madzia77776
17.05.15, 23:51
Podpowiedzcie proszę jak zabrać się za wykończenie domu. Mam pobudowany 150 m2 dom. Jestem na etapie urządzania domu w środku. Trzeba w nim urządzić dwie łazienki, kuchnię, salon, garderobę,pokoje dziecięce, schody na strych, drzwi wewnętrzne, parapety wewnętrzne, malowanie ścian itp. Jak to zrobić przy trójce małych dzieci. Czy z każdą rzeczą trzeba jechać do sklepów, szukać i wybierać płytki, kolor ścian i żyrandole itp. Pracuję zawodowo i zajmuję się dziećmi, sprzątaniem, gotowaniem. Mąż też mi pomaga, ale i tak czasu zostaje bardzo mało. Czy pozostaje mi wziąć architekta, który zaprojektuje wnętrze i pomoże w wyborze materiałów. Nie jestem specjalnie przekonana co do architektów, tzn. nie chciałabym aby narzucał swój styl i chciałabym urządzić dom funkcjonalnie, a nie tylko ze względu na wygląd. Nie wiem jak się cenią architekci. Chcę przeznaczyć na wykończenie domu ok 150 tysięcy. Jak policzyłam sobie mniej więcej koszt płytek, łazienek, podłóg, mebli kuchennych i w pozostałych pomieszczeniach, zrobienie drzwi wewnętrznych, schodów itp. to ta kwota nie jest duża. Wiem zależy z jakich materiałów będę robić. Ja chcę mieć funkcjonalnie i przy okazji ładnie. To są decyzje na lata bo nie mam zamiaru zrywać płytek za jakiś czas i zakładać innych bo mi się wcześniejsze już nie podobają. Proszę podpowiedzcie jak się za to wszystko zabrać,żeby sprawnie to wszystko zrobić bez wykończenia siebie psychicznego i finansowego.