Dodaj do ulubionych

Robale mam w smietniku

10.08.15, 21:19
Smietnik w koncu ogrodu, wywozka w przyszla srode, nie dam rady w meidzyczasie sama wywiezc na wysypisko, poza tym w te srode (czyli dokladnie tydzien przed wywozka) wyjezdzamy na niecaly tydzien (do wtporku tuz przed wywozka). Spryskalam na razie srodkiem owadobojczym, nie mam pojecia, czy w ogole na nie podziala. Co robic, panie premierze? Czy jest szansa (raczej ryzyko), ze po naszym powrocie smietnik bedzie chodzil (doslownie)?
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 21:25
      Nie będzie, do przyszłej środy robale porobią kokony, a może się i muchy zdążą już wylęgnąć i odlecieć?
    • jolunia01 Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 21:33
      Kiedyś też mi się zalęgły. Zlałam dokładnie cały pojemnik od srodka jakimś domestosem czy czyms tego rodzaju i zedchły.
      • 1matka-polka Re: Robale mam w smietniku 11.08.15, 08:43
        Co wam przeszkadzają te robale na dworze, to w końcu ich naturalne środowisko. Ja rozumiem, że do domu nie wpuszczać ale po co naokoło chałupy latać, i zabijać wszystko co się rusza, tego już nie rozumiem...
    • scarlett74 Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 21:41
      Zalałam robaka domestosemsmile
    • oqoq74 Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 21:46
      W sklepach z ogrodowym sprzętem jest specjalny proszek na muchy. W saszetkach. Wystarczy wsypac do kosza i zamknąć.
      • annajustyna Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 22:10
        Dzieki wiekie, jutro wysle chlopa do sklepu, bo ja niestety od 7 rano do nocy w biurze najparwdopodobniej. Urok ostatniego dnia przed urlopem sad.
    • rulsanka Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 23:16
      muchy są mniej szkodliwe niż środek owadobójczy, zeżre je jakiś ptak albo żaba i masz z głowy
    • buuenos Re: Robale mam w smietniku 10.08.15, 23:34
      A co sie tam zaleglo?
    • 1matka-polka Re: Robale mam w smietniku 11.08.15, 08:37
      No dobra, i co ma się niby stać z tymi robalami? Śmietnik zjedzą? Wejdą wam do chałupy? Dlaczego się ich boisz, smród ci do domu leci? Przecież jak się za bardzo rozmnożą, to wtedy pojawią się jakieś nornice, krety, ptaki i je zjedzą, chyba że też już wybiliście do nogi? Ta trucizna, którą je potraktowałaś jest pewnie z 10x bardziej toksyczna niż te robale...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka