stacie_o 06.08.15, 09:10 w googlu nic nie ma może ematka wie, gdzie ubezpieczyć okulary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:17 aha, vision express czy fielmann odpadają nie mają tam takich okularów jakie muszę zakupić Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:19 Zwykle taką opcję możesz wykupić przy nowych okularach u optyka. Poza tym jak najbardziej w google można znaleźć ubezpieczenia tzw. turystyczne, które obejmują też okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:21 Okulary jadą do mnie z Niemiec. Ichniejszy optyk raczej mi nie zaproponuje ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:25 Trzeba było od razu napisać wszystko. Genrali oferuje ubezpieczenie okularów. Myślę, że każde towarzystwo ma ubezpieczenie, które obejmuje okulary. Wystarczy zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:34 a standardowe ubezpieczenie paczki? Ubezpieczasz na taką kwotę jaką kosztują okulary i jak coś się stanie z nimi dostajesz zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:37 Dzwoniłam do generalli i mają owszem, ale tylko dla klientów fielmanna. A ubezpieczenie takie, że jak mi znowu ktoś wjedzie w dziecko i zrobi z jego bryli pyłek księżycowy to ubezpieczyciel będzie partycypował w kosztach. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:39 No to zadzwoń do innych towarzystw. Często w ramach ubezpieczenia OC mieszkania jest opcja, w której zgłasza się wartościowe rzeczy i ubezpieczyciel zwraca koszty w razie zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:47 A wiesz dzwonię od rana, ale liczyłam na mądrość ematki, która zawsze przy jakimkolwiek żalu, że coś się zniszczyło odpowiada, że trzeba było się ubezpieczyć. I tak zgodnie z informacjami od towarzystw, żeby pokryć ubezpieczeniem okulary musiałabym wykupić: - ubezpieczenie majątkowe (gdy okylary znajdują się w domu) - podróżne (syn w podróży) - nw albo nww jakby był na drodze, ale w miejscu zamieszkania - ubezpieczenie torebka, jakby miał okulary w plecaku. Pytam o ubezpieczenie stricte okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:59 Widocznie mało kto ubezpiecza okulary inaczej, niż bezpośrednio w salonie i taka opcja się TUW nie opłaca. Może trzeba było przed wyborem okularów to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:05 Słuchaj, może gdyby babcia miała drucik odbierałaby Radio Erewań? Może wypadałoby sprawdzić, zanim się odpowie np w poście z 09:25 że każde towarzystwo ubezpieczy Pisałam już: nie było opcji zrobić okularów w żadnym salonie oferującym ubezpieczenia. A okulary potrzebne na już. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:13 Bo nie prawda, że nie ma opcji ubezpieczenia. Jest, tylko, że albo w pakiecie, albo trzeba wybrać kilka. Na mojej prowincji jest 5-6 salonów optycznych, nie należących do sieci i każdy oferuje ubezpieczenie okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:15 Daj namiary, sprawdzę czy robią takie jak potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 09:42 Moj brat ubezpieczal u Lloyds, zadzwoń do brokera ubezpeczeń, na pewno coś Ci doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:08 no wiesz nie kazdy sprowadza okulary z Niemiec A takich w Polsce nie ma jakich potrzebuje Twoj syn? Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:12 Nie, uwierz mi jakby były to bym kupiła. Ale nie chcę mi się wierzyć, że wszyscy kupują okulary w fielmannie czy vision express Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:15 Jak ktoś zna tylko fielmanna i sv to nie dziwota... Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:17 Napisałam: podziel się namiarami, chętnie wykorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:29 Napisz jakie okulary potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:45 Sportowe, lekkie, z ultracienkimi szkłami, takimi jak najbardziej się da, polecono nam soczewki seiko sport-tech przy wadzie +7 i +11 w Polsce zalecano nam korygowanie do +7, ale teraz ponoć się od tego odchodzi i wyrównujemy każde oko indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:53 Ale przecież Ty już ubezpieczałaś okulary syna, więc w czym problem? Poza tym seiko sport tech w Polsce też można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:58 W tym, że ma mieć drugą parę do wyczynowego uprawiania sportu. 3 raz proszę o namiary.... Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 11:01 Albo inaczej kupiłam okulary synowi za granicą. Poszukuję towarzystwa, które mi je ubezpieczy od nieszczęśliwych wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 11:14 no wlasnie niby taniej ale sie msci, moze byc trudno z taka opcja ubezpieczenia. Nie wiedzialam ze sa specjalne okulary do uprawiania sportow wyczynowo dla dzieci. Tylko wiesz z natury rzeczy sporty moga uszkodzic okulary i stad pewnie brak entuzjazmu tow. ubezpieczeniowych. A ile kosztuje takie cudo, jesli mozna wiedziec ze oplaca sie w DE zamawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 11:17 Skoro to okulary stricte do uprawiania sportu to ubezpiecz je, tak jak się ubezpiecza sprzęt sportowy. Wiele towarzystw to ma na szybko - aviva, ergohestia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:43 Myslalam ze w Polsce juz wszystko jest Dawno sie nie spotkalam z gtym ze trzeba samemu sprowadzac cos z zagranicy, zwlaszcza okulary. Sama nosze soczewki i optyk mi sprowadza jakie potrzebuje bo tez sa nietypowe, z astygmatyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 10:47 Za granicą wyszło znacznie taniej. Tak jak z biustonoszami na przykład. Teraz się mści przy braku ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Ubezpieczenie okularów 06.08.15, 11:01 > Myslalam ze w Polsce juz wszystko jest Przeważnie bywa. Ale bywa sporo drożej, co niekoniecznie się opłaca, szczególnie w przypadku reklamacji. Ale też czasem nie bywa, np. Sony nie sprzedawało swoich e-book readerów w Pl, taką mieli politykę. Czasem nie bywa tez w Europie, jak sobie spojrzysz, jakie agd mają w byle sklepie Japończycy, to się możesz nieco zdziwić Odpowiedz Link Zgłoś