Dodaj do ulubionych

Miriam Shaded w programie Babilon

23.09.15, 20:45
foch.pl/foch/1,139952,18867072,miriam-shaded-w-programie-babilon.html
film z artykułu został skasowany, ale można go zobaczyć tutaj:
www.wykop.pl/ramka/2765545/miriam-shaded-w-programie-babilon-19-09-2015/
albo znaleźć na yt.

Co sądzi ematka?
Dziennikarz zachował się nieprofesjonalnie i celowo zaszczuł wrażliwą kandydatkę na posłankę?
Czy też Miriam Shaded powinna była się przygotować na takie pytania i sama jest sobie winna, że w ten sposób wypadła w programie.
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 21:17
      żal mi się jej zrobiło. zachowała się jak mała dziewczynka, ale tak po ludzku mi jej szkoda. tym bardziej, ze widzialam ja w tvn 24 gdzie byla bardzo rzeczowa, urocza.
    • krejzimama Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 21:18
      Ale jak zaszczuł?
      • naomi19 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 21:25
        w momencie gdy byla juz wyraznie roztrzesiona i zdezorientowana pownien byl zrobic przerwe i przejs do innej babki, a nie gapić się w nią tym głupkowatym spojrzeniem. wygladal, jakby sie jaral jej niepowodzeniem. a rozmowa la laczu jest naprawde trudna
    • echtom Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 21:24
      Sądzę, że ma za słabe nerwy na polityka. Prawdopodobnie przyjęła pierwszą z brzegu propozycję startu w wyborach, by dotrzeć wyżej ze swoją sprawą, ale działacz społeczny niekoniecznie musi się sprawdzać jako polityk.
      • naomi19 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 21:42
        nie każdy polityk musi być świetnym mówcą
    • marychna31 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 21:47
      wypadła, nazwijmy to słabo, bo sama siebie postawiła w idiotycznej sytuacji - zgodziła sie kandydować z list fanatycznych mizoginów, którzy ją ośmieszyli ("polska Margaret Tacher"). No jak ona mogła się w tej sytuacji obronić? Ale sama siebie ulokowała w tej sytuacji.

Też mi jej było szkoda ale zapracowała na to jak wypadła.
      • lauren6 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 22:51
        Miriam Shaded przyszła może nie do końca przygotowana (na takie pytania). Co nie zmienia faktu, że zachowanie prowadzącego imo było skandaliczne. Zaprosił powaznych gości : byłą ministre, posłanki, a program zamienił się w polowanie na czarownice.

Gdyby trafilo na Kukiza lub innego wyszczekanego chlopa to rzucilby k...wa i wyszedł z programu. Czy to znaczy, że po mlodej, wrażliwej debiutujacej polityczce mozna jeździć ile wlezie? Niby tefałeny, a poziom bazaru.
        • tiuia Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 10:04
          Podpisuję się pod tym.
        • ina_nova Re: Miriam Shaded w programie Babilon 29.09.15, 16:36
          >>Co nie zmienia faktu, że zachowanie prowadzącego imo było skandaliczne

Gdzie, w którym momencie?
    • kotradykcja Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:00
      Ja może czegoś nie rozumiem, ale ta panienka kandyduje na posłankę do Sejmu RP. Docelowo ma reprezentować Polaków, w imieniu społeczeństwa podejmować decyzje, które będą wpływać na nasze życie.
      Naprawdę uważacie, że należy takie osoby "oszczędzać", traktować jak księżniczki, uważać żeby przypadkiem nie urazić, zadawać im jest jedynie pytania, na które odpowiedzi znają, a jak się wyłożą poklepać dobrotliwie po policzku?
      A potem zdziwko, że w Parlamencie banda nieuków, idiotów, ludzi bez klasy, ośmieszających siebie i nas na każdym kroku.
      • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:03
        "Oszczędzać" nalezy każdego, po prostu. Między traktowaniem kogoś jak księzniczkę a tym co zrobil prowadzący Babilon jest cala gama możliwości.
        • kotradykcja Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:09
          A ktoś bierze pod uwagę, że pani Shaded odgrywa swoją rolę? Afery w fundacji nie docierają do opinii społecznej? Popieranie przez nią i jej rodzinę reżimu Asada też nie? Przecież ta kobieta to marionetka, niedouczona, dodajmy.
          • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:22
            A Ty sie dziwisz, że zagrożona mniejszośc popiera rządy mocnej ręki, ktore jednak trzymaly w ryzach to, co się rozpętało? Za chwile wszyscy bedziemy popierać Asada, zalożę się.
            O defraudacjach nie slyszalam - podaj konkrety i źrodla wiedzy, jeśli takowe posiadasz. Znam dobrze dwie historie "defraudacji" w ngosach, kiedy to okazalo się, że oskarżany byl w rzeczywistości okradzionym, to mi kaze z wielką ostrożnością sluchac kolejnych rewelacji.
            • kotradykcja Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:39
              Nie tyle chodzi o defraudację co w ogóle o pojawienie się i cel fundacji Estera. O to kto ją założył, jakie były deklaracje, co z tego wyniknęło.
              Kasa nie wiadomo skąd, błyskawiczna pomoc rządu, o którą doprosić nie mogły się inne organizacje, w tym na pomoc Polakom z Kazachstanu. A potem "wybrani" chrześcijanie uciekający w środku nocy z Polski do Niemiec. To nie byli biedni ludzie. Oni mieli fundusze na przerzucenie kilkuosobowej rodziny do kraju docelowego. To tysiące euro. Skąd u "biednych uchodźców " taka kasa.
              Dużo tego.
              Tak się składa, że mamy bliskich znajomych, którzy uciekli z Syrii. Mieszkali 20 lat w Aleppo. Ona jest chrześcijanką, on muzułmaninem. Znają środowisko chrześcijan, mają cały czas kontakt z pozostałymi na miejscu ludźmi, chrześcijanami.
              Co do oficjalnych informacji - były pracownik fundacji wypowiadał się. On może być niewiarygodny. Ale wiarygodni są nasi znajomi i ludzie, którzy zostali tam. A na pewno są bardziej wiarygodni niż pani Shaded i fundacja Estera.
        • lauren6 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:14
          Babilon i tvn kojarzy się raczej z poważną stacją. Prowadzący potraktował Shaded jak niegdyś Cejrowski Frytke pytając się czy uwaza się za prostytutke.

Akurat w sprawie uchodźców ta pani ma dużo do powiedzenia i imo to ważna opinia. Wiec po co te pytania o Thatcher? Tylko po to by wyprowadzic rozmowczynie z równowagi.
          • kotradykcja Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:16
            Akurat w kwestii uchodźców ta pani robi niezłe przekręty.
          • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:32
            Wiesz - jesli ktoś startuje do sejmu z listy Korwina, czy zresztą jakiejkolwiek innej, powinien mieć o Thacher jakieś pojęcie i wlasny pogląd na jej temat. I pytac o to facet mogł. Ja rozumiem, że Miriam jest pochlonieta działalnością spoleczną i nie ma czasu, siły, chęci na czytanie i zglębianie podstaw (bo to podstawy) polityki, ale wówczas niepotrzebnie zgodziła się kandydować. A skoro juz się zgodziła, mozna oczekiwać, ze zapozna się także z poglądami ideologa partii, na której liście zgodzila się figurować, i na zasadnicze i narzucajace się pytania bedzie umiała odpowiedzieć - bo powinna na nie odpowiedzieć najpierw sama sobie. Nie zrobiła tego, to niedobrze, ale to oczywiście nie powod, by zachowywać sie jak ten dziennikarz. On przekroczył granice i pamiętam, że oglądając program myślalam o tym, ze powinien zostać ukarany.
          • sanrio Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 09:22
            > . Wiec po co te pytania o Thatcher? Tylko po to by wyprowadzic rozmowczynie z r
            > ównowagi.

nie żartuj! Wystarczyłoby gdyby powiedziała, że nie ona sama się tak tytułuje i nie zgadza się z tym tytułem więc nie ma nic do powiedzenia w temacie. Zamiast tego postanowiła:
            - tłumaczyć się jak nastolatka, że ona oj, nie zna biografii Thatcher bo jej aż tak wnikliwie nie czytała, gdyż
            - ona ma tak dużo zajęć w życiu, że nie ma czasu na takie sprawy
            - przyznać, że te różne zajęcia i sprawy przeszkadzają jej w zaznajomieniu się z programem partii, z ramienia której startuje!
            - stwierdzić, że z Januszem KM jej nie po drodze i że on "czasami mówi głupotki" (OMG!)
            - prawie się popłakać bo "pokazywane jest co innego" (?)

słowem - zachowała się jak rozhisteryzowana dziewczynka, która nie potrafi odpowiedzieć sensownie na żadne pytanie, nie ma pojęcia dlaczego startuje z listy Korwina i niestety, nie grzeszy zbyt inteligencją. Tak wypadła i nie ma co obarczać prowadzącego za jej ewidentne niedociągnięcia. Co do łącza - była tam też druga pani, która łączyła się ze Szczecina i której łącze nie przeszkodziło odpowiadać na pytania i nie stać się pośmiewiskiem.
          • demonii.larua Re: Miriam Shaded w programie Babilon 25.09.15, 12:25
            > . Wiec po co te pytania o Thatcher?
            Serio, poseł na Sejm nie powinien znać przynajmniej najważniejszych faktów nt. M. Tatcher? suspicious

> Akurat w sprawie uchodźców ta pani ma dużo do powiedzenia i imo to ważna opinia
            Ale tą opinię pani wygłaszała już wielokrotnie, w TVN również a skoro zdecydowała się kandydować, to powinna być gotowa odpowiadać na inne pytania.
    • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 23.09.15, 23:01
      Przesadził, i to grubo, bylam oburzona. Podobno zresztą umawial się z Miriam na rozmowę o uchodźcach.
      Też uwazam, że popelnila poważny bląd zgadzając się na kandydowanie. Nie do końca jest z mojej bajki, ale oglądając Babilon byłam calkowicie po jej stronie, uwazam, że prowadzący się skompromitowal.
      Jestem bardzo wdzięczna Joannie Musze, bardzo pięknie zareagowala, z klasą.
    • bachtin Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 00:52
      Nie oglądam, bo bardzo nie lubię pastwienia się nad ludźmi, ale przeczytałam tekst. Generalnie doświadczony dziennikarz jest w stanie zrobić na wizji idiotę z każdego, a już zwłaszcza z kogoś, kto do tej pory był anonimowy. Ktoś powinien ją posadzić i przemaglować, przygotować na różne pytania, które mogą paść - zazwyczaj taką rolę spełnia ktoś z partii albo wynajęty przez partię. Rozumiem, że Korwinowi na tym nie zależy , bo jak Miriam Shaded wygra, to fajnie, a jak nie, to tak czy inaczej będzie po linii partii (baby som gupie i sie nie nadajo).

W każdym razie wystarczyło, żeby powiedziano jej przed programem, że chodzi o uchodźców, ona przyszła nieprzygotowana i wyszła słabo. Ale z drugiej strony - faceci-politycy też często wypadają żałośnie, ale są na tyle butni i pewni siebie, że udają że jest super albo nawet w to wierzą. Wpadka przechodzi bez echa. Ci z odrobiną autorefleksji zawsze mają gorzej.

Swoją drogą - Shaded to nie moja bajka, na pewno nie zagłosuję, Fundacji Estera przyglądam się nieufnie.
    • burina Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 01:58
      Akurat tego programu nie widziałam, ale próbki możliwości retorycznych pani Miriam miałam okazję zakosztować oglądając Halę Odlotów z jej udziałem. Tam wszyscy, prowadzący i goście, byli jej przychylni, a i tak w pewnym momencie zaczęłą zachowywać się jak mała obrażona dziewczynka i miała łzy w oczach 'bo nikt jej nie rozumie'.

Wg mnie albo zżarła ją ambicja i przestała słuchać życzliwych sobie doradców, albo nawet nie zauważa tego, że ktoś sobie jej kosztem zabawę urządza.
    • oqoq74 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 08:54
      Z jednej strony dziennikarz mógł mniej atakować, z drugiej Miriam nie była pierwszy raz w telewizji, wie jak to działa, jak wygląda.
      Od samego początku jak się pojawiła i zaczęła promować fundację i swoją działalność, budziła moją nieufność.
      No i nie kupuję grania pierwszej naiwnej. Kim jest Korwin i jakie ma poglądy wszyscy wiedzą.
      • liisa.valo Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 21:47
        Ej, no, odpuścił jak zobaczył, że kobieta kopie sobie coraz głębszy dołek i "słyszy głosy różne".
    • a.nancy Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 15:04
      owszem, strollował ją, ale udało mu się to tylko dlatego, że ona jest niemiłosiernie głupia.
      • naomi19 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 19:51
        nieumiejętność rozmowy na łączu, nieogarnięcie wywiadowe to jednak co innego niż głupota
    • liisa.valo Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 21:46
      Nikogo nie zaszczuł. Niech ona się przygotuje, co by na mównicy sejmowej było.
      Mnie się zrobiło przykro, ale z zupełnie innego powodu: Miriam udowodniła, że to, co Korwin mówi o kobietach to prawda.
      • echtom Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 22:08
        Udowodniła raczej bezsens parytetów - z wielką przykrością muszę się zgodzić z wypowiedzią Korwina o zapychaniu parytetowych dziur.
        • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 22:14
          Mówisz jakby sami mądrale kandydowali -i trafiali - do sejmu.
          • liisa.valo Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 22:33
            Mądrzy nie są, ale przynajmniej nie płaczą. A ta pani po prostu tak ma, próbka jej możliwości była też tu:
            vod.tvp.pl/audycje/kultura/hala-odlotow/wideo/twierdza-europa-czy-zaleje-nas-fala-uchodzcow-14052015/19789486 - a wszyscy byli mili.

Pracuję w męskim środowisku i - niestety - ale wiem doskonale, że muszę być 10 razy lepsza od kolegi na tym samym stanowisku, by traktowali mnie tak samo. A i tak nie traktują.
            • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 22:46
              liisa.valo napisała:

> Mądrzy nie są, ale przynajmniej nie płaczą.

Nie płaczą, nie denerwują się, nie wstydza, nie boją. Podobno wśród robiacych kariere procent socjopatów wyraźnie przewyzsza średnią w całej populacji.

wiem doskonale, że muszę być 10
              > razy lepsza od kolegi na tym samym stanowisku, by traktowali mnie tak samo. A i
              > tak nie traktują.
              Współczuję, także, a może przede wszystkim tego, że przejmujesz ich poglądy.
              • liisa.valo Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 22:48
                Ależ nie przejmuję. Uważam, że kobieta się skompromitowała. Jakby mężczyzna coś takiego odwalił, też by go zjedli.
                • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 23:21

No jak to "nie przejmujesz"?

liisa.valo napisała:

>
                  > Mnie się zrobiło przykro, ale z zupełnie innego powodu: Miriam udowodniła, że t
                  > o, co Korwin mówi o kobietach to prawda.
                  >
                  • liisa.valo Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 23:31
                    A udowodniła coś przeciwnego? Jest mnóstwo kobiet, które to robią, ona nie, a startuje z jego listy. O ironio!

Nie przejmuję stereotypów, ale w nich żyję i nie wypieram tego, że istnieją. Znam wiele kobiet, świetnie radzących sobie na odpowiedzialnych stanowiskach, ale i wiele pań, które się do tego nie nadają. Właśnie dlatego jestem przeciwna parytetom. Uważam, że kobieta dobra w tym, co robi, poradzi sobie tak czy inaczej. Natomiast kobieta, która znajduje się gdziekolwiek z powodu parytetu li i jedynie, potwierdza tylko złe opinie na temat kobiet i podkarmia stereotyp, tak jak pani Miriam.
              • echtom Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 23:09
                > Podobno wśród robiacych kariere procent socjopatów wyraźnie przewyzsza średnią w całej populacji.

Genderyczki mnie zjedzą, ale procent socjopatów wśród mężczyzn jest kilka razy wyższy niż wśród kobiet.
                • nangaparbat3 Re: Miriam Shaded w programie Babilon 24.09.15, 23:25
                  Dlaczego mialyby Cię zjeść? jest wyzszy. Miedzy innymi dlatego kobiety potrzebują parytetów - na jakis czas.
                  • echtom Re: Miriam Shaded w programie Babilon 25.09.15, 13:27
                    Żeby rywalizować z mężczyznami w socjopatii?
    • demonii.larua Re: Miriam Shaded w programie Babilon 25.09.15, 12:27
      > Co sądzi ematka?
      Że to dla Polski wielka szkoda, że kandydować na posła może każdy, nawet mało inteligentny, głupi czy cham...
    • kota_marcowa Re: Miriam Shaded w programie Babilon 25.09.15, 16:35
      OMG, ale ona jest głupia big_grin
    • aneta-skarpeta Re: Miriam Shaded w programie Babilon 25.09.15, 17:06
      ona malo rozgarnieta, ale prowadzacy zachowal sie skandalicznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka