Dodaj do ulubionych

"Spowiedz Chinki"

15.09.04, 07:12
Czy ktos czytal "Spowiedz Chinki"? Jakie opinie? O tej ksiazce opwowiadala mi kiedys moja ciocia, ale
wtedy byla nie do zdobycia a dzisiaj znalazlam na Allegro. A moze ktos zna oryginalny tytul (jesli nie
polski) oraz autora?
Obserwuj wątek
    • wana Re: "Spowiedz Chinki" 15.09.04, 10:03
      Hej!
      Nie znam tytułu w oryginale, ale książka jest kapitalna - mała i krótka, ale
      bardzo fajnie się czyta. Jak Ci się spodoba, polecam Artura Goldena "Wyznania
      gejszy" (nie pomyl z "Gejszą" jakiejś babeczki, to to inny kaliberwink ).
      Pozdrawiam
      wana
      • edytkus Re: "Spowiedz Chinki" 15.09.04, 18:01
        wana napisała:

> Hej!
        > Nie znam tytułu w oryginale, ale książka jest kapitalna - mała i krótka, ale
        > bardzo fajnie się czyta.

dzieki za odp. Myslisz ze to moze byc ta ksiazka: search.barnesandnoble.com/textbooks/
        booksearch/isbnInquiry.asp?userid=2T4SAPOWVS&isbn=155861186X&TXT=Y&itm=1 ?

Jak Ci się spodoba, polecam Artura Goldena "Wyznania
        > gejszy" (nie pomyl z "Gejszą" jakiejś babeczki, to to inny kaliberwink ).

Kupilam, czytalam. Nie moge doczekac sie filmu. Kreci Spielberg a w roli glownej obsadzil aktorke z
        Crotching Tiger Hidden Dragon. Moim zdaniem nie bardzo pasuje Chinka do roli Japonki wink Ciekawe
        czy wystapi Jackie Chan wink)) A propos tej ksiazki to gdzies na internecie jest cale forum jej poswiecone :
        O (stamtad dwa lata temu dowiedzialam sie o filmie i biorac pod uwage ze glowna bohaterke
        obsadzono dopiero teraz predko filmu nie obejrzymy).
        • wana Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 11:05
          Też się nie mogę doczekać filmu!!! Mam fioła na punkcie takiej literatury.
          Czytałaś Kwiat śliwy w złotym wazonie? O nadniernie rozbudzonym seksualnie
          Chińczyku - jest to tłumaczenie części (!) powieści chińskiej chyba z VIX wieku
          (nie pamiętam dokładnie) - kapitalna!
          A na podaną przezz Ciebie stronę nie mogę wejść... A to znalazłąm w necie:

Autor: Buck Pearl S.
          Do BiblioNETki wprowadził(a): Panterka

Pokaż: [książki alfabetycznie] [książki wg średniej ocen]

Tytuł
          Cesarzowa

Ludzie w rozterce

Moje różne światy

Pałac kobiet

Spowiedź Chinki

Synowie

To dumne serce

Walczący anioł

Wygnanka

Miłego czytania

wana

A oto Julenio:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14497414
    • kiranna Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 14:09
      Z wymienionych przez was ksiazek czytalam tylko "wyznania gejszy"
      i "cesarzowa" - obie swietne, czyta sie niemal jednym tchem. O "Spowiedzi
      Chinki" slyszalam, ale jeszcze nie czytalam, czasu brak i tyle innych ksiazek
      czeka na swoja kolejke...
      Edystkus, daj znac jak bedziesz po "spowiedzi..." wink
      • kiranna Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 14:11
        Przepraszam Edytkus za dodatkowe s, wkradla sie literowka smile
    • edytkus Re: "Spowiedz Chinki" 16.09.04, 19:18
      Dzieki Wana, Cesarzowa czytalam dawno temu. A znasz Dziekie labedzie: trzy cory Chin? (to moje
      tlumaczenie z angielskiego Wild Swans. Three daughters of China) >Wiem ze jest w Polsce bo
      wynalazlam ja dzieki Twojemu Stylowi.
      Kiranna, bardoz chetnie podziele sie uwagami ale musze najpierw ksiazke zdobyc. Wana, czy to
      powiesc polska czy tlumaczona z innego jezyka?
      • wana Re: "Spowiedz Chinki" 17.09.04, 08:47
        Hej!
        Widzę, że lubimy te same książki wink
        Córy Chin są też kapitalne, aczkolwiek już troszkę gorzej się czyta. Tak, to
        tłumaczenie. Z tej serii jest jeszcze Cesarzowa Orchidea, też fajna. Niestety,
        nie mam pamięci do nazwisk autorów ;-((( Dobte są też książki Amy Tan (mam
        nadzieję, że dobrze pamiętam nazwisko) - np. Córka nastawiacza kości.
        Ech, kiedyś to się czytało, teraz mam amatora książek w postaci Julka - on to
        lubi je hm... czytać wink.
        Pozdrawiam
        wana
        • izams Re: "Spowiedz Chinki" 17.09.04, 09:36
          Oj i ja się dołączę - czytałam z wypiekami - piękna literatura zwłaszcza część
          erotyczna,
          poz,
          iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka