Dodaj do ulubionych

Nie przesadzacie?

24.05.15, 23:34
Lekko zawiedziona się czuję wynikiem, ale cóż, demokracja. Raz wygrywamy "my", raz "oni". A na jematce jak zwykle big_grin Olaboga, zapładniać nas zaczną na siłę, zapas tabsów róbmy, katotaliban, CBA, CBŚ i VHS.

Wstyd? Inne narody też mają polityczne powody do wstydu, jednak nie spotkałam się np. z Węgrem, przeciwnikiem Orbana, który by się bycia Węgrem z tego powodu wstydził. Nie słyszałam, żeby Włosi masowo popełniali honorowe samobójstwa z powodu Berlusconiego, lub Brytyjscy liberałowie emigrowali z powodu Camerona.

Jako "innowierczyni" nie podoba mi się tak katolicki prezydent, ale cóż. Dla mnie jutro nic się nie zmieni, co najwyżej będę się bardziej denerwować czytając wiadomości wink

Cytując pewien teatralny monolog: "są gorsze tragedie!".
Obserwuj wątek
    • aneta-skarpeta Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:36
      czym bardziej będą zakazywac tym bardziej będzie kwitł czarny rynek- widocznie wlasnie o to chodzi

zeby na wierzchu bylo czysciutko i po bożemu
    • triss_merigold6 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:39
      Ja również sobie nie przypominam, aby Amerykanie masowo zrzekali się obywatelstwa kraju po tym jak w wyniku bardzo wielu powtórzeń głosowań ich prezydentem został facet o IQ marchwi.
      • iskierka3 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:43
        NIkt tu sie nie wiesza. Wolno sie ludziom pomartwic swobodnie w wieczor wyborczy, czy juz nie? Kiedy druga strona krzyczy, ze Bronislaw to nie ich prezydent, idiotyzmy o funkcjonariuszach, złodziejach i agentach, to im wolno? Spytaj tego, co pisze - nie donosilem, nie kradlem - nie mam sie teraz czego bac - czy nie przesadza?
        • triss_merigold6 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:46
          Oczywiście, że przesadza. Generalnie histerię i aż tak emocjonalne podejście do polityki uważam za żenujące.
          Nie, nie jestem zadowolona z wyniku wyborów.
          • iskierka3 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:49
            Ja nie. Zenujace jest gadanie głupot i chamskie obrazanie.
            • iskierka3 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:50
              To nie do Ciebie oczywiscie. Skrót mi wyszedł. Samego emocjonowania sie bez elementów powyższych nie uważam za żenujące.
            • rosapulchra-0 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:39
              iskierka3 napisała:

> Ja nie. Zenujace jest gadanie głupot i chamskie obrazanie.

Rozumiem, że napisałaś to do siebie przede wszystkim?
        • ira_08 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:52
          Wolno, wolno, też popijam wino na smutno tongue_out Ale znów bez jaj. Druga strona to nie tylko pisowscy fanatycy, to także ludzie zmęczeni tym, że główną siłą PO jest niebycie PiSem.

Prezydent bez "swojego" parlamentu niewiele może, a niektórzy zawodzą, jakby dożywotnim dyktatorem został. Z wyjątkiem ludzi naprawdę zainteresowanych polityką naszego regionu, nikt w świecie nawet nie zainteresuje się tym, kto to u nas wygrał. No może kilku sąsiadów, bo wyniki wyborów u sąsiadów się podaje, choć ze wstydem przyznam, że nie wiem jak nazywa się prezydent Słowacji i z jakiej jest opcji politycznej.

Wiesz, ja się tym różnię od fanatycznej części tej drugiej strony, że nie będę krzyczeć i rozpaczać. Wygrał, to wygrał.
          • panidemonka Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:57
            Sądzę, że tu nie ma prawdziwej rozpaczy tylko sporo egzaltacji.
          • larrisa Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:03
            No przecież to jest najlepszy dowód na to na czym tak faktycznie PO opierał swoją politykę. Głównie na zastraszaniu przeciwnikiem. Dziwi was bardzo ta histeria? Mnie nie, przecież to na niej zbudowała swoje istnienie w polityce Platforma. Jej wyborcy uwierzyli, że są niby tymi bardziej tolerancyjnymi, mądrzejszymi, ugodowymi, dojrzałymi, a reszta to oszołomy, a teraz wychodzi, że pod tymi wszystkimi pięknymi hasłami kryły się wydmuszki. PO ma tak wystraszony elektorat, że ten wybaczy swojej partii wszystko, nawet zagarnięcie kasy z OFE, ciepłą posadkę Tuska w Brukseli, który sam wyjechał z Polski, choć wcześniej obiecywał emigrantów ściągać, przewalenie związków partnerski, dotacje na świątynie opatrzności itd itd.
            • kalina_lin Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 09:07
              Nie, nie wybaczyłam tego wszystkiego o czym piszesz PO. Tylko nie mam złudzeń - PIS nie jest partią która powstrzyma dotowanie kolejnych świątyń i wprowadzi ustawę o związkach partnerskich. Będzie JESZCZE gorzej.
      • ira_08 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:45
        Mam wrażenie, że Polacy i z lewa, i z prawa, mają nierealną wizję na temat tego, co sobie inni myślą o naszym prezydencie. Bo co przeciętny Polak myśli o prezydencie Łotwy albo Mołdawii? Nic. I to samo o Dudzie pomyśli jutro Anglik czy Włoch big_grin
        • iskierka3 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:46
          A to ja w ogole o czym innym pisze. I chyba większość takoż.
        • panidemonka Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:50
          E tam, w nosie mam co myślą o Dudzie Anglicy i inne nacje. Wiem co myślę ja i sporo innych osób.osób.
          • iskierka3 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:52
            No właśnie, jakoś nad tym, co sobie przeciętny anglik pomyśli o Dudzie nikt tu nie płakał więc zarzut jakiś kulą w płot.
    • angiz Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:41
      Jeśli chodzi o katolicyzm, to Komorowski jest praktykujący katolik. A Duda nie tyle wielki katolik co chętnie korzystający z poparcia biskupów i wymachujący papieską flagą żeby rydzykoelektorat na niego głosował. Polityka. I założę się o co chcecie, że pierwsza dama ma spiralę.
      • afro.ninja Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:44
        I założę
        > się o co chcecie, że pierwsza dama ma spiralę.

No to sie zaczelo, maja Dudy co chcieli.
        • angiz Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:49
          Jak się ktoś pcha na świecznik to niech ma na uwadze, że mu ubranko podświetlą.
          Więc jak sobie Duda gębę papieżem wyciera żeby elektorat zdobyć, to niech pilnuje swojej własnej uczciwości (ściemniacz etatowy cwaniak dorobkiewicz) i sobie przypomni skąd się dzieci biorą i kiedy się nie biorą, jeśli taki bardzo kościółkowy usiłuje być i innym cudze wymogi moralne narzucać.
          • kleo881 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:59
            wink
      • rasowa_sowa Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:50
        Już się zaczyna zaglądanie w macice big_grin
        • iskierka3 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:54
          To chyba uczciwe postawienie sprawy, że zaglądanie bedzie wzajemne?wink
          • panidemonka Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:58
            To znaczy, że możemy zaglądać pod sutanny? wink
            • asia_i_p Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:34
              Macicy tam nie znajdziesz.

Sorry, nie mogłam się powstrzymać.
        • panidemonka Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:55
          Jak to dobrze, że jestem w wieku nie do rozmnażania sięsmile Niestety moje dzieci są.
          • aniani7 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:27
            Jestem w takiej samej sytuacji.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 10:37
        Rodzice pierwszej damy nie utrzymują stosunków z Dudami co więcej brzydzą się Kaczyńskim i PISem - taki suprajs. Zdziwiłam się jak to przeczytałam ;] ale jest to jakiś plus całej tej sytuacji.
        • ssnival Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:10
          No to jeszcze podziel się z nami info, gdzie to wyczytałaś
    • lauren6 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:41
      Przesadzają, no i co z tego? Po to też jest to forum, żeby się pośmiać z krejzi i innych zuleyek.
      • rosapulchra-0 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:43
        lauren6 napisała:

> Przesadzają, no i co z tego? Po to też jest to forum, żeby się pośmiać z krej
        > zi i innych zuleyek.

big_grin big_grin big_grin
        Zapomniałaś o gazeciarzu wink
        • lauren6 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 10:22
          Gazeciarz coś zamilkł. Albo zapija smutek po przegranej Komora albo dostał bana za wczorajszą sygnaturkę.
          • snakelilith Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 12:29
            Stuknął w glebę rzeczywistości i liże rany. To zdarza się często ludziom odlatującym na napompowanych przez siebie balonikach iluzji. Możliwe też, że się wstydzi, bo okazue się, że debigrantki znają Polskę jednak lepiej od niego.
    • ciri_77 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:45
      a mnie jest wstyd, ze wystarczy pierwszy lepszy budyń ze sprawną 3 miesięczną kampania i moj naród leci jak te muchy do g...
      • afro.ninja Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:48
        ciri_77 napisała:

> a mnie jest wstyd, ze wystarczy pierwszy lepszy budyń ze sprawną 3 miesięczną k
        > ampania i moj naród leci jak te muchy do g...

A mnie wstyd, ze prezydent na ktorego glosowalam piec lat temu, mial, taka, a nie inna kampanie.

• afro.ninja Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:49
          Jednak sprostuje, tu nie chodzi o wstyd, ale jednak o spore zazenowanie.
        • aneta-skarpeta Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:51
          a to była Ci potrzebna jakaś specjalna kampania komorowskiego?- przeciez on najwiecej pokazał prezydenturą i to jest akurat najlepszy podkład do cedydowania czy warto na niego zaglosowac czy nie

po co ci obietnice urzędującego prezydenta?
      • larrisa Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:50
        Dodaj do tych 3 miesięcy kampanii 8 lat rządów Dudy i 5 lat prezydentury Komorowskiego
      • jakw Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:53
        ciri_77 napisała:

> a mnie jest wstyd, ze wystarczy pierwszy lepszy budyń ze sprawną 3 miesięczną k
        > ampania i moj naród leci jak te muchy do g...
        Nie trzeba daleko szukać - zobacz w wątku o Biedroniu 2020 ile emam chętnych na niego głosować za 5 lat wink
      • ira_08 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:54
        Ale nie tylko Twój. Jest tendencja do lecenia w stronę populizmu i taniej gadki, nie widzisz twgo?
        • ciri_77 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:55
          ira_08 napisał(a):

> Ale nie tylko Twój. Jest tendencja do lecenia w stronę populizmu i taniej gadki
          > , nie widzisz twgo?

Alez widze . i kojary mi sie to z latami 30 zeszłego wieku w Niemczech. Jedyna nadzieja, ze ten budyń jest mniej charyzmatyczny niz tamten przywódca.
          no i stara prawda - ludzie chcą "chleba i igrzysk" a nie ciezkiej pracy na przyszły dobrobyt.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 10:38
            Przecież prawdziwy przywódca siedzi ZA plecami Dudy. Dziś dopiero wylazł i się ogłosił premierem big_grin (przyszłym)
            • marzeka1 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 18:22
              Właśnie teraz w TVN24 tłumaczono, co zyskuje się takim pokazywaniem rzeczywistości. Tak dziki i zły Kaczor przyjedzie i zje Dudę, wejdzie w jego skórę i zeżre tych dobrych.
              W sumie czytam te wątki polityczne na ematce i w niektórych mocno zaangażowanych dyskusjo-pyskowaczkach widzę siebie , gdy głosowałam z przekonaniem wielkim na Mazowieckiego i jak ci moi przyjaciele mogli głosować na Wałęsę. big_grin
              • zuleyka.z.talgaru Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 18:25
                Tak naprawdę - przecież nie mogą zrobić nic gorszego niż np. wywołać jatkę z Ruskimi - granic nie zamkną dopóki nie wyjdą z unii a na to raczej się nie odważą smile mogą przekazać władzę klerowi - ale to też dla nich strzał w stopę. Ogólnie - na zimno - to nawet jak pis dojdzie do władzy jesienią - ciężko im będzie rozpieprzyć ten kraj w drobny mak.
    • rasowa_sowa Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:49
      Amen. Histeria i mania przesladowcza godna Macierewicza.

A już tak na serio to mocno mnie denerwuje ten wstyd z byle powodu. I jeszcze co ludzie powiedzo na świecie...
      • triss_merigold6 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:54
        No mowię, Amerykanie mieli prezydenta z IQ marchwi...
        • minor.revisions Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:20
          triss_merigold6 napisała:

> No mowię, Amerykanie mieli prezydenta z IQ marchwi...

I za tę decyzję paru osób z Sądu Najwyższego i za burdel, który narobił, cały świat płaci cenę od ponad dekady. Duda nie ma szans być szkodniki na taką skalę, to fakt.
    • lusitania2 Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:49
      ira_08 napisał(a):

>
      > Cytując pewien teatralny monolog: "są gorsze tragedie!".

żadna tragedia, początek końca pissss.
      Tylko kraju szkoda, bo ich agonia trochę nas będzie kosztować.
      • larrisa Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:51
        Ale pieprzycie, szkoda słów na takie komantarze...sad
        • panidemonka Re: Nie przesadzacie? 24.05.15, 23:53
          No cóż, oszczędzaj oczy, słowa i klawiaturę. Będziesz spać spokojniejsmile
      • jakw Re: Nie przesadzacie?Pi 24.05.15, 23:59
        lusitania2 napisał:

> żadna tragedia, początek końca pissss.
        PiS , zdaniem specjalistów od końca PiSu to powinien się już skończyć przynajmniej kilkanaście razy... Na razie więcej bym postawiła na koniec PO - Tusk siedzi w Brukseli i ma ograniczone możliwości zbierania PO do kupy. Pani Kopacz to jednak gra w trochę niższej lidze.
    • salinas Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:20
      Zgłosiłam twój chamski komentarz do usunięcia. Obrażasz prezydenta - elekta.

basia_400 napisał(a):

> Pewnie są większe tragedie ...
      • basia_400 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:25
        Dobrze, dobrze. To twój wódz?
        Ten pan może mieć połechtać po..... nieważne.
        • salinas Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:31
          Basiu to specjalnie dla ciebie big_grin

https://bi.gazeta.pl/im/e7/25/11/z17977575Q,fot--demotywatory-pl.jpg
          • basia_400 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:36
            Byłas za tym panem?
            Dziw bierze, że Polacy zagłosowali na kogos, kto nie potrafi mysleć samodzielnie, a w gaciach zdaje sie nie ma jaj.
            • basia_400 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:36
              Ale jak mówią: jaki kraj, taki przywódca.
              • czar_bajry Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 00:48
                Oj tam zaraz przesadzamy... ja jutro będę musiała własnego męża gołymi rękami udusić bo będzie głupkowato chichotał...
          • kamunyak Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:58
            > Basiu to specjalnie dla ciebie big_grin

nie jestem po zadnej ze stron ale jak jeszcze raz gdzies zobaczę/przeczytam o bulu to chyba pawia puszcze.
            Litości.... to przez ostatni miesiac niejaki gogolog, czy też inny ...olog, dzień w dzień uprawiał, w każdej mozliwej formie.
            To juz konic
            • salinas Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:01
              Memy wyborcze są super, nie ma się co obrażać. A kto uprawiał w każdej możliwej formie to powszechnie wiadomo. Niejaka Basia wyżej nie może się pogodzić i pisze obraźliwe posty, których moderacja udaje ,że nie widzi. Zachowujecie się identycznie jak posłowie z Pis- u pięć lat temu, którzy po przegranych wyborach poobrażali się na wolę narodu. I kiedy p. Komorowski wszedł na salę obrad Sejmu , nikt z nich nie wstał, oprócz p. Giżyńskiego. Klasę trzeba mieć, a to trudna sztuka, jak widać.

https://bi.gazeta.pl/im/ea/25/11/z17977578Q,fot--demotywatory-pl.jpg
    • eve-lynn Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:32
      A co? Ktoś juz sie zrzekł obywatelstwa? Zalbo samobojstwo popełnił? Znasz kogoś takiego? Ze nie wspomnę o "masowych" samobójstwach i "masowym" odsyłaniu paszportów.
      • bei Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:46
        Mamy zdolność komentowania to korzystamy z niejsmile
        Mam świadomość, ze gadanie nic nie zmieni, po prostu poczekam, a nam życzę, by było dobrze ( prezydentowi również)
    • heca7 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 08:53
      23 wątki naliczyłam przed chwilą na ematce dotyczące wyborów. To jakaś obsesja.
      Poklikalibyście na bezdomne psiaki tongue_out
      www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie
    • welldonegirl Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 09:14
      to ze pis zbytnio garnie sie do KK bardzo mnie razi ale jednak mocny sprzeciw w stosunku do dotychczasowej polityce PO jest jak najbardziej wskazany. czy naprawde tak duza czesc spoleczenstwa nie widzi co sie dzieje z panstwem polskim?
      • mildenhurst Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 10:42
        a co się dzieje? Wybory samorządowe, po których kurz opadł nie budzą tylu emocji, a mają na nas większy wpływ. Ilu masz katolików w swoich władzach samorządowych, masz wiedzę o ich pracy? Ilu lewicowych,?
        • welldonegirl Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:29
          to o czym mowia w tefałenie oczywiscie , nic innego. gdzie byl straznik zyrandola kiedy chciano przeforsowac sprzedaz lasów panstwowych?, pamietasz obiecanki w/w w stosunku do gmin zydowskich...nie do prawowitychg spadkobierców bo tych juz czesto nie ma a gmin (!) pewnie nic ci to nie mówi ale to szczegol ....mozna by tak wymieniac i wymieniac....prezydent ma gó....wladze ale ma jedno wazne narzedzie w reku veto ktorego mysliwy nie byl w stanie nigdy uzyc.
      • larrisa Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 10:46
        No nie widzi, bo ich PO cały czas PIS-em straszy i dla nich teraz najważniejsze jest, że krzyże będą w urzędach i religia w szkole, jakby do tej pory tego nie było.
    • memphis90 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 12:19
      Nie słyszałam, żeby Włosi masowo popełniali honorowe samobójstwa z po
      > wodu Berlusconiego, lub Brytyjscy liberałowie emigrowali z powodu Camerona.
      O, czyżby nastąpiły już masowe samobójstwa i fala emigracji w PL? Bo ja nie słyszałam....

A to, że przeżywają i gadają- zapewniam, że w UK i Włoszech gadają tak samo.
      • ira_08 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 19:17
        Ale gadać jak najbardziej! Też mnie wynik nie zadowolił i też pogadałam i ponarzekałam, to normalne. Wszędzie polityka to drażliwy temat. Ale nie boję się, że mi ktoś na bramie kościoła Maryję namaluje i gumki z drogerii wycofa. O tego typu reakcje mi chodzi. Jakby świat się skończył. Prezydent nie z mojej bajki, a za 5 lat może będzie z mojej. Z pisowców się ludzie śmieją, a reagują tak samo histerycznie.
    • lady-z-gaga Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 12:54
      ira_08 napisał(a):

> Lekko zawiedziona się czuję wynikiem, ale cóż, demokracja. Raz wygrywamy "my",
      > raz "oni".

O, to to! ja się czuję zawiedziona mocno, ale i to przeżyję, jak przeżyłam już nie raz.
      Ja nawet pójdę dalej i z tego miejsca oficjalnie wybaczam wszystkim emamom (nie dotyczy trolli), co głosowały na Dudę albo Kukiza* wink big_grin

* za Brauna albo Korwina nie ma przebacz tongue_out
    • agaja5b Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:11
      O, Ira, wróciłaś i od razu dobry watek. Mogłabym sie podpisać. Duda też nie był moim kandydatem, nie cieszy mnie mocno jego wygrana ale tez nie martwi, bo z drugiej strony B K zasłuzył by się poslizgnąć i upaść. I tez niekoniecznie mi odpowiada czysto-polsko-katolicki prezydent bo ten nurt nigdy nie reprezentował mnie i mojego środowiska, ale zobaczymy.
      Demokracja to demokracja, takie reguły gry wybralismy kiedyś. Wiadomo że na razie mnóstwo emocji, ale trzeba brac na klatę fakt że w państwie są różni ludzie z różnymi potrzebami i wszyscy oni maja prawo głosu z którego korzystają wg swojej wiedzy i przekonań. Gdyby mogli głosować tylko ci "najmędrsi" i najsłuszniej, najlogiczniej rozumujący to byłby zamordyzm, choc po wypowiedziach niektórych np celebrytów wnoszę że chcieliby tego. Moje widzimisie nie jest jedynym słusznym i obowiązującym, ale do tego trzeba dorosnąć.
    • rozaly Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:32
      Z tymi samobójstwami to chyba jednak przesadziłaś, póki co o takich w Polsce nikt nie doniósł. Ludzie się niepokoją i mają powód. Bo tak na prawdę nie wiadomo jakie osobiste poglądy ma Duda i jak się zachowa. Póki co ludzie zagłosowali za marketingową wydmuszką. Za chwilę przed nami nominacje na szefa NBP i do rady polityki pieniężnej. Szanse na przeprocesowanie ustaw które pchają nas światopoglądowo w kierunku cywilizacji spadły do zera. Mnie jest tego żal, ale nie świruje i włosów z głowy nie rwę.
      • marzeka1 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 13:45
        Może przypomnijcie sobie, jak wstrętnie zachował się p. Wałęsa, gdy przegrał wybory z Kwaśniewskim- to zachowanie teraz Komorowskiego i reakcja na to Dudy to w końcu normalne zachowanie ludzi, gdy dochodzi do zmiany władzy.
        Fakt- tylko p. Niesiołowski język swój znowu w słowa dziwaczne i pełne nienawiści ubrał, ale słyszałam dzisiaj kilka niezłych wypowiedzi posłów z PO, którzy widzą , dlaczego m.in przegrali.

I dobrze, Iro, że wróciłaś smile
        • sanciasancia Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 14:18
          Ale przecież Niesiołowski się tak zachowuje od dobrych dwudziestu lat.

I absolutnie się zgadzam, fajnie, że Ira wróciła.
        • araceli Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:32
          Och Marzeko - a Twój kochany Kukiz to jak się zachowuje? Elegancko?
          • marzeka1 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:40
            Nie, ale piszę o relacji były prezydent - nowy prezydent- kiedyś relacja Wałęsa- Kwaśniewski wyglądała tragicznie; teraz- poprawnie, chociaż p. Komorowskiemu ciężko.
            I nie mów "kochany Kukiz"- to człowiek, który był odskocznią pokazania środkowego palca z mojej strony rządzącej od 8 lat partii.
            • araceli Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:41
              Dlaczego 'nie pisz'? Tak się nim zachwycałaś - cały wątek założyłaś. Te podwójne standardy suspicious
              • marzeka1 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:46
                Tak, powiedz jeszcze, ze w bliskim zespole Kukiza pracowałam big_grin
                A tamten wątek założyłam, bo wynik z I turze śmiesznie wyglądał w zestawieniu ze słowami Niesiołowskiego "a kto to jest Kukiz?" (a jako było zchnowiec dawną piosenkę "ZCHN już się zbliża"). Teraz pan Niesiołowski już wie.
            • lady-z-gaga Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 19:35
              > I nie mów "kochany Kukiz"- to człowiek, który był odskocznią pokazania środkowe
              > go palca z mojej strony rządzącej od 8 lat partii.

no popatrz, a on Ci uwierzył, że go poparłaś na serio.... nawet w dwa tygodnie po tym, jak odpadł, jeszcze nie zamknął swojego profili PREZYDENT KUKIZ big_grin
        • ira_08 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 19:22
          A dziękuję smile
      • ira_08 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 19:21
        Ale kiedy mieliśmy takie szanse? PO to w sporej części taki sam konserwatywny beton. Mnie też żal, ale chyba nikt nie łudził się, że Komorowski podpisze ustawę legalizującą aborcję i udzieli pierwszego w Polsce gejowskiego ślubu big_grin ?

> Bo tak na prawdę nie wiadomo jakie osobiste poglądy ma Duda i jak się zachowa.

Będzie prezydentem, nie monarchą absolutnym.

> Mnie jest tego żal, ale nie świruje i włosów z głowy nie rwę.

No właśnie. Żal rozumiem, ale niektórzy włosy rwą.
        • rozaly Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 19:48
          > Ale kiedy mieliśmy takie szanse? PO to w sporej części taki sam konserwatywny b
          > eton. Mnie też żal, ale chyba nikt nie łudził się, że Komorowski podpisze ustaw
          > ę legalizującą aborcję i udzieli pierwszego w Polsce gejowskiego ślubu big_grin ?
          >

No w PO jest cała masa betonu, ale póki co jakoś stabilnie głupot większych światopoglądowych nie narobili, mimo kilku prób przepchnięcia np całkowitego zakazu aborcji. Konwencję antyprzemocową przepchnęła i szczęśliwie Komorowski zdążył ją podpisać (raczej nie ma wątpliwości że Duda by tego nie zrobił). Ustawa o iVF w przygotowaniu (ma nawet sensowny kształt), teraz już marne szanse że da się to uregulować. Mnie się marzy taka fajna liberalna światopoglądowo partiasmile, ale jej nie ma (póki co). Uważam, że jeszcze dla nas za wcześnie do powrotu do rządów mocno konserwatywnych, wcześniej trzeba jeszcze trochę poluzować, uregulować to i owo od strony merytorycznej a nie ideowej.

> Będzie prezydentem, nie monarchą absolutnym.
          Tak czy owak, nie budzą u mnie zaufania ludzie, którzy ukrywają swoje poglądy, a niestety całą kampanię wyborczą Dudy miałam wrażenie, że on mówi rzeczy, w które sam nie wierzy. Dla mnie to jest człowiek zagadka i czysty towar marketingowy, boję się że tam w środku nic nie ma.
    • araceli Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:40
      ira_08 napisał(a):
      > Wstyd? Inne narody też mają polityczne powody do wstydu,

Fajny argument - inni TEŻ mają się czego wstydzić big_grin

A serio - przeżyliśmy 5 lat Kaczyńskiego, przeżyjemy i Dudę. Na jesieni czeka nas powtórka z rozrywki z Kukziem w roli Leppera. Historia widać lubi się powtarzać a ludzie nie uczą się na błędach. Cóż... życie big_grin
      • marzeka1 Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 17:54
        Można 5 lat przeczekać w taki sposób jak ten pan
        • araceli Re: Nie przesadzacie? 25.05.15, 18:18
          No widzisz big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka