Dodaj do ulubionych

wypożyczalnia artykułów dziecięcych

01.07.15, 08:53
Istnieją takie miejsca? W internecie znalazłam w Krakowie i Toruniu, a potrzebowałabym czegoś w Zakopanem i w okolicach Świebodzina. Szukam sposobów, jak zmniejszyć bagaż, bo teoretycznie małemu powinniśmy zabrać wózek parasolkę, krzesełko do karmienia (niby mamy to ikeowskie, no ale też od kieszeni nie schowasz), łóżeczko turystyczne, a w Tatry dodatkowo nosidło turystyczne. No mamy combi, ale mimo wszystko marnie ja to widzę. Już nawet się zastanawiam, czy nie zmniejszyć o to krzesełko kupując na miejscu, bo to akurat tanie, tylko co potem? bo komis przecież nie kupi ode mnie, tylko mi wystawi i po te 20 zł każe przyjść za dwa tygodnie?

Znacie jakieś wypożyczalnie artykułów dziecięcych w miejscach docelowych i w ogóle jak sobie radziłyście z jeżdżeniem z taką ilością sprzętu?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 08:59
      Lozeczko oferowal hotel,krzeselka restauracje,z nosi dla nie korzystalam.
      • asia_i_p Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:12
        Ośrodek oferuje łóżeczko, już sprawdziłam, więc jedno mniej. Nie wiem, jak z tym pensjonatem w Zakopanem, gdzie wynajmujemy tak szumnie zwany "apartament", czyli dwa pokoje z aneksem kuchennym. Krzesełko na mur beton będzie mi potrzebne, bo przynajmniej śniadania i kolacje będziemy sobie robić sami, bez nosidła też nie da rady, na rękach go w góry nie wniesiemy.
        • edelstein Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:53
          Wiekokrotnie karmila dziecko bez krzeselka.Da sie bez problemu.
          • ichi51e Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 13:12
            W wozku np. Skoro musza. Ja tam w ogole krzeselka nie uzywalam ale u mnie wszystko jest dziwnie big_grin
    • mamma_2012 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:07
      W hotelach zwykle maja krzesełka i lozeczka, wiec nie ma potrzeby zabierać.
      Ja bym wzięła tylko wózek i nosidło, jesli korzystacie, bez krzesełka i łóżeczka mozna sie obejsc.
      Kupiłam kiedys dmuchana wannę na wyjazdy, ale tez była zbędna.
      • asia_i_p Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:16
        Nie damy rady bez krzesełka. Kiedyś sprawę załatwiał fotelik samochodowy, moje kolana, ale teraz on zwyczajnie nie chce tak jeść, natychmiast próbuje zwiewać i się dalej bawić (ma rok, i jeszcze się nie oswoił z zachwytem, że jest mobilny). Być może jakby zgłodniał, to by się przyzwyczaił, ale nie chcę sobie dorzucać stresu. Bez łóżeczka też może być problem, ale podejrzewam, że jak dopytamy, to ten pensjonat reklamujący się jako rodzinny jednak będzie miał.
        • kalina_lin Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:49
          Są materiałowe, turystyczne krzesełka nakładane na zwykłe krzesło. U nas co prawda niezbyt sprawdziło się to rozwązanie, ale teraz na allegro widzę większy wybór modeli i sposobów montażu tych krzesełek.
          Piszę o czymś w tym stylu:
          allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-dziecka-hit-2015turystyczne-i5431963299.html
    • rasowa_sowa Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:12
      Można podróżować jak Kuźniar smile
    • mum2004 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:18
      Jeździliśmy kombi z tym wszystkim co wymieniłas - dawało rade.
    • mikams75 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:39
      nigdy nie wozilam lozeczka ani krzeselka. Mialam przez jakis czas torbe, ktora byla tez poddupnikiem na krzeslo z paskami ale przyznaje, ze srednio wygodne to bylo w sumie.
      O wozeniu wanienki dowiedzialam sie z forum, bo mimo czestych podrozy na to nie wpadlam.
      Ale wozek i nosidlo wozilam ze soba.

Co do komisow jak ci tak zalezy - moga kase przeslac na konto. Jednak to i tak bez sensu. Bedziesz na wakacjach pchac sie do ikei i czas tracic a pozniej czas tracic na szukanie komisu, dogadywanie sie, ustalanie terminu z szefem komisu bo panienka nie przyjmuje itp? To juz lepiej wrzucic w bagaznik jak musisz miec i tyle.

Poza tym jak sie niektorych rzeczy nie ma to nagle sie okazuje ze az tak niezbedne nie sa wink
    • bella_roza Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:42
      krzesełko miałam takie turystyczne składane - przyczepiało się je do zwykłego krzesła
      • bella_roza Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:44
        https://babaluno.pl/zdjecia/tummy%20tub/Hi%20seat%20niebieski.jpg
        coś takiego, składało się to do pudełka
        • asia_i_p Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:48
          I nie spada toto z krzesła? No i nie niszczy krzesła?
        • mikams75 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 10:21
          podlinkuje te torbe co ja mialam:
          s3-eu-west-1.amazonaws.com/cdn.cobone.com/deals/momsandkids/mumzworld/embedmumzworldhopopbag1.jpg

sprawdza sie jesli sie zamontuje w wynajetym apartamencie, ale wowczas nie ma sie torby, a mialo to byc takie 2w1. Na noszenie do restauracji srednio, nie chcialo mi sie tych paskow przypinac itp. Ale miekkie, stabilne, nic nie rysowalo, zaokraglone od strony nog, wiec dziecku sie w lydki nie wpijalo.
          To generalnie i tak na krotko, bo zauwazcie, ze juz ciut wiekszemu dziecku na takich wynalazkach jest niewygodnie ze wzgledu na ulozenie nog, nie maja jak zwisac, oprzec sie tez nie maja jak, z czasem dziecko opiera kolana o stol (stopy na krzesle) i co gorzej odpycha sie kolanami od stolu uncertain
    • oqoq74 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:47
      Asia nie wiem czy to by pasowało, ale w lidlu maja teraz takie turystyczne krzesełka dla dzieci, które montuje się na normalne krzesła. Można je dopiąć. Nie wiem tylko czy to dobre dla Twojego malucha. Ale na pewno można to złożyć.
      • oqoq74 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:48
        www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=726
      • asia_i_p Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:53
        Fajnie wygląda, bo miękkie (nie chciałabym gadać z góralem, któremu porysowałam krzesło wink ). Muszę się zastanowić. Nie wiem, kiedy się zrobił taki francuski piesek, do pewnego etapu jadł wszędzie i we wszystkim, teraz ledwo zmiana otoczenia, to już najchętniej by tylko mlekiem żył, a wczoraj w pokoju nauczycielskim (byłam sprawdzić wyniki matur) nawet mleka odmówił, a w domu owszem, z miłą chęcią i widać, że był głodny.
        • clio_1 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:56
          W Lidlu (przynajmniej w moim) możesz kupić, obejrzeć w domu, w razie czego oddać. Takie krzesełko jest bardzo wygodne, a złożone nie zajmuje dużo miejsca. Poza tym łatwo je wyczyścic.
        • oqoq74 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 10:05
          Tak jak pisze clio, plusem jest, że możesz wziąć do domu obejrzeć, wypróbować i jak nie będzie pasować oddać. Byle nie odpinać tych metek i zachować paragon.
      • clio_1 Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 09:54
        Chciałam wkleić to samo - mieliśmy podobne krzesełko, bardzo się nam sprawdziło.
        • kalina_lin Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 10:49
          U nas się akurat nie sprawdziło, ale problemem były krzesła w pensjonacie, z dość wąskim, giętym oparciem pod plecy i okrągłym siedzisiem. Te wszystkie paski nie chciały się na nim stabilnie trzymać.
    • zuleyka.z.talgaru Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 10:58
      Może takie coś? (nie czytałam całego wątku, więc jak już ktoś wklejał to sorki)

https://mamaplus.pl/spree/products/1857/large/1.jpg?1363277163
    • asia_i_p Pytanie do wrocławianek 01.07.15, 13:05
      Niestety, w Lidlu już nie ma tych krzesełek. Dziewczyny z Wrocławia - zetknęłyście się może z nimi stacjonarnie we Wrocławiu? Baby Maxx, Askot, Bajka?
      • kalina_lin Re: Pytanie do wrocławianek 01.07.15, 14:34
        Poszukaj sprzedawców z allegro z Wrocławia. Albo jakieś ogłoszenia na tablicy, gumtree - może akurat ktoś z okolicy używane sprzedaje.
    • nowi-jka Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 14:41
      nosidło wypozyczysz na pewno, bez krzesełka tydzien czy dwa bym sie obyła, łózeczko powinno byc na miejscu, wózek zabrałabym ze sobą swój
      • nowi-jka Re: wypożyczalnia artykułów dziecięcych 01.07.15, 14:45
        taniewspinanie.pl/index.php?p=10&s=16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka