Dodaj do ulubionych

łóżko-kanapa

24.06.15, 12:23
Zastanawiam się czy istnieje mebel, który dobrze wygląda w dużym pokoju (czy jak ktoś woli - salonie) na którym można się wyspać. Na razie śpię na rogówce z Ikei i koszmarnie bolą mnie plecy. Może ktoś się spotkał z takim cudem i rzuci linkiem albo pomysłem?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 12:46
      Tez szukam,tak do 5tys pln.
      • zemfira_ Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 12:55
        Ja bym wolała coś tańszego wink
    • aurinko Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 13:01
      Ja pół roku temu wymieniałam kanapę, potrzebowałam coś składanego na czym w dzień można usiąść a w nocy wygodnie się wyspać. Nie mogę mieć żadnych składanych z "puf" bo szpary między tymi pufami doprowadzają mnie w nocy do szału, musiało być dość twarde i na sprężynach, bo to najbardziej lubi mój kręgosłup. Kilka tygodni jeździłam po sklepach, szukałam w necie i niczego nie znalazłam (no owszem, trafiłam raz ale cena ponad 8 tys. mnie niemalże zabiła big_grin). W końcu zamówiłam na rynku, pod moje wymiary, wybrałam materiał, boki, omówiłam konstrukcję, skrzynię na pościel i po 2 tygodniach miałam wniesione do domu dokładnie takie jak chciałam, za jedyne 750zł (700+wniesienie). Mega dobrze mi się na tym śpi i mój kręgosłup wreszcie odpoczywa w nocy.
      • zemfira_ Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 13:14
        Rozumiem, że u jakiegoś lokalnego producenta mebli? Czy mogłabyś ewentualnie dać namiary na priv?
        • aurinko Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 13:39
          Mają stałą ekspozycję Gdańsk-Przymorze Zielony Rynek I piętro, wysyłam namiary na priv.
          Nie wiem jak z innymi rzeczami bo oni robią tam różne meble, ale z łóżka jestem bardzo zadowolona.
          • zemfira_ Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 13:43
            Dzięki smile
            • zemfira_ Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 13:44
              Jeszcze jedno pytanie. Nie czuć tego "dzielenia"? Tzn. środka łóżka?
              • aurinko Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 14:01
                Przypuszczam, że jak się śpi na środku to może być czuć. Ja nie czuję ale nie śpię sama i nie mam jak się przekulać na środek, mam poszerzoną powierzchnię spania więc spokojnie mieszczę się na swojej połówce. I nie brałam z guzikami i przeszyciami na siedzisku i oparciu bo lubię mieć gładko.
    • bazylea1 Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 13:31
      kanapa Modalto, ma w środku normalny sprężynowy materac
      tanie nie są ale mam do sprzedania używaną 2 lata z gwarancją na kolejne 8 smile
      • beverlyja90210 Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 14:17
        zgadzam sie dla mnie tylko Modalto
      • 5th_element Re: łóżko-kanapa 20.10.15, 13:01
        dzien dobry, jak z tą Modalto - dalej na sprzedaż?
    • olinka20 Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 14:12
      Na tej czasami sypiam ( w gosciach):
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79128618/
      Jest naprawde wygodna.
      • majenkir Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 15:25
        ^^ Na tym spia moi rodzice jak do nas przyjada. Zawsze chwalii, ze wygodne, wiec do domu w Maine kuplismy takie zamiast lozek. Faktycznie - wygodne i ladne, a i cena nie do pobicia wink.
        • bei Re: łóżko-kanapa 24.06.15, 15:37
          Tak, bedinge wiele osob poleca.
          • peonka Re: łóżko-kanapa 20.10.15, 19:16
            Spałam na takiej ponad rok. Wygodniejsza niż niejedno łóżko z osobnym, porzadnym materacem. Rozkłada się łatwo i nie czuć łączenia na środku.
            • jola-kotka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 04:31
              ale tego chyba nikt normalny nie wstawi sobie do salonu.
              • peonka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 10:34
                Autorka pyta o kanapę do spania w salonie, wiec na pewno jest przygotowana na taki szok estetyczny.
                Zejdź na ziemię albo przestań się popisywać.
                • jola-kotka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 13:10
                  Co to znaczy popisywac,chyba wygoda i wyglad moga isc w parze prawda?
                  • peonka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 13:37
                    Być może. Poprosimy o linka do ładnej, wygodnej kanapy. Za mniej niż 5 tysięcy smile
                    • jola-kotka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 15:49
                      Obawiam sie,ze moj styl by nikomu nie przypadl do gustu no chyba ze lubisz mocno zloty styl. Ale np. Chesterfield sa ok pod kazdym wzgledem.
                • kamunyak Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 13:52
                  wśród rozkladanych sof , w Ikei, z materacami do wyboru, jest nie tylko Beddinge, która dla mnie estetycznie też jest mało do przyjecia.
                  Tu przyklady
                  sofy rozkladane z materacami do wyboru
                  ja zastanawiałam się nad inną, nowośc w sklepie
                  https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/holmsund-sofa-trzyosobowa-rozk-adana-rozowy__0325744_PE543705_S4.JPG

Wyglada ciekawiej od Beddinge, nawet zdecydowanie ciekawiej, ma zdejmowane pokrycie ale jak z materacem to nie wiem, niestety.
                  • peonka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 15:34
                    Wygląda o wiele lepiej, to fakt. Beddinge ma jednak te zaletę, że jest już sprawdzone przez miliony smile
                    Poza tym dla mnie np. całkowicie odpadają takie wyciągane łóżka, śpi się za nisko, a to, co okala głowę powoduje u mnie klaustrofobie. Dla mnie więc ta różowa sofa nadalaby się tylko jako awaryjna dla gości, a nie do codziennego spania.
                    • kamunyak Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 18:20
                      > Beddinge ma jednak te zaletę, że jest już spra
                      >sprawdzone przez miliony smile

co prawda to prawda. Chociaz ponizej jest glos, że niezbyt wygodne z niej łóżko, a więc jednak nie wszystkim śpi sie wygodnie.
                      To łóżko na zdjęciu nie jest "wyciagane", śpi sie dokladnie na tej samej wysokosci, na jakiej siedzi, to jest troche inny system, z odchylanym oparciem, ktore stwarza druga czesć łózka.
                      A to, co "okala głowę" dla mnie jest in +, bowiem ja nie lubie łóżek (i kanap) całkiem soute, bez podłokietników/zagłówkow, które są jednak przydatne, jeśli chcę ogladać tv na leżąco a w przypadku spania zatrzymują koldrę i poduszkę, które nie spadają za łózko.
      • 21mada Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 13:15
        O Boże, serio? Przecież to twarde jak cholera! Już na podłodze lepiej bym się wsypała.
        • 21mada Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 13:16
          A po drugie, to jest tak szerokie, ze jak się oprzesz plecami o oparcie, to majtasz nogami w powietrzu. Czyli ani to spania się nie nadaje, ani do siedzenia.
          • memphis90 Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 14:19
            Siedzisko 70cm, czyli zupełny standard.
            • 21mada Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 14:28
              Ja bym radziła sprawdzić osobiście jak się na tym siedzi opierając się plecami o oparcie.
              • peonka Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 15:28
                Ja sprawdzałam przez ponad rok. Siedziało mi się normalnie, a wysoka nie jestem. Lubię za to podciągnąć nogi na kanapę i to było bardzo wygodne.
      • 3-mamuska Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 15:34
        Potwierdzam kiedyś spałam na takiej u siostry, ona spi co noc i uwielbia.
        Do tego bardzo wygodnie w Dodatkowo ja wyspalam sie na połówce bez rozkładania.
        • 3-mamuska Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 15:36
          m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/79128618/

Na tej nie wiem czemu wyrzuciło mnie tsk daleko od postu na który odpowiadałam.
    • 21mada Re: łóżko-kanapa 21.10.15, 13:13
      Wersalka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka