• panirogalik Re: Debil! 09.10.15, 14:02
      wiem, że tobie niewesoło ale ja ryczę ze śmiechu.
      A może on ci to tak złośliwie zrobił?
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 14:05
        Bardzo możliwe.
        Waham się między głupotą, a złośliwością.
        Tyle, że w sumie to odbija się na dziecku, bo nie ukrywam przy synu, że eksa postrzegam hm... bez szacunku.
        • em_em71 Re: Debil! 09.10.15, 14:20
          Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to to, że facet nigdy nie spędzał wakacji nad ciepłym morzem. I ani głupota, ani złośliwość... No, może wąż w kieszeni, bo faktycznie, mógł się szarpnąć na coś, co bardziej przypomina obuwie sportowe.
          • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 14:24
            Spędzał. Fakt, że raczej dawno temu.
        • kandyzowana3x Re: Debil! 09.10.15, 15:52
          "Tyle, że w sumie to odbija się na dziecku, bo nie ukrywam przy synu, że eksa postrzegam hm... bez szacunku. "
          Tutaj radziłabym wystopowac, bo robisz o wiele gorsza krzywde dziecku niż nieodpowiednie buty do szkoły. O ile rozumiem wkurzanie się i uważanie ojca za debila to okazywanie tego dziecku może być dla niego bardzo bolesne. I to robisz ty nie jego ojciec.
        • morekac Re: Debil! 10.10.15, 09:32
          triss_merigold6 napisała:

> Waham się między głupotą, a złośliwością

A ty ci miałaś na myśli, wysyłając eksa z synem po zakup z synem butów, które już młody człowiek posiada? Tak się pytam, z czystej ciekawości...
          • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 10:55
            Nie czytalas uważnie. Mówiłam pod koniec sierpnia i ze 2 razy dostawalam odpowiedź, że nigdzie nie ma, bo byli w smyku i tam nie było rozmiaru. Sugerowalam, żeby zajrzał do go sportu ale chyba nie zrozumiał. Potem olałam. Teraz chyba eks uznał, że znalazł coś odpowiednio taniego.
        • echtom Re: Debil! 10.10.15, 16:20
          > bo nie ukrywam przy synu, że eksa postrzegam hm... bez szacunku.

To głupio robisz. Do takich wniosków dzieci powinny dochodzić z wiekiem same.
          • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 16:56
            A wiesz, nie chce mi się udawać, że coś jest w porządku i super, jeśli nie jest w porządku.
            • echtom Re: Debil! 10.10.15, 17:03
              Nie trzeba udawać, że super, wystarczy się nie nakręcać.
              • natalie_rushman Re: Debil! 10.10.15, 19:55
                Pytanie, czy triss nakręca się, czy upuszcza pary na forum.
                Bo upuszczenie pary tutaj to bardzo pożyteczna rzecz jest, pozwala stawić czoło wszelkim eksom i butom do pływania z większą pogodą ducha wink.
                Gdyby nie forum, pewnie siedziałabym w więzieniu za morderstwo. Z premedytacją big_grin.
                • echtom Re: Debil! 10.10.15, 20:12
                  > Bo upuszczenie pary tutaj to bardzo pożyteczna rzecz jest

A to na pewno smile Odniosłam się do tego, co mówi przy dziecku.
                  • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 20:37
                    Przy dziecku wypowiadam się dość zwięźle. Sorry, Echtom, ale jeśli coś jest ujowe i nieprzydatne, to mówię że jest ujowe i nieprzydatne, zwłaszcza jeśli w zamierzeniu miało być przydatne (czyli moje uwagi nie dotyczą baloników z festynów czy reklamowego badziewia rozdawanego za darmo, którym eks lubi obdarowywać dziecko). I nie mam zamiaru kłamać, tkac iluzji czy dbać o PR ojca.
    • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 14:23
      Jeśli już starasz się być odbierana jako kulturalna, to przynajmniej zachowuj pozory konsekwentnie. Albo bądź konsekwentnie chamką i pisz to samo każdej, która ulewa sobie w temacie ojca dzieci, służę nickami w razie gdybyś nie umiała korzystać z wyszukiwarki.

Siebie eks ogarniał i ogarnia ubraniowo bez zarzutu - to raz. Dwa - jakoś naście lat temu nie przyszło mi do głowy, żeby zabierać go na testowe zakupy dziecięce, zwłaszcza kiedy dzieci nie było jeszcze w planach i badać poziom skąpstwa tudzież orientacji. Trzy - naprawiłam swój błąd ładnych parę lat temu i jeśli przez ostatnie lata eks ulegał przemianom, to nie miałam na nie wpływu.
      • kocio_007 Re: Debil! 09.10.15, 14:50
        nie staram się być odbierana jako kulturalna, skąd ten pomysł?
        Mówię do ciebie twoim językiem - to ty zawsze wsztystkich traktujesz jak idiotów lub co najwyżej z pobłażaniem, więc ten język rozumiesz chyba?
        poza tym - żenadą żenad jest dla mnie pisanie w ten sposób o ojcu swojego dziecka, z powodu takiej pier...
    • antyk-acp20 Re: Debil! 09.10.15, 14:39
      Widziały gały co brały. Syn widać odziedziczył mózg po ojcu. oby urodę po tobie...
      • fogito Re: Debil! 09.10.15, 15:15
        Odczepcie sie od tego chłopca. Ewidentnie boi sie tego ojca i dlatego sie nie odezwal. Ojciec jest idiota to fakt. Ma w nosie syna i jego uczucia. Nigdy wiecej nie pozwolilabym na taka sytuację i zostawila dziecku do decyzji czy w ogóle chce ojca widywać.
        • marychna31 popieram w 100% 09.10.15, 20:06
          Po co pisać takie okropne rzeczy o niewinnym dziecku?
          • rosapulchra-0 Re: popieram w 100% 09.10.15, 20:11
            marychna31 napisała:

> Po co pisać takie okropne rzeczy o niewinnym dziecku?

O moich niewinnych dzieciach też tu padały słowa takie, że lepiej ich nie powtarzać (autorka wątku przodowała zresztą), podobnie było o dziecku licpowej i kilku innych forumek i jakoś nikt na to uwagi specjalnej nie zwracał..
            • marychna31 Re: popieram w 100% 09.10.15, 20:27
              > O moich niewinnych dzieciach też tu padały słowa takie, że lepiej ich nie powta
              > rzać (autorka wątku przodowała zresztą), podobnie było o dziecku licpowej i kil
              > ku innych forumek i jakoś nikt na to uwagi specjalnej nie zwracał..
              Ja zawsze zwracam. Nawet jeśli uważamy, że dziecko ma beznadziejna matkę ( a moze nawet tym bardziej) to nie piszmy żadnych złośliwości czy inwektyw w kierunku dziecka.
              • rosapulchra-0 Re: popieram w 100% 09.10.15, 21:04
                Osobiście nie stosuję tego schematu. Ale niejednokrotnie odczułam podłość forumek względem moich dzieci.
                • tak_to_nowy_nick Re: popieram w 100% 10.10.15, 00:16
                  rosapulchra-0 napisała:

> Osobiście nie stosuję tego schematu.

O, a więc nie zasugerowałaś w tej wypowiedzi, że syn triss to debil?
                  forum.gazeta.pl/forum/w,567,158975192,158979849,Re_Debil_.html
                  • kosheen4 Re: popieram w 100% 10.10.15, 11:38
                    tak_to_nowy_nick napisał(a):

> rosapulchra-0 napisała:
                    >
                    > > Osobiście nie stosuję tego schematu.
                    >
                    > O, a więc nie zasugerowałaś w tej wypowiedzi, że syn triss to debil?
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,567,158975192,158979849,Re_Debil_.html

bo ty, nowy nicku, znowuż lepiej wiesz gdzie rosiczkę swędzi big_grin
                • kosheen4 Re: popieram w 100% 10.10.15, 11:36
                  rosapulchra-0 napisała:

> Osobiście nie stosuję tego schematu. Ale niejednokrotnie odczułam podłość forum
                  > ek względem moich dzieci.

Taaa... a to miał być dowcipasek? Żartobliwe słówko?
                  • rosapulchra-0 Re: popieram w 100% 10.10.15, 13:40
                    Oczywiście, że to był żart. Jak tego nie widzisz, to trudno. Twoja strata. EOT.
                    • tak_to_nowy_nick Re: popieram w 100% 10.10.15, 15:01
                      rosapulchra-0 napisała:

> Oczywiście, że to był żart. Jak tego nie widzisz, to trudno. Twoja strata. EOT.

Rozumiem, że gdyby ktoś na forum lżył podobnie "żartobliwie" twoje córki, to też nie byłabyś w najmniejszym stopniu oburzona, a jedynie współśmiała się z autorem takiego postu zamiast oskarżać go o atak?
                      Dno, trollu, kompletne dno sad
                      EOT.
            • pade Re: popieram w 100% 10.10.15, 16:56
              Zwracał Rosa, zwracał.
              A teraz Ty nie jestes lepsza od tych, którzy ubliżali Twoim córkom.
              • rosapulchra-0 Re: popieram w 100% 10.10.15, 17:19
                Pade, w żaden sposób nie nazwałam syna tris debilem. Zażartowałam sobie tylko, nic poza. Tris wielokrotnie obrażała mnie, moje córki i mojego męża. Jej wolno?
                • marychna31 dziewczyny 10.10.15, 19:06
                  Dziewczyny, w tym kierunku ta rozmowa nie ma sensu. Co było to było- pilnujmy się nawzajem na przyszłość- nie piszemy nic o dzieciach. Mnie też proszę pilnować, jakby cosmile
                  • echtom Re: dziewczyny 10.10.15, 19:25
                    To nie miało być o dziecku, tylko o ojcu... A o dzieciach na forum ematka nie da się nie pisać wink
                    • marychna31 Re: dziewczyny 10.10.15, 20:12

>. A o dzieciach na forum ematka nie d
                      > a się nie pisać wink
                      tak, oczywiściesmile
                      ale da się bez złośliwoścismile
                      • rosapulchra-0 Re: dziewczyny 10.10.15, 20:30
                        marychna31 napisała:

> tak, oczywiściesmile
                        > ale da się bez złośliwoścismile

Myślę, że większość wypowiadających się na temat dziecka tris, po prostu zwyczajnie chciało jej się odwdzięczyć za jej podłości wobec nich samych i ich dzieci.
                        • pade Re: dziewczyny 10.10.15, 20:39
                          rozumiem pobudki
                          ale mnie telepie kiedy ktoś obraża niczemu niewinne dziecko, nawet żartem, i nie potrafię wtedy siedzieć cicho
                          • marychna31 Re: dziewczyny 10.10.15, 20:45
                            > rozumiem pobudki
                            > ale mnie telepie kiedy ktoś obraża niczemu niewinne dziecko, nawet żartem, i ni
                            > e potrafię wtedy siedzieć cicho

właśniesmile
                            więc ponawiam- odpuśćmy sobie dzieci w tym kontekście. I tak obiektów do poużywania sobie nie zabrakniesmile
                            • rosapulchra-0 Re: dziewczyny 10.10.15, 20:51
                              Ale wiecie, że ta rada dotyczy również wątkodajki, która jakoś nie ma skrupułów, aby obrażać dzieci innych forumek? Ja się mogę dostosować i pilnować, jednak na pewno nie widzę powodu, aby moje córki wyzywać od puszczalskich np. Wiem - każdy sądzi po sobie -> no nie mogłam się opanować wink
                              • tak_to_nowy_nick Re: dziewczyny 10.10.15, 21:10
                                > Ale wiecie, że ta rada dotyczy również wątkodajki, która jakoś nie ma skrupułów
                                > , aby obrażać dzieci innych forumek?

Argument typu "a u was biją Murzynów!". Twoje zachowanie świadczy (bardzo dobitnie!) o tobie, nie o innych.

> Ja się mogę dostosować i pilnować

Nie kłam. Ile już "wielkich przemian" na forum przechodziłaś i co? Zniżasz się nawet do wyzywania dziecka sad

> nie mogłam się opanować

Wstaw to sobie do sygnaturki.
          • edelstein Re: popieram w 100% 09.10.15, 20:41
            Uwazasz;ze to normalne iz 11latek nie wie jakie buty nadaja sie do szkoly?
            • fogito Re: popieram w 100% 09.10.15, 20:47
              Uwazam, ze 11 latek tak sie boi ojca, ze nawet na kupno baletek nie zareaguje. To jest sygnal, ze dzieje sie źle. Gdyby dziecko czulo sie bezpiecznie to powiedziałoby tacie... 'chyba żartujesz ' etc
            • piepe Re: popieram w 100% 10.10.15, 00:10
              edelstein napisała:

> Uwazasz;ze to normalne iz 11latek nie wie jakie buty nadaja sie do szkoly?

Dzieciak przeciez juz miał buty do szkoły. Chciał zadowolic ojca i oddalic się ze sklepu.
              Przyznaj, że masz 11-latków za idiotów.
        • iuscogens Re: Debil! 10.10.15, 17:25
          Pewnie nie tyle boi się co nie chciał mu zrobić przykrości.
          Całkiem normalna reakcja.
          Za to hejt na cudzym dziecku jaki tu mamy absolutne normalny nie jest.
    • morgen_stern Re: Debil! 09.10.15, 14:41
      Są jednak granice chamstwa. Żenada.
      • isa1001 Re: Debil! 09.10.15, 14:49
        Pięknie powiedziane morgen. Szkoda, że sama triss tak rzadko o tym pamięta i chętnie te granice przekracza w stosunku do innych. Nosił wilk razy kilka...
        • morgen_stern Re: Debil! 09.10.15, 15:35
          Zapewniam cię, że i triss często zwracałam na to uwagę. Niemniej nie wydaje mi się, żeby "odpłacanie się pięknym za nadobne" było w dobrym stylu i na dłuższą metę strategiczne. Chyba że nie przeszkadzałoby wam forum pisane przez same edel, z wyzwiskami, prostackimi odzywkami (jak ten wyżej o rozkładaniu nóg), puszczalskimi, szmatami etc.
          • rosapulchra-0 Re: Debil! 09.10.15, 18:26
            Wypraszam sobie suspicious "Szmata" była moja uncertain http://emots.yetihehe.com/3/zawstydzony.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/zawstydzony.gifhttp://emots.yetihehe.com/3/zawstydzony.gif
    • obrus_w_paski Re: Debil! 09.10.15, 15:20
      Tak zupełnie serio, czy w Polsce 40 zł to duży wydatek?
      • fogito Re: Debil! 09.10.15, 15:27
        To żaden wydatek. Ja bym kupila conversy za 200 zl
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 15:28
        Nieduży.
        • obrus_w_paski Re: Debil! 09.10.15, 15:52
          Dzięki, jadę za dwa tygodnie do polski i miałam sie obkupic w konkretne polskie produkty
    • morgen_stern Re: Debil! 09.10.15, 15:37
      Triss, już zajarzyłam, że lubisz g...burze na forum, ale kiedy wciągasz w to twoje dzieci przestaje się to robić zabawne. Niestety, ale dobrze wiesz, że zakładając takie wątki parę osób sobie nie odpuści i to w najgorszy możliwy sposób. Serio to po tobie spływa, bawi cię to?
    • tatrofanka Re: Debil! 09.10.15, 15:41
      Zawsze taki durny był? Bo jesli tak, to musiałaś byc strssznie zskochana i zaslepiona,
      • morgen_stern Re: Debil! 09.10.15, 15:56
        Jak każdy zakochany na początku związku. Właśnie teraz to odkryłaś? Witamy w dorosłym świecie.
        • tatrofanka Re: Debil! 09.10.15, 19:35
          Widzisz w moim doroslym swiecie czlowiek na początku związku bywa zaslepiony ale zanim sie rozmnozy to czeka az przez kłęby zaslepienia przedrze sie rozsadek.
          Ot, po to by później nie zalowac ze dziecko ma ojca idiote.

Tak ze dzieki za powitanie ale widac sa różne dorosle światy. Moj mi bardziej odpowiada.
          • aneta-skarpeta Re: Debil! 12.10.15, 17:15
            Myślę że zasłużyłas na pomnik przed domem
          • echtom Re: Debil! 12.10.15, 18:32
            W moim dorosłym świecie człowiek żyje w zgodzie z sobą i nie kalkuluje, jakie relacje z ludźmi mu się opłacają.
    • jesienna.nuta Re: Debil! 09.10.15, 17:34
      A Ty z tym debilem masz dziecko?
      Ciekawe, czy dzieciak odziedziczył geny po ojcu.
      • morgen_stern Re: Debil! 09.10.15, 18:14
        Co było do udowodnienia.
    • triss_merigold6 Tak przy okazji 09.10.15, 19:35
      Taki przy okazji, uważam, że ten wątek jest fantastycznym komentarzem do dyskusji o sensowności opieki naprzemiennej i braku potrzeby zasądzania alimentów w związku z opieką naprzemienną.
      • piepe Re: Tak przy okazji 10.10.15, 00:19
        Tego nie wiemy - być moze kupiłby buty przed 1 wrzesnia sam z siebie, moze jakieś nawet mega wypasione w nastolatkowym świecie, gdyby miał dzieciaka na 2 tygodnie w miesiącu. A być moze nadal by udawał, że nie wie o co chodzi licząc na to, ze to ty te buty kupisz w swoich tygodniach. Najpewniej nic by się nie zmieniło, czyli kupiłby szit nie rozumiejąc, ze nastolatek to wyczuwa, tylko po to, aby tego typu obowiązki scedować na ciebie.
        Czyli bez znaczenia.
    • lola211 Re: Debil! 09.10.15, 19:42
      Triss, dziekuje, dawno nic mnie tak nie ubawiłosmile.
      Buty mlody wykorzysta jak go ojciec do Chorwacji zabierzesmile-byle w przyszłym roku, bo stopa wyrosnie.
      Moj jest bardziej rozgarniety- zdarzylo mu sie tylko mlodego ubrac w pizamke jako strój wyjsciowy, nie przebije butów do pływaniabig_grin.
      • edelstein Re: Debil! 09.10.15, 19:55
        Nastepny niedorozwiniety egzemplarz,dla ktorego pizamy jest strojem wyjsciowym.
      • triss_merigold6 Re: Debil! 09.10.15, 20:31
        Tak, na pewno go zabierze do Chorwacji, na pewno. Pomarzyć dobra rzecz.
    • nowaczek1 Re: Debil! 09.10.15, 20:01
      Cudne.
      Po lekturze kilkudziesięciu postów w wątku, już wiem, że:
      Na tym forum, zawsze ex-facet to debil, patologia i winny całemu złu na świecie, łącznie z uchodźcami, kokluszem i brakiem bidetu w szanującym się domu.
      E-matka: zawsze ofiara, niepokalana, chcąca zbawić świat razem z Matką Teresą, jedyna dbająca o dziecko.
      Żadna z e-matek nie stanie z boku i nie spojrzy na świat przez pryzmat męskiej psychiki. Wy postrzegacie świat i rządzące nim reguły inaczej niż mężczyźni, to nie jest generalnie ich zła wola, my widzimy rzeczywistość z innego punktu widzenia.

Mój syn ma zajęcia z żeglarstwa. Wcześniej kupowaliśmy drogie buty wysokie piankowe, ostatnio wymyśliłem, że kupimy mu tańsze buty do wody, bo to wystarczy, zwłaszcza, że szybko wyrasta. Moja żona poparła pomysł i dziecko pomyka w takich właśnie butach. Nikt się nie śmieje, zazdroszczą mu nawet, bo łatwiej mu ubrać.

Tak samo widzę dziecko w szkole w takich butach, bo są wygodne i antypoślizgowe. Nie rozumiem waszego hejtu na ojca kupującego takie buty, zwłaszcza, że dziecko samo zaakceptowało takie obuwie.

Spójrzcie na świat nieco z boku, więcej tolerancji.
    • estelka1 Re: Debil! 09.10.15, 20:06
      Ręce opadają. Co z Wami jest nie tak, że toczycie jakieś durne wojenki, parę lat po rozstaniu, których konsekwencje ponosi dzieciak? Co nie tak jest z dzieckiem (a raczej co mu zrobiliście), że nie reaguje, jak wskutek rozgrywek między rodzicami jest obdarowywane bezsensownymi rzeczami? Przyjął Twoją opinię na temat ojca i uważa go za idiotę, z którym nie warto dyskutować? Czy może tak bardzo zabiega o uczucia ojca i jest ich niepewny, że godzi się na wszystko, żeby tylko ojciec nie odwrócił się od niego. Tak czy inaczej, słabo wypadacie jako rodzice.
      • andaba Re: Debil! 09.10.15, 20:12
        Nie chcę być złośliwa, ale syn chyba inteligencję po ojcu odziedziczył. Przecież Twój syn chyba jest w wieku mojego najmłodszego - czyli byczek na progu nastolęctwa, z doskonałym wyczuciem obciachu i znajomością tego co na topie. Jak sobie mógł dać wcisnąć buty do wody?

No chyba, że go przy zakupie nie było, ale zrozumiałam, że był.
        • pade Re: Debil! 10.10.15, 17:00
          Andabo jesteś złośliwa, nie po raz pierwszy zresztą.
          Możecie się kuźwa odpitolić od tego dziecka??
      • vre-sna Re: Debil! 09.10.15, 20:17
        No te ręce aż do ziemi.
        Dzieciak pewnie miał w nosie, ojciec miał też wyrąbane. Możliwe, że z powodu nacisku.
        Płeć męska umie mieć w tyłku to, co jest obiektywnie nieistotne.
        Młody buty na zmianę miał już zakupione. Po co się wysilać?
      • piepe Re: Debil! 10.10.15, 00:27
        Z logiki - dwója. Znaczy jedynka.
        Matka zachowuje się OK, czyli nie zakazuje kontaktów z idiotą. Dowodem, ze matka nie oczernia ojca jest to, ze chłopak przyjął te nieodpowienie buty, aby ojca zadowolic, bo matka i tak mu juz buty kupiła. Widuje go pewnie moze ze 2xw miesiącu. Tato, zajebiste buty, a teraz chodzmy na basen albo na ryby.
    • m_incubo Re: Debil! 09.10.15, 20:15
      >Debil!

Ale kto? Eks, który odwalił pańszczyznę dla świętego spokoju czy duży w sumie już dzieciak, który nie wie jakie powinien założyć buty do szkoły, mimo, że jedne już ma?
      Sytuacja trochę smutna, trochę śmieszna, ale moim zdaniem do bólu przewidywalna, mniejsza o obu facetów, to ty zbierasz co zasiałaś.

Podpowiadam - obu traktujesz jak debili, (wystarczy poczytać inne twoje posty, a nawet tylko z tego wątku) to jak debile się zachowują.
      • bei Re: Debil! 09.10.15, 21:29
        Tris, szkoda Twoich nerwów, oczywiście, jak masz siły mozesz zrobic jazde o buty, ale czy to bedzie dla Ciebie komfortowe?
        Ja ( no nie znam go, tylko domniemywam) nie posadzam tego faceta o zla wole tylko o doopowatosc, wymyslil, ze kupi kapcie, i pewnie te basenowki troche je przypominaja ( kojarza sie z kapciami z lat 80 tych)

Reakcja Twojego syna jest OK, swiadczy o tym, ze chlopiec nie chcial robic ojcu przykrosci i " wybrzydzac" .
    • jola-kotka Re: Debil! 10.10.15, 02:06
      Bo ludzie to sie jakos tak dobieraja,zeby pasowalo. Sadzac po twoim sposobie wypowiedzi ,chamstwa to w sumie nie zadziwilas mnie tym bylym mezem debilem.
    • moofka Re: Debil! 10.10.15, 07:53
      Debil, debil. I do tego kutwa. Ale mnie nie dziwi. Coś sie dzieje magicznego z byłymi ojcami, ze im połowy mózgu ubywa. Sama po swoim widze, niby magister inżynier na wysokim stanowisku i zamożny i z rodziny normalnej, w kontakcie ze mną - byłym dzieckiem wtopa za wtopa. Ja dopiero po 30 przestałam zgrzytać zębami i zrozumiałam ze inaczej nie bedzie, a jaki by nie był zawsze to ojciec.. Widocznie Twoje dziecko,- kochany chłopak swoją doga wink - ma wiecej mądrości i zrozumiał to juz teraz. Teraz tez przypomniały mi sie wszystkie wątki o byłych dzieciach, roszczeniowych potworach, które oczekują od ojca markowych butów, kiedy ten sobie rece urabia. Jakże rożne oblicza ma ematka. Swoją droga ile podłych bab na forum, pięknie widac w takim wątku.
      • feromona Re: Debil! 10.10.15, 08:09
        Przykro czyta się wpisy wyzywające 11 latka przez inne matki.I jak dzieciaki w szkole mają być tolerancyjne, gdy rodzice daja zupełnie inny przykład.?
        Ja jestem bezdzietna i może się nie znam, ale 4 latek, to faktycznie powie co sobie w główce wymyśli. 11 latek to już mądre dziecko i kalkulujące. Skoro przyjął od ojca buty do wody to musi być w tym drugie dno.
        Powodów pewnie można by wymienić wiele, ale ten konkretny zna tylko dziecko Triss.
        Co do ojca to ciężko mi powiedzieć co nim kierowało, ja bym zapytała wprost.

• fogito Re: Debil! 10.10.15, 08:32
        Bo kobiety sie nienawidzą i gdyby mogły to pozagryzalyby sie ku uciesze samców.
        • kropkacom Re: Debil! 10.10.15, 09:00
          W tym wątku jasne są dwie sprawy: ojciec dziecka to dla triss debil i kutwa. Nie ma czego zazdrościć. Prawda? I jakoś myślę, że gdyby wątek założył ktoś inny, wylałoby się na niego jeszcze większe wiadro pomyj wyciągnięte z czeluści internetu. Co nie znaczy, ze tu pomyje są ok. Nie, nie. Tylko czy stwierdzenie, ze duży już dzieciak powinien sam zaoponować, to też próba zagryzienia? Ba, ktoś stwierdził, ze sam może takie buty by kpił. Kto wie czy dzieciak sam tych butów nie wybrał. No i triss ma rację, opieka na naprzemienna raczej się tutaj nie ma szansy sprawdzić. Chociaż chyba triss nigdy do do tego nie dążyła? I tylko dzieci żal.
          • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 09:23
            Nie wybrał sobie sam. Cytuję: innych nie było. Do sklepów sportowych nie wchodzili.
            Owszem, dla mnie odnośnie zakresu i chęci finansowania potrzeb dziecka jest debilem i kutwa. W jego inne relacje z ludźmi - zawodowe, towarzyskie czy rodzinne nie wnikam, bo tylko ten jeden wycinek mnie interesuje.
            A syn od ojca nie wymaga, bo przyjął że tata jest biedny i nie ma pieniędzy i bardzo by chcial różne rzeczy z dzieckiem robić i mu kupic, ale niestety nie może.
          • moofka Re: Debil! 10.10.15, 09:25
            kropkacom napisała:

Tylko czy stwierdzen
            > ie, ze duży już dzieciak powinien sam zaoponować, to też próba zagryzienia? Ba,
            > ktoś stwierdził, ze sam może takie buty by kpił. Kto wie czy dzieciak sam tych
            > butów nie wybrał.

proba nie proba, za cienkie zeby macie
            chodzi o to, co kobiety, matki w watku prezentuja
            glupia matka, bo jej byly okazal sie palantem
            glupie dziecko, bo mu ojciec kupil nie to, co trzeba
            powinna matka i powinno dziecko, szczesliwe pewnie, ze w ogole gdzies z ojcem wyszlo
            jakos nikt nie powiedzial, ze moze to dorosly facet - ojciec powinien byl pomyslec i kupic dziecku raz na ruski rok wypasione buty stosownie do zapotrzebowania
            czy dobrze pamietam, ze to jedyny syn?

odnosnie chwalenia swoich mezusiow-tatusiow bardzo latwo chwalic swojego, jak sie jest w udanycm zwiazku a on sie poczuwa
            jak mowie, po staniu sie bylym odmienia sie 99 na 100
            twojemu tez by sie odmienilo jestem dziwnie pewna
            czy jest na forum jedna mama bylego taty, ktora uwaza ze cudownie sie spisuje?
            • kropkacom Re: Debil! 10.10.15, 09:41
              Ja nie twierdzę, że głupie dziecko! Zastanawiałabym się czy on (dzieciak) nie chciał tych butów! Do jasnej ciasnej. A tu matka przy nim, że buty to obciach, a ojciec debil. Jak sobie młody doda do dwóch dwa to wyjdzie mu, że dla matki on też jest debilem.

> odnosnie chwalenia swoich mezusiow-tatusiow bardzo latwo chwalic swojego, jak s
              > ie jest w udanycm zwiazku a on sie poczuwa
              > jak mowie, po staniu sie bylym odmienia sie 99 na 100
              > twojemu tez by sie odmienilo jestem dziwnie pewna
              > czy jest na forum jedna mama bylego taty, ktora uwaza ze cudownie sie spisuje?

Po to są udane związki. Wybacz, ale to by było co najmniej głupie aby teraz wieszać psy jak jest ok. Co nie znaczy, ze ojcu i synowi nie mogą się zdarzyć takie zakupowe wtopy (zdaniem matki). I co wtedy? Ma mu walizki za drzwi wystawić, czy nazwać debilem? Co do cudownej przemiany eksa, to jest to trochę samospełniająca się obietnica. W końcu wiele babek podkreśla tu, ze dzieci są bardziej ich. No to masz. Pisze to jako osoba bez garbu rozwodu, alimentów i patrząca z boku. Jednocześnie zawsze podkreślałam, ze nie płacenie alimentów to ostanie świństwo, którego nic nie tłumaczy. Nawet to co napisałam wcześniej. Bo jednak trzeba mieć chociaż honor i myśleć o dziecku.
            • edelstein Re: Debil! 10.10.15, 11:16
              Zglaszam sie,mój ex jest super.
    • echtom Re: Debil! 10.10.15, 15:53
      Nie chce mi się czytać całości, pewnie ktoś już to napisał. Z tego, co się orientuję, syn jest na co dzień z Tobą, a z ojcem w weekendy i część wakacji. W tej sytuacji bez sensu jest moim zdaniem wciąganie go w drobną logistykę, którą i tak ogarniasz Ty. Jego wkład materialny powinien się ograniczać do alimentów i współfinansowania większych inwestycji.
      • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 16:45
        Syn widuje się z ojcem 1-2x w tygodniu albo w tygodniu + jedzie do niego na pół weekendu.
        Wakacje? Nie, ostatnich wakacji z ojcem nie spędzał, bo ojciec nie znalazł możliwości, żeby wyjechać z dzieckiem - ewentualnie mógł zabierać syna do pracy, przynajmniej tak twierdził.

Nie finansuje większych inwestycji, nie widzi takiej potrzeby.
        Ta drobna logistyka jest po to, żeby przypadkiem nie zapominał, że dziecko kosztuje i że te dziesiątki drobiazgów o których trzeba pamiętać i za nie płacić, to również wkład alimentacyjny.
        • pade Re: Debil! 10.10.15, 17:04
          Triss, rozumiem rozgoryczenie postawą exa i wk..w na niego.
          Ale...wiem, zaraz mi pojedziesz poppsychologiąbig_grin, szkodzisz synowi, nie exowi wyrażając sie o exie pogardliwie.
          Syn identyfikuje się z ojcem. Więcej nie napiszę, resztę możesz doczytać w poważnej literaturze rozwojowej.
          • echtom Re: Debil! 10.10.15, 17:09
            Poważnej literatury rozwojowej nie czytałam, do psychologii mam stosunek dość sceptyczny, ale nawet ja wiedziałam od początku, że dzieci się nie wciąga w rozgrywkę między dorosłymi i nie podrywa autorytetu drugiego rodzica, obojętne, jaki by ten rodzic nie był.
            • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 17:25
              Trudno, żebym dziecko w wieku szkolnym trzymała z daleka od zagadnień finansowych. Nie mam cienia zamiaru tego robić, a ojciec niech sam dba o swój wizerunek w oczach dziecka czy inny autorytet, to nie moja rola.

Kontaktów nie zabraniałam nigdy, wręcz przeciwnie. Nie wypytuję jakoś szczególnie, co robią kiedy syn jedzie na weekend (poza standardowymi pytaniami czy jadł obiad i czy zdążył odrobić lekcje) i w 9 wypadkach na 10 akceptuję zmiany planów w stylu "nie przyjadę we wtorek tylko w czwartek".
    • purchawkapuknieta Re: Debil! 10.10.15, 17:19
      hahaha
      Wyglądał, wyglądal, tylko ty tego nie widziałaś, bo miłość ci obraz zafałszowała. Tez takiego miałam. Przed wysłaniem na zakupy robiłam listę na A4 z dokładnym opisem wyglądu produktu, marki i gdzie to znajdzie. A i tak wracal z czymś innym big_grin
      • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 17:27
        Nie wysyłałam go po zakupy dziecięce więc nie miałam okazji sprawdzić czy naście lat później nie wykaże się skąpstwem i głupotą? Jakoś swoje zakupy robi prawidłowo.
        • purchawkapuknieta Re: Debil! 10.10.15, 21:06
          Mój był nie tyle skąpy, co nieświadomy. Gdybym poszla z nim do sklepu i pokazała trampki za 100 zł, to by kupił, ale sam- wątpię. Kupując mi twaróg na sernik kupował badziewny, bo nie zdawał sobie sprawy, czym rózni sie od lepszego.
    • kota_marcowa Re: Debil! 10.10.15, 18:51
      Czepiłyście się tego dziecka, a on na pewno wie jaki jest ojciec i cieszył się, że ten kupił mu cokolwiek, zwłaszcza, że buty do szkoły już miał. 11 latek to jeszcze dzieciak, który potrzebuje akceptacji i zapewne chciał zrobić ojcu przyjemność. Weźmie te buty jako kapcie do taty i gitara.

Sporo osób pisało o tym dziecku debil, tylko po to żeby dokopać triss, a to cios poniżej pasa, zemsta na poziomie demota z dzieckiem lipcowej.

A sytuacja z eksem i zakupami mnie rozśmieszyła, choć triss nie do śmiechu smile
      • triss_merigold6 Re: Debil! 10.10.15, 20:38
        To jest śmieszne mniej więcej tak jak wątek "najbardziej skąpy facet". Jak czytasz, to bawi jak cholera (sama czytałam parę wieczorów) ale za Chiny nie chciałabyś być na miejscu opisujących.
    • tarkawodna Re: Debil! 10.10.15, 20:18
      Nic nim nie kierowało. To po prostu debil.
      Trochę jest na świecie zdebilałych facetów, niestety. Nic się dla nich nie liczy, tylko oni sami. jakby miał dla siebie kupić, to pewnie wiedziałby jakie i gdzie tego szukać.

Przypomniał mi się mój zdebilały ojciec, który kupił własnej matce starowince, która już z łóżka nie wstawała, koszulę nocną. Potrzebowała do szpitala, a ten poszedł na targ i kupił od ruskich poliestrową koszulkę na ramiączkach i z koronkowymi wstawkami. Idiota. No bo tania była, tańszej nie znalazł i ruska powiedziała że to koszula nocna, no to kupił. Ale żeby się zastanowić po co chorej osobie niewygodna, zimna, nieoddychająca, odsłaniająca ciało, kretyńska koszulka, to już mu empatii na to nie starczyło.
    • kobieta_z_polnocy Re: Debil! 11.10.15, 10:55
      Tak zupelnie obiektywnie, to przeciez nic sie nie stalo smile Syn buty do szkoly i tak mial, teraz dostal nowy rodzaj od ojca, na jego koszt. Nic nie stracil, tylko zyskal.

Wk..w oczywiscie rozumiem, bo takie wyczyny u doroslych sa mocno konfundujace - brac je za bezdenna glupote czy za wredna zlosliwosc? Kazda z tych opcji jest rownie irytujaca i domyslam sie, ze to cie wlasnie tak denerwuje w calej tej - w gruncie rzeczy niewiele znaczacej - sytuacji.

Komentarzami nt twojego syna nie przejmuj sie, prosze. Jedenastolatek moze miec 1000 powodow by nie powstrzymac ojca przed zakupem - obojetnosc, unikniecie sprawienia przykrosci, zniecierpliwienie by jak najszybciej wyjsc ze sklepu, a moze nawet te buty mu sie wydaly praktyczne, kto wie. Ty znasz go lepiej niz my wszyscy razem wzieci.

Jedyne co bym ci radzila, to jednak uwazac z ostroscia swoich komentarzy w takich sytuacjach. Przeciez, jak pisze, nic sie nie stalo. Wnerw zostaw sobie na forum, bo z perspektywy syna moze byc tak, ze z nic nie znaczej sprawy matka robi (znowu?) awanture i moze go to stawiac w sytuacji bez wyjscia: jak zadowolic oboje rodzicow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka