Dodaj do ulubionych

pranie ciuchów potreningowych

21.05.15, 16:46
Pierzecie ciuchy potreningowe od razu, czyli codziennie? Czy trzymacie je żeby uzbierało się więcej? Troche mi żal tej wody i prądu na 2-4 rzeczy. No i pralka zamiast 2-3 razy w tygodniu, idzie 6-7 razy. Ale z drugiej strony nie ma tego gdzie trzymać.
Jak Wy robicie?
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 16:51
      ja zbieram, po zajęciach raczej nie bywam cała mokra, normalnie wrzucam ciuchy do brudów
      • peggy_su Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 16:54
        Moje też nie są aż tak mokre, żeby to był problem, ale mężowe owszem, można wykręcać. Do kosza z brudami nie wrzucę bo mi wszystko zawilgotnieje uncertain
        • princess_yo_yo Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 16:57
          my po studencku rzucamy ciuchy sportowe na kupe kolo kosza na brudy wink nie przeszkadza mi to wizualnie az tak bardzo, maz musial sie dosc dlugo przyzwyczajac to tego skladowania prania
          • peggy_su Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:01
            Już sobie wyobraziłam taką kupkę w naszej małej łazience. I w tym wszystkim jeszcze koci żwirek OMG!
            • lady-z-gaga Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:06
              ja mam na szczęście osobne malutkie pomieszczenie z pralką i koszami na brudy, czasem na brzegu kosza coś wisi i schnie, czasem rzucone na pralkę
              w łazience byłby kłopot smile
            • princess_yo_yo Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:16
              my mamy kosz na brudy w lazience i w sypialni a ja i tak czasem ciuchy po bieganiu albo yodze rzucam pod pralka w kuchni big_grin
              to byl chyba najwiekszy szok dla mojego wychowanego w szkole z internatem meza kiedy razem zamieszkalismy.
        • lady-z-gaga Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:04
          moj mąż też przynosi całkiem mokre, przepłukuje koszulki w umywalce i wywala na balkon, żeby przeschły, potem do prania
          ostatecznie mozna wysuszyć pot bez płukania, ale potem potrzebny mocny program, żeby zapaszek zniknął smile
        • wuika Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 07:44
          Jak bywały ubrania aż tak mokre, zostawiałam w łazience tak, żeby podeschły i wtedy do brudów. Nie chciało mi się włączać pralki co chwilę, zwłaszcza dla kilku ubrań, bo to bardzo nieoszczędne.
    • princess_yo_yo Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 16:55
      ja i maz zbieramy tak przez pare dni, takie 4 pelne zestawy to juz wcale nie pusta pralka wink w lecie bardziej pustawa ale krotki i chlodny program co kilka dni oprocz reszty prania moze nie bedzie mial az tak strasznego efektu dla matki ziemi big_grin
    • paloma_blauwinder Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 16:55
      I to jest kolejna przewaga sportów uprawianych na świeżym powietrzu nad uprawianymi w zatęchłym pomieszczeniubig_grin
      U mnie: spodnie kilka razy bez prania, góra zwykła, idzie do prania normalnie wg kolorystyki. Ale na powietrzu nikogo smrodem nie zabijam.
      • morgen_stern Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 09:34
        paloma_blauwinder napisał(a):

> I to jest kolejna przewaga sportów uprawianych na świeżym powietrzu nad uprawia
        > nymi w zatęchłym pomieszczeniubig_grin

Ze co proszę? Mówisz, że biegacze się nie pocą? wink
        Jakie zatęchłe pomieszczenie? W siłowniach jest klimatyzacja, wychodząc nie ociekam potem. Nie wiesz, o czym piszesz.
    • sanciasancia Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 16:58
      Najpierw suszę. Piorę, jak się ich więcej uzbiera.
    • lilly_about Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:00
      Wrzucam do kosza na brudy.
    • edelstein Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:05
      Piore z innymi rzeczami.
      • mynia_pynia Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 20:08
        A juz myslalam ze ze mna cos nie tak, bo tez piore z innymi rzeczami wink
        • peggy_su Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 23:42
          nie mam nic przeciw praniu z innymi rzeczami, tyle ze to ciągle jest mało jak na pralke codziennie.
          • zuleyka.z.talgaru Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 09:06
            Kup wiecej ubrań.
            • peggy_su Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 10:05
              Ale to nie o ilość ubrań chodzi tylko o to żeby mokrych, przepony nie wrzucać do kosza na pranie bo wszystko zawilgotnieje.
              • hema14 Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 12:56
                Chodzi Ci o zawilgotnienie, aha. No to my rozwieszamy te wilgotne ciuchy na balkonie, a jak wieczór i i tak nie wyschną to na krzesłach się rozpościera, lub zimą przy ciepłych kaloryferach i dopiero suche do kosza na pranie lub znowu na trening smile
    • kaczy_kuperas Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 17:12
      My zbieramy i piore z reszta ubrań.
    • murwa.kac Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 18:06
      Wieszam na balkonie.
      Jak sie nazbiera - piore
    • malwa51 Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 18:16
      Susze i piore, kiedy robie pranie wink nie wrzucam specjanie. Od razu pralam tylko dzieciece obs.ane ciuchy.
      • jan.kran Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 20:06
        U nas zero problemu.Ja trenuje trzy razy w tygodniu , syn minimum piec wiec plus rzeczy codzienne mamy pranie raz dziennie.Uzywamy kapsułki Ariel.
    • anorektycznazdzira Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 21:11
      mam program "15 minut"- na dwie rzeczy i parę skarpet z łyżeczką proszku akurat.
      • skarolina Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 23:36
        Też mam program 15 minut, wrzucamy ciuchy po powrocie z treningu i po 15 minutach już się suszą. Raz na jakiś czas wrzucamy z większym praniem na dłużej.
    • 18lipcowa3 Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 21:37
      wrzucam do prania i czekam az sie nazbiera
      mam kilka zmian wiec nie ma problemu
    • agnieszka_kak Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 22:00
      Po jakim sporcie przychodzi sie z zupelnie mokra koszulka?
      • peggy_su Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 23:33
        po squashu, tenisie stołowym, aerobach na siłowni.
      • murwa.kac Re: pranie ciuchów potreningowych 21.05.15, 23:39
        Ja na przyklad po bieganiu mam.
      • jan.kran Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 06:32

agnieszka_kak napisała:

> Po jakim sporcie przychodzi sie z zupelnie mokra koszulka?

-------> Ja po 60 minut spining na poziomie trzy czyli najwyższym.
        • jan.kran Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 06:40
          Norwegowie sa maniakami sportu , wszyscy trenują non stop .W moim fitnes sa godziny dla seniorów , dla ojców i matek ( jest specjalne miejsce gdzie sie oddaje dziecko , musi mieć ukończone trzy miesiące a rodzice idą na trening ) i w zwiazku z tym pojawił sie ostatnio płyn do prania specjalnie dla ubrań sportowych , oczywiście dwa razy droższy niż normalny.Ja sie nie dałam reklamie ,poza tym nie wiem czym taki ekstra sportowy płyn ma sie różnic od normalnego....
          www.plusstid.no/Klesvask/Produkter/OMO?gclid=Cj0KEQjwhPaqBRDG2uiHzpKLi6ABEiQAk_XXiXg7gXPTmmTAYwVBR35vtYjQ9cz7gM1yBGhhqlEtvtMaAoJP8P8HAQ
          • nini6 Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 09:24
            Wrzucam zaraz po treningu, na program "sportowe" - 20 min i wyprane.
          • hamerykanka Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 14:49
            Czasem ubrania treningowe maja specjalne powloki np przeciwpotne, mikromembrany itp. Pranie w normalnym proszku moze je uszkodzic.
            Mam meza kajakarza/biegacza, pranie jego ciuchow uskutecznia sie w plynie do prania tkanin delikatnych i welny Woolite, wlasnie dlategosmile
    • mejerewa Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 12:05
      Sport wszyscy w domu uprawiają, więc trochę tego jest.
      Najpierw suszymy na osobnej małej suszarce, potem to, co pierze się ze zwykłymi ubraniami, typu skarpetki, bielizna ląduje w kosztu z praniem, a to, co wymaga prania w specjalnym detergencie do ubrań termoaktywnych wkładamy do osobnego kosza zamykanego i czeka aż się uzbiera większa porcja, bo płyny do prania tych rzeczy są drogie.
    • hema14 Re: pranie ciuchów potreningowych 22.05.15, 12:20
      Biegam 3 razy w tygodniu a bluzki mi nie śmierdzą, mam tylko dwie, jedne legginsy, stanik sportowy, piorę po kilku użyciach wraz z ciuchami męża (sportowymi), także pralka mi się od nich nie zmęczy. Generalnie czy to ze sportowymi czy zwykłymi ubraniami, bywa, że jest za mało na pełen wsad jakiegoś koloru i albo się pierze w prawie pustej pralce albo jednak się zbiera - zapewne większość z nas zbiera brudne ciuchy w koszu na pranie, w łazience. Jak się nie mieszczą to na wierzchu a potem to już nawet na podłodze wink byle gości się nie spodziewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka