Dodaj do ulubionych

Wlosy u maluchow

07.06.15, 06:20
Zawsze jak widze azjatyckie dzieci zdumiewaja mnie bujnoscia owlosienia naturela.sakura.ne.jp/sblo_files/naturela/image/SBSH0007-de5a6.JPG ta dziewczynka ma 2 lata.
Moje tez ma fajne wlosy choc powiem szczerze do tego mu daleko (tez ma dluzsze jak na polskie warunki - wiadomo ze duzo osob tnie chlopcow maszynka dla wygody) nigdy zreszta nie byl kompletnie lysy - urodzil sie z futrem ktore zcielam jak sie zaczelo wycierac i potem od razu wyrosly mu wloski. Ale znam prawie 2 latki niemal zupelnie lyse. Ktos wie od czego to zalezy?
Obserwuj wątek
    • ada16 Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 07:24
      Geny , droga pani .
      Podobnie jak w przypadku braku zarostu u tej nacji.
      • nickbezznaczenia Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 07:35
        Brak zarostu...
        • ichi51e Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 10:06
          Powiem ze nigdy nie widzialam poza filmem Japonczyka z broda. Ale to chyba kwestia tego (po za skapym zarostem) Japon z broda bylby outcastem (na tym zdjeciu jakis ronin jak sadze) czyli bezrobotny lewak dziwak te klimaty. Tam niestety jestes tym na kogo wygladasz.
          • nickbezznaczenia Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 10:35
            To, ze nie widziałaś, nie znaczy że takich nie ma. Poszukaj sobie
            Na zdjęciu Toshiro Mifune w 'Siedmiu Samurajach'.
            • ichi51e Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 17:26
              no impokaz minw siedmiu samurajch nie-ronina z broda.
              • nickbezznaczenia Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 19:06
                Ale w jakim celu?
                Odniosłam się do braku zarostu u Japończyków.Mają? Mają i tyle.
    • dzika41 Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 07:57
      Geny, geny i jeszcze raz geny 😉

Moje dzieci są różne w tym względzie. Maja jak miała 2 latka to miała 15 włosów na krzyż o strukturze wiatru 😉 Leon ma 100 razy gęstsze włosy i o wiele grubsze, takie "dorosłe" (sama chciałabym takie mieć)
      Oboje po tym samym ojcu 😊

Z kolei dzieci kumpeli rodzą się z grzywą jak azjatyckie dzieci 😊
      -
    • ivaz Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 09:47
      Moja młoda jak miała 2 lata i 4 m-ce, pierwsze pół roku życia była łysa jak kolano. Mam nadzieję, że zdjęcie się wklei.

javascript:void(0)
      • ivaz Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 09:48
        nie potrafię wklejać zdjęć sad

fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/mdkSrInDgdWjQgZjrB.jpg
    • mynia_pynia Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 10:01
      Niestety mam cienkie włosy podatne na każde dmuchnięcie wiatru, mój mąż ma włosy twarde i niezbyt bujne, syn ma wypadkową naszych - nie narzekam tylko czekam na docelowy kolor, na razie jest jasnym blondem, ja w jego wieku miałam włosy białe mąż czarne, jestem ciekawa czy mu ściemnieją do szatyna czy pozostanie blond pięknością wink - w sumie nie wiem co lepsze wink
    • edelstein Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 10:34
      Moj mial loki,blond loki.
    • jolie Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 11:11
      Azjaci mają przepiękne włosy, nie ma piękniejszych. Od dzieciństwa.
      Ale z prognozowaniem, jakie kto będzie miał włosy na podstawie wczesnego dzieciństwa u ludzi rasy białej trzeba być ostrożnym - ja do 3 r. ż. miałam 3 włosy na krzyż, jasne i cienkie. Od okresu dojrzewania mam burzę gęstych, grubych ciemnych loków. Mam włosy po dziadku, moi rodzice mają cienkie włosy (choć mama ma czarne).
      • berdebul Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 12:24
        Piękne? Sztywne jak końska grzywa, ale fakt gęste.
        • jolie Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 13:39
          Dla mnie piękne - grube, błyszczące, głęboki zdecydowany kolor.
    • katriel Re: Wlosy u maluchow 07.06.15, 18:07
      Geny.
      Ja z rodziny włosiatej jestem: moja siostra, potem ja, a potem dwóch moich synów urodziło się z cienkimi, ale gęstymi i długimi blond włosami. W dodatku były to już w zasadzie czupryny docelowe: z czasem stopniowo robiły się grubsze i ciemniejsze, ale nie było tego efektu co u niektórych, że się włoski wycierają i wyrastają nowe zupełnie inne. Mama opowiada, że siostra wywołała sensację w szpitalu; wszystkie położne schodziły się popodziwiać i mówiły jej "no, pani to się nie musi bać że ktoś dziecko zamieni, ona jest jedyna taka". Potem to samo miała ze mną w inym szpitalu, ale wtedy już była trochę zblazowana i się nie przejmowała.
      Przy moich synach nikt wprawdzie o zamianie nie wspominał, ale też ewidentnie każdy z nich w swoim czasie miał najgęstsze i najjaśniejsze włosy na oddziale i też się położne schodziły oglądać.
    • bachula_gr Re: Wlosy u maluchow 08.06.15, 09:39
      Geny, geny. W przypadku moich dziewczyn 50% greckich genow nie wystarczylo I ich wlosy sa bardziej slowianskie niz srodziemnomorskie choc zupelnie inne u starszej niz mlodszej.
    • iwoniaw Re: Wlosy u maluchow 08.06.15, 10:06
      Wyłącznie geny, które dany osobnik akurat wylosował. Jedno dziecko urodzone z mocnymi włosami - dziś włosy grube, gęste i podatne na właściwie każdy rodzaj fryzury (czyli zaczeszesz do góry - stoją "na baczność" cały dzień, zwiniesz na palcu w loki - loki do momentu umycia i rozczesania, wyprostujesz - prościuteńkie), generalnie cudo na moich włosach nieosiągalne nawet w promilu; drugie dziecko - włosy miękkie, jak ktoś napisał "o strukturze wiatru", gęste, ale cienkie - np. o warkoczu grubości ręki można przy takich zapomnieć.
    • easyse Re: Wlosy u maluchow 08.06.15, 10:48
      Moim zdaniem od genów najwięcej. Moja córka urodziła się prawie łysa, przez pierwszy rok włosy prawie nie rosły. W okolicach drugich urodzin coś tam zaczęło się dziać na jej główce, w międzyczasie obcinałam wytarte pierze i teraz, dwa miesiące przed trzecimi urodzinami prezentuje się tak:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/hf/gd/opmh/4LXT41aWatquqtKRFX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/hf/gd/opmh/aHtKAXyvbc9Qq5l0iX.jpg

Ja jestem blondynką, miałam bardzo jasne włosy w dzieciństwie, teraz w kolorze 'ciemna mysz'.
      Mąż jest szatynem, za to jego siostra, która była siwiuteńka w dzieciństwie, teraz ma czarne, kręcone pukle. Więc może być różnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka