Dodaj do ulubionych

następny....

18.09.15, 15:20
www.plotek.pl/plotek/1,78649,18846364,antonina-turnau-i-marek-kondrat-biora-slub-ceremonia-bedzie.html#BoxPloCz2
tym większy szok, że tego faceta zawsze szanowałam za jego dokonania i za klasę, ktorą wg mnie miał
w moich oczach ten związek nie świadczy o klasie i proszę mnie nie pouczać, że to ich sprawa, że nikomu krzywdy nie robią itp..
wiem o tym, ale mi się to nie podoba i mam do tego prawo
----
Co nas nie zabije, to można jeszcze raz / by Buka
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 15:25
      lady-z-gaga napisała:

Dlaczego piszesz "nastepny..." zamiast "następna..."?

Przecież to on wyczuła zapach łatwych pieniędzy....
      • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 15:36
        No i o braku klasy swiadczy dla mnie daleko bardziej taka wypowiedz na temat obcych ludzi, ktorych uczuc i motywacji w ogole nie znasz niz slub przy duzej roznicy wieku.
        • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 15:42
          iskierka3 napisała:

> No i o braku klasy

klasy to ma szkoła...

> swiadczy dla mnie daleko bardziej taka wypowiedz na temat ob
          > cych ludzi, ktorych uczuc

Uczucia przy różnicy wieku 40 lat?! To jest P A T O L O G I A !

I Twoje zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.
          • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 15:44
            Jestes zabawna postaciasmile
            • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 15:59
              iskierka3 napisała:

> Jestes zabawna postaciasmile

A teraz zastanów się czy jakbyś miała hipotetyczną córkę w wieku dwudziestu kilku lat to byś ją wolała widzieć w związku z taką zabawna postacią jak ja, ale w podobnym wieku, czy ze starym dziadem stojącym nad grobem?
              • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 16:04
                O panie, ale pytaniesmile spodziewalam sie wyboru miedzy pieknym mlodziencem a starcem nad grobemwink a tak znakomicie ulatwiles mi decyzjewink
                A serio - chcialabym widziec swoje dziecko w zwiazku z osoba, ktora kocha z wzajemnoscia i jest z ta osoba szczesliwe. Lepiej zeby nie byl starcem bo zawsze to krotsza przyszlosc przed nimi, przynajmniej statystycznie - ale jesli akurat starzec spelnialby te wymogi, to coz. Zreszta nie nazwalabym Kondrata starcem, tak na marginesie.
      • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 15:50
        > Przecież to on wyczuła zapach łatwych pieniędzy....

Dlatego ona nie jest żałosna, a on - tak smile
        • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 15:52
          lady-z-gaga napisała:

> > Przecież to on wyczuła zapach łatwych pieniędzy....
          >
          > Dlatego ona nie jest żałosna, a on - tak smile

Aaa...rzeczywiście podszedłem do tego do d*py strony. Kajam się!
      • sid_15 Re: następny.... 20.09.15, 14:51
        > Przecież to on wyczuła zapach łatwych pieniędzy....

Nie wiem, czy córka Turnaua, czyli nie jakaś biedna laska z pipidówki, spotykająca się przed Kondradem z milionerem (przynajmniej tak twierdzą portale plotkarskie), musiałaby lecieć na kasę. Ja tego nie rozumiem, ale nie muszę. Widziałam kilka par z bardzo dużą różnicą wieku, widocznie ludziom to pasuje i jakieś wzajemne potrzeby są zaspokojone.
    • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 15:32
      A ciekawi mnie czemu wlasciwie? Nie pouczam absolutnie ale nie rozumiem.
      • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 15:49
        Ty nie widzisz nic niestosownego w 40letniej różnicy wieku, a ja widzę i żadne wzajemne tłumaczenia nie sprawią, że się zrozumiemy smile
    • zlotarybka_1 Re: następny.... 18.09.15, 15:33
      biedny Grzegorz
    • kozica111 Re: następny.... 18.09.15, 15:43
      Uczucie nie wybiera ale właśnie ze względu na uczucie lepiej byłoby by dał jej spokój.
      • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 15:48
        Ja bym sie pokusila o stwierdzenie, ze w takich ukladach to raczej dziewczyna jest bardziej zaangazowana. Chyba ze w gre wchodzi milioner i kelnerka, tworzacy zalegalizowany uklad biznesowywink
        Ja bym nie chciala zeby ktos "dal mi spokoj" dla mojego dobra. Bo to by oznaczalo, ze traktuje mnie jak mala zabcie a nie osobe dorosla, mogaca decydowac za siebie.
    • kandyzowana3x Re: następny.... 18.09.15, 15:47
      no ja przyznam, że całkowicie pasuje mu to do obrazu pana Marka jaki mam w głowie.
    • dido_dido Re: następny.... 18.09.15, 15:48
      A może to prawdziwa miłość?
      Przecież są ze sobą ładnych kilka lat. Nigdy się nie afiszowali, nie przechwalali w gazetach i telewizjach. Ślub nie jest szalonym eventem tylko wygląda na świadomą decyzję.
      Może to po prostu przeznaczenie i uczucie o jakim się potem w książkach czyta smile
      • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 15:52
        >uczucie o jakim się potem w książkach czyta :

to już wiem, dlaczego mi się to wydarzenie nie podoba: nigdy nie lubiłam literatury fantasy, a z bajek wyrosłam
        • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 15:54
          A jednak troche pojelamwink a jakby hipotetyczny staruch nie mial kasy?
          • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 15:56
            iskierka3 napisała:

> A jednak troche pojelamwink a jakby hipotetyczny staruch nie mial kasy?

Jakby hipotetyczny staruch nie miał kasy to by się ta bajeczka nie wydarzyła...
            • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 15:59
              Nie masz racji. Znam taka bajeczke, ktora wydarzyla sie bez kasy.
              Ale skoro tu glowna role w Waszej negatywnej ocenie odgrywa kasa, to jestem ciekawa jak odbieracie taki zwiazek gdy pan mlody nie ma kasy. Nie chce dyskutowac, pytam poznawczosmile
              • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 16:05
                Nie, głowną rolę w w mojej negatywnej ocenie odgrywa różnica wieku wynosząca dwa pokolenia.
                Z powodu tej różnicy wieku kwestionuję wielką miłość, przynajmniej ze strony dziewczyny. Bo to, że stary dziadyga czasem zakochuje się w dzierlatce, to już ludzkość wymysliła wieki temu, a literatura opisała. Sytuacja odwrotna świadczyłaby o zaburzeniach tej panny, czego zresztą nie można wykluczyć.
                • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 16:13
                  lady-z-gaga napisała:

> Sytuacja odwrotna świadczyła
                  > by o zaburzeniach tej panny, czego zresztą nie można wykluczyć.

Też o tym pomyślałem, że musiało lasce silnie brakować ojca całe życie.
              • zlotarybka_1 Re: następny.... 18.09.15, 16:06
                iskierka3 napisała:

> Nie masz racji. Znam taka bajeczke, ktora wydarzyla sie bez kasy.
                > Ale skoro tu glowna role w Waszej negatywnej ocenie odgrywa kasa, to jestem cie
                > kawa jak odbieracie taki zwiazek gdy pan mlody nie ma kasy. Nie chce dyskutowac
                > , pytam poznawczosmile

Oczywiscie jak kto lubi, nie moja sprawa.
                Ale gdyby moja corka zwiazala sie z czlowiekiem, ktory moglby byc jej dziadkiem to bylabym mocno zdruzgotana. W takim przypadku niech by juz dziad mial kase, w happy end nie wierze, a przynajmniej finasowo by skorzystala.
                • zuleyka.z.talgaru Re: następny.... 18.09.15, 17:12
                  happy end byłby w momencie odebrania aktu zgonu małżonka tydzień po ślubie ;P
                  • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 17:17
                    zuleyka.z.talgaru napisała:

> happy end byłby w momencie odebrania aktu zgonu małżonka tydzień po ślubie ;P

Bez przesady! Nawet w totoloto trzeba dłużej poczekać na odebranie wygranej...
          • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 15:59
            a slyszałas kiedyś o takim przypadku, żeby fajna młoda laska wyszła za starucha bez kasy?
            • antyideal Re: następny.... 18.09.15, 16:05
              Ale zwroc uwage, ze, jak podpowiada wujek gugiel, dla KOnrada Antonina rzucila
              niebrzydkiego milionera w o wiele mlodszym wieku wink
              • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 16:11
                antyideal napisała:

> Ale zwroc uwage, ze, jak podpowiada wujek gugiel, dla KOnrada Antonina rzucila
                > niebrzydkiego milionera w o wiele mlodszym wieku wink

(1) w młodszym wieku był, statystycznie zapewne dłużej by pożył, całkowity break dealu!

(2) a jak milioner niegłupi - a powinien być niegłupim, skoro został milionerem - to majątek rozdzielił, całkowity brak delau ^2!
              • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 16:16
                Nie miałam pojęcia, tak jak i o jej romansie z Kondratem.
                • antyideal Re: następny.... 18.09.15, 16:20
                  www.mowimyjak.pl/newsy/kto-jest-kim/kim-jest-arkadiusz-likus-ktorego-antonina-turnau-rzucia-dla-kondrata,49_58620.html
            • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 16:06
              Tak wlasnie. Znam taki przypadek. Facet nie jest STARUCHEM, wg mojej przynajmniej definicji ale 20 lat starszy wiec chyba sie lapie. Inteligentny i przystojny. Laska fajna. Troje dzieci i fajny zwiazek.
              • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 16:09
                Facet miał 65 lat?
              • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 16:10
                iskierka3 napisała:

> Tak wlasnie. Znam taki przypadek. Facet nie jest STARUCHEM, wg mojej przynajmni
                > ej definicji ale 20 lat starszy wiec chyba sie lapie.

Nie widzisz drobnej różnicy między 20 a 40? J

eżeli z matematyką miałaś pod górkę to podpowiadam, że 20 lat to jest okres w jakim niemowlę wyrasta na dorosłego mężczyznę.
                • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 16:57
                  Przynajmniej nie mam pod gorke z prowadzeniem kulturalnej rozmowywink
                  • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 17:08
                    iskierka3 napisała:

> Przynajmniej nie mam pod gorke z prowadzeniem kulturalnej rozmowywink

Za bardzo się skupiasz na nieistotnych tematach pobocznych, a to jakieś szkoły z klasami a to jakiś teatr z kulturą. Trzymaj się tematu jak Reksio szynki i wszytko będzie dobrze.
                    • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 17:38
                      Mi jest bardzo dobrze, ze Ty czujesz dyskomfort jak Ci sie wytyka niedostatki to i dobrzewink rokujeszwink
            • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 16:07
              lady-z-gaga napisała:

> a slyszałas kiedyś o takim przypadku, żeby fajna młoda laska wyszła za starucha
              > bez kasy?

Staruch bez kasy to chyba ma umiarkowane wzięcie nawet w swoim segmencie wiekowym.

Ale może nie wiem?!
    • woman_in_love jak świat światem panowie lubili młodsze,a młodsze 18.09.15, 15:53
      lubiły starszych, ich władzę i ich portfele.
      Młody 30-latek to zresztą teraz nadal dzieciak i najczęściej maminsynek. Na co komu taki facet. A Marek i przystojny był do tego, i zamożny, i mądry, i ma dobre geny. Nie umarł albowiem w wieku 39 lat jak co poniektórzy, więc i dzieci będą długowieczne. I ładne. Sam zysk.
      • dyzurny_troll_forum Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 18.09.15, 16:05
        woman_in_love napisała:

> lubiły starszych, ich władzę i ich portfele.

Oczywiście, Szanowna Pani ma rację. Ale jest coś takiego jak umiar czy tez złoty środek.

I nie ma nic w tym złego jak czterdziestolatek weźmie sobie dwudziestoparoletną letnią studentkę. W mojej klasie licealnej była laska, która mając lat 17 spotykała się z kolesiem w wieku lat 36. I z którym była na studniówce, i z którym się dopsze wódkę piło, i który to kolo wydatnie wpłynął na moją karierę wink

Taki związek ma przyszłość, taki związek ma sens. mając te 40-45 lat i nowo narodzonego syna, ma się realną szansę odchować go do tych 20-25 lat i wprowadzić w dorosłe życie.

A Marek Kondrat mając te 65 lat jest już nawet na dziadka lekko za stary....
        • iskierka3 Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 18.09.15, 17:01
          I na dziadka za stary??? Strasznie trudno wstrzelic sie z prokreacja w waskie widelki czasowe forumowej akceptacjiwink
          • dyzurny_troll_forum Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 18.09.15, 17:06
            iskierka3 napisała:

> I na dziadka za stary??? Strasznie trudno wstrzelic sie z prokreacja w waskie w
            > idelki czasowe forumowej akceptacjiwink

To nie forumowa akceptacja, to odwieczne prawidła Matki Natury!
            • iskierka3 Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 18.09.15, 17:36
              Ze 65-latek za stary na dziadka???
          • zuleyka.z.talgaru Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 18.09.15, 17:14
            No błagam Cię 65 latek biegający za zbuntowanym dwulatkiem? Chyba prosto do trumny - zwłaszcza taki, który sobie nie odmawia wódy i innych używek.
            • simply_z Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 20.09.15, 14:58
              Nie pieprz, na dziadka to akurat wiek ok, Na ojca nie bardzo,
        • sid_15 Re: jak świat światem panowie lubili młodsze,a mł 20.09.15, 14:53
          O, chyba przegapiłam deklarację pary Kondrat - Turnau, że mają zamiar się rozmnażać. tongue_out
    • hermenegilda_zenia Re: następny.... 18.09.15, 15:56
      Obleśne - przychodzić do domu jako przyjaciel tatusia, jak goowniara jeszcze w gacie robiła, a teraz ślub. I jedno i drugie obleśne. Widać swoją drogą, że Kondrat wreszcie dogadał się z pierwszą żoną co do podziału kasy, bo przez lata im nie przeszkadzało takie życie bez rozwodu, a teraz proszę...
      • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 16:07
        prędzej jako przyjaciel dziadka
        • bei Re: następny.... 18.09.15, 16:22
          Gdybym miala corkę, ktora postąpilaby jak panna Turnauówna, to zapewne miałabym taki sam wplyw na jej byc i nie byc w tym związku jak i jej rodzice.
          Oburzyć się, zerwać więzi i stracić córkę- nie chcialabym dokladać takiej historii w naszych relacjach.
          Na pewno w pierwszej chwili zachwycona bym nie byla, nie popieralabym decyzji, ale musialabym tolerować.
          Nie zaakceptowalabym związku dziecka z kimś, kto robiłby krzywdę ( fizyczną czy psychiczną)
          Najwazniejsze, by byla szczęśliwa...
    • kropkacom Re: następny.... 18.09.15, 16:26
      Ach te dziewczyny z dobrych domów big_grin

A tak serio, wszystko jedno.
      • azja001 Re: następny.... 18.09.15, 16:32
        Ojp rocznik mojej mamy, aż sprawdziłam. Uprawiać seks z 65 latkiem uncertain Fuj
        Ciekawe co czują jej rodzice w tej sytuacji, no i Kondrat, myślałam że facet ma więcej klasy i rozumu

• kropkacom Re: następny.... 18.09.15, 16:36
          A co mają czuć? Myślisz, że sobie myślą jak ona ten seks uprawia? big_grin
        • dyzurny_troll_forum Re: następny.... 18.09.15, 16:42
          azja001 napisała:

> Ojp rocznik mojej mamy, aż sprawdziłam. Uprawiać seks z 65 latkiem uncertain Fuj

Fuj, nie fuj seks z 65 latkiem dla młodej dziewczyny powinien być stanowczo za rzadko....czyli P A T O L O G I A ! ! !
    • kadfael Re: następny.... 18.09.15, 16:35
      Jakoś mnie to nie bulwersuje. Może gdyby się obnosili ze swoim związkiem, jak nie przymierzając państwo Z. i wyskakiwali na każdym Pudlu, to może bym była zniesmaczona. A tak...
      • 3-mamuska Re: następny.... 18.09.15, 17:18
        ość wymysliła wieki temu, a literatura opisała. Sytuacja odwrotna świadczyłaby o zaburzeniach tej panny, czego zresztą nie można wykluczyć.

Dokładnie ponic dziewczyna ktora bierze sobie o tyle starszego faceta to ma jakies zaburzenia, do tego słabe stosunki z ojcem itp.

Dla mnie masakra.
        Oczywiście gdyby chodziło o moja córkę to tez bym była załamana, ale Niestety cirka jest dla mnie ważniejsza i musiałabym to przeboleć.
    • iwoniaw Jesteście okropne. 18.09.15, 17:12
      Fakt, Kondrat mógłby być jej ojcem, a nawet dziadkiem, ale ostatecznie są gorsze wady u facetów niż podeszły wiek. Skoro obojgu to pasuje, to w czym problem?
      • dyzurny_troll_forum Re: Jesteście okropne. 18.09.15, 17:18
        iwoniaw napisała:

> Fakt, Kondrat mógłby być jej ojcem, a nawet dziadkiem, ale ostatecznie są gorsz
        > e wady u facetów

Wiemy, wiemy, portfel cienki jak Polsilver. My właśnie o tym....
        • nanuk24 Re: Jesteście okropne. 18.09.15, 17:28
          Ona rzucila meza milionera dla Konrada, wiec chyba nie o portfel chodzi.
        • iwoniaw Re: Jesteście okropne. 18.09.15, 17:35
          Cytatostatecznie są
          > gorsz
          > > e wady u facetów
          >
          > Wiemy, wiemy, portfel cienki jak Polsilver. My właśnie o tym....

No właśnie widzę, że dość jednostronne podejście prezentujecie i nie potraficie wyjść poza pewne ograniczenie. Bywa. Na szczęście zarówno A.T. jak i M.K. zapewne mają wasze opinie daleko big_grin
          • nanuk24 Re: Jesteście okropne. 18.09.15, 17:41
            > Na szczęście zarówno A.T. jak i M.K. zapewne mają wasze opinie daleko big_grin

I swoje pieniadze. Jakos ciezko mi uwierzyc, ze ona bide klepie.
      • lady-z-gaga Re: Jesteście okropne. 18.09.15, 17:47
        >Skoro obojgu to pasuje, to w czym problem?

Problem to za duże słowo. Niesmak byłby lepszy. I często się zdarza (a na forum widać to doskonale), że u jednych ludzi budzi niesmak coś, co innym pasuje. Połowa wątkow powstaje z tego powodu wink
    • mejerewa Re: następny.... 18.09.15, 17:23
      Rozczarował cię Kondrat, bo zepsuł twoją wizję jego jako faceta z klasą. A to zwyczajny człowiek, ze słabościami, a może i świństwami. To, że doskonały aktor, nie świadczy o tym, że dobry, moralny człowiek. Ale też i to, że ma żonę młodszą od własnych dzieci nie świadczy o tym, że zły smile

Większość starych mężczyzn porzuciłoby niekochane żony, gdyby tylko młoda kobieta ich zechciała. Nie oprze się mężczyzna, który jest w dobrej relacji ze swoją "starą" żoną (a prawdziwa miłośc po kilkudziesięciu latach związku jest rzadkością).
      Przeciętny 70-latek ma małe szanse na romans z młodą dziewczyną, ale już gwiazda, celebryta, polityk czy inny milioner już jak najbardziej.

Mój ulubiony pisarz też w okolicach 80-tki zostawił po 50 latach swoją żonę, dla młodszej kochanki (młodszej, ale po 60-stce) i trudno, nadal uwielbiam jego prozę.

A co do panny Turnau, to może powinna poczytać co o wielkiej miłości do starszego mężczyzny mówi pani Izabel Marcinkiewicz lub Kamila Łapicka, gdy przeminie już czar nowości i zakochania.
      • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 17:36
        > Większość starych mężczyzn porzuciłoby niekochane żony, gdyby tylko młoda kobie
        > ta ich zechciała.

Nie wiem, czy większość, ale na pewno tylko ta część, ktorą charakteryzuje bezgraniczna próżność. Pozostała część jest przytomna i rozumie, że nie da się zachowac godności w takim układzie.
      • sid_15 Re: następny.... 20.09.15, 14:55
        > Większość starych mężczyzn porzuciłoby niekochane żony, gdyby tylko młoda kobieta
        > ich zechciała. Nie oprze się mężczyzna, który jest w dobrej relacji ze swoją"starą" żoną
        > (a prawdziwa miłośc po kilkudziesięciu latach związku jest rzadkością).

Tzw. niewygodna prawda. wink
    • jola-kotka Re: następny.... 18.09.15, 17:25
      Ale to nikogo nie obchodzi ze tobie sie to nie podoba. Mi to lata ich zycie ich sprawa. Wiek nie ma znaczenia to oni maja byc szczęśliwi i reszcie wara od nich i ich decyzji. Co za ludzie żyją na tym swiecie masakra .
    • nanuk24 Re: następny.... 18.09.15, 17:29
      A co na to tesc pana mlodego? hehe
      I dlaczego slub w kosciele? Czyzby nowozency nie byli po rozwodzie?
      • iwoniaw Re: następny.... 18.09.15, 17:33
        Z teściem to pan młody, zdaje się, zaprzyjaźniony jeszcze z czasów, gdy panna młoda latała w pampersach wink
        A ślub nie w kościele.
        • nanuk24 Re: następny.... 18.09.15, 17:38
          Kto wie, moze jej jeszcz pieluchy zmienial?wink
          W linku jest mowa o slubie w kosciele.
          • iwoniaw Re: następny.... 18.09.15, 18:05
            A rzeczywiście, czytałam artykuł, gdzie była wzmianka o USC.
        • marzeka1 Re: następny.... 18.09.15, 17:39
          Podają, że jednak w kościele odbędzie się ten ślub

Córki nie mam, ale sama siebie nie wyobrażałabym sobie z kimś aż tyle lat starszym.
    • mynia_pynia Re: następny.... 18.09.15, 17:33
      Lubie staruchow ale 40 lat to 2 pokolenia, chyba lekka przesada wink. Mi sie podoba i to bardzo facet ponad 2 dychy starszy i to juz uwazam za zboczenie ;P
    • rosapulchra-0 Re: następny.... 18.09.15, 17:58
      Naprawdę już nie macie się czym jadać?
      Dzieci w Afryce głodują, nielegalni imigranci szturmują Europę, a wam się w cudzą pościel zachciewa zaglądać suspicious
      wink
      • iskierka3 Re: następny.... 18.09.15, 18:23
        Jak sa watki o uchodzcach to "w kolko o uchodzcach, nie macie innych tematow?", jak ploteczki to "uchodzcy szturmuja a wy o dyrdymalach"wink jak zyc panie premierze?wink
    • triismegistos Re: następny.... 18.09.15, 18:26
      Wstrętne plotkary tongue_out
      Byłam kilka lat z facetem, który był ode mnie o dwie dychy starszy i biedniejszy ode mnie.
    • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 18:35
      Biedna... zanim on umrze, ona może być za stara na dzieci.

Ona młoda kobieta, ma prawo być naiwna, natomiast stary dziad powinien mieć na tyle przyzwoitości, żeby jej nie paprać w życiu.
      • kropkacom Re: następny.... 18.09.15, 18:46
        Z nim nie może mieć dzieci? Kwestia też czy chce w ogóle je mieć.
        • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 19:06
          On ma 65 lat. Oczywiście może mieć dzieci, facet od razu byłby ojcem i dziadkiem jednocześnie.

Teraz może nie chcieć, bo jest przed 30-tką. Jak zechce za te 5-10 lat, to będzie mieć staruszka na karku, a potem jak on umrze, to ona będzie za stara żeby sobie kogoś znaleźć do założenia rodziny.
          • rosapulchra-0 Re: następny.... 18.09.15, 19:12
            Nie mierz wszystkich swoją miarką.
            • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 19:14
              Ale że co, działania Ci się nie zgadzają?
              • rosapulchra-0 Re: następny.... 18.09.15, 19:26
                Po prostu uważam takie wróżenie z mchu i paproci za bezsensowne.
          • kropkacom Re: następny.... 18.09.15, 19:14
            Może w ogóle nie chcieć dzieci, to raz. Dwa, nie musi czekać tych 5-10 lat jeśli będzie chciała je mieć. Nie ma co wróżyć z fusów.
            • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 19:19
              Oczywiście, zawsze może sobie znaleźć kochanka w swoim wieku.
              • kropkacom Re: następny.... 18.09.15, 19:22
                Sądzisz, że pan Kondrat nie może zostać ojcem? Czy tak po prostu sobie piszesz?
                • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 19:25
                  Sądzę, że pan Kondrat ma już dwoje ekhem... dzieci (41 i 29 wiosenek, obaj synowie są starsi od nowej małżonki) i sądzę również, że fundowanie sobie dzidziusia przez 65-latka to brak odpowiedzialności.
                  Facet wstydu nie ma. Mógłby sobie żyć z młodą bez ślubu, przynajmniej by jej nie blokował jakby uznała, że chce odejść.
                  • kropkacom Re: następny.... 18.09.15, 19:29
                    Nie byłby pierwszy, i ostatni, który miałby w tym wieku kolejne dziecko.
      • kosheen4 Re: następny.... 18.09.15, 20:41
        triss_merigold6 napisała:

> Biedna... zanim on umrze, ona może być za stara na dzieci.

Tośce się do posiadania dzieci nie spieszy
        a te co mówią, że poleciała na kasę - Turnauy własne biznesa kręcą, i wcale na nich źle nie wychodzą smile jak nie knajpy, to winnice - będzie miał ze swoim młodym teściem wspólne tematy wink
        • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 21:02
          Przecież wcale nie twierdzę, że poleciała na kasę.

Co do dzieci - właśnie o to chodzi, teraz nie chce, bo ma czas, jak za 5 czy 7 lat zechce, to będzie miała staruszka 70+ na karku.
          • kosheen4 Re: następny.... 18.09.15, 21:07
            nie mówię że ty, laski wyżej domniemują takoż. bezpodstawnie.
            co do drugiej sprawy, to ja przyjmuję punkt widzenia, że spokojnie może nie chcieć w ogóle. ja już coraz rzadziej słyszę, że mi się odmieni wink
            • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 21:08
              Bo masz bliżej 40-tki niż 30-tki, prawda?
              • kosheen4 Re: następny.... 18.09.15, 21:23
                owszem, ale też kiedyś miałam 24
                • kosheen4 Re: następny.... 18.09.15, 21:24
                  cz tam 27
      • sid_15 Re: następny.... 20.09.15, 14:57
        > Biedna... zanim on umrze, ona może być za stara na dzieci.

