Dodaj do ulubionych

Wakacje a heroizm

26.06.15, 18:06
Na fali ostatnich zamachów. Po poprzednim zamachu w Tunezji i czasowym zamknięciem sprzedaży wycieczek w tamtym kierunku podniosły się potem głosy, że aby wesprzeć Tunezyjczyków i nie pozwolić się zastraszyć terrorystom, turyści powinni w tamte okolice wrócić.

Ciekawe, jak po kolejnych zamachach, kolejnych ofiarach, czują się osoby, które do podróżowania w nie potencjalnie, ale realnie niebezpieczne miejsca, namawiają.

I druga kwestia - kto jest gotowy zaryzykować nie tylko przerwanie urlopu, co zdrowie i życie swoje i swojej rodziny, żeby wspierać inne kraje w walce z terroryz
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Wakacje a heroizm 26.06.15, 18:10
      Na sugestię żeby wesprzeć należy odpowiadać To wspierajcie, towarzysze, wspierajcie.

Znakomicie się czują, idealiści na ogół mają dobre samopoczucie.

Kto? Idiota, ale osobiście tego nie zrobi tylko cudzymi rękami.
    • k1234561 Re: Wakacje a heroizm 26.06.15, 18:15
      wuika napisała:

> Ciekawe, jak po kolejnych zamachach, kolejnych ofiarach, czują się osoby, które
      > do podróżowania w nie potencjalnie, ale realnie niebezpieczne miejsca, namawia
      > ją.

Te osoby siedzą sobie w swoich spokojnych krajach,biorą kasę za naganianie turystów i w nosie mają czy owi turyści wrócą z tej Tunezji cało i zdrowo.Najważniejsze,że oni kasę dostali.Ale żeby tych turystów przyciągnąć do krajów typu Tunezja wymyślają całą ideologię i głodne kawałki,że trzeba te państwa wspierać i nie dać się zastraszyć terrorystom.

> I druga kwestia - kto jest gotowy zaryzykować nie tylko przerwanie urlopu, co z
      > drowie i życie swoje i swojej rodziny, żeby wspierać inne kraje w walce z terro
      > ryz

Ja na pewno nie.Od lat nie jeżdżę na wakacje do "ciepłych" krajów za granicę typu Tunezja,Egipt,Maroko,Turcja.Nie mam ochoty drżeć o swoje i swojej rodziny bezpieczenstwo na urlopie.
      • wuika Re: Wakacje a heroizm 26.06.15, 18:18
        Ja jeszcze nie zaczęłam jeździć w tamte kierunki - i raczej po prostu nie zacznę. Najpierw - bo ideologia mi nie pasowała, teraz, bo bym się zwyczajnie bała.
    • eliszka25 Re: Wakacje a heroizm 27.06.15, 03:05
      no ja na pewno nie jestem gotowa poswiecic siebie i rodziny, zeby zrobic tunezji dobrze. nigdy tam nie bylam i raczej nie zanosi sie, zebym miala pojechac. niech ci, ktorym tak zal tunezji i chca wspierac region, sami pojada i dadza sie wysadzic. powodzenia zycze.
    • mejerewa Re: Wakacje a heroizm 27.06.15, 08:45
      Często argument o wspieraniu lokalsów jest na pokaz, a naprawdę liczy się cena (niższa, niż w bezpiecznych miejscach).
      Oczywiście kraj żyjący z turystyki straci, ale może właśnie dzięki temu się otrząśnie? I sam zrobi porządek z terrorystami, z powodów ekonomicznych, jeśli ideologiczne nie wystarczają.
    • jowita771 Re: Wakacje a heroizm 27.06.15, 09:16
      To są głosy organizatorów wycieczek. Ale oni sami raczej tam nie jada i swoich bliskich nie posyłają.
      • wuika Re: Wakacje a heroizm 27.06.15, 12:59
        Ale to są głosy też np. polityków. Że Tunezję trzeba wspierać, że wiadomo, nie jechać jak akurat coś / ktoś tam wybuchnie, ale potem? Potem należy pokazać terrorystom, że się ich nie boimy. No ja tam się np. boję i jechać w dziwne rejony nie zamierzam.
        • kota_marcowa Re: Wakacje a heroizm 27.06.15, 13:08
          Bo gadanie nic nie kosztuje. Zapewne żaden z gadających się nie wybiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka