edytkus 15.09.04, 07:12 Czy ktos czytal "Spowiedz Chinki"? Jakie opinie? O tej ksiazce opwowiadala mi kiedys moja ciocia, ale wtedy byla nie do zdobycia a dzisiaj znalazlam na Allegro. A moze ktos zna oryginalny tytul (jesli nie polski) oraz autora? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wana Re: "Spowiedz Chinki" 15.09.04, 10:03 Hej! Nie znam tytułu w oryginale, ale książka jest kapitalna - mała i krótka, ale bardzo fajnie się czyta. Jak Ci się spodoba, polecam Artura Goldena "Wyznania gejszy" (nie pomyl z "Gejszą" jakiejś babeczki, to to inny kaliber ). Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: "Spowiedz Chinki" 15.09.04, 18:01 wana napisała: > Hej! > Nie znam tytułu w oryginale, ale książka jest kapitalna - mała i krótka, ale > bardzo fajnie się czyta. dzieki za odp. Myslisz ze to moze byc ta ksiazka: search.barnesandnoble.com/textbooks/ booksearch/isbnInquiry.asp?userid=2T4SAPOWVS&isbn=155861186X&TXT=Y&itm=1 ? Jak Ci się spodoba, polecam Artura Goldena "Wyznania > gejszy" (nie pomyl z "Gejszą" jakiejś babeczki, to to inny kaliber ). Kupilam, czytalam. Nie moge doczekac sie filmu. Kreci Spielberg a w roli glownej obsadzil aktorke z Crotching Tiger Hidden Dragon. Moim zdaniem nie bardzo pasuje Chinka do roli Japonki Ciekawe czy wystapi Jackie Chan )) A propos tej ksiazki to gdzies na internecie jest cale forum jej poswiecone : O (stamtad dwa lata temu dowiedzialam sie o filmie i biorac pod uwage ze glowna bohaterke obsadzono dopiero teraz predko filmu nie obejrzymy). Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 11:05 Też się nie mogę doczekać filmu!!! Mam fioła na punkcie takiej literatury. Czytałaś Kwiat śliwy w złotym wazonie? O nadniernie rozbudzonym seksualnie Chińczyku - jest to tłumaczenie części (!) powieści chińskiej chyba z VIX wieku (nie pamiętam dokładnie) - kapitalna! A na podaną przezz Ciebie stronę nie mogę wejść... A to znalazłąm w necie: Autor: Buck Pearl S. Do BiblioNETki wprowadził(a): Panterka Pokaż: [książki alfabetycznie] [książki wg średniej ocen] Tytuł Cesarzowa Ludzie w rozterce Moje różne światy Pałac kobiet Spowiedź Chinki Synowie To dumne serce Walczący anioł Wygnanka Miłego czytania wana A oto Julenio: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14497414 Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 14:09 Z wymienionych przez was ksiazek czytalam tylko "wyznania gejszy" i "cesarzowa" - obie swietne, czyta sie niemal jednym tchem. O "Spowiedzi Chinki" slyszalam, ale jeszcze nie czytalam, czasu brak i tyle innych ksiazek czeka na swoja kolejke... Edystkus, daj znac jak bedziesz po "spowiedzi..." Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 14:11 Przepraszam Edytkus za dodatkowe s, wkradla sie literowka Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 19:18 Dzieki Wana, Cesarzowa czytalam dawno temu. A znasz Dziekie labedzie: trzy cory Chin? (to moje tlumaczenie z angielskiego Wild Swans. Three daughters of China) >Wiem ze jest w Polsce bo wynalazlam ja dzieki Twojemu Stylowi. Kiranna, bardoz chetnie podziele sie uwagami ale musze najpierw ksiazke zdobyc. Wana, czy to powiesc polska czy tlumaczona z innego jezyka? Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: "Spowiedz Chinki" 17.09.04, 08:47 Hej! Widzę, że lubimy te same książki Córy Chin są też kapitalne, aczkolwiek już troszkę gorzej się czyta. Tak, to tłumaczenie. Z tej serii jest jeszcze Cesarzowa Orchidea, też fajna. Niestety, nie mam pamięci do nazwisk autorów ;-((( Dobte są też książki Amy Tan (mam nadzieję, że dobrze pamiętam nazwisko) - np. Córka nastawiacza kości. Ech, kiedyś to się czytało, teraz mam amatora książek w postaci Julka - on to lubi je hm... czytać . Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: "Spowiedz Chinki" 17.09.04, 09:36 Oj i ja się dołączę - czytałam z wypiekami - piękna literatura zwłaszcza część erotyczna, poz, iza Odpowiedz Link Zgłoś