big_grin
        Wystarczy spojrzeć na nick i wiadomo, co będzie napisane. suspicious
    • fornitta69 Re: następny.... 18.09.15, 19:15
      Musze to powiedziec: ematki nie maja pojecia o milosci! Mozna sie zakochac na smierc i zycie: w starszym,mlodszym,kalece,smiertelnie chorym,bezplodnym,impotencie... i tak dalej i tak dalej. Ja znam takie milosci z zycia. Zal mi was skoro milosc was brzydzi,oburza i musicie ja kwestionowac bo nie pasuje do waszego schematu
      • rosapulchra-0 Re: następny.... 18.09.15, 19:28
        100 / 100!
        • mynia_pynia Re: następny.... 18.09.15, 21:20
          Też racja, zawszemozna sie po 2-4 latach rozwiesc jak emocje i wzruszenie serca opadnie wink
          • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 21:30
            Można po 2 latach szukać kogoś do trojkąta albo innych urozmaiceń, jak robi romantyczna Fornitta, specjalistka od wielkiej miłości big_grin
            • rosapulchra-0 Re: następny.... 19.09.15, 05:25
              lady-z-gaga napisała:

> Można po 2 latach szukać kogoś do trojkąta albo innych urozmaiceń, jak robi rom
              > antyczna Fornitta, specjalistka od wielkiej miłości big_grin

Ty jak komuś pod kołdrę nie zajrzyszczęśliwego, to nie zdzierzysz po prostu, co? suspicious
              Zastanawiające jest to twoje niezdrowe zainteresowanie cudzym życiem erotycznym.
            • fornitta69 Re: następny.... 19.09.15, 07:58
              Dziadek romantycznej Fornitty byl 22 lata starszy od jej babci. Cudowny czlowiek, wiecznie mlody duchem, odchowali razem trzy corki, zmarl rok przed slubem najmlodszej. Babcia nie poleciala na jego kase bo nigdy zadne z nich bogate nie bylo.Ojciec romantycznej Fornitty jest 12 lat starszy od jej mamy. Kolega romantycznej Fornitty ma 30 lat a jego ukochana 45. On dla niej zrezygnowal z dzieci. Nawet jak za rok sie rozstana to i tak mozna pozazdroscic im tego szczescia ktore juz mieli do tej pory-sa razem 10 lat. Romantyczna Fornitta nie musi czytac Marqueza zeby wiedziec,ze milosc to nie socjologiczne teorie o dopasowaniu ani wspolny kredyt tongue_out
              • n1eobecna Re: następny.... 20.09.15, 16:20
                22 lata a 40???
                • fornitta69 Re: następny.... 20.09.15, 16:36
                  No dobrze a niech bedzie i 50. Beda razem szczesliwi-chocby i krotko. W czym problem,bo ja tego nie moge pojac?
    • thank_you Re: następny.... 18.09.15, 19:35
      Jakie zgorszenie. wink Wszystkiego dobrego dla nowożeńców. smile
    • echtom Re: następny.... 18.09.15, 20:14
      Czepiacie się, jest starszy od teścia tylko o 17 lat smile
      • mejerewa Re: następny.... 18.09.15, 21:28
        E, to akurat nic dziwnego imoże się i równolatkom przytrafić, że jedno ma rodziców 20 lat starszych od siebie, a drugie 40 lat starszych. Mam w rodzinie takie małżeństwo, oni ten sam rocznik, a rodzice 20 lat różnicy. Jak dziadkowie przychodzili na urodziny wnuczka, to jedni wyglądali jak dziadkowie, a drudzy jak pradziadkowie.
        • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 21:31
          20 lat różnicy to jednak nie 40. uncertain
          • kosheen4 Re: następny.... 18.09.15, 21:34
            z drugiej strony, takiej Łapickiej nie podskoczy
            • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 21:41
              Stary Lubaszenko chce przebić Łapickiego, dość obleśnie się zwierzał na ten temat.
              • kosheen4 Re: następny.... 18.09.15, 23:34
                a co, znalazł jakąś chętną?
                • triss_merigold6 Re: następny.... 18.09.15, 23:36
                  Twierdzi, że (nieznana) kandydatka na jego przyszłą żonę chodzi jeszcze do wczesnych klas podstawówki...
        • lady-z-gaga Re: następny.... 18.09.15, 21:40
          Jak dziadkowie przy
          > chodzili na urodziny wnuczka, to jedni wyglądali jak dziadkowie, a drudzy jak p
          > radziadkowie.

Tutaj mamy sytuację, że dziadek (Turnau) wyglądałby na dziadka, a tata (Kondrat) na pradziadka. Czyli jednak trochę inaczej wink
          • echtom Re: następny.... 19.09.15, 08:33
            Nie przesadzaj - według obecnych trendów 50-letni dziadek Turnau wyglądałby na ojca, a tata Kondrat na dziadka wink
    • aniani7 Re: następny.... 18.09.15, 21:57
      Straciłam cały szacunek dla tego pana pewnego letniego poranka. Znalazłyśmy się z koleżanką o 7. rano na warszawskiej starówce, nie pamiętam co miałyśmy załatwić, ale cały mój organizm krzyczał KAWY. Zobaczyłam restaurację, do której wchodził mężczyzna, dlatego w te pędy ruszyłam w jego stronę. Kiedy podeszłam, zorientowałam się, że to MK (jestem krótkowidzemsmile ). Odwrócił się w moją stronę i w tak bezczelny sposób powiedział mi, że się wpycham do zamkniętego lokalu (nie pamiętam dokładnie, co powiedział, ale jad się z niego wylał), zabrakło mi asertywności, odeszłam bez słowabig_grin. Głupi burak, nie mógł powiedzieć, przepraszam lokal jest jeszcze zamknięty?
      • rosapulchra-0 Re: następny.... 19.09.15, 05:31
        Jak wlazlas mu plecy,to nie dziwię się, że się zezloscil.
        • aniani7 Re: następny.... 19.09.15, 08:15
          Idź kochanie jeszcze pospać
    • inguszetia_2006 Re: następny.... 19.09.15, 00:26
      Witam
      Klasa i polscy aktorzy...? Ha, ha... pryska ten czar, jak rzucają się na jedzenie cateringowe;-P
      Co do związku MK i AT to myślę, że dziewczyna jest zakochana i on też. On nie zrezygnuje, bo kocha, ona nie da sobie przetłumaczyć, bo kocha. W sumie, to nie ma co gderać. Co przeżyją, to ich. W ogólnym rachunku/bilansie życia liczą się te ulotne wrażenia na plus. Na miejscu Kondrata też bym szła w kierunku - szczęście, a nie klasa. Łapałabym ulotne chwile "jak ulotki".
      Pzdr.
      Ing
    • karla.on Re: następny.... 19.09.15, 04:29
      ja tak niesmalo, przy okazji watku, bo mnie to nurtuje przy takich okazjach, czy Lapiccy mieli sex together? Zniesmaczonych prosze ten post ominac.
      • karla.on Re: następny.... 19.09.15, 04:43
        a teraz na temat watku bo mi wczesniej zezarlo ma wypowiedz- ona zakochana na zaboj a ten stary pryk czuje owno a nie milosc na skraju swego zycia, on sie chce poczuc mlody na nowo, przezyc to jeszcze raz wykorzystujac swe doswiadczeie, podejscie, obycie.
        Taka mloda 20 parolatka daje sie nabrac na wszystko, a stary pryk wie jak tym pokierowac. Tak, niekazda, mniejszac, wyjatki nawet, ale jak juz trafi taka spragniona ojcostwa na takiego starucha cwaniaczka, to nia tak pokieruje, bo ma doswiadeczenie, ze mloda naiwna milosc czuje.
        Nie, nie jest to normalne.
        W tym momencie Rosati-Zulawski mi sie przypomnili, jaki sie Weronika chciala wycofac, to jej ten staruch taka kupe smierdzaca zrobil, ze dziewcze musilo czyscic kilka lat, a smrod I tak pozostal na zawsze.
        taka to milosc staruchow do mlodych
        • fornitta69 Re: następny.... 19.09.15, 08:10
          Nie potrafie sobie wyobrazic Kondrata zachowujacego sie jak Zulawski. Ok, znam goscia tylko z mediow,nie wiem jakim jest czlowiekiem prywatnie ale kompletnie mi to do niego nie pasuje.
        • fornitta69 Re: następny.... 19.09.15, 08:28
          A za to milosc mlodych do mlodych to sam miod. Taki Tede na przyklad jesli juz jestesmy przy Weronice R. ...
      • aniani7 Re: następny.... 19.09.15, 08:21
        Może ona lubi takich starszych, w "Zapiskach na pudełku od zapałek" Umberto Eco jest jeden felieton poświęcony temu tematowi. Młodego chłopaka pociąga staruszka, jej wszystkie fałdki i pomarszczenia. Szczerze pisząc, ta druga opcja czyli ja stara, on młody, nawet mnie kręcibig_grin
        • echtom Re: następny.... 19.09.15, 08:35
          > Młodego chłopaka pociąga staruszka, jej wszystkie fałdki i pomarszczenia.

To się nazywa gerontofilia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka