowa Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:54
              >
              > Jesli robi to czlonek PO to jest to jak najbardziej w porzadku.

Nie wtedy też jest nie w porządku.
            • alka7777 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 23:22
              no nie jak nie masz do czego się przyczepić to zawsze coś znajdziesz, trzeba odreagować jakoś katastrofę twojego guru, który niestety poległ z kretesem
              • gogologog Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 23:54
                Na pytanie co pan zrobił przez 5 lat dla służby zdrowia Bronek mówi co trzeba zrobić.

I tak w kolko. Arogancja i buta - kosmos. BK nie obwiazuja zadne reguly, moze przerywac i lazic po studiu. Byla nadzieja ze sie jakos efektownie wypie....doli ale niestety utrzymal rownowage.
                Natomiast musial cos jednak wziac, bo jednak byl zbyt ruchliwy, i to ciagle poprawianie spodni - mocno podejrzane jednak bylo ...
    • d.o.s.i.a Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:21
      Komor pyta o in vitro.
      • d.o.s.i.a Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:24
        Wg Dudy in vitro to selekcja eugeniczna 😃
    • angiz kiedy polscy politycy 17.05.15, 21:24
      przestaną sobie wycierać gębę papieżem jak już nie wiedzą jakich argumentów użyć by tłum ich poparł ?
      • anika772 Re: kiedy polscy politycy 17.05.15, 21:28
        angiz napisała:

> przestaną sobie wycierać gębę papieżem jak już nie wiedzą jakich argumentów uży
        > ć by tłum ich poparł ?

Tylko tak długo, jak jak długo badania będą pokazywały, że papież (oczywiście ten jeden, Jan Paweł II) na tłum działa.
        • zuleyka.z.talgaru Re: kiedy polscy politycy 17.05.15, 21:30
          Ta..dokładnie.

Choć doprawdy nie rozumiem, że ten ukrywacz pedofili ma jeszcze jakichś wyznawców.
    • nangaparbat3 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:38
      Tu chodzi o Polske, nie tylko i nie na pierwszym miejscu o portfele.
      A Komorowski świetny - spokojny, rzeczowy, mocny. Brawa dla pana prezydenta.
      • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:41
        Idź do wyborów i zagłosuj.
        • nangaparbat3 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:13
          Ja jestem wychowanką mojej babci, która zawsze głosowała, też przeciwko wlasnemu portfelowi.
          Żadnych wyborow nie opusciła.
      • afro.ninja Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:58
        nangaparbat3 napisała:

> A Komorowski świetny - spokojny, rzeczowy, mocny. Brawa dla pana prezydenta.

Swietny, bo spokojny? W czym on jest taki rzeczowy, ze nia ma nowego pomyslu na Polske, ze ma byc tak jak jest? O tak, w tym to jest mocny, nie ma co...

Tylko pisem straszy i nie ma nic wiecej do powiedzenia.

• klamkas Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:12
          Owszem, straszył, co było irytujące. Ale merytorycznie wybrnął z zaczepek Dudy - prawie na każde pytanie odpowiadał "ha, ja coś zrobiłem". Do tego trochę zagrywek PR-owych niezdyscyplinowanego kandydata (komunikat: myślę i reaguję na bieżąco, nie jestem robotem, też czuję emocję, potrafię się nie zgadzać). Do tego posługiwanie się statystyką (dla mnie akurat podawanie liczb w kwestii emigracji nic nie znaczy, bo łączę liczby z faktami "historycznymi", ale liczby zawsze są na plus, bo nie każdy kojarzy czemu akurat wtedy tyle).

Pomimo słabego startu (w pierwszej wypowiedzi brzmiał jakby mówił z pamięci wyuczoną formułkę), z czasem był coraz lepszy.

PS. Nie głosowałam na Komorowskiego w I turze, nadal nie wiem czy głosować w II, więc nie jestem fanką, ale ogólnie: Komorowski +, Duda - (u mnie szczególnie za ten etat na UJ, o ile to prawda, a raczej tak, to prywatne i osobiste, ale nie poradzę).
    • lieu Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:46
      Duda wypadł słabo, czuję, że pozostanie kandydatem
    • gazeta_mi_placi Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:54
      piwo
    • chloe30 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 21:59
      Na codzień jestem bardzo kulturalna, jak widzę dude albo innego wyznawce prezesa momentalnie ja tracę. Wina PISu big_grin
      • nangaparbat3 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:11
        E tam. Podzielam Twoją radość, ale poprosilam, zeby to coś napisala skasowali.
        • chloe30 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:15

No dobra
          Jak skasuja napisze to samo tylko bardzo kulturalnie.
          Mojego zdania to i tak nie zmieni, więc co tam.
          Potrafię być kulturalna, naprawdę smile

https://dl3.glitter-graphics.net/pub/124/124973zv9l8g53sa.gif

Pomoc dla Natalki
          • nangaparbat3 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:35
            smile
            • chloe30 Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:41
              No i skasowali
              Więc jeszcze raz, teraz kulturalnie
              Wyznawca pana prezesa, andrzej duda, z przyklejonym sztucznym usmieszkiem, nerwowo mrugajacy i podpierajacy sie Janem Pawlem II absolutnie przerznal debatę.
              Brawo Panie Prezydencie Komorwski i tak dalej!!!!
    • klamkas Re: Jest niedziela, co ty zrobiłeś? 17.05.15, 22:05
      Boskie! wink
      • manala Re: Jest niedziela, co ty zrobiłeś? 17.05.15, 22:12
        Wkleiłabym sobie na fejsa ale mam wśród znajomych PISowch fanatyków i boję się zaryzykować ; ) Anyway, chyba jednak ruszę tyłek za tydzień...
        • kk345 Re: Jest niedziela, co ty zrobiłeś? 17.05.15, 22:32
          Rusz, konieczniesmile
    • werualta Re: zaczyna sie debata 17.05.15, 22:13
      Oglądam i nie podobają mi się poglądy Dudy. Niestety obaj nie poruszają nawet tematu pracy dla ludzi
      40 i 45plus. A tacy też tracą pracę. Nikt nie chce ich zatrudniac. Nikt nie ma na nich pomyslu.

• marychna31 ciekawy tekst po debacie 17.05.15, 22:37
      Nie mój tylko Piotra Pazinskiego. Ale oddaje też moje uczucia:

"Od 25 lat żaden poważny polityk (a kandydat na prezydenta w drugiej turze jest z konieczności poważnym politykiem) nie grał kartą żydowską. Ostatnim był Lech Wałęsa w 1990 roku, kiedy sugerował, że Tadeusz Mazowiecki ma niearyjskie pochodzenie. Teraz Andrzej Duda daje swoim wyborcom do zrozumienia, że Komorowski, wspominając zamordowanych w Jedwabnem Żydów, de facto wysługuje się obcym interesom, kiedy mówi, że Polacy, ofiary II wojny światowej, bywali również sprawcami. Miałem nadzieję, że takie odwołujące się do antysemickiego elektoratu aluzje Wałęsy już nigdy w polskiej kampanii prezydenckiej się nie powtórzą, że nie ma na nie miejsca w polityce, że kilka procent głosów elektoratu Bolesława Tejkowskiego, Kazimierza Świtonia i Grzegorza Brauna nie są warte, żeby się po nie schylać. Andrzej Duda wyprowadził mnie z błędu. Uznał, że temat żydowski grzeje w Polsce na tyle, że nie tylko warto się nim posłużyć w debacie prezydenckiej, ale należy potraktować go priorytetowo, na otwarcie, w pierwszym pytaniu do politycznego rywala. Sprawa mordu jedwabieńskiego (i głosów, które można dzięki temu uciułać) okazała się dla Dudy ważniejsza od polityki społecznej, obronności czy stanu polskiego górnictwa. Bezbarwny prymusik prezesa pokazał swoją prawdziwą twarz: narodowego zakapiora. Dla mnie jest całkowicie skreślony."
      • oqoq74 Re: ciekawy tekst po debacie 17.05.15, 22:42
        Komorowski sobie bardzo dobrze z odpowiedzią poradził.
        • salinas Re: ciekawy tekst po debacie 17.05.15, 22:54
          oqoq74 napisał(a):

> Komorowski sobie bardzo dobrze z odpowiedzią poradził.

To był strzał do własnej bramki p. Dudy, niestety. Ale i tak nie zagłosuję na obecnego prezydenta, mimo iż głosowałam na niego w poprzednich wyborach. Za ustawę 67, za podnoszenie podatków, za arogancję i butę obecnej władzy, za ośmiorniczki, podsłuchy ... lista grzechów i zaniedbań jest długa.
        • aneta-skarpeta Re: ciekawy tekst po debacie 17.05.15, 23:21
          Duda strzelił samoboja i z Żydami i milicjantem- Komorowski wybrnął modelowo- nie lawirując i nie unikając odpowiedzi
          • nangaparbat3 Re: ciekawy tekst po debacie 17.05.15, 23:55
            Z milicjantem było genialne, dwie pieczenie na jednym rożnie.
        • gazeta_mi_placi Re: ciekawy tekst po debacie 18.05.15, 09:56
          Dokładnie. A Duda tylko by szczuł, jak każe mu zresztą partia.
    • aneta-skarpeta Re: Kopacz wziela urlop bezplatny i blokuje etat 17.05.15, 23:42
      każdy kto blokuje etat jest ok- bo zgodnie z kodeksem

nie jest ok gdy chcesz walczyc o "etaty dla młodych jako Prezydent Wszystkich Polaków Ponad Podziałami", a jednoczesnie blokujesz komus etat " tak na wszelki wypadek
    • bufo.bufo Re: zaczyna sie debata 18.05.15, 10:49
      Obejrzałam debatę, moim zdaniem nie ma na kogo głosować, obaj są siebie warci, czysty populizm i opowiadanie bajek jeden przez drugiego.
    • kota_marcowa Nie mogłam się powstrzymać :) 18.05.15, 11:09
      https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11059547_914342655293441_1883611823303467225_n.jpg?oh=4391825a7774e2e9d000a9711edca6e2&oe=55CF3A30
      • gogologog expert - to nokaut 18.05.15, 11:35
        fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-debata-prezydencka-dr-jablonski-duda-znokautowal-komorowskie,nId,1734941
        • d.o.s.i.a Re: expert - to nokaut 18.05.15, 12:05
          >>>To jest ostatnia szansa, inaczej skompromituje się do końca i różnica między nim a Dudą będzie sięgała kilkudziesięciu procent - ocenił.

Wy naprawde wierzycie w to co mowicie?
          • szamanta Re: expert - to nokaut 18.05.15, 12:10
            W zamach w Smoleńsku tez wierzą oraz przewiezienie mgly cysterna i posadzenie brzozy tuz przed przelotem Tupolewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka