Dodaj do ulubionych

Co to za wirusisko krąży?!

01.07.15, 18:42
Wie ktoś, co za cholera?
Dziecko mi się rozchorowało ponad tydzień temu: gardło boli, gorączka w miarę (do 38) lekarka powiedziała, że wirus, po 5 dniach wydawało się, że przeszło. 3 czy 4 dni nic i nagle wymioty, słaby jak nie wiem, 40 st gorączki.
Kojarzy ktoś sprawcę? Podobno jakiś nowy jest, obiło mi się o uszy.
Jeśli tak, to jak było u Was?
Czy to dwa różne syfy raczej?
Jutro wlokę młodego do lekarza, ale jestem wściekła, bo na weekend mąż zaplanował wyjazd, na który czekał prawie rok i chyba kicha z tego będzie.
Obserwuj wątek
    • kalina_lin Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 19:18
      Bardzo dużo osób wśród moich znajomych teraz jest chorych tak jak opisałaś- gorączka + ból gardła. Sensacji żołądkowych nikt nie miał, obawiam się, że to coś nowego
      • roks30 Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 19:23
        U nas krąży rotawirus. Jest tak zajadły, że facet prawie by mi zszedł z soboty na niedzielę. Dziecko wymiotowało w piątek.
        • gazeta_mi_placi Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 19:51
          W jakich okolicach krąży?
      • isa1001 Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 19:28
        U mojego dziecka była gorączka, parę razy wymioty a teraz gorączka minęła, za to pojawiły się objawy zapalenia jamy ustnej - zaczerwienione i opuchnięte dziąsła, afty.
        • anorektycznazdzira Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 20:04
          O, o tym mi mówiła lekarka, że może być, chociaż mój syn ostatecznie nie ma aft- nie pamiętam nazwy, jaką rzuciła, ale nazwa mi się kojarzyła z USA, chyba którys syan, czy coś. Jeszcze podobno ręce i stopy może wysypać wysypka.
          • anorektycznazdzira Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 20:05
            * któryś stan USA
            • gazeta_mi_placi Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 20:06
              Może Iowa.
              • anorektycznazdzira Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 20:11
                Jest 51 trafień, do Alaski włącznie. Nie przypomnę sobie.
                Ale wcale nie wiem, czy u mojego dziecka to akurat to dziadostwo, czy jeszcze coś.
            • jolie Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 20:11
              Wirus bostoński.
              • anorektycznazdzira "bostonka" 01.07.15, 20:16
                O! Dzięki, taką nazwę podawała.
                I właśnie sobie wygooglałam zdjecia, jak może wyglądać ta wysypka, co to się przy bostonce może pojawiać: wypisz-wymaluj jak ugryzienia komarów, które się pojawiły nagle tylko na moim dziecku jakieś 3 dni temu suspicious
      • agaja5b Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 21:04
        Moja córka od soboty tydzień temu gorączka+ ból gardła, diagnoza angina, dostała antybiotyk, niestety w końcu dozylnie, bo w zawiesinie wymiotowała i przeszło ale 6 dni była w szpitalu a ja z nią, no i w tę sobotę poczułam że i mnie coś rozkłada gorączka, ból gardła, migdały powiększone z nalotem czyli angina. Dostałam antybiota w poniedziałek a dziś rano wysypka wszędzie plus zapalenie spojówek, więc w te pędy do lekarza, podobno mononukleoza, jutro jadę badać krewsad Oto początek wakacji leżę w łóżku i 7 poty ze mnie wychodzą, jak przyjda upały to chyba nie przetrzymam tego.
    • 18lipcowa3 Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 20:54
      Nie wiem ale jak zawsze zdrowam była to teraz cały czerwiec już cierpię.
      Ból gardła, kaszel, aż po uszy tak boli, potem ból ucha, powiększone węzły chlonne na szyi. Chrypa nie dająca mówić ponad tydzien.
      Moje dzieci oczywiscie też kaszel suchy i katar.
      Byłam u lekarza, badałam krew , brałam leki - nic nie pomogło
      Antybiotyk zaczelam.
    • ruscello Re: Co to za wirusisko krąży?! 01.07.15, 21:58
      Przy bostonce miałam w ustach jeden mały pęcherzyk, obyło się bez większych aft. Reszta objawów to osłabienie, wymioty przez jeden wieczór i ta wysypka. Miałam smarować wysypkę Clotrimazolem, na gorączkę jakiś Ibuprom. Gdy tylko zeszła gorączka, czułam się świetnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka