ichi51e 17.08.15, 14:57 Kto zna lotnisko w Amsterdamie? Mam 6h 35 min przesiadki... da sie skoczyc cos zobaczyc czy lepiej siedziec i kwitnac na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa66 Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 15:01 A będziesz już odprawiona (ty i ewentualny bagaż) na następny lot? Jeżeli tak, to moim zdaniem warto - możesz mieć 3-4 godziny w centrum Amsterdamu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 15:11 Ja bym wylazła - miasto jest względnie blisko i pociągi jeżdżą bardzo często. Zresztą wylazłam kiedyś, mając mniej więcej tyle samo czasu i spokojnie wróciłam na następny samolot. Amsterdam fajny, zawsze przyjemniej wypić kawę tam niż na Schiphol. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 15:17 no wlasnie. bagaz bedzie odprawiony. nie ukrywam ze chcialabym przegonic dzieciaka przed kolejnym lotem zeby odpadl Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 15:23 Jak się uprzecie to zdążycie nawet do Micropii ( www.micropia.nl/en/ ), ale nie wiem ile Twój syn ma lat i czy go to zainteresuje (obok jest zoo) Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 15:22 pociag do centrum amsterdamu to tylko 20 minut z tego co pamietam wiec nie ma sensu siedziec na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 16:15 Przecież to lotnisko jest super skomunikowane z centrum miasta, wiec nie ma sensu na nim siedzieć. ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 16:17 Zgodzę się co do tego, że czasu spokojnie Ci starczy na kurs do Amsterdam Centraal i z powrotem A jak już wyjdziesz z dworca, to ja bym poleciła udać się do jednej z ulokowanych w pobliżu 'stacji', z których odpływają turystyczne barki. Przepłyniesz się jedną z tras, zobaczysz parę atrakcji miasta z 'poziomu kanałów' i zakosztujesz atmosfery miasta www.dutchamsterdam.nl/180-amsterdam-canal-tours Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 16:22 Spokojnie jedź do Amsterdamu, a potem jak wrócisz na lotnisko to niech ci dziecko naładuje komórkę- na pierwszym piętrze, obok business loungy, jest taka strefa relaksu i zdrowia, gdzie można pedałować na rowerku, wygenerować w ten sposób prad i zasilić komórkę Popedałujcie sobie, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: dlugi transfer Amsterdam 17.08.15, 16:22 dzieki wszystkim lostnisko juz znam dobrze mysle ze z 10 razy odwiedzilam i juz naprawde mam dosyc (tym bardziej ze nic tam nie ma) zawsze jakos zastanawialam sie czy da sie skoczyc ale ostatecznie nigdy nic z tego nie wyszlo choc myslalam z tesknota o wiatrakach tulipanach i kanalach. Odpowiedz Link Zgłoś