Dodaj do ulubionych

można jakoś sprawdzić czy policja interweniowała?

07.07.15, 13:58
dwa dni temu zauważyłam kobietę pakującą na tylne siedzenie auta trójkę dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
nie miała żadnego fotelika, nawet nie próbowała ich zapinac pasami, po prostu otworzyła drzwi, dzieci wskoczyły każde z lodem w ręku i pani zabierała się do odjazdu
podeszłam do auta i mówię, że nie może tak jechać z dziećmi bez fotelików, kobieta skoczyła na mnie z twarzą i z impetem ruszyła
jakiś pan stojący obok zrobił zdjęcia rejestracji i samochodu, zadzwoniliśmy na policję i podaliśmy szczegóły zdarzenia, teraz zastanawiam się czy można sprawdzić czy policja interweniowała w tej sprawie i jak to się skończyło ?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:04
      Nawet jeśli interweniowała to wlepili pani mandat i tak się to skończyło a czego więcej się spodziewałas?
      • marcelina4 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:07
        chociazby tego mandatu i tego czy dzieci są całe i zdrowe, bo kobieta ruszyła jak rajdowiec
        dzwoniłam na policję, ale powiedzieli tylko że zgłoszenie zostało przyjete i przekazane odpowiednim jednostkom i tyle
        nie chodzi mi o linczowanie tej kobiety, autentycznie martwię się o te dzieci
        • jola-kotka Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:19
          NAdgorliwosc gorsza od faszyzmu. Pewnie jakby zabiła troje dzieci to już byś o tym słyszała jakieś tv masz neta tez. Przesadzasz Edel ma racje posłuchaj jej.
          • wuika Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:25
            Nadgorliwość, kiedy babka ryzykuje życiem trójki dzieci? Kto musiałby być tak przewożony, żeby jematka raczyła się przejąć losem biednych pasażerów? A, wiem. Piesek jakiś suspicious
            • alsk9 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:45
              wuika napisała:

> Nadgorliwość, kiedy babka ryzykuje życiem trójki dzieci? Kto musiałby być tak p
              > rzewożony, żeby jematka raczyła się przejąć losem biednych pasażerów?

Bosiu... co za paranoiczki. A gdzież ona uratowala komukolwiek życie? Co najwyżej się przykłada do nabijania kabzy wytwórców fotelików.
              Jako dziecko nigdy w foteliku nie jeździlam i cud jakiś - żyję!
              Jeździsz czasem autobusem? przypinasz dzieci do jakichś fotelikow w tramwaju? Dlaczego nie? przecież zabijasz tym te dzieci! o zgrozo!
              • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:25
                Jak bylas dzieckiem, to po drogach jezdzilo 5x mniej samochodow i jezdzily o wiele wolniej...

Autobus miejski w porywach zasuwa 30-40km/h, tramwaj jeszcze wolniej plus sa przystosowane do przewozenia stojacych ludzi (konstrukcja i tak dalej) - faktycznie, to to samo co pani jadaca 80 km/h bez fotelika.
                • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:39
                  1.nie kazdy urodzil sie w Erze dinozaurow.
                  2.autobusy miejskie w cywilizowanych krajach jezdza po autostradach
                  3.jedza szybciej buspasami niz auta osobowe stoja verschiedenen w korkach
                  • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:42
                    edelstein napisała:

> 1.nie kazdy urodzil sie w Erze dinozaurow.
                    > 2.autobusy miejskie w cywilizowanych krajach jezdza po autostradach
                    > 3.jedza szybciej buspasami niz auta osobowe stoja verschiedenen w korkach

Nie tylko w cywilizowanych, w Warszawie nie raz jechałem autobusem miejskim w okolicach 80 km/h. Śmierć siedziała mi na ramieniu....

30-40km/h to chyba w Radomiu. Albo Sosnowcu....
                    • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:55
                      Nie miales fotelika?wink
                  • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:45
                    Tzn urodziłaś sie w latach 90tych? Bo z tego co pamietam jestes o wiele starsza ode mnie wink

Jesli nie widzisz roznicy miedzy konstrukcja pojazdu miejskiego przeznaczonego dla osob stojacych i siedzacych bez pasow a samochodem osobowym z np. poduszkami powietrznymi, to ja mowię pas wink

Btw - myslalam, ze jak autobus osiaga pierwsza predkosc kosmiczna na swoim buspasie, to raczej nie ma na nim innych pojazdow a i tak nie jedzie 90 km/h, jak wielu kierowcom w polskich miastach sie zdarza. Ale edel wie lepiej, jak zwykle. I nie przyzna sie nigdy, ze palneła babola.
                    • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:50
                      Starsza od ciebie?wow
                      Autobus jezdza po autostradach,bez buspasow,a w miescie buspasy sa przeciete przez Linie tramwajowe,swiatla.Nie sa to drogi bez zadnej mozliwosci kolizji.
          • marcelina4 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:31
            co jest nadgorliwością z mojej strony? zgłoszenie na policję? rozumiem, że postąpiłam źle, nakablowałam na biedną kobietę? pewnie lepiej udawać, że nic się nie widzi?
            i tak interesuje mnie ciąg dalszy tej sprawy, jestem taka nadgorliwa
            • black.sally Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:33
              marcelina4 napisała:

> co jest nadgorliwością z mojej strony? zgłoszenie na policję? rozumiem, że post
              > ąpiłam źle, nakablowałam na biedną kobietę? pewnie lepiej udawać, że nic się ni
              > e widzi?
              > i tak interesuje mnie ciąg dalszy tej sprawy, jestem taka nadgorliwa

chyba nie o to chodzi... ale teraz tak bardzo usiłujesz się dowiedzieć co jej zrobili...Przecież(jak napisałam wyżej) gdyby miała już ten wypadek na bank byś o nim usłyszała...
              • 3-mamuska Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:35
                Nadgorliwość, kiedy babka ryzykuje życiem trójki dzieci? Kto musiałby być tak przewożony, żeby jematka raczyła się przejąć losem biednych pasażerów? A, wiem. Piesek jakiś suspicious

No właśnie całe nasze pokolenie wychowane bez fotelików i żyjemy .
                Nie oznacza to ze kobieta zrobiła dobrze ale bez przesady ze z automaty ryzykuje ich życia.
                Gorszy jeśli pijany kierowca.

black.sally napisała:

> marcelina4 napisała:
                >
                > > co jest nadgorliwością z mojej strony? zgłoszenie na policję? rozumiem, ż
                > e post
                > > ąpiłam źle, nakablowałam na biedną kobietę? pewnie lepiej udawać, że nic
                > się ni
                > > e widzi?
                > > i tak interesuje mnie ciąg dalszy tej sprawy, jestem taka nadgorliwa
                >
                > chyba nie o to chodzi... ale teraz tak bardzo usiłujesz się dowiedzieć co jej z
                > robili...Przecież(jak napisałam wyżej) gdyby miała już ten wypadek na bank byś
                > o nim usłyszała...

Zgłosiłaś ? Super dostanie mandat i moze następnym razem sie zastanowi...
                Ale co maja ja zlinczować na rynku żebyś miała satysfakcję.
                • pieskuba Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 08.07.15, 16:06
                  3-mamuska napisała:

>
                  > No właśnie całe nasze pokolenie wychowane bez fotelików i żyjemy .

Żyjemy. Oprócz tych, którzy nie przeżyli i nie bardzo mają możliwość się wypowiedzieć. Ci którzy zginą teraz też nie wypowiedzą się za dwadzieścia lat. To tak na wypadek, gdyby Ci umknęło co można, a czego nie można po śmierci.

>
        • black.sally Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:32
          marcelina4 napisała:

> chociazby tego mandatu i tego czy dzieci są całe i zdrowe, bo kobieta ruszyła j
          > ak rajdowiec
          > dzwoniłam na policję, ale powiedzieli tylko że zgłoszenie zostało przyjete i pr
          > zekazane odpowiednim jednostkom i tyle
          > nie chodzi mi o linczowanie tej kobiety, autentycznie martwię się o te dzieci

jakby cos było, to tefałen już by trąbił.
        • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:42
          marcelina4 napisała:

> chociazby tego mandatu i tego czy dzieci są całe i zdrowe,

W czasach gdy ja byłem dzieckiem nie było takich wynalazków jak foteliki dla dzieci do samochodu, nie było takich wynalazków jak pasy bezpieczeństwa na tylnych siedzeniach, ba rzadko kiedy były na przednich! A nawet jak były to ich długość regulowało się ręcznie, jak teraz długość paska od torby. i nie oszukujmy się, nikt tego nie robił. Zresztą pasy były nieobowiązkowe i mało kto je w ogóle zapinał.

I jak to się stało, że ja te czasy w ogóle przeżyłem?! Do dziś się dziwię...
          • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:21
            kiedys tez mieszkalo sie w jaskini i pralo w rzece a na obiad byl upolowany zwierz.
            • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:26
              thea19 napisała:

> kiedys tez mieszkalo sie w jaskini i pralo w rzece a na obiad byl upolowany zwi
              > erz.

no i?
              • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:27
                jak ta ludzkosc przezyla? lekow nie bylo, szczepionek nie bylo, i najgorsze - internetu tez nie. masakra jakas. teraz to wymyslaja jakies foteliki i inne systemy bezpieczenstwa. po co sie pytam.
                • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:31
                  thea19 napisała:

> jak ta ludzkosc przezyla? lekow nie bylo, szczepionek nie bylo, i najgorsze - i
                  > nternetu tez nie. masakra jakas. teraz to wymyslaja jakies foteliki i inne syst
                  > emy bezpieczenstwa. po co sie pytam.

Jak to po co? Lewaki bardzo lubią mówić innym jak mają żyć, że niby dla ich dobra....
                  • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:35
                    ale przeciez wciaz mozesz jezdzic autem z pasami na korbe, dziecko wozic w pudelku po butach. wolny mamy kraj i demokracje podobno.
                    • ichi51e Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:38
                      No nie mozesz - mandat ci grozi a ludzie doniasa. Chyba ze taryfa jezdzisz
                      • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:29
                        pasy na korbe nie sa nielegalne, legalne pudelko do butow do wozenia dzieci za jakies 10zl
                        https://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/2446/podstawka-samochodowa-junior-sena-15-36-kg.jpg
                    • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:38
                      thea19 napisała:

> ale przeciez wciaz mozesz jezdzic autem z pasami na korbe, dziecko wozic w pude
                      > lku po butach. wolny mamy kraj i demokracje podobno.

Ani kraj nie jest wolny, ani w nim demokracji nie ma to (1), a (2) to zawsze się znajdzie przyjaciel wesołej władzy - marcelina - i wykona obywatelskie podpier*olenie...
                      • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:24
                        to zamieszkaj w pakistanie, iranie czy jakims sudanie, koniecznie udajac kobiete
                        • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:31
                          thea19 napisała:

> to zamieszkaj w pakistanie, iranie czy jakims sudanie, koniecznie udajac kobiet
                          > e

Ahh, czyli dotarliśmy do punktu, gdzieś tam jest gorzej więc cieszmy się, że możemy tutaj być niewolnikami.... Mój ulubiony etap...
                          • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:42
                            skoro tutaj nie ma demokracji, to tam na pewno jest. ja tu niewolnikiem jakos sie nie czuje, nikt mna nie pomiata, nikt mi niczego nie kaze pod kara chlosty robic. nie czuje sie zagrozona. moge chodzic ubrana w co chce, kupowac co chce, mowic co chce, glosowac, wyjechac moge w kazdej chwili w dowolne miejsce bez obaw.
                    • lady-z-gaga Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:43
                      Nie trzeba dziecka wozić w pudełku po butach, wystarczy wsiąść do autobusu i już jedzie bez pasów. Dzwonisz na policję, jak to widzisz?
                      • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:46
                        lady-z-gaga napisała:

> Nie trzeba dziecka wozić w pudełku po butach, wystarczy wsiąść do autobusu i ju
                        > ż jedzie bez pasów. Dzwonisz na policję, jak to widzisz?

O i to jest pomysł, żeby sprzedać z kilka milionów fotelików. W każdym autobusie 4 albo 6, a co sobie będziemy żałować... 12 miejsc siedzących przystosowanych do przewożenia dzieci. Obowiązkowo!

Już piszę pismo do mojego "demokratycznego" posła....
                      • thea19 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:23
                        nie kumasz
                      • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:44
                        No,a nie?big_grin ani fotelikow,ani pasow!skandal
      • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:38
        jola-kotka napisał(a):

> Nawet jeśli interweniowała to wlepili pani mandat i tak się to skończyło a czeg
        > o więcej się spodziewałas?

Zapewne 12 lat ciężkich robót... jak na nowego szeryfa w miasteczku przystało....
    • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:07
      Zajmij sie soba.
      • marcelina4 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:12
        wzajemnie
        • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:16
          Ja nie mam zapedow na bycie bohaterem z pola truskawek i nie interesuja mnie poczyniania policji .
    • wuika Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:22
      Zadzwonić na policję może?
    • lady-z-gaga Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 14:55
      Koniecznie sprawdź. I złóż wniosek, żeby mianowali Cię dożywotnim kuratorem tej rodziny.
    • gazeta_mi_placi Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:47
      Jeżeli nie dostałaś wezwania na komendę to znaczy, że pokpili sprawę, gdyby wystawili mandat Pani zażyczyłaby sobie (co normalne) dowodów np. zeznań świadków, widocznie podobnie jak większość policjanci uznali Cię za niegroźną nadgorliwą wariatkę jakich obecnie pełno.
      • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 15:56
        gazeta_mi_placi napisała:

> widocznie podobnie jak większość policjanci uznali Cię za niegroźną nadgorliwą
        > wariatkę jakich obecnie pełno.

Jak to mówił wieszcz, chodzi o to żeby odpowiednie dać rzeczy słowo....
        • una_mujer Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:18
          Przykre to, co mówicie.... Dziewczyna zareagowała prawidłowo, zadzwoniła na policję. Tym wszystkim, którzy rzucają kamieniem, życzę, żeby nikt nie zadzwonił na policję widząc niebezpieczeństwo grożące Wam...
          A odpowiadając autorce, niestety nie ma takiej możliwości, bo jest ochrona danych osobowych. Jeżeli policja złapała panią na gorącym uczynku, to dostała mandate I tego się nie dowiesz. Podobnie jak tego, że policja olała sprawę. Jedyne co, to jeśli dotarli do pani później i ona się wyparła - wtedy rzeczywiście mogą Cię wzywać na świadka.
          • gazeta_mi_placi Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:21
            Dodam, że polskie sądy zawalone są takimi sprawami, więc żeby nie zdziwiła się, że takie wezwanie przyjdzie do niej rok po wydarzeniu.
          • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 16:53
            Straszliweeee to niebezpieczenstwo,dziecko bez fotelika.Moje jezdzi bez nagminnie.
            • dyzurny_troll_forum Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:10
              edelstein napisała:

> Straszliweeee to niebezpieczenstwo,dziecko bez fotelika.Moje jezdzi bez nagminn
              > ie.

By wy tam w tym Niemcowie to w ogóle osiągnięć cywilizacyjnych nie wdrażacie.

Jeździć można ile się chce, a przecież wiadomo, że to prędkość zabija. Lamp palić bez sensu nie musicie, chociaż wiadomo, że nic tak nie zabija jak zagaszone lampy.

I, o mój boże o mój boże, najgorsze z najgorszych, można wypić piffko na ławce w parku i można jeździć rowerem po spożyciu alkoholu! A wiadomo, że co jak co, ale alkohol zabija najbardziej... a szczególnie ten wypity w parku!
            • una_mujer Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:19
              Przeżyłaś kiedyś wypadek samochodowy? Stłuczkę chociaż? Pewnie nie, bo byś wiedziała, o czym mówisz.
              Ja przeżyłam (przy 50 na godzinę, nie przy jakiejś wielkiej prędkości); i wiem z autopsji co się dzieje z nieprzypiętymi i niezabezpieczonymi przedmiotami... Pooglądaj sobie filmiki w internecie, ONE NIE KŁAMIĄ...
              Może pochwal się jeszcze, że pozwalasz dziecku spacerować po parapecie otwartego okna na 7 piętrze?
              • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:29
                Owszem,
                No pacz pani a moja kolezanka przezyla,bo nie miala pasow, poleciala na siedzenia obok i jej Auto nie zmiazdzylo.Przestan histeryzowac.Nie znam nikogo kto zginalby albo zostal poszkodowany jako dziecko w wypadku samochodowym.Nie bylo fotelikow,podkladek,nie raz nie dwa dzieci auta prowadzily,ja teztongue_out
                • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:36
                  ...moze dlatego, ze w latach 70tych w Polsce był 1 mln aut a dzisiaj ponad 17 mln...........?
                  ...albo dlatego ze samochodow jest teraz 17x wiecej a drog tylko 2,5x wiecej..........?

Ale co tam. Edel wie swoje. Bo zadna kolezanka Edel nie miala wypadku samochodowego jako dziecko, bo wiekszosc Polakow nie miala swojego auta a teraz ma co drugi. Trudno jest zginac w wypadku samochodowym wewnatrz auta, jak sie go nie posiada.

BTW - dowod anegdotyczny z serii "kuzyn szwagra ksiegowej mojej cioci nie mial zapietych pasow i przezyl" jest staaryyy! I nie robi sie mniej idiotyczny z biegiem czasu, wprost przeciwnie.
                  • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:41
                    Juz ci pisalam,nie pochodze z ery dinozaurow.W latach 70to moja matka nie miala mnie w planach,bo byla dzieckiembig_grin Tak więc Argument o mniejsza ilosci aut odpada.
                    • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:49
                      I oczywiscie samochody w Polsce pojawialy sie w ten sposob:

1970 - 1 mln
                      1980 - 1 mln

Wtem nagle!

1990 - 17 mln
                      2000 - 17 mln itp

Czy moze jednak ilosc zwiekszala sie stopniowo...?

BTW jesli urodzilas sie w latach 90tych to naprawde zabawnie wygladaja twoje posty - zawsze myslalam, ze pisze je pani po 40tce big_grin
                      • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:53
                        W latach 90 kazda znana mi rodzina miala przynajmniej jedno Auto.
                        Pani po 40.Jak widac wyciagac wnioskow z postów tez nie potrafisz.
                        • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:10
                          Czyli jednak jestes po 30tce a nie 40tce? Interesujace, z postow wyłania sie obraz zacietrzewionej, uprzedzonej babki z lekkim kryzysem wieku sredniego. Jesli mama w latach 70tych była dzieckiem, to musiala cie miec jak byla bardzo młoda?

Ale to off-topic. Fakt jest taki, ze nawet w latach 90 samochodow bylo o polowe mniej niz teraz, a ludzi wiecej o kilka milionow. Mniejszy ruch, wolniej jezdzace samochody, nizsza swiadomosc dotyczaca zapinania pasow, ceny fotelikow - to byly po prostu inne czasy. Nie da sie do konca nawet porownac tych czasow do roku 2015, kiedy samochodow jest wiecej, kazdy jest wyposazony w pasy, jezdzi sie szybciej, o koniecznosci wozenia dziecka w foteliku trabia bez przerwy a sam fotelik jest kosztem stanowiacym procent albo promil wartosci auta. Swoja droga - a ja znam co najmniej jedna rodzine z mojego dziecinstwa, w ktorych dziecko zginelo w wypadku samochodowym. Tylko co to zmienia? To zaden dowod. Tak samo jak twoj.

https://s3.egospodarka.pl/grafika/Polacy/Polacy-Pokolenia-Wielkiej-Zmiany-yVCJaa.jpg

Ale spoko - i tak wiem, ze zaraz mnie zmieszasz z blotem, strzelisz focha a na koniec bedziesz probowala sama przed soba usprawiedliwic fakt wozenia dziecka bez fotelika. Chociaz znajac zycie prawda jest pewnie taka, ze dziecko o ktorym mowimy jest juz za duze na fotelik a ty nie jestes jednak tak nieodpowiedzialna, jak twoja internetowa kreacja tylko lubisz niedopowiedzenia i wprost kochasz konflikty i pyskowki wink
                          • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:28
                            Nie jestem po 30.Moje dziecko nie jest za duze na fotelik.Zwyczqjnie uwazam foteliki za strate kasy.
                            • kota_marcowa Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 19:11
                              Ja akurat uważam, że fotelik, to całkiem niegłupi wymysł i poprawia bezpieczeństwo, choćby dlatego, że małe dziecko jest przypięte i nie lata z siłą bezwładności po samochodzie w razie stłuczki.

Ale uważam tez, że histeria fotelikowa osiągnęła jakiś bardzo niezdrowy pułap i jak ktoś nie kupi jakiegoś super drogiego fotelika na wypasie z "bógjedenwiejakimisuperfunkcjamiipasami" to automatycznie jest traktowany jak morderca własnych dzieci.

Ja tez przeczytałam, że nie zależy mi na bezpieczeństwie dziecka, bo w wątku o kupnie fotelika napisałam, że zależy mi głównie na tym, żeby dało się go wpiąć w stelaż wózka, po czym nastąpiła licytacja pań, która to jest lepszą matką, bo kupiła bardziej wypasiony fotelik tongue_out

Zresztą już wyżej też ktoś porównał poddupnik, do wożenia dziecka w pudełku po butach tongue_out
                            • gazeta_mi_placi Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 19:28
                              A jak mówią Wasze przepisy?
                            • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 19:38
                              Czyli jestes jeszcze mlodsza? Boziu kochana, to dlaczego sie tak podniecalas pare lat temu, ze cie poprosili o dowod w sklepie? o_0 Dlatego myslalam, ze masz cztery dychy miedzy innymi. Dla dwudziestokilkulatki to nie jest zadna sensacja...
                              • thea19 Fragile 08.07.15, 09:55
                                wnioskuje, ze usilujesz debatowac z trolliskiem edel. poziom tak bezdennej glupoty nie jest osiagalny dla wszystkich wiec zrob to, co ja i wygas ja, po co tracic intelekt czytajac jej wypociny. pamietaj, ze w rozmowach z idiotami nie masz szans bo najpierw Cie sprowadza do swojego poziomu a pozniej pokonaja doswiadczeniem.
                                • fragile_f Re: Fragile 08.07.15, 15:44
                                  Juz to zrobilam wczoraj - tak chamskiej, konfliktowej i wulgarnej osoby juz dawno nie czytalam. Dzieki za radę! smile
                • ichi51e Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:54
                  Pierwsze dziecko mojej matki np
                • mag1982 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 22:02
                  Znajoma zginęła niedawno w wypadku samochodowym. Pasów nie miała zapiętych i wyleciała przez szybę. Dziecko które przewoziła przeżyło tylko dzięki temu, że było w foteliku.
              • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:31
                Spokojnie, zaraz sie pochwali, ze jezdzi w ogole tak i jest ekstra:

www.youtube.com/watch?v=kIbDDHnxUiA
                • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:35
                  Straszneeeeee,jestem wstrzasnietaaaaaaaaa
            • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:28
              To ze jestes nieodpowiedzialna to juz wszyscy wiedza, nie wiem tylko po co chwalisz sie tym na forum. Jezdzenie z dzieckiem bez fotelika to raczej cos, czego NORMALNA matka powinna sie wstydzic.
              • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:32
                Wstydz sie lepiej zarcia trawy jak krowa.
                • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:39
                  Daajeesz Edel! Zapodaj jeszcze jedna równie cięta i błyskotliwą ripostę! You're on fire!

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                  • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:43
                    Tobie juz sie skonczyly,jak widac.Niczego innego sie nie spodziewalam,wegetarianizmu do lotnych nie naleza.Moja babcia ma racje mowiac,ze Wege to osoby mocno zaburzone.
                    • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:58
                      Nie kochanie, ja po prostu nie mam zamiaru kłócić sie z kimś, kto czerpie jakas niesamowita radosc ze szczekania jak pinczerek wink Zresztą - już dawno temu zauwazylam, ze jestes wyjatkowo jadowitą i zacietrzewioną osobą, wiec sorry - EOT z mojej strony.
                      • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:09
                        Po szukaja sobie kochania na rzadce marchewek.
                        Jak zwykle nie masz argumentow.Autobusy odpadly,ilosc aut odpadla,w sumie to nic ciekawe go do powiedzenia nie mialas,ot Propaganda firm produkujacych foteliki.
                        • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 19:47
                          Ech edel. Jak ci to w prosty sposob wyjasnic?

Nie mam ochoty na kolejne przepychanki z kims, kto spedza letnie popoludnia szukajac okazji do pyskowki. Naprawde nie masz nic lepszego do roboty? Masz male dziecko podobno, moze pospedzaj dla odmiany z nim troche czasu, zamiast klocic sie dla samego klocenia?

Wybacz te slowa, ale jestes po prostu klotliwa, konfliktowa i chamska. Obrazasz ludzi i wyzywasz ich tylko dlatego, ze nie sa tacy jak ty (nawet jesli to co robia, nie ma najmniejszego wplywu na twoje zycie - typu moj wegetarianizm), co jest o tyle smutniejsze ze sama z racji kraju pochodzenia jestes w swoim srodowisku "inna". Bez przerwy szukasz kłotni i okazji do wysmiania kogos, drwienia czy zwyklego zjechania bez powodu. Taki szkolny byczek. Jestes jak ta banda gimnazjalistow, ktorzy ciesza sie, ze dzieciak z ich szkoly sie zabil.

I na koniec - zrozum jedno, nie jestes w stanie mnie obrazic. Nic co napiszesz nie jest w stanie mnie ani zdenerwowac, ani zrobic mi przykrosci - najzwyczajniej w swiecie opinia kogos, kto pomimo mlodego wieku (jak sie okazalo) spedza spora czesc swojego dnia na rzucaniu wyzwiskami, kloceniu sie i udowadnianiu calemu swiatu ze jest najmadrzejsza na swiecie - zwisa mi luznym kalafiorem.

Bylo przez chwile zabawnie popatrzec jak jazgoczesz i probujesz mnie sprowokowac, ale wyczerpalas temat plus off-top zrobil sie zbyt duzy i zaraz nas moderacja skasuje. Aha - mozesz sie nie fatygowac odpisywaniem (chociaz i tak to zrobisz, bo MUSISZ miec ostatnie slowo), bo cie wlasnie wygasilam.

Miłego taplania sie w swoim jadzie!

wink
                          • gazeta_mi_placi Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 21:28
                            Zjedz kotleta to wyluzujesz, a świat z powrotem nabierze wielu barw smile
                            • fragile_f Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 23:18
                              Alez przesledz moje wypowiedzi - to nie ja mam duposcisk tutaj, tylko edel wink
            • anetchen2306 Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 19:57
              Chwalisz sie na publicznym Forum nagminna glupota ... nic nowego wink
              Wspominalas juz kilka lat wczesniej, ze wozisz dziecko bez fotelika.
              Myslalam, ze z wiekiem z glupoty i nieodpowiedzialnosci sie wyrasta.
              Zrewidowalam wlasnie swoj poglad na powyzsza teze.
              • edelstein Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 21:17
                Nie wiem jak to dziecko wszystkie wycieczki autobusowe przezylo.
                • baltycki Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 08.07.15, 00:30
                  Gdybys uwazala na fizyce, wiedzialabys..
          • kota_marcowa Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 17:02
            Nie chodzi o kamienowanie pani za to, że doniosła, tylko za niezdrowe podniecenie, jaka kara ta matkę spotkała, jakby co najmniej oczekiwała 100 batów na gołe plecy na rynku w samo południe.
            Jak by tych batów było tylko 99 to mam wrażenie, że autorka popłakałaby się z zawodu.

Widziała, zgłosiła ok, ale juz cała otoczka jaką dorobiła niesmaczna.
          • 3-mamuska Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:40
            una_mujer napisała:

> Przykre to, co mówicie.... Dziewczyna zareagowała prawidłowo, zadzwoniła na pol
            > icję. Tym wszystkim, którzy rzucają kamieniem, życzę, żeby nikt nie zadzwonił n
            > a policję widząc niebezpieczeństwo grożące Wam...
            > A odpowiadając autorce, niestety nie ma takiej możliwości, bo jest ochrona dany
            > ch osobowych. Jeżeli policja złapała panią na gorącym uczynku, to dostała manda
            > te I tego się nie dowiesz. Podobnie jak tego, że policja olała sprawę. Jedyne c
            > o, to jeśli dotarli do pani później i ona się wyparła - wtedy rzeczywiście mogą
            > Cię wzywać na świadka.

Wiesz fajnie zrobiła tylko nie rozumiem stwierdzenia ze autentycznie martwi sie o obce dzieci...
            Martwi sie o obce dzieci? Martwi sie o dzieci w Afryce ? Te w domach dziecka, nie kumam takiego martwienia sie o obce zupełnie dzieci.
            Po prostu chce mieć satysfakcję ze kobieta została ukarana a ona jest taka bohaterka :p
            • kota_marcowa Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:42
              > Po prostu chce mieć satysfakcję ze kobieta została ukarana a ona jest taka boha
              > terka :p

10/10
    • mary_lu Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:24
      Na stówę ściema.

Macie do wyczyszczenia kartę z 20 tysiącami, jesteście lalunią chcącą wkurzyć misia. Kupujecie 10 kartonów barachła, w tym z outletu, część za duża? A w życiu! Jedna wyprawa do największego CH w mieście, kilka par lepszych butów, kilka torebek, kilka fajnych szmatek i 20 tysięcy nie ma.
      • mary_lu Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 18:25
        Sorry, nie mam pojęcia, skąd to tutaj, nawet nie otwierałam tego wątku?
    • carramell Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 07.07.15, 21:40
      Ja też jestem ciekawa, czy jest możliwość sprawdzenia, czy policja interweniowała. 4 tygodnie temu byliśmy na wycieczce rowerowej. Kobieta jadąca samochodem podczas mijania uderzyła w rower męża, przyhamowała, po czym... odjechała. Metr dalej jechało na rowerze nasze dziecko.
      Zadzwoniliśmy na policję, zgłosiliśmy sytuację, podaliśmy numery rejestracyjne. I możecie sobie pisać, co chcecie, ale z wielką satysfakcją przyjęłabym informację, że to bydlę dostało chociaż mandat...
      • 3-mamuska Re: można jakoś sprawdzić czy policja interweniow 09.07.15, 23:23
        carramell napisała:

> Ja też jestem ciekawa, czy jest możliwość sprawdzenia, czy policja interweniowa
        > ła. 4 tygodnie temu byliśmy na wycieczce rowerowej. Kobieta jadąca samochodem p
        > odczas mijania uderzyła w rower męża, przyhamowała, po czym... odjechała. Metr
        > dalej jechało na rowerze nasze dziecko.
        > Zadzwoniliśmy na policję, zgłosiliśmy sytuację, podaliśmy numery rejestracyjne.
        > I możecie sobie pisać, co chcecie, ale z wielką satysfakcją przyjęłabym inform
        > ację, że to bydlę dostało chociaż mandat...

Tu cie mogę zrozumieć i cieszyć sie mamadatem bo chodziło o twoich bliskich, lub co innego gdy jest sie świadkiem wypadku.
    • scher Jesteś typowym homo sovieticus 08.07.15, 21:20
      Strach pomyśleć, jak szybko propaganda zrobiła z wolnych Polaków ludzi sowieckich.
      Życie w tym kraju staje się coraz trudniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